فناوری نویز کنسلینگ چیست و چگونه کار می‌کند؟

در سال ۱۹۷۸، فردی که سوار هواپیما بوده با صدای بسیار زیاد در این محیط روبرو می‌شود و حتی زمانی که هدفون را بر روی گوش‌های خود قرار می‌دهد و صدای آهنگ را زیاد می‌کند، متوجه می‌شود این هم راهکار خوبی برای خلاصی از دست این همه سروصدا نیست. در چنین شرایطی، ساخت یک هدفون با قابلیت حذف صدای محیط، در ذهن او ایجاد می‌شود. این فرد بعد از هزینه کردن ۵۰ میلیون دلار و با گذشت ۹ سال، موفق شد مدل اولیه‌ی چنین هدفونی را تولید کند. این فرد دکتر عمار بوز بود که در سال ۱۹۶۴ شرکت تجهیزات صوتی بوز را تاسیس کرده بود و این شرکت همین الان هم حرف زیادی برای گفتن دارد. در این ویدیو به نحوه‌ی عملکرد فناوری نویز کنسلینگ می‌پردازیم.

تمام فرکانس‌های صوتی که برخی از آن‌ها را می‌شنویم و برخی از آن‌ها را نمی‌شنویم، طول موج مشخصی دارند. زمانی هم که طول موج‌های تکراری روی هم قرار می‌گیرند، حجم صدا بسیار بیشتر می‌شود. به عنوان مثال فرض کنید در خیابان، چندین ماشین به طور همزمان در حال بوق زدن هستند و چنین تجربه‌ای مطمئنا آزاردهنده است.

هر موج صوتی، فراز و فرود یا قله و دره مشخصی دارد. هدفون‌های نویز کنسلینگ برای کاهش صدای محیط، صداهای موجود را بررسی می‌کنند و موج‌های صوتی برعکس را به گوش شما می‌رسانند. این یعنی به ازای هر قله در موج صوتی، یک دره و برعکس ایجاد می‌شود. برای اینکه موضوع را بهتر متوجه شوید، فرض کنید صداهای اطراف شما مانند اعداد ریاضی هستند و مثلا یک فرکانس +۲ و فرکانس دیگری -۵ است. هدفون نویز کنسلینگ، برای فرکانس +۲، فرکانس -۲ منتشر می‌کند تا بتواند آن را خنثی کند. به این فناوری، حذف نویز فعال گفته می‌شود. از سوی دیگر ما با قابلیت حذف نویز غیرفعال هم روبرو هستیم.

در مورد حذف نویز غیر فعال می‌توانیم به زمانی که دست‌ها را جلوی گوش‌های خود می‌گیرید، اشاره کنیم. با این کار طبیعتا حجم صدای ورودی کاهش پیدا می‌کند. زمانی که هدفون را روی گوشی‌های خود قرار می‌دهید، تا حدی صدای محیط کمتر می‌شود. حالا در کنار این موارد، باید به قابلیت شفافیت صدا هم اشاره کنیم. زمانی که هدفون روی گوش‌های شما قرار دارد ولی به هر دلیلی نمی‌خواهید صداهای محیط را از دست بدهید، قابلیت شفافیت صدا را فعال می‌کنید که با این کار، فرکانس‌های صدا در محیط تقویت می‌شوند.

در این میان باید به هدفون بلوتوثی بیرداینامیک مدل FREE BYRD اشاره کنیم که قیمت بسیار بالایی دارد ولی در ازای پرداخت این قیمت، با یکی از بهترین هدفون‌های بلوتوثی در زمینه‌ی نویز کنسلینگ روبرو می‌شود. در روزهای آینده به طور مفصل به این هدفون جذاب می‌پردازیم.

هدفون بلوتوثی بیرداینامیک مدل FREE BYRD
دیجی‌کالا مگ تَلِنت بستری برای کشف و پرورش، کسب درآمد و مشهور شدن استعدادهای تولید محتوای ویدیویی است. بستری برای افرادی که توانایی ساختن انواع ویدیو را برای دیجی‌کالا در «استاندارد حرفه‌ای محتوا و تصویر» دارند. افراد حاضر در پروژه‌ی تَلِنت، با ساختن ویدیو برای دیجی‌کالا، به طور مستقیم از دیجی‌کالا کسب درآمد می‌کنند.

دیجی‌کالا به سادگی امکان دسترسی به کالا را برای افرادی که توانایی ویدیوسازی حرفه‌ای دارند، فراهم می‌کند. اگر فکر می‌کنید استعداد، توانایی، امکانات، انگیزه و اشتیاق ویدیوسازی دارید، به دیجی‌کالا مگ تَلِنت بپیوندید.

برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمه‌ی زیر کلیک کنید.

درباره‌ی دیجی‌کالا مگ تَلِنت

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. روح

    سلام خوب است اگر راجع به پایه میکروفون محتوا تولید بکنید. نکته دوم هم اینکه هنگام تست اسپیکر هماهنگی اش با مثلا بلوتوث موبایل را بررسی کنید حتما که آیا تاخیر دارد یا ندارد. سپهر هم اینکار رو نمیکنه به او هم بگید این موضوع مهمیه انجام دهید. متشکر

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما