برترین پژوهش‌های فیزیک ۲۰۲۳ از تله‌پورت کوانتومی تا منشأ کیهان (زیرنویس فارسی)

۱۶ دی ۱۴۰۲

در سال ۲۰۲۳ دنیای فیزیک شاهد پیشرفت‌های چشمگیری بود که از دنیای کوانتوم تا عظیم‌ترین سیاهچاله‌ها را دربر می‌گیرد و زمینه‌ساز پیشرفت‌های بیشتری در سال‌های پیش رو است.

برترین پژوهش‌های انجام شده در حوزه‌ی فیزیک در سال ۲۰۲۳ مواردی هستند که نقشی مؤثر در تغییر درک فیزیکی ما از جهان اطرافمان دارند. از جمله پژوهش‌های مطرح می‌توان به اکتشافات تازه در دنیای کوانتوم، امواج گرانشی و منشأ کیهان اشاره کرد.

تشخیص زمزمه‌ی پس‌زمینه‌ای کیهان نخستین اکتشاف برتر فیزیک سال ۲۰۲۳ است که می‌تواند ناشی از برخورد سیاهچاله‌های کلان‌جرم باشد. این اکتشاف توسط «تلسکوپ لیزری امواج گرانشی» (LIGO) انجام شد و نخستین شواهد مستقیم از وجود پیوسته‌ی امواج گرانشی در پس‌زمینه‌ی کیهان بود.

مطالعه‌ی برتر دیگر در سال ۲۰۲۳، به تله‌پورت (دورنوردی) کوانتومی انرژی در آزمایشگاه می‌پردازد که توسط تیمی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا برکلی انجام شد و نشان داد که تله‌پورت کوانتومی در مقیاس‌های بزرگ‌تر از آنچه قبلا تصور می‌شد امکان‌پذیر است.

اما در میان برترین پژوهش‌ها نمی‌توان به مشاهدات خیره‌کننده‌ی تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) اشاره نکرد. رصدهای این تلسکوپ علاوه بر تصاویر چشم‌نواز از کهکشان‌ها و اجرام فضایی دیگر، داده‌های بسیار ارزشمندی را دربر می‌گیرد که به پژوهشگران کمک می‌کند تا ناشناخته‌های کیهان را بررسی کنند.

از جمله با استفاده از داده‌های این تلسکوپ از اوایل کیهان، دانشمندان دریافتند که کهکشان‌های پرجرم با ابعادی مشابه ابعاد فعلی کهکشان راه شیری، حتی چند صد میلیون سال پس از بیگ‌بنگ هم وجود داشته‌اند.

به طور کلی، سال ۲۰۲۳ سالی پربار برای جامعه‌ی فیزیک بود. این اکتشافات، بینش‌های تازه‌ای را در مورد جهان به ما ارائه می‌دهند و کمک می‌کنند تا قوانین فیزیک را در مقیاس‌های بسیار کوچک و بسیار بزرگ بهتر درک کنیم. این ویدیو از Quanta Magazine به ۳ پژوهش برتر فیزیک در سال ۲۰۲۳ نگاه می‌کند.

 

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه