چرا کدک‌های صوتی برای هدفون‌های بلوتوثی اهمیت زیادی دارند؟

۲ مهر ۱۴۰۱

احتمالا در بین مشخصات ارائه شده برای هدفون‌های بلوتوثی با اصطلاحاتی مانند SBC، AAC، aptX و LDAC روبرو شده‌اید. این موارد رایج‌ترین کدک‌های صوتی هستند که نقش مهمی در کیفیت صدای در حال پخش ایفا می‌کنند. اما این کد‌ک‌های صوتی دقیقا چگونه کار می‌کنند؟ در این ویدیو به همین موضوع می‌پردازیم.

مشاهده محصول در دیجی‌کالا

این کدک‌های صوتی به زبان ساده فایل‌های صوتی در حال بخش را تکه‌تکه و رمزگذاری می‌کنند و سپس در هدفون باید این تکه‌ها به هم وصل شوند و رمزگشایی صورت بگیرد. این یک تعریف بسیار ساده از کدک‌های بلوتوثی است. اما حالا باید به برخی تفاوت‌های کلیدی بین آن‌ها بپردازیم.

SBC رایج‌ترین کدک بلوتوثی محسوب می‌شود و معمولا در محصولات ارزان‌قیمت از آن استفاده می‌شود. اگرچه در محصولات گران‌قیمت هم این کدک دیده می‌شود، ولی معمولا در شرایطی که امکان استفاده از گزینه‌های بهتر وجود ندارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. تاخیر صدای این کدک بسیار زیاد است و به همین خاطر اصلا مناسب گیمینگ و فیلم دیدن نیست.

کدک محبوب بعدی AAC نام دارد که اپل در محصولات خود از آن بهره می‌برد و نسبت به SBC کیفیت بالاتری ارائه می‌دهد. اما به دلیل فشرده‌سازی بیشتر، تراشه‌ی موجود در هدفون بلوتوثی باید انرژی بیشتری را مصرف کند. این کدک هم تاخیر زیادی دارد و بنابراین برای گیمینگ مناسب نیست.

کدک aptX توسط شرکت کوالکام توسعه پیدا کرده و کیفیت بسیار بهتری را ارائه می‌کند. معمولا گوشی‌های دارای چیپست اسنپدراگون دارای این مشخصه هستند. کیفیت صدای مبتنی بر این کدک بسیار خوب و تاخیر صدا هم بسیار پایین است. گفتنی است این کدک قبل از بلوتوث توسعه پیدا کرده و قدمت زیادی دارد.

در نهایت باید به بهترین کدک یعنی LDAC اشاره کنیم که شرکت سونی آن را توسعه داده و کیفیت صدای فوق‌العاده‌ای به ارمغان می‌آورد. سونی چند سال قبل این کدک را از انحصار خود خارج کرد و حالا دیگر شرکت‌ها هم از آن بهره می‌برند. یکی از دلایل کیفیت صدای عالی هدفون‌های سونی به همین موضوع برمی‌گردد.

دیجی‌کالا مگ تَلِنت بستری برای کشف و پرورش، کسب درآمد و مشهور شدن استعدادهای تولید محتوای ویدیویی است. بستری برای افرادی که توانایی ساختن انواع ویدیو را برای دیجی‌کالا در «استاندارد حرفه‌ای محتوا و تصویر» دارند. افراد حاضر در پروژه‌ی تَلِنت، با ساختن ویدیو برای دیجی‌کالا، به طور مستقیم از دیجی‌کالا کسب درآمد می‌کنند.

دیجی‌کالا به سادگی امکان دسترسی به کالا را برای افرادی که توانایی ویدیوسازی حرفه‌ای دارند، فراهم می‌کند. اگر فکر می‌کنید استعداد، توانایی، امکانات، انگیزه و اشتیاق ویدیوسازی دارید، به دیجی‌کالا مگ تَلِنت بپیوندید.

برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمه‌ی زیر کلیک کنید.

درباره‌ی دیجی‌کالا مگ تَلِنت

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۲ دیدگاه
  1. امیر

    کدک LHDCرو نگفتید

  2. امیرحسین

    ایرپاد انکر Soundcore Liberty 4 بررسی کنید . از کدک LDAC هم پشتیبانی می کنه .

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه