شما بگویید؛ آیا هدست واقعیت ترکیبی اپل ویژن پرو موفق می‌شود؟

۲۱ بهمن ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
اپل ویژن پرو

در شرایطی که حتی مدیرعامل شرکت اپل، تیم کوک، حاضر نشد نه خود و نه هیچ یک از کارمندان دیگرش هنگام معارفه‌ی اپل ویژن پرو، این هدست را روی سر خود بگذارند تا مبادا در صورت شکست این محصول، مورد تمسخر کاربران در فضای مجازی قرار بگیرند، اینکه بتوانیم حدس بزنیم ویژن پرو آینده‌ی موفقیت‌آمیزی خواهد داشت یا خیر کار بسیار سختی است.

نگاهی کوتاه به هدست واقعیت ترکیبی اپل

اپل در کنفرانس WWDC 2023 خود محصولی را رونمایی کرد که چند سال بود فقط شایعه‌ی رونمایی از آن را می‌شنیدیم اما هر بار بنا به دلایلی این اتفاق به ماه یا سال بعد موکول می‌شد ولی باز هم هیچ اتفاق خاصی رخ نمی‌داد. در نهایت این سال ۲۰۲۳ بود که توانست میزبان یکی از بزرگ‌ترین رونمایی‌های تاریخ اپل باشد؛ اپل ویژن پرو، یک هدست واقعیت ترکیبی بسیار گران قیمت که انتظار می‌رود انقلابی در بازار گجت‌های پوشیدنی هوشمند به وجود بیاورد.

مثل هر محصول دیگری از اپل، ویژن پرو هم برای اینکه بتواند مستقل عمل کند، یک سیستم‌عامل مجزا تحت عنوان VisionOS دارد که در واقع جدیدترین سیستم‌عامل اپل هم محسوب می‌شود. این سیستم‌عامل از یک رابط سه‌بعدی بهره می‌برد و یک اپ استور جدید و اختصاصی هم دارد که برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان می‌توانند اپ‌ها یا بازی‌های خود را با پشتیبانی از واقعیت ترکیبی برای این فروشگاه توسعه دهند. همچنین با اعلام اپل، می‌توان به اپ‌های آیفون و آیپد هم که با هدست جدید سازگار هستند از طریق این فروشگاه دسترسی داشت.

اپل ویژن پرو

در این هدست شما می‌توانید اپلیکیشن‌ها را در هر اندازه و در هر مکانی مشاهده کنید. بدین ترتیب دنیای دیجیتالی که یک عمر روی صفحه‌ی فیزیکی قرار داشت و ما با انگشتان دستمان با آن تعامل برقرار می‌کردیم، اکنون با پوشیدن یک هدست درست در مقابل چشمان ما قرار می‌گیرد و دیگر خبری از تعامل لمسی نخواهد بود. این در حالی است که برخلاف هدست‌های معمولی، به لطف قابلیت EyeSight مخاطب شما می‌تواند چشم شما را در حالی که هدست را روی سر دارید ببیند تا بدین ترتیب تجربه‌ای که از داشتن این هدست روی سر دارید بسیار فراگیر و منحصر بفرد باشد. اپل ویژن پرو از بلوتوث هم پشتیبانی می‌کند و می‌تواند به ابزاری نظیر کیبورد و مجیک ترک‌پد متصل شود.

چنین هدست فوق‌العاده‌ای قطعا تجربه‌ی دیجیتال را برای ما دگرگون خواهد کرد؛ اگرچه دیدن چنین محصولاتی آن هم در قرن ۲۱ اصلا چیز عجیبی نیست اما با این حال حس و حالی که اپل ویژن پرو به ما می‌دهد شبیه به حس و حالی است که برای نخستین بار گوشی هوشمند به ما القا کرد. یک حس خاص، منحصر بفرد و تا حدودی هم غیر قابل باور از این جهت که دنیای علم و فناوری تا چه حد پیشرفته کرده است.

ساعت هوشمند اپل مدل Series 8 Aluminum 45mm

اپل ویژن پرو چه ضعف‌هایی می‌تواند داشته باشد؟

بدیهی است اپل ویژن پرو یک دستگاه ساده محسوب نمی‌شود؛ حتی اگر ضعف‌هایی هم داشته باشد کاملا قابل درک است. سامسونگ و گلکسی فولد ۲۰۱۹ را به خاطر بیاورید تا متوجه شوید چقدر اولین تجربه‌ها می‌توانند بد و حتی کاملا به دور از موفقیت باشند. البته فعلا چیزی از اپل ویژن پرو نمی‌دانیم اما اگر بدترین حالت ممکن را هم در نظر بگیریم، باز هم جا برای پیشرفت و بهتر شدن وجود دارد.

اما نکته‌ی عجیبی که در رابطه با ویژن پرو وجود دارد، عدم اعتماد تیم کوک و مهندسان اپل به آن حتی در روز معارفه بود. اینطور که به نظر می‌رسد، اعضای تیم کوپرتینویی که شامل مدیرعامل این شرکت یعنی تیم کوک هم می‌شدند، حاضر نشدند این هدست را در مراسم معارفه روی سر بگذارند. می‌گویند این حرکت حساب‌شده از این جهت بود که اگر این هدست در آینده با شکست مواجه شد، میم یا تصاویر خنده‌داری برای تمسخر شرکت اپل در فضای اینترنت منتشر نشود. این تحلیل اگر درست باشد، اصلا جالب نیست چرا که انتظار می‌رفت خود شرکت حداقل آنقدر به محصول خود اعتماد داشته باشد که در جلوی دوربین آبروداری کند.

اپل ویژن پرو

از طرفی با این محصولات، آینده‌ی مبهم و ترسناکی هم بر سر راه بشر قرار می‌گیرد. اگر خبرها را دنبال کرده باشید احتمالا می‌دانید این هدست از بازی‌های بسیار زیادی هم پشتیبانی می‌کند و قرار است تعداد این بازی‌ها هم هر سال اضافه شود. اگر این اتفاق رخ دهد، عملا شما هر کاری که با گوشی انجام می‌دهید را می‌توانید با این هدست‌ها انجام دهید. این یعنی شما به جای اینکه سرتان درون گوشی باشد، این بار داخل یک هدست قرار می‌گیرد و می‌توانید از طریق آن به انجام کارهای مختلف بپردازید؛ از کارهای اداری گرفته تا تماشای فیلم و سریال، رسیدن به کارهای مدرسه، کار کردن با اپلیکیشن‌های مختلف، گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی، وب‌گردی، بازی کردن و بسیاری موارد دیگر.

همین موارد سبب می‌شود این هدست به شایعه‌ی تمام-دیجیتالی شدن زندگی بشر دامن بزند. خصوصا اینکه اپل برای آن اصلا کم نگذاشته است؛ وجود پردازشگر قدرتمند M2 در کنار یک کمک‌پردازنده به نام R1 برای پردازش‌های لحظه‌ای سنسورها سبب شده این محصول بدون نیاز به گوشی یا هر دستگاه دیگری کار کند. همچنین وضوح تصاویر هم فوق‌العاده بالاست و اینطور است که در صورت استفاده از این هدست شاید دلتان نخواهد آن را از سر خارج کنید. این قابلیت‌ها شاید انسان را به سمتی پیش ببرند که تعاملات فیزیکی کاملا از زندگی او حذف شوند و این قطعا اتفاق جالبی نخواهد بود.

با این تفاسیر دو پرسش به وجود می‌آید؛ به نظر شما آیا این هدست می‌تواند موفق شود و زندگی بشر را تغییر دهد؟ اگر بله، فکر می‌کنید این تغییر مثبتی در زندگی بشر خواهد بود یا منفی؟

هدفون بلوتوثی اپل مدل AirPods Pro 2nd Generation
loading...
نظر شما درباره‌ی هدست واقعیت ترکیبی اپل چیست؟
سوالات متداول درباره اپل ویژن پرو
اپل ویژن پرو چقدر قیمت دارد؟
اپل قیمت ۳۴۹۹ دلار را برای این هدست در نظر گرفته است.
کنترل ویژن پرو به چه صورت است؟
از طریق دست، چشم و صدا.
آیا برای کار کردن این دستگاه باید آن را به گوشی یا تبلت متصل کرد؟
خیر. این محصول به صورت مستقل کار می‌کند.
آیا ویژن پرو باتری دارد؟
بله. این محصول یک هدست مبتنی بر باتری است که باتری آن ۲ ساعت شارژدهی دارد.
راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه