آشنایی با پاوربانک بی‌سیم؛ قدرت بیشتر بدون نیاز به کابل اضافه

۲۸ فروردین ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
پاور بانک بی سیم

شارژ بی‌سیم در حال حاضر به‌طور گسترده برای شارژ تلفن‌های هوشمند و دستگاه‌های دیگر استفاده می‌شود و به همین دلیل است که شرکت‌های سازنده‌ی لوازم جانبی هم در تولید پاوربانک این موضوع را درنظر گرفته‌اند و پاوربانک‌هایی ساخته‌اند که دستگاه‌ها را با استفاده از فناوری بی‌سیم شارژ می‌کنند. خوشبختانه گزینه‌های زیادی هم در این زمینه در دسترس است.

استانداردهای شارژ بی‌سیم مانند Qi، اکنون برای شارژ گوشی‌های هوشمند و بسیاری از دستگاه‌های دیگر پذیرفته شده است. در کنار این پیشرفت، تعجب آور نیست که ببینیم تعداد زیادی پاور بانک در حال حاضر موجود هستند که می‌توانند دستگاه ها را به صورت بی‌سیم شارژ کنند.

به نوشته‌ی Electronic Notes شارژ بی‌سیم از نظر راحتی و عملکرد مزایای زیادی دارد و گرایش به سمت آن به‌تدریج بیشتر هم می‌شود. بدین ترتیب منطقی است که شرکت‌ها هم تمایل به گنجاندن این قابلیت در پاوربانک‌ها داشته باشند.

هرچند هنوز پاوربانک‌های شارژ بی‌سیم Qi به اندازه‌ی پاوربانک‌های سنتی که از اتصال سیمی USB استفاده می‌کنند، گسترده نیستند، اما انتخاب خوب و در دسترس هستند و می‌توان از آن‌ها به آسانی استفاده کرد.

شارژ بی‌سیم چیست؟

با توجه به گجت‌هایی که امروزه از شارژ بی‌سیم استفاده می‌کنند، درک شیوه‌ی کار آن‌ها می‌تواند سودمند باشد.

یک شارژر بی‌سیم به‌طور کلی دارای یک سیم‌پیچ است که از آن برای انتقال انرژی از پد شارژ به دستگاه مورد نظر استفاده می‌کند. انرژی به صورت القای مغناطیسی منتقل می‌شود و بدین ترتیب نیاز به استفاده از اتصالات از بین می‌رود. از طرفی قابلیت اطمینان را هم بهبود می‌بخشد، چون اتصالات سیمی حتی با وجود آنکه در مواردی مانند تلفن‌های هوشمند پیشرفت‌های زیادی داشته‌اند اما همچنان همیشه در معرض آسیب هستند.

پرکاربردترین استاندارد برای شارژ بی‌سیم، استاندارد Qi است که برای همه‌ی گوشی‌های هوشمند و گجت‌های اصلی به‌کار گرفته شده است.

نکته‌ای درباره‌ی شارژ بی‌سیم Qi

Qi (که چی / chee تلفظ می‌شود) امروزه به پذیرفته‌شده‌ترین شکل شارژ بی‌سیم شده است و این امکان را فراهم می‌کند که انواع لوازم الکترونیکی و الکتریکی از جمله گوشی‌های هوشمند، ساعت‌های هوشمند و غیره با استفاده از اتصال بدون سیم به سرعت و به راحتی شارژ شوند.

این استاندارد توسط «کنسرسیوم شارژ بی‌سیم» (Wireless Power Consortium) توسعه یافته و برای انتقال القایی قدرت الکتریکی تا ۱.۶ اینچ (۴ سانتی‌متر) کاربرد دارد. این سیستم شامل یک پد انتقال‌دهنده‌ی قدرت و یک گیرنده‌ی سازگار در یک دستگاه است.

شارژ بی‌سیم برای دستگاه‌های مختلف نسبتا رایج شده است و به همین دلیل هم امروزه خیلی از پاوربانک‌هایی که به‌طور سنتی از اتصالات سیمی استفاده می‌کردند، با یک شارژر بی‌سیم داخلی همراه شده‌اند تا بتوانند گجت‌ها را به‌صورت بی‌سیم هم شارژ کنند.

پاوربانک انکر مدل PowerCore Select A1223 ظرفیت 10000 میلی آمپر ساعت

راهنمای خرید پاوربانک بی‌سیم

داشتن ایده‌ای درباره‌ی آنچه که هنگام خرید پاوربانک با قابلیت شارژ بی‌سیم باید به آن توجه کنید، می‌تواند برای انتخاب بهتر به شما کمک کند. مانند هر محصول دیگری، هنگام نگاه کردن به پاوربانک‌های شارژ بی‌سیم موجود در بازار، باید به نکات عمومی و اختصاصی گوناگونی توجه کرد.

ظرفیت

یکی از مهم‌ترین نکاتی که هنگام خرید پاوربانک بی‌سیم باید به آن توجه کرد، کافی بودن فضای ذخیره‌سازی پاوربانک برای شارژ کامل دستگاه شما کافی است. با افزایش ظرفیت باتری‌های گوشی‌های هوشمند، برای اطمینان از همیشه شارژ بودن گوشی، ظرفیت پاوربانک هم باید متناسب با آن افزایش یابد.

Credit: Samsung

اگر پاوربانک بی‌سیم نتواند گوشی هوشمند یا دستگاه دیگری را که در حال شارژ کامل است، شارژ کند، فایده‌ای ندارد! پس قبل از خرید مطمئن شوید که ظرفیت پاوربانک به همان اندازه یا ترجیحا کمی بیشتر از ظرفیت دستگاهی است که می‌خواهید شارژ کنید.

نرخ شارژ

با گوشی‌های هوشمندی که امروزه اکنون می‌توانند خیلی سریع شارژ شوند، باید مطمئنن شوید که پاوربانک بی‌سیم هم می‌تواند دستگاه شما را با همان نرخ شارژ کند. در غیر این صورت هرچند گوشی شارژ می‌شود، اما بیشتر از حالت عادی طول می‌کشد.

با این حال، این را هم در نظر داشته باشید که پاوربانک بی‌سیم حداکثر با همان سرعتی که در مشخصات دستگاه بیان شده، می‌تواند آن را شارژ کند. در برخی از تبلیغات این‌طور به‌نظر می‌رسد که شارژر همراه می‌تواند دستگاه را بسیار سریع‌تر از حالت عادی شارژ کند اما چنین چیزی تنها در صورتی ممکن است که دستگاه توانایی پذیرش شارژ سریع‌تر را هم داشته باشد.

برای مثال، اگر گوشی هوشمند قدیمی‌تری دارید، ممکن است با پاوربانک شارژ بی‌سیم خیلی سریع‌تر شارژ نشود. اما اگر بعدا تلفن هوشمند یا هر دستگاه دیگر خود را که امکان شارژ بی‌سیم دارد، ارتقا دهید، اغلب داشتن این قابلیت مفید است.

در حال حاضر، قابلیت شارژ بی‌سیم اغلب نمی‌تواند به اندازه‌ی اتصالات سیمی جریانی را تأمین کند. این بدان معناست که سه یا چهار ساعت طول می‌کشد تا یک تلفن هوشمند معمولی به‌صورت بی‌سیم شارژ شود، اما در صورت استفاده از اتصال سیمی مدت زمان کمتری به خود اختصاص خواهد داد.

بنابراین مشخصات دستگاه را بررسی کنید تا ببینید دقیقا چه چیزی در اختیار می‌گذارد، زیرا دستگاه‌های جدید همیشه در حال توسعه هستند و ممکن است قابلیت شارژ بی‌سیم سریع‌تری داشته باشند.

دقت به جهت قرارگیری

در حالی که پاوربانک‌های شارژ بی‌سیم از یک جهت کار را راحت‌تر می‌کنند، اما دستگاه تحت شارژ معمولا روی پاور بانک قرار می‌گیرد تا شارژ انجام شود. در حالی که هنگام استفاده از اغلب پاوربانک‌های سیمی سنتی می‌توان گوشی را در دست گرفت و جابه‌جا کرد اما در مورد شارژ بی‌سیم این‌چنین نیست و گوشی هوشمند یا دیگر دستگاه تحت شارژ، باید در موقعیت مناسب قرار بگیرد.

حتی از آنجایی که شارژ بی‌سیم اغلب نسبت به موقعیت قرارگیری دستگاه بسیار حساس است، ممکن است این یک مشکل بزرگ باشد. بنابراین ارزش این را دارد که پیش از خرید، به نحوه‌ی دقیق استفاده از پاوربانک شارژ بی‌سیم نگاهی بیندازید و ببینید که دستگاه باید در چه موقعیتی نسبت به آن قرار بگیرد. هرچند با توجه به اینکه بسیاری از پاوربانک‌های بی‌سیم دارای قابلیت شارژ باسیم هم هستند، این یک مشکل عمده محسوب نمی‌شود.

ابعاد و وزن

اندازه و وزن یکی از نکات مهم هنگام خرید پاوربانک است، به‌ویژه اگر قصد دارید در سفر از آن استفاده کنید. هرچه ظرفیت پاوربانک بیشتر باشد بزرگ‌تر و سنگین‌تر خواهد بود. با توجه به اینکه ظرفیت تلفن‌های هوشمند در حال افزایش است و اغلب افراد تمایل دارند با استفاده از پاوربانک چندین دستگاه را شارژ کنند، ابعاد و وزن برخی از پاوربانک‌ها می‌تواند واقعا قابل توجه باشد. بنابراین قبل از خرید، بررسی کنید که می‌خواهید شارژر همراه شما چقدر بزرگ باشد.

پاوربانک  ژاند مدل XDCH-030 ظرفیت 10000 میلی آمپر ساعت

درگاه شارژ سیمی

خوب است مطمئن شوید که پاوربانک مورد نظرتان دارای پورت‌هایی برای شارژ سیمی معمولی هم هست. با توجه به اینکه همه‌ی دستگاه‌ها قادر به شارژ بی‌سیم نیستند، شارژر همراه بی‌سیم که از شارژ باسیم هم پشتیبانی می‌کند، می‌تواند واقعا کاربردی باشد. این چیز متداولی در میان پاوربانک‌های بی‌سیم است و این گجت‌ها معمولا یک یا دو پورت USB، USB-C یا لایتنینگ برای شارژ دارند. بدین ترتیب امکان شارژ هم‌زمان بیش از یک دستگاه هم وجود دارد.

پورت های یک پاور بانک بی سیم

شارژ خود پاوربانک

به یاد داشته باشید که خود پاوربانک را هم باید شارژ کنید. بنابراین هرچه ظرفیت آن بیشتر باشد، زمان بیشتری هم طول خواهد کشید. اگر فقط یک کابل شارژر ۱ آمپر دارید و پاوربانک ظرفیت ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی دارد، پنج ساعت طول می کشد تا شارژ شود البته کمی هم بیشتر، زیرا تمام شارژی که وارد پاوربانک می شود به شارژ ذخیره‌شده تبدیل نمی‌شود.

ضریب بازده گجت شما احتمالا حدود ۸۰ درصد یا بیشتر است، بنابراین زمان بیشتری طول می‌کشد. از آنجایی که بسیاری از پاوربانک‌های شارژ بی‌سیم دارای ظرفیت بالاتری هستند، گاهی اوقات حتی حتی با یک شارژر ۲.۴ آمپر ممکن است ۱۰ ساعت یا بیشتر هم طول بکشد تا شارژ شوند. در این صورت شارژ کردن شبانه‌ی آن‌ها می‌تواند راهکار خوبی برای انتظار کشیدن کم‌تر باشد!

به یاد داشته باشید که برای پاوربانک بی‌سیم به شارژر نیاز دارید و این شارژر در خیلی موارد، همراه با پاوربانک ارائه نمی‌شود.

جابه‌جایی با هواپیما

گفتنی است در مورد باتری‌های لیتیوم-یونی که پاوربانک‌ها از آن‌ها استفاده می‌کنند، هنگام حمل با هواپیما محدودیت‌هایی وجود دارد. این گجت‌ها همیشه باید در ساک دستی قرار بگیرند و همچنین ممکن است محدودیت‌هایی برای حداکثر ظرفیت باتری‌های قابل حمل، مثلا تا ۳۰ هزار میلی‌آمپر ساعت، وجود داشته باشد. بنابراین ضمن گرفتن شارژری که امکان حمل آسان‌تر در سفرهای مختلف را داشته باشد، بهتر است پیش از پرواز با شرکت هواپیمایی خود تماس بگیرید و از قوانین آن مطمئن شوید.

قیمت

پاوربانک‌های شارژ بی‌سیم، به قطعات الکترونیکی بیشتری نیاز دارند و عملکرد بیشتری نسبت به یک پاور بانک معمولی دارند. بنابراین تعجبی ندارد که نسبت به پاوربانک‌های ساده‌تر و باسیم سنتی، گران‌تر هستند. بدین ترتیب باید در مورد اینکه آیا راحتی اضافی یک پاوربانک بی‌سیم، ارزش هزینه‌ی اضافی را هم دارد یا خیر، تصمیم بگیرید.

پاوربانک انرجیا مدل MaPac ظرفیت 10000 میلی آمپر ساعت

نکاتی که هنگام استفاده از پاوربانک بی‌سیم باید به آن‌ها توجه کرد

اگرچه استفاده از پاوربانک‌های بی‌سیم آسان است و روشی واقعا ساده و راحت هم برای شارژ تلفن هوشمند یا سایر دستگاه‌های الکترونیکی ارائه می‌کند، اما باید به چند نکته‌ی کوچک هم توجه کرد.

جهت قرارگیری

لازم است در موقعیت قرارگیری دستگاهی که قرار است شارژ شود، بسیار دقت شود. اگر دستگاهی که باید شارژ شود به اندازه‌ی کافی دقیق تراز نشده باشد، ممکن است شارژ نشود. به طور معمول روی گوشی نشانه‌ای وجود دارد که آیا در حال شارژ است یا خیر. دستگاه‌های دیگر هم اغلب نشانگری به‌صورت صفحه نمایش یا چراغ برای این کار دارند.

اهمیت جهت قرارگیری گوشی روی شارژر بی‌سیم

جهت قرارگیری گوشی روی شارژر بی‌سیم اهمیت دارد.
Credit: iLuv

پس از پایان شارژ، دستگاه الکترونیکی را دور کنید

پس از آنکه شارژ کردن دستگاه به‌صورت بی‌سیم پایان یافت، باید آن را جدا کنید. در غیر این صورت پاوربانک بی‌سیم همچنان با دستگاه الکترونیکی ارتباط برقرار می کند و مدار شارژ فعال باقی می‌ماند. اگرچه جریان مورد نیاز برای این کار زیاد نیست، اما می‌تواند منجر به استفاده از شارژ ذخیره‌ی پاوربانک شود. حتی در یک حالت شدید ممکن است پاوربانک را تخلیه کند.

ظرفیت زیاد، ابعاد بزرگ‌تر

خیلی از پاوربانک‌های بی‌سیم موجود در بازار، نسبتا بزرگ هستند. این دستگاه‌ها باید به اندازه‌ی کافی بزرگ باشند تا کویل کوپلینگ و دیگر قطعات الکترونیکی را در خود جای دهند و ضمن انجام این کار، طراحان معمولا آن‌ها را از نظر ظرفیت هم بسیار بزرگ می‌سازند. یک پاوربانک بی‌سیم معمولی ممکن است ۲۵ هزار میلی‌آمپر ساعت ظرفیت داشته باشد. بنابراین باید بررسی کنید که آیا می‌توان آن را در جایی مانند هواپیما حمل کرد یا خیر.


جمع‌بندی

با محبوبیت بیشتر شارژ بی‌سیم در دستگاه‌های مختلف، نیاز به پاوربانک‌های شارژ بی‌سیم هم افزایش می‌یابد. این گجت‌ها سهولت داشتن قدرت اضافی هنگام حرکت را با ارتباط بدون سیم ترکیب می‌کنند. از طرفی استانداردهای شارژ بی‌سیم هم در حال بهبود است و در آینده به یک جریان اصلی در بازار گسترده‌ی پاوربانک‌ها تبدیل خواهد شد.

بنابراین سرمایه‌گذاری روی خرید یک شارژر همراه بی‌سیم می‌تواند برای گجت‌های فعلی و آینده‌ی شما بسیار کاربردی باشد. از طرفی چه هنگام خرید و چه هنگام استفاده به نکاتی مانند ظرفیت، سرعت شارژ، ابعاد و قابلیت استفاده در مکان‌های مختلف توجه داشت که در این مطلب به آن‌ها پرداختیم.

پرسش‌های متداول درباره‌ی پاوربانک بی‌سیم
پاوربانک بی‌سیم چه تفاوتی با شارژر همراه باسیم دارد؟
پاوربانک بی‌سیم به پاوربانک‌هایی گفته می‌شود که امکان شارژ دستگاه‌های مختلف، از جمله تلفن همراه را با فناوری شارژ بی‌سیم دارند. این کار کمک می‌کند بدون استفاده از کابل رابط، بتوانید شارژ دستگاه خود را افزایش دهید.
آیا ظرفیت شارژر همراه بی‌سیم با انواع معمولی تفاوت دارد؟
به‌طور کلی پاوربانک‌های بی‌سیم هم در انواع مختلفی ساخته می‌شوند اما معمولا طراحان سعی می‌کنند آن‌ها را با ظرفیت بالا بسازند تا با نیاز دستگاه‌ها و تلفن‌های هوشمند امروزی سازگار باشند.
هنگام خرید پاوربانک بی‌سیم به چه نکاتی باید توجه داشت؟
همان‌طور که در این مقاله توضیح داده شد، برای خرید شارژر همراه بی‌سیم باید به مواردی مانند ظرفیت، سرعت شارژ، ابعاد، وزن، داشتن امکان شارژ باسیم و برخی موارد دیگر توجه کرد تا متناسب با نیاز بهترین گزینه انتخاب شود.
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه