چرا و چگونه شارژ سریع گوشی‌های هوشمند را غیرفعال کنیم؟

۱۹ بهمن ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
شارژ سریع

در چند سال گذشته، شارژ سریع یکی از جذاب‌ترین تکنولوژی‌های مربوط به گوشی‌های هوشمند بوده است. این تکنولوژی در ابتدا در سال ۲۰۱۳ تحت عنوان «شارژ سریع» (Quick Charge) توسط شرکت کوالکام معرفی شد ولی حالا بسیاری از شرکت‌های سازنده بزرگ، استاندارد اختصاصی خود را برای این موضوع ارائه داده‌اند.

مزایای این نوآوری کاملا واضح است؛ در دنیایی که هر روزه به سرعت تکاپوی افراد افزوده می‌شود، به‌لطف بهره‌گیری از این مشخصه، گوشی هوشمند موردنظر در کمتر از یک ساعت تا حد زیادی یا کاملا شارژ می‌شود. البته، این مشخصه معایبی هم به همراه دارد که به چشم کاربران معمولی نمی‌آید.

اصلا چرا باید این مشخصه را غیرفعال کنیم؟

شارژ سریع

اول از هر چیزی بهتر است مکانیزم شارژ سریع را با زبانی ساده توضیح دهیم. تا همین چند سال پیش، شارژرها اجازه‌ی خروج جریان برق زیادی را نمی‌دادند. این موضوع به خاطر جلوگیری از آسیب رسیدن به باتری و حتی جلوگیری از انفجار و آتش گرفتن و موارد این چنینی صورت می‌گرفت.

اگرچه در شارژ سریع، جریان قوی‌تری از برق وارد باتری می‌شود، اما این تکنولوژی در کوتاه‌مدت آسیبی به باتری و گوشی نمی‌رساند. اما در بلند مدت، شارژ سریع برای باتری مضر است. اول از همه، باید بگوییم که باتری لیتیوم یونی موجود در گوشی، اگر همواره در معرض شارژ سریع قرار داشته باشد، سریع‌تر توان خود را از دست می‌دهد. این موضوع به خصوص برای کاربرانی صدق می‌کند که از گوشی خود بیش از ۱۸ تا ۲۴ ماه بهره می‌برند.

علاوه بر این، باید به موضوع داغ شدن بیش از حد باتری هم اشاره کنیم. در شارژ سریع جریان زیاد در زمانی کم وارد باتری می‌شود و به همین خاطر باتری موردنظر تا حد زیادی داغ می‌شود و این داغ شدن بیش از حد می‌تواند منجر به آسیب‌های سخت‌افزاری شود. البته در محیطی عادی با دمای مناسب، این داغ شدن مشکلی به وجود نمی‌آورد اما اگر مثلا گوشی در محیطی گرم در حال شارژ شدن باشد یا طی این فرایند در حال انجام بازی یا استفاده از اپلیکیشن‌های سنگین باشید، احتمال رخ دادن چنین چیزی وجود دارد.

در ضمن، بیشتر کاربران معمولا ترجیح می‌دهند گوشی خود را به‌صورت شبانه شارژ کنند. اگرچه این نوع شارژ هم مضراتی دارد، ولی در بلندمدت ضررهای آن کمتر از شارژ سریع است و در چنین حالتی، چند ساعت زودتر یا دیرتر شارژ شدن، فرقی برای کاربر ندارد. به همین خاطر اگر می‌خواهید به مدت طولانی از گجت خود استفاده کنید، توصیه می‌کنیم شارژ سریع را غیرفعال کنید و برای این کار، در ادامه راه‌حل‌هایی را مطرح می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: ۴ باور رایج و قدیمی درباره‌ی باتری‌ها که دیگر صحت ندارد

راه‌حل اول: بررسی تنظیمات گوشی

شارژ سریع

راحت‌ترین راه برای غیرفعال کردن شارژ سریع، از طریق منوی تنظیمات گوشی است. برخی از سازندگان، گزینه‌ای را برای فعال و غیرفعال کردن این مشخصه در نرم‌افزار گوشی خود تعبیه کرده‌اند. به‌عنوان مثال اگر از گوشی‌های سامسونگ استفاده می‌کنید، در بخش Setting به Device Maintenance و سپس Battery سر بزنید. در این قسمت بر آیکون سه نقطه در بخش راست فوقانی ضربه بزنید و بعد از ضربه بر Advanced Settings، می‌توانید گزینه‌ای برای شارژ سریع سیمی و بی‌سیم را مشاهده کنید. برای گوشی‌های دیگر، بهتر است در بخش منوی تنظیمات، عباراتی مانند fast charging یا quick charge جستجو کنید. اگر چنین گزینه‌ای را پیدا نکردید، اصلا نگران نباشید، در ادامه راه‌حل‌های دیگری را مطرح می‌کنیم.

راه‌حل دوم: استفاده از شارژر معمولی

شارژ سریع

اگر شارژر قدیمی مربوط به گوشی‌های دیگر در منزل وجود دارد، برای مواقعی مانند شارژ شبانه بهتر است از آن‌ها استفاده کنید. اگر می‌خواهید از معمولی بودن شارژر خود مطمئن شوید، باید بگوییم که معمولا در بدنه چنین شارژرهایی عبارت‌هایی مانند quick charge، fast charge، dash charge یا adaptive fast charging قرار دارد. با این وجود، برای محکم کاری می‌توانید به توان خروجی شارژر هم نگاهی بیندازید. اگر خروجی شارژر کمتر از ۵ ولت و ۲ آمپر است، با خیال راحت می‌توانید از آن بهره ببرید.

راه‌حل سوم: بهره‌گیری از لپ‌تاپ، کامپیوتر دسکتاپ یا کنسول بازی

شارژ سریع

در نهایت، می‌توانید از انواع و اقسام وسایل برای شارژ گوشی خود بهره ببرید. در چنین مواقعی، تنها به یک کابل USB متناسب با گجت خود نیاز دارید. یک لپ‌تاپ، کامپیوتر دسکتاپ، ایکس‌باکس یا پلی‌استیشن گزینه‌های ایدئالی برای این موضوع هستند زیرا معمولا از پورت‌های حاوی جریان قوی بهره نمی‌برند.

بیشتر بخوانید: ۵ نکته مهم برای افزایش عمر باتری گوشی

منبع: Phone Arena

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۷ دیدگاه
  1. محمدرضا

    سلام
    مقالتون خیلی خوب بود من هم یکسال پیش که گوشی Poco x3 رو گرفتم دیدم واقعا به این سرعت شارژ احتیاج ندارم چون واقعا باتری گوشی داغ می‌کنه و آسیب می بیند. بعد از مطالعه و بررسی بالای حدود ۲۰ سایت به این نتیجه رسیدم که از شارژر اصل ۵ ولت و ۱ آمپر گوشی قبلیم که LG بود و ازش مطمعن بودم استفاده کنم و دیگه هنگام شارژ اصلا گوشیم داغ نمیکنه و حدود ۴ ساعته فول شارژ میشه.
    یکی از دوستان هم در کامنت ها خیلی ادعاش می‌شده، از قدیم گفتن درخت هرچه پر بار تر سر به زیر تر.
    در این زمونه که همه کار ها با عجله انجام میشه اکثر افراد شارژ سریع رو می پسندند چون فرصت و حوصله ای برای شارژ کردن گوشی ندارند و شرکت ها در رقابت با رقبا و برای رضایت مشتریان این ویژگی را گذاشتند و گر نه کسی اون گوشی رو نمی خره.
    شارژر های سریع fast در انتهای شارژ باتری که باتری نزدیک پر شدن هست سرعت شارژ رو اتوماتیک کم می کنند تا به باتری فشار نیاد ولی باز هم باتری گرم میشه.
    ولی به نظر من برای شخصی که کارش داخل خانه هست و زیاد گوشی استفاده نمیکنه شارژ آهسته مناسب تر هست البته به شرط اینکه شارژر جنس خوب باشه و اگر حوصله شارژ آهسته رو داشته باشد.

  2. یونس ذکایی

    دوستان فکر کنم شما هیچ کدومتون نفهمیدید این مطلب اورجینال نیست و از یه سایت دیگه گرفته شده، چرا به این بدبختا پیله کردین؟ برین یقهٔ اونی رو بگیرین که این حرفا رو زده!!

  3. HamiDreza

    با سلام
    از پایه و اساس این مقاله رد میشه!
    هر چیزی عمری داره و بعد از اون تاریخ شروع به تحلیل رفتن میکنه چه باتری چه بدن انسان!
    پس نمیشه باهاش جنگید یاد اون دیالوگ معروف میوفتیم که میگفت اگر شما سیگار نکشید و ورزش کنید در نهایت در سلامت کامل خواهید مرد!
    از طرفی خب استفاده از گوشی توی شارژ واقعا عذاب آوره پس زمان شارژ میتونه پدرتون رو در بیاره!
    از طرفی بی منطقیه بگیم ما بیشتر از شرکتهای تولید کننده میدونیم! اونجا ایران نیست اونجا هر شرکتی ایستگاه تحقیقاتی خودشو داره! کسانی که عمرشون رو میذارن تا با آزمون و خطا عملکرد همه چیز رو بهبود بدن!
    طبق گفته نویسنده خوبمون که فرمودن باید گوشی با جریان زیر دو امپر شارژ بشه، یعنی ایشون فکر میکنن جریان زیر دو امپر مناسبه! از کجا به چنین چیزی رسیدی دوست عزیز؟ آیا شما چیزی در مورد جریان و ولتاژ هوشمند میدونی؟ از تاثیر دما توی شارژ سریع روی ولتاژ و جریان میدونی؟
    اصلا مگه میشه شما نوسینده همچین مطلبی باشی ولی ندونی تمام شارژر های جدید که فناوری سریع دارن بطور خودکار ولتاژ و جریان رو تنظیم میکنن؟ ندونی که دما بره بالا عملکردشون بطور هوشمند تغییر میکنه! در مورد آداپتور سگا مقاله نوشتین؟ واقعا من متعجبم ، یعنی شما هنوز نمیدونی که چه هزینه هنگفتی میشه تا هر شرکتی از رقبا جلو بیوفته؟
    الان شارژر ها و پاوربانک هایی داریم که از ۵ ولت تا ۲۰ ولت با جریان متغیر میتونن گوشی ، تبلت ، مک بوک و آیپاد و دوربین و …و … رو با همخوانی با چند نوع تکنولوژی مختلف شارژ سریع، شارژ کنن! هیچکدومم گوشی رو منفجر نمیکنن!

    طبق تحقیق خودم شما اگر دمای گوشی رو همیشه پایین نگه دارین(زیر نور افتاب نذارید، جاهای گرم نذارید، هنگام شارژ از قاب و کاور در بیارید)و همیشه شارژ گوشی رو بین ۳۰ تا ۸۰ نگه دارید و ازشارژر های اصل و هوشمند استفاده کنید باتریتون دیرتر خراب میشه! (ولتاژ در این گستره ۳۰ تا ۸۰ درصد برای باتری کم ضررتر هست! ولتاژ حداکثری یا کمتر از حد مجاز باعث اکسید مواد داخل باتری میشه و به مرور باعث فرسودگی و خرابی میشه)

    موفق و پیروز باشید

    1. hossein

      دمت گرم داداش کاملا منطقی و دقیق گفتی

  4. سعید

    این که از طریق usb لپتا پ گوشی رو شارژر کنیم شاید راه خیلی درستی نیست.
    خروجی usb کامپیوترها ۰.۵ میلی آمپره. ورودی اکثر گوشی ها بیشتره.گوشیهای با قابلیت شارژ سریع ۲میلی آمپره این یعنی برای شارژ گوشی با لپ تاپ نسبت به شارژر استاندارد ۴برابر زمان بیشتری لازمه این یعنی استحلاک بیشتره باتری.

  5. سجاد

    بنظرم راه کارهاتون واقعا مسخره بود…استفاده از شارژر قدیمی یا شارژری غیر از شارژر گوشی باعث خرابی باتری گوشی میشه
    فکرکنم شماتاحالا باکامپیوتر یا لبتاب گوشیتونو شارژ نکردید ک ببینید چقدر سرعت شارژ پایینه و همین یکی از علتهایی میتونه باشه ک باتری خراب شه…تو گذاشتن مطالبتون دقت کنید لطفا…????????????

  6. امید

    برخلاف همیشه احتراما این مقاله خیلی بی منطق بود. تقریبا همه گوشی ها دیگه شارژ سریع دارند. مثل این میمونه یه مطلب بنویسی و از مضرات باطری لیتیوم یونی بگی!

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه