سایپا از موتور ملی ۳ سیلندر یورو ۶ رونمایی کرد

۱۸ فروردین ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

برخلاف تصورات قبلی بسیاری از ما، احتمالا امسال سال خوبی برای حوزه داخلی خودروسازی ما باشد. شنیدن خبر امضای تفاهم‌نامه‌ی ایران‌خودرو برای طراحی و ساخت خودروهای جدید، تولید اولین خودروی الکتریکی ملی و رونمایی از نخستین موتور ملی ۳ سیلندر یورو ۶ سایپا نشان از ورق خوردن فصل جدیدی در صنعت خودروسازی ایران باشد.

بازار خودروهای الکتریکی در جهان هر روز داغ‌تر می‌شود اما شاید شهری مثل تهران بیشتر از هرجای دیگری به این خودروها نیاز دارد تا بتوانیم هوای پاک و آسمان آبی‌تری را تجربه کنیم. تنها نگرانی ما کیفیت خودروهاست که امیدواریم شاهد حضور اتومبیل‌هایی با کیفیت باشیم.

همان‌طور که پیش از این برایتان گفتیم، دیروز مراسمی برگزار شد تا سایپا نوید خبرهای خوشی را طی سال‌های آینده برای صعنت خودروسازی ایران بدهد. از اتفاقات مهم این رویداد، انتشار خبر رونمایی از نخستین موتور ملی جدید و کم‌مصرف بود. پیشرانه ملی ۳ سیلندر شامل ۴ موتور با توان‌های مختلف است. در مورد مشخصات این پیشرانه هنوز سایت سایپا نیوز که رسانه رسمی شرکت سایپا است، خبری را در این خصوص منتشر نکرده است. در همین راستا ادعاهای مختلفی را در خبرگزاری‌های مختلف شنیدیم که از پیشرانه‌ی ۱ لیتری توربو با توان‌های ۱۲۵ و ۱۶۰ اسب‌بخاری خبر می‌دهند. با این حال تا زمان انتشار آخرین اخبار قطعی از جزییات این پیشرانه‌ها از رسانه‌ی رسمی سایپا بهتر است کمی صبر کنیم.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، بیش از یک سال است که یک شرکت ایرانی با مرکز تحقیقات ABL اتریش و حمایت و همکاری وزارت، صنعت، معدن و تجارت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای طراحی و آماده‌سازی نمونه‌ی آزمایشی این پیشرانه اقدام کرده‌اند. هم‌چنین در این گزارش آمده که کارخانه تولید انبوه این موتور در قزوین درحال ساخت است که تا ۲ سال آینده به تولید می‌رسد.

به گزارش سایت خودروکار، مدیرعامل گروه سایپا گفت: استاندارد سوخت این موتور با پایه یورو ۵ است و استانداردهای سال ۱۳۹۸ کشور را پاس خواهد کرد و توانایی توسعه یافتگی به استاندارد سوخت یورو ۶ را دارد و امید است در مدت زمان کوتاهی به تولید انبوه برسد و می‌تواند در محصولات تولیدی سال ۱۴۰۰ به بعد نیز نصب شود. او با بیان اینکه مصرف سوخت این موتور ۵.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش است، یادآور شد: این موتور در محصولاتی نصب خواهد شد که استانداردهای ۸۲ گانه را پاس خواهند کرد و برنامه‌ای برای استفاده از این موتور در محصولات قدیمی وجود ندارد.

مدیرعامل گروه سایپا در رابطه با پراید خاطرنشان کرد: گروه سایپا علاقمند به خروج پراید از چرخه تولید خود است و در حال حاضر به دنبال معرفی جایگزین‌های پراید بوده و دغدغه فعلی سایپا بر آن است که بررسی‌ها نشان از آن دارد که اقتصاد عموم جامعه و به خصوص اقشار کم درآمد به محصول پراید وابسته است. برنامه ریزی‌ها بر آن است تا خروج پراید از چرخه تولید آسیبی به اقشار کم درآمد وارد نکند.

با این که همه‌ی ما علاقمند هستیم تا پراید، خودرویی که بیش از ۳۰ سال پیش طراحی و تولید شده از خط تولید کنار برود اما باید جایگزینی مناسب با قیمتی کم‌تر یا حداقل یکسان به روی خط تولید برود. پیش از این در مورد رنو کویید گفته شده بود که این کراس‌اور کوچک شهری با موتور ضعیف‌تر، حدود ۱.۵ برابر پراید است که از نظر قیمتی نمی‌توانستیم آن را جایگزین مناسب پراید درنظر بگیریم.

شما آینده‌ی موتورهای ۳ سیلندر یورو ۶ سایپا، توقف تولید پراید و تولید مدل الکتریکی تیبا را چه‌طور می‌بینید؟

telegram_ad2_1

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۱۰ دیدگاه
  1. سوارشجاع

    به نظر می رسد که لزوم طراحی موتورهای کم مصرف بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است اما اقدامات کوچکی در این اوضاع گرانی آثار و تبعات صرفه جویی های هنگفتی برای کشور به بار خواهد رساند. مثلا یک تصادف کوچکی رخ می دهد، اگر طرفین آگاه از حقوق خود باشند بلافاصله کنار می زنند و منتظر مامور راهنمایی و رانندگی می شوند اگر کسی خیر هم باشد که در صندوق عقب خود جارو خاک انداز برای تخصصاً جمع آوری شیشه های خرد شده و شکسته شده در کف خیابان داشته باشد و بلافاصله با زحمت اقدام به جمع آوری داوطلبانه کند فکرش را بکنید دو منفعت رفع سد معبر و کاهش هزینه سوخت و جلوگیری از اعصاب خوردنهای ترافیکی حاصل از تصادف و نیز عدم آسیب به لاستیک های اینروزها گران چه منافعی را برای چه تعداد افراد در تایم تصادفات با رعایت این الگو و فرهنگ سازی در پی خواهدداشت. موتور ملی که توانایی بومی سازی فناوری تولید و مهمتر از آن طراحی خط تولید بدست کارگاههای توانمندشده ( ابتدا کارگاهها بایت حمایت شوند) و قطعه سازان طراحی گردد همین امروز کار شروع شود باعث خوشحالی است و مزایا و منافع اقتصادی خیلی ها را تامین خواهد کرد بخصوص مصرف کننده تشنه لب

  2. rezanz

    تا شرکت های خودرو سازی در ارایه گارانتی و ارایه خدمات بهتر عمل نکنند اطمینان مردم جلب نخواهد شد.این موتور به نظر من تا ۵ سال اینده به تولید انبوه خواهد رسید ان موقع هم شرکت سایپا باید با مشتری رو راست بودن را پیشه کار خود کند.

  3. علی محمدی

    بنظر من این موتور تا ۴ سال دیگه هم تولید نخواهد شد چون هم زیر ساختش رو ندارن و نه سرمایه گدارش رو . این هنوز نمیتونن موتور پراید رو بعد ۳۰ سال درست رو هم کنن و بسازن و هر روز آشغال تر و بی کیفیت ترش میکنن حالا بیان اینو بسازن .بعدشم قیمتش هستش که خودرو تولیدی با این موتور جدید قیمتش سر به فلک خواهد کشید با این خودرو سازان وطنی.

  4. مهدی شفی زاده

    بنظر من این موتور تا ۴ سال دیگه هم تولید نخواهد شد چون هم زیر ساختش رو ندارن و نه سرمایه گدارش رو . این هنوز نمیتونن موتور پراید رو بعد ۳۰ سال درست رو هم کنن و بسازن و هر روز آشغال تر و بی کیفیت ترش میکنن حالا بیان اینو بسازن .بعدشم قیمتش هستش که خودرو تولیدی با این موتور جدید قیمتش سر به فلک خواهد کشید با این خودرو سازان وطنی.

  5. امیرEF7

    وضعیت خودروسازی ما مثل نوزادی هست که کم کم داره جون میگیره تا کم کم راه بی افته… برای شروع بد نیست ….

    1. پیمان

      نوزادی که ۵۰ ساله جون نگرفته بعید میدونم بعد از اینهم بتونه جون بگیره راه بیوفته.

  6. سجاد

    کشوری که ۶۰ ساله داره خودرو میسازه، نهایت خودرو سازیش اینه!!!واقعا متاسفم

  7. رضا طاهری

    احتمالا. اسم این شرکت AVL نیست؟ من که هرچی گشتم شرکتی به اسم ABL در زمینه خودرو تو اتریش پیدا نکردم.اگه این دقتی که اصحاب سایپا و وزیر صنایع در اطلاع رسونی به ملت دارن میشه حدس زد محصول این مشارکت چه محصول خفنی خواهد بود

  8. ///mahdispd

    پیشرانه ۱۶۰ اسب بخاری با حجم یه لیتر خیلییییی جالبه
    امیدوارم پروژه من هم بتونه تغییری در صنعت خودرو سازی کشورمون ایجاد بکنه

  9. آلبر

    به شخصه هیچ اطمینانی به خودروسازان داخلی ندارم چون معتقدم فقط دنبال گرفتن سود بیشتر (حتی به قیمت جان مردم) هستن! تولید محصولات با کیفیت حتی در اولویت آخرشان هم نیست چرا که اگر غیر از این بود محصولاتی مثل پراید، پژو و … حداقل یک دهه پیش تولیدشان متوقف می شد.
    در مورد قیمت فروش خودروهای تولید داخل هم لزومی به توضیح دادن نمی بینم!

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه