اگر همهی آدمهای روی زمین گیاهخوار شوند چه اتفاقی میافتد؟

نتیجه بعضی تحقیقات نشان میدهد که اگر ما گوشت را از رژیم غذاییمان حذف کنیم، شاید بتوانیم تاحدودی سلامت خود و سیارهمان را حفظ کنیم اما این مساله به طور قطع به میلیونها انسان آسیب خواهد زد.
انسانها بنا به دلایل عدیده به گیاهخواری روی میآورند. برخی اینکار را انجام میدهند که از رنج حیوانات بکاهند و برخی دیگر هم برای اینکه میخواهند سبک زندگی سالمتری داشته باشند، گیاهخوار میشوند. در عین حال برخی دیگر طرفدار پایداری هستند یا آرزو دارند که با اینکار میزان انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهند.
مهم نیست که تا چه اندازه گوشتخوارها، گیاهخوارها و وگانها را انکار کنند؛ گیاهخواران تنها بر یک نکته پافشاری میکنند: حذف گوشت از رژیم غذایی، مزایای زیادی به همراه دارد. گیاهخواران باور دارند که هر چقدر این تغییر نگرش بیشتر باشد، تاثیر آن هم در مقیاس جهانی بیشتر خواهد بود. اما واقعیت این است که اگر همه انسانها گیاهخوار شوند، مشکلات عدیده و جدی برای میلیونها نفر، البته اگر نگوییم میلیاردها، پیش خواهد آمد.
تاثیرات ناگهانی حذف گوشت از رژیم غذایی بر محیطزیست
اندرو جارویس (Andrew Jarvis) از بخش کشاورزی حارهای مرکز جهانی کلمبیا در اینباره میگوید: «این مساله داستان دو دنیای مختلف است. در کشورهای توسعهیافته، رژیم گیاهخواری ممکن است که همه نوع مزیت زیست محیطی و بهداشتی را به همراه داشته باشد اما در کشورهای در حال توسعه بالعکس میتواند تاثیرات منفی را بالاخص از نظر فقر و تنگدستی زمینهسازی کند.»
جارویس و همکارانش در مرکز مطالعاتی خود به این مساله پرداختهاند که اگر گوشت به ناگهان از منوی غذایی کل این سیاره رخت بربندد، آنگاه چه اتفاقی میتواند رخ دهد. نخستین موردی که آنها مورد بررسی قرار دادند، تغییرات اقلیمی بود. آمارها نشان میدهد که تولید غذا عامل انتشار یکچهارم تا یکسوم گازهای گلخانهای انسانساز در سرتاسر دنیاست و بخش عمده این مشکل هم به صنعت دامپروری مربوط میشود. اما به طور کلی، اینکه انتخابهای غذایی ما چگونه بر تغییرات اقلیمی تاثیر میگذارد، به درستی شناخته نشده. در ایالات متحده آمریکا، برای مثال، یک خانواده متوسط چهار نفری بیش از دو ماشین سواری گاز گلخانهای تولید میکند و علت آن هم مصرف گوشت است اما این یک واقعیت است که شما معمولاً در بحثهای مربوط به گرمایش جهانی، نام ماشینها را بعنوان مقصر میشنوید تا نام تکههای خوشمزه استیک گوشت را.

مسئولیت انتشار بخش عمدهای از گازهای گلخانهای بر گردن صنعت دامپروری است.
تیم بنتون (Tim Benton) یک متخصص امنیت غذایی از دانشگاه لیدز در اینباره میگوید: «اغلب مردم درباره تاثیرات غذا بر تغییرات اقلیمی چیزی نمیدانند. اما اگر از همین الان گوشت کمتری مصرف کنیم، خیلی چیزها برای بچهها و نوههایمان در آینده بهتر پیش خواهد رفت.» مارکو اسپرینگمن(Marco Springmann) یک محقق از مدرسه آکسفورد مارتین، بخش برنامه غذایی آینده است که تلاش کرده تا این موضوع را از نظر کیفی بهتر توضیح دهد. وی و همکارانش موفق شدهاند مدلهای کامپیوتری بسازند که از طریق آنها میتوان پیشبینی کرد که اگر همه انسانها تا سال ۲۰۵۰ میلادی به سمت رژیم گیاهخواری بروند، دقیقاً چه اتفاقی میافتد. نتیجه تحقیقات آنها نشان میدهد که اگر گوشت قرمز به طور کامل حذف بشود، ۶۰ درصد از میزان انتشار گازهای گلخانهای کم میشود و اگر همه از رژیم غذایی وگان پیروی کنند، میزان انتشار گازهای گلخانهای چیزی در حدود ۷۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد. اسپرینگمن میگوید: «وقتی که بررسی میکنیم چه چیزی میتواند هم ارزش با این میزان افت گازهای گلخانهای باشد، به این نتیجه میرسیم که شاید معادلی پیدا نشود. اما اگر همه رژیم غذایی گیاهخواری داشته باشند، آنگاه شما تنها میتوانید نسبت انتشار گازهای گلخانهای را که با تولید گوشت در ارتباط هستند، ثابت نگه دارید در حالی که کل این سناریو آنطور هم که باید واقعی نیست اما به هر حال اهمیت انتشار گازهای گلخانهای مرتبط با غذا را در آینده بصورت ملموس نشان خواهد داد.»
غذا، بالاخص احشام و دامها، بخش اعظم مشکل را به خود اختصاص دادهاند چرا که در اصل ریشهی انتشار گازهای گلخانهای توسط آنها در دو مورد تغییر کاربری زمین و تخریب تنوعزیستی خلاصه میشود. از مجموع تقریباً ۵ میلیارد هکتار زمین کشاورزی که در کل کره زمین وجود دارد، ۶۸ درصد آن توسط دامهای اهلی و احشام مورد استفاده قرار گرفته است.
حال پرسش اینجاست که آیا ما میتوانیم یا اصلاً می خواهیم که دستکم ۸۰ درصد از مراتعی را که پوشش علفزار یا جنگلی دارند، با تغییر رژیم غذایی خودمان احیاء کنیم و از این طریق نقش موثری در جذب کربن و بالطبع آن بهبود تغییرات اقلیمی داشته باشیم؟ تبدیل مراتع پیشین به زیستگاههای بومی احتمالاً میتواند لطف بزرگی برای تنوعزیستی باشد و به علفخواران بزرگی مانند بوفالوها که توسط احشام از زیستگاههای طبیعیشان رانده شدهاند، اجازه بازگشت دهد. حتی شکارچیانی مانند گرگها و پلنگها هم که اغلب به جرم حمله به احشام کشته میشوند، از این مساله منتفع خواهند شد. باقی آن ۱۰ الی ۲۰ درصد از مراتعی هم که مورد استفاده قرار گرفتهاند را میتوان برای رشد بیشتر دانههای غلات استفاده کرد تا از این طریق غذای لازم برای انسانها تامین شود. اما آیا همه اینها به صلاح ما خواهد بود؟ جارویس در اینباره میگوید: «مساله اینجاست که کار به همین راحتی هم نیست که شما گاوها و سایر احشام را از مراتع بیرون کنید و انتظار داشته باشید که به همان وضعیت جنگلها و مرغزارهای اولیه برگردید.»

افراد گیاهخوار استدلالهای مختلفی برای نخوردن گوشت میآورند.
مشاغل مرتبط با گوشتخواری
یک مشکل در مورد تبعیت از رژیم گیاهخواری این است که باید در نهایت فکری هم به حال افرادی کرد که در صنعت دامداری مشغول به کار هستند. پیتر الکساندر (Peter Alexander) یک محقق مدلسازی سیستمهای اجتماعی اکولوژیکی از دانشگاه ادینبورگ میگوید: «من در اسکاتلند زندگی میکنم یعنی جایی که زمینهای مرتفع آن بشدت انسانساز است و اساس شکلگیری آنهم بر پایه چرای گوسفندان بوده است. اگر ما همه این گوسفندان را از مراتعمان برانیم، محیطزیست بدونتردید ظاهری متفاوت خواهد داشت و خود این کار جدای خیلی از مسائل، پتانسیل آن را دارد که بر تنوعزیستی تاثیر منفی بگذارد.» یکی از مهمترین معضلات این نوع رژیم غذایی آن است که میتواند منجر به تغییرات فاحش اجتماعی بالاخص برای جوامع روستایی یعنی کسانی که به طور مستقیم با این صنعت در ارتباط هستند، شود.
بن فالان (Ben Phalan) یکی از محققانی است که درباره تعادل میان تقاضای غذا و تنوعزیستی در دانشگاه کمبریج تحقیق میکند. وی درباره این مشکل میگوید: «در حال حاضر بالغ بر ۳٫۵ میلیارد نشخوارکننده اهلی در روی کره زمین وجود دارد، دهها میلیارد جوجه نیز هر ساله برای تولید غذا پرورش داده شده و سپس کشته میشوند. همه این اعداد و ارقام بیانگر این واقعیت است که ما درباره مقادیر عظیمی ضرر و زیان اقتصادی صحبت میکنیم.» مساله اینجاست که حتی بهترین طرحها هم نمیتوانند سیستم معاش جایگزینی را برای همه در اقصی نقاط دنیا پیشنهاد کنند. در حدود یکسوم خشکیهای کره زمین را مرغزارهای مناطق خشک و نیمهخشک در برگرفتهاند که تنها میتوانند از دامداری حمایت کنند. به گفتهی دکتر فالان بدون دام، زندگی در برخی محیطها عملاً برای مردم غیرممکن است. عشایری مانند اقوام مغول و بربر اگر بخواهند از این سیستم دست بردارند، جدای از خیلی مسائل هویت فرهنگی خودشان را هم از دست خواهند داد.
علاوه بر این، حتی کسانی که کل زندگیشان به دام هم وابسته نیست از این امر متاثر خواهند شد. در حقیقت گوشت تاریخچه، سنت و هویت فرهنگی مهمی دارد. گروههای متعددی در سرتاسر دنیا هستند که بعنوان کادوی عروسی یا حتی مهمانی شام به مهمانان غذای گوشتی میدهند. دکتر فالان در ادامه میافزاید: «تاثیر فرهنگی حذف کامل گوشت خیلی زیاد است و درست به همین دلیل هم هست که تلاشها برای حذف این ماده غذایی در عمل با مشکل برخورد کرده و غیرممکن است.»

زندگی بسیاری از مردم روی زمین به دام و دامپروری وابسته است.
تاثیرات بهداشتی
اثر این رژیم غذایی بر سلامت نیز هنوز پیچیده است. مدل کامپیوتری اسپرینگمن نشان میدهد که اگر همه انسانها تا سال ۲۰۵۰ گیاهخوار شوند، مرگ و میر هم در سطح جهان بین ۶ تا ۱۰ درصد کاهش خواهد داشت و این مساله به دلیل کاهش بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، سکته و برخی از انواع سرطانها است. اما یک مساله همچنان به قوت خود باقی است، فرآوردههای حیوانی به ازای هر کالری، مواد مغذی بیشتری دارند لذا حتی اگر میخواهید که گیاهخوار شوید، باید اطمینان حاصل کنید که جایگزینهای مهم را میتوانید به بدن خود برسانید. این مساله از آن جهت اهمیت دارد که یادمان نرود، حدوداً بالغ بر ۲ میلیارد انسان در کل دنیا با مشکل تغذیه نادرست دست به گریبان هستند. مساله اینجاست که اگر همه دنیا به سمت رژیم غذایی گیاهخواری برود، آنگاه یک بحران جدی سلامت مردم را بالاخص در کشورهای در حال توسعه، تهدید خواهد کرد چرا که در اینصورت این سوال پیش میآید که مواد مغذی کوچک که عبارتند از آهن، کبالت، کرومیوم، مس، ید، منگنز، سلنیوم، روی و مولیبدن دقیقاً قرار است که از کجا تامین شوند؟
کارشناسان در مورد گیاهخواری تعابیری جالب دارند، بعنوان مثال دکتر جارویس میگوید: «در اصل تغییر در رژیم غذایی چیزی است که کمتر به آن توجه میشود در حالی که اصل مساله نه گیاهخواری نه گوشتخواری صرف است، ما حتی با کم کردن مصرف گوشت هم میتوانیم شاهد تاثیرات ملموس نهتنها بر سلامت بلکه حتی بر محیطزیست باشیم.» و این موردی است که دکتر اسپرینگمن هم بر آن تاکید میکند: «تغییرات مشخص بر سیستم غذایی ما را تشویق میکند که تصمیمات غذایی محیطزیست دوستتر و سالمتر بگیریم. در واقع اگر قیمت گوشت گرانتر بشود و قیمت سبزی و میوهجات کاهش پیدا کند ما به شکل ناخودآگاه به سمت رژیم غذایی مطلوب میل خواهیم کرد.»
منبع: BBC Future
و دوستان اشتباه نکنید گیاهخواری به معنای خوردن ساقه یا تنه یا برگ الزاما نیست گیاهخواری جنبه های متفاوتی دارد.
مثلا میوه مثال بارز ماده منی در موجودات است که بر خلاف تخم مرغ که فقط نیاز به زمان دارد تا تکمیل جنین(تخم مرغ جنین مرغ است نه میوه برای درخت یا منی برای انسان)، نیست و اجتماع نمیگوید ماده منی موجود زنده است چرا که تا از جنین به دور است وجود مستقل زنده ای ندارد حامل مواد غنی شده است.
و برخلاف کشتن حیوانات که حتی در پنج دین آسمانی (اسلام و مسیحیت ..) شغل قصابی مکروه است (مکروه به معنی ناپسند و زشت است) ولی گیاهخواهری خیر. و دانه خواری و خوردن غلات های مختلف و.. جنبه های مختلف گیاهخواری است و با اندک تحقیقات متوجه تاثیرات منفی خوردن حتی مقادیر کم فراورده های حیوانی بر بدن خواهید شد (لطفا به سایت های خارجی مخصوصا اروپای غربی درباره گیاهخواری یا خوراک مناسب برای انسان در سنین مختلف حتی تحقیق کنید و سایت های داخلی نظرات شخصی خود را وارد مطالب میکنند و تاوان حماقت آنهارا مخاطب با سلامتی خود پرداخت خواهد کرد.).
حیواناتی مثل گوسفند و یا گاو از نظر احساسی شباهت زیادی به انسان دارند مخصوصا احساساتی نزدیک به کودکان انسان قبل از بلوغ روانی.
پستانداران گیاهخوار مثل انسان روده طولانی دارند چرا که روده کوتاه را پستانداران گوشتخوار دارا هستند برای خراب نشدن گوشت در بدن و در مخالفش انسان که طول معده اش گیاهخواری و طولانی است.
پستانداران گیاهخوار اهلی هم مثل سگ وفاداری دارند و به شخصی که توسطش مورد محبت قرار بگیرند وفادار خواهند ماند و مثل سگ توانایی فداکاری برای صاحب خود را هم دارا هستند.
و امثال اینکه گاو ها قبل سلاخی اشک میریزند و بچه هایشان بعد از دیدن کشته شدن مادرشان افسرده میشوند، و اینکه حسرت درشان وجود دارد به کنار ( بعد از تاثیرات منفی فروش شرکت ها و کشتارگاه ها بعد از فیلم برداری و احساسات پستانداران گیاهخوار و اشک ریختن و استرسشان فیلمبرداری از حالات موجوادتی که قرار است سلاخی بشوند ممنوع شد).
برای عامّه مقایسه ی موجودی مثل آن با شنبلیله یا پرتقال عجیب نیست چرا که گزینه ی تغییر پذیر نبودن و مثل اکثریت بودن راحت تر بوده و هست، دلیل تراشی نکردن برای چیزی که راجبش اِشرافی ندارند بهتر از توجیه اشتباه میتونه باشه که اگر حوصله جایگزین پیدا کردن و تغیر ندارند یا قبول کنند یا سکوت.
نیاز های اساسی و کلی عه انسانی عادی با رفتار های عادی در روز: غلات سبوس دار و سبزیجات و پروتئین است و با در نظر گرفتن گیاهخوار شدن و سرعت روند عه آن حتی اگر چندین برابر هم شود باز هم با توجه به اینکه بیشتره نیازش را انسان از گیاهان تامین میکند برای سیر شدن، تغییر سنگینی در کِشت و آب دهی مزارع نه تنها منطقی نیست بلکه فانتزی است چرا که گاو ها و گوسفندان هم آب میخوردند و هم گیاهان مخصوصا از غلات تغذیه میکنند غلاتی که نیاز به آب دارند، و نسبت غلات و آبی که یک گاو از تولد تا زمان سلاخی شدن خود میخورد به طور قابل توجی بیشتر از میزان اندام هایی است که برای خورده شدن عرضه میکن (یعنی غذایی که گاو میخورد بیشتر از گوشتی است که عرضه میکند جدا از آبی که میخورد.)
(سعی کردم تا جایی که میشود به بحث های کمتر ثابت شده و احساسی مثل کارما و ارزش زندگی و آهیمسا و عقاید گاندی و حتی ابن سینا و انیشتین و.. اشاره نکنم چرا که انسان فقط به چیز هایی که میبیند ایمان دارد و به بازتاب نیرو و انرژی ها اعتقادی ندارد مثل بادی که فقط تاثیراتش احساس میشود و دیدنش ممکن نیست و شهودش ساده( باد دمه دستی ترین مثال ممکن برای این است که همه به وجودش اعتقاد دارندحداقل.)
من خودمم خیلی مقاومت کردم و تغییر پذیری برام غیر ممکن بود ولی الان بوی فراورده های حیوانی مثل گوشت برام مُتِعفن شده بعد از چند سال گیاهخواری.
۱_بانمک ۲_ذهنیت فانتزی ۳_فقر احتمالات.
اتفاقاته بزرگی همچون چیزی که فرمودید به طوره ناگهانی اتفاق نمی افتد و صدها سال طول خواهد کشید که به اعداد قابل عرض برسد تعداد گیاهخواران عه جوامع و از آنجا که اگر همه انسان ها به فکر سلامت جسم و روح خود بودن وضعیت افراد جامعه اینگونه نبود که تو جوامع مشاهده میکنید(نسبت قد به وزن متعادل) انسان پایبند نبوده و نیست این را هم حال به ما میگوید هم تاریخ این فرضیه فانتزی خدا میداند از چه ذهنی آمده است ولی بله بهتر است با خوردن فراورده های حیوانی به خود آسیب بزنیم و تاوان سیر شدنمون و آسیب رساندن به خودمان را حیوانات با جانشان بدهند تا ما وعده ای غذای مضر داشته باشیم امثال من هم نباید وقتشان را در بیدار کردن شخصی تنبل با چشمان باز دور بریزند و اینکه دوسته گوشتخواره من اگر بیدار نمیخواهی بشوی خودت به خواب نزن اگر خودت به خواب زدی افکاره فانتزیت را در قالب داستان تخیلی چاپ کن یا اگر که این هم نه لطفا آمیزه ی نظرات شخصی و اطلاعات فانتزی و سلیقه ای ات را در قالب اطلاعات عینی و مفید نشر نده.
ممنون از ذهن خلاق و طنز پردازتون.
تو هرچیزی باید اعتدال داشت. همونطور که مصرف بیش از حد گوشت اشتباهه حذف کاملش هم اشتباهه.
اگه بحث ترحم به حیواناته که گیاهان هم جاندار هستند پس گناه دارند بخوریمشون.
اگه بحث حفظ محیط زیسته با از بین بردن گیاهان میزان گازهای گلخانه ای زیاد میشه. باید به طبیعتمون برگردیم و از ماشینی شدن جامعه جلوگیری کنیم تا جایی که میتونیم از ماشین شخصی کمتر استفاده کنیم و صنایع آلوده کننده محیط زیست رو اصلاح کنیم. متاسفانه سرمایه دارنی مثل ترامپ از پیمان زیست محیطی پاریس خارج میشن تا از سود صنایع آلوده کننده محیط زیستشون کاسته نشه بعد با رسانه هاشون گیاهخواری رو بین مردم دنیا ترویج میکنن
با سلام
اگر با همین روند پیش بریم قطعا کره زمین را نابود خواهیم کرد که تنها دلیلش انسانها هستند و این واقعا مایه ی شرمه که حیوانات محیط زیست بخاطر طمع و پول و… انسانها از بین بره
و همین الانشم مشاهده گرش هستیم برای مثال اقیانوس ها دریا ها ابزیها همین الانشم بخاطر روش های غیر انسانی دارند از بین می روند البته هیچ کدوم از روش های انسان ها درست نیست که واقعا غم انگیزه و خب چرا جلوگیری نمیکنند با اینکه از زیان هاش ب خوبی اگاه هستن؟ پول که چه کارهایی نمیکند.
آهن، کبالت، کرومیوم، مس، ید، منگنز، سلنیوم، روی
مواردی که میفرمایید از طریق آب سالم (چشمه و قنات ) به فراوانی موجود است
گوشتخواران حافظ منافع گیاهان، نگران گیاهان نباشند، برای گیاهخواران رسیدن به گیاهخواری پایان کار نیست، ما گیاهخواران میرویم به سمت آبخواری مطلق و بعد از آن می رویم به سمت مصرف مطلق هوا. فقط بحث خوراک نیست ، ما باید مدام برویم به سمت نیکی و زیبایی و راستی، در تمامی ابعاد انسانی.
شما مردم رو چی فرض کردین که اینقدر غیر علمی و بی منطق و بی دلیل از یه کار به این نادرستی (گوشتخواری) دفاع کردین؟؟؟؟
چهارتا نام دکتر میارین که یه مشت چرت و پرت گفتند و به شعور آدم توهین میکنین
سلام . همو فوبیاهای عزیزی که به گیاهخوار ها احترام نمیزارین . اکثرتون گفتین که اگ ما گاو گووسفند و مرغ و ماهی و اینارو نخوریم کره زمین پر میشه دیگ جایی واسه ما نمیمونه یکم مخ تونو بکار بندازین بعد حرف بزنین دومن میگین گیاه ها هم جون دارن درست ولی یکم بیشتر فکر کنین بعد بحرفین . اگ مقاله رو با دقت خونده باشین میبینین دردسر کره زمین بخاطر شکم پرست های عزیزه . یکم به خودتون بیاین . جایگزین ها یگوشت هم زیاده برا اهن و پروتین و .. هم جایگزین گیاهی هم مکمل ها . خب به خودتون بیاین دیگ بخاطر لذت زودگزر و هوس هاتون اینده رو نابود نکنین و ب فکر کره زمین باشین . به خانم های عزیز هم بگم که سالانه هزارااان حیوان اعم خرگوش و موش و سگ قربانی مثلا زیبایی شما میشن بجای اینکه هی به خودتون بمالین کار های مفید تری انجام بدین . در ضمن اونی که گفته بودی اناتومی بدن انسان واسه گوشتخواریه کاملا در اشتباهی رفیق چون انسان اولیه میوه خوار و گیاه خوار بوده . امید وارم به جای نظر های الکی و تعصب های مسخره یکم مطالعه کنین پیشنهادم کتاب فواید گیاهخواری از صادق هدایت هستش ….. با افتخار وگانیسم هستم طرفدار حقوق حیوانات و محیط زیست..
سلام . همو فوبیاهای عزیزی که به گیاهخوار ها احترام نمیزارین . اکثرتون گفتین که اگ ما گاو گووسفند و مرغ و ماهی و اینارو نخوریم کره زمین پر میشه دیگ جایی واسه ما نمیمونه یکم مخ تونو بکار بندازین بعد حرف بزنین دومن میگین گیاه ها هم جون دارن درست ولی یکم بیشتر فکر کنین بعد بحرفین . اگ مقاله رو با دقت خونده باشین میبینین دردسر کره زمین بخاطر شکم پرست های عزیزه . یکم به خودتون بیاین . جایگزین ها یگوشت هم زیاده برا اهن و پروتین و .. هم جایگزین گیاهی هم مکمل ها . خب به خودتون بیاین دیگ بخاطر لذت زودگزر و هوس هاتون اینده رو نابود نکنین و ب فکر کره زمین باشین . به خانم های عزیز هم بگم که سالانه هزارااان حیوان اعم خرگوش و موش و سگ قربانی مثلا زیبایی شما میشن بجای اینکه هی به خودتون بمالین کار های مفید تری انجام بدین . در ضمن اونی که گفته بودی اناتومی بدن انسان واسه گوشتخواریه کاملا در اشتباهی رفیق چون انسان اولیه میوه خوار و گیاه خوار بوده . امید وارم به جای نظر های الکی و تعصب های مسخره یکم مطالعه کنین پیشنهادم کتاب فواید گیاهخواری از صادق هدایت هستش ….. با افتخار وگانیسم هستم طرفدار حقوق حیوانات و محیط زیست……
با این شرایط که میگن جنگ بعدی جهان جنگ آب هست و بیشترین هدر رفت آب هم بخصوص تو کشور ما در بخش کشاورزیه چطور میشه گوشت رو حذف کرد و جاش گیاهخوار شد و گرفتار کم آبی بیشتر نشد!؟
ببخشید مگه حیوانات آب نمیخورن؟!
وقتی جهان با بحران آب روبروست و در خیلی از کشورها مثل کشور خودمون بیشترین هدر رفت آب در بخش کشاورزی وجود داره اصلا مگه میشه همه ی مردم گیاهخوار بشن و این همه آب به کشاورزی اختصاص داده بشه؟! درضمن کشورهای زیادی از کره ی زمین در مناطق خشک و نیمه خشک قرار دارن و واقعا چطور میتونن با کشاورزی صرف با توجه به شرایط اقلیمی شون جوابگوی سیر کردن شکممردمشون باشن!!؟
دوستانی که به گوشت خوارها توهین میکنن و میگن شما حقوق حیوانات مهم نیست، من سوالم اینکه برای
شما که مهمه آیا به نظرتون کشاورزی به حیوانات آسیب نمیرسونه؟ سموم شیمیایی، کودهای شیمیایی و ….
چندتا ملخ، کرم، موش و … با سم و کود شیمیایی میمیرن؟ مرگ با سم دردناک تر نیست؟
شما برو تیکه تیکه شدن حیوانات رو ببین بعد با کشته شدن چندتا ملخ خودتو قانع کن جهت اطلاعتون ما گیاه خوارها ارگانیگ هست همه چیمون یعنی چی یعنی حتی جوری محصولات رو برداشت میکنن تا موجودی کشته نشه بعد تو برای شکمت خون مظلوم میریزی
با سلام
من خودم گیاه خوار نیستم ولی به تصمیم گیاه خواران احترام میذارم و شما رو بخاطرش سرزنش یا مسخره نمی کنم
و فکر کنم دلیل اصلی تنفر بعضی اشخاص از شما، وگن اکتیویست ها
(vegan activists) باشن که واقعا با رفتاری که از خود نشون می دهند باید هم از انها تنفر داشت
یعنی الان تو داری فرزندان مارو قرمه میکنی میخوری ما باید بشینیم نگاه کنیم؟ این خیلی بی انصافیه ، وگان ها هرچیم میگن اول بخاطر طبیعت و حیواناته و دوم بخاطر خودتونه ،ابوعلی سینا بزرگترین پزشک میگع که انسان گوشتخوار نیست
کی همچین حرفی زده یه زمانی یه عده میگفتن ابو سینا بی خداست ما میگفتم عجبا بعد گندش در می اومد که که فرقه های آتئیست باد در هوا میکنن یه زمانی ج.ا میگفت انیستین ضد صهیونیسمه گندش در اومد که نه تنها ضدش نیست بلکه عضوش هم هست و بد تر سوسیالیسته و به خدا اعتقادی نداره ملت ایران سرتون رو از فرقه های خرافی در بیارید وگرنه کلاهتون پس معرکس
من فقطم یدونم اناتومی بدن انسان برای گوشت خواری ساخته شده و ذاتا گوشت خوار نیستیم پس نباید گوشت بخوریم
لطفا تا اخر بخوید.
در مورد اقتصاد و شغل دامپروری : میتونن به شغل کشاورزی روی بیارن و این هم در نظر بگیریم که با کشاورزی حجم بیشتری از غذا میشه تولید کرد . جالبه همه فکر اقتصاد هستند ولی سالانه چند هزار نفر بر اثر گرسنگی میمیرن . با کمی تحقیق میشه فهمید که تولید غذا با کشاورزی خیلی بهتر و بیشتر از دامداری هست. فرض کنید یک گوساله تازه متولد شده دارید چند سال باید بهش غذا بدید تا رشد کنه و گوشت بده و در نهایت چنتا ادم رو سیر میکنه؟ ایا با همون زمینی که برای دام غذا تولید میشه ، برای انسان نمیشه غذا تولید کرد؟
دوم در مورد فرهنگ: در طول تاریخ خیلی از فرهنگ ها اشتباه بوده و به مرور زمان اصلاح شده . چون یک عادتی در جامعه فرهنگ شده دلیلی بر درستی اون نیست و همینطور که جامعه پیشرفت میکنه فرهنگ ها هم اصلاح میشه .
بعضی ها میگن گیاهان هم حس دارند . بله گیاهان هم حس دارن ولی نه حسسی که حیوان داره . و درضمن این یک تبادل دو طرفه است . اصلا فکر کردید چرا گیاها میوه تولید میکنن؟ چون بقیه حیوانات بیان و اون میوه رو مصرف کنن و دانه گیاه رو به جایی دورتر ببرند تا دوباره گیاه جدیدی رشد کنه . انسان هم در قبال تغذیه ای که از گیاه میکنه اون رو بیشتر و بیشتر پرورش میده و برعکس حیوانات که برای مصرف حتما باید کشته بشند برای گیهاهن چنین اتفای نمیفته . و میبینیم گیاهی سالها غذا تولید میکنه بدون اینکه خودش از بین بره.
و در اخر . قبل از اینکه گیاه خوار بشم یک مدت در کشتارگاه صنعتی به عنوان برقکار کار میکردم. حیوانات وقتی میفهمن که قراره کشته بشن ، ترس و اشفتگی رو میشه توی رفتارشون به وضوح مشاهده کرد. گاوها معمولا با صدای بند ما ما میکنن و کسی نمیتونه سمتشون بره . درون حصار اروم قرار ندارن و حی از این طرف به اونطرف میدون . اخرش میدونید چطوری میکوشنشون ؟ با شوکر اینقدر بهش شک میدن تا از پا بیفته و بعد بهش اب میدن و یک پاشو میبندن و از سقف اویزونش میکنن و گردنش رو با چاقو بزرگ میبرن . در تمام مدت میشه حس ترس رو تو چشماش دید. و همش تقصیر تقاضای ما برای گوشت هست. اگر تقاضای برای گوشت نباشه این بلاها سر این حیون های بیچاره نمیفته.
عالی بود
بسیار بسیار عالی بود. کاملا منطقی
من به همراه همسر و پسرم دو سال هست که از خواب غفلت بیدار شدیم و سبک زندگی وگان رو انتخاب کردیم. برای من این یکی از بهترین انتخاب هام در زندگی هست و از این بابت خداوند رو شکر می کنم و سپاسگزارم که به موقع هوشیار شدم
به خودتون بیایید لطفا
خانم ها و آقایان لطفا قبل از هرگونه جبهه گیری و قضاوت متعصبانه پیشنهاد می کنم کتاب “پاک گیاه خوای چرا و چگونه” نوشته خانم (تالین ساهاکیان) رو بخونید یا اگر هم حوصله کتاب خوندن ندارید فیلم های مستند (ساکنان زمین Earthlings 2005) و (توطئه گاوی- راز توسعه پایدار ۲۰۱۴) را ببینید . اگر حوصله پیدا کردن حقیقت رو ندارید پس با تعصب نظر ندید.
الان چند میلیارد گاو و گوسفند و وو در جهان هست بخواهیم گوشت رو کلا حذف کنیم سرنوشت این همه گاو و گوسفند چی میشه در طبیعت رها شه خودش آسیب میزنه و از بین میره و صنعت کشاورزی برای سیر کردن ۷ میلیار انسان ب زمینها و آب بیشتری نیاز داره !بنظرم همینطور ک جمعیت دامها خیلی زیادن جمعیت انسان برای کره زمین هم خیلی زیاده ب طور متوسط نصف جمعیت انسانها باید از بین بره ???? انسان گیاه خوار مطلق نیست وگرنه مانند گاو ها نشخوار میکرد و میتوانست از علف ها غذاهای خودش رو تامین کنه
خیلی ممنون از متن خوبتون و اینک لطفا یکم تحقیق کنین بعد نظر بدین ما کسیو متهم به احمق بودن نکردیم
و در ضمن بیاین جز اون آدمایی نباشیم ک ب بقیه دستور میدن ما صرفا ب بقیه اطلاع رسانی میکنیم ک شاید ی جایی تو دلشون رضایت داد به گذشتن از لذتا برای بقیه آدما پس اگه فک میکنین برای حفظ کره ی زمین میتونین حتی یکمم که شده گوشت خوردنتونو کمتر کنین اینکارو لطفا انجام بدین
ما نمیخایم دعوا کنیم اما احترام گذاشتن ب نظر بعضیا توهین به شعور بشریته://
دوست عزیز
یک اینکه گیاه حس نداره و نه میبینه نه میشنوه نه احساس می کنه
دوم اینکه گیاه مجدد رشد میکنه و شما از میوه و برگ و ساقه ای که نتیجه اش هست استفاده میکنی
نظر بعضی ازین دوستان رو که خوندم به این نتیجه رسیدم که اکثر کسانی که مسخره میکنند و ایراد میگیرند نه تنها کوچکترین مطالعه ای در این باب نداشتند بلکه حتی توانایی استدلال منطقی هم ندارند مثلا صائب نه تنها نرفته راجع به درجات هوشیاری در موجودات مختلف و درکشون از محیط اطراف بخونه بلکه حتی همینقدری هم فکر نمیکنه که به جای نگران بودن راجع به گیاهان که چشمش به وضوح داره بهش نشون میده سیستم عصبی و روان ندارن به فکر موجوداتی باشه که موقع کشتن به وضوح دارن درد میکشن و مثل انسان رفتار میکنن. یا سینا مارو متهم به تاب برداشتن مخ میکنه در صورتی که نرفته یکم راجع به عقایدش عمیق تر بخونه که نخواد بیاد قتل عام بقیه جاندارها رو عید بدونه … حرف زیاد هست منتها مسیر زندگی بعضیا جهل مرکبه و بس
ممنون از نظر اقا میثم.منم همیشه همینو میگم . اگه گوشت نمیخورین چون اونا موجود زندن ینی میوه و سبزیجات زنده نیستن ؟؟ تحقیقات نشون میدن که همه موجودات در فراخور خودشون دارای حس زندگی هستن.شما گیاه خواران هر چی دوس دارین بخورین نوش جونتون ولی دلیل نمیشه شما کارتون درسته بقیه غلط
یعنی هیچی شما نگران نباشین با این وضع اقتصادی هممون علف خوار میشیم . هیچ میدونین گوشت کیلویی چنده ؟ آدم وضعش خیلی خوب باشه مخش تاب بر میداره شما ویگن هام اینجوری هستین به نظر من ولی مادامی که مشکلی برای بقیه نداره هر جور دوس دارین میتونین زندگی کنین کسیم بی خود میکنه چیزی میگه 🙂
در ضمن عید قربانم نزدیکه توی قرآنم اومده خدام نگفته نخورین بده گفته اینارو برا شما آفریدم استفاده کنین البته به شروطها که در بحث نمیگنجه .
رژیم میوهخواری و کمخواری سالمترین نوع تغذیه برای انسان هست درکنارش هم میتوان از فراوردهای لبنی حیوانات اهلی استفاده کرد البته انسانها فقط دارن کره زمین رو تخریب میکنن و کسانی هم که خیلی رعایت محیط زیست دارن کمتر تخریبش میکنن دلیلش هم اینه که انسان متعلق به زمین نبوده بلکه به زمین پناهنده شده است در طول سالهای حضور به چرخه طبیعت آسیب های جبران ناپذیر زده چه گیاهخوار چه گوشتخوار در نهایت تاثیرات منفی بر محیط زیست برجای میماند البته گیاهخواری میتونه تاثیر کمتری بر تخریب داشته باشه همچنین از شکار و انقراض حیوانات جلوگیری میکنه شکار حیوانات باعث از بین رفتن چرخه غذایی طبیعت میشه حیوانات به دلیل انتقال بذر و کودهی تاثیر زیادی بر افزایش پوشش گیاهی دارن خلاصه نحوه زندگی مدرن شهری و افزایش جمعیت به نابودی هرچه زودتر منابع طبیعت کمک کرده است
بسیار خوشحالم که ۲۰ ساله گیاه خوارم.ورزش هم میکنم و هیچ مشکلی با این داستان نداشتم و ندارم
درسته که دیگران مسخره میکنند
درسته که میخوان هی دیدگاه های به نظر خودشون منطقی برای تو فراهم کنن و سرتو درد بیارن
ولی گیاه خواری یعنی انسانیت و تبری از خوی حیوانی انسان
گیاه خواری یعنی عملی اجتماعی سیاسی و اقتصادی برای اعتراض به کشتار حیوانات بیگناه
گیاه خواری یعنی خیلی چیزا
ولی بذار بحث کنن
صبح تا شب حرف بزنن و مسخرت کنن
تو یک گیاهخواری
به خودت افتخار کن
سلام.
واقعا؟
به نظرت دلیلی نداشته که این حیوانات وجود دارن؟فرض کن اگر این گوسفند ها زیاد بشن و کسی نباشه تا بخورتشون،چه اتفاقی میفته؟
n تا گوسفند روی کره زمین! کی بهشون غذا میده؟ اصلا کی حوصلشون رو داره؟ میکشنشون!
آدم نباید از اون طرف بوم بیفته. باید متعادل باشه. نه اینکه کلا گوشت بخوره یا نخوره.
حالا مثلا این همه حیوون که ما نمیخوریمشون چطوری دارن زندگی میکنن؟
بعدشم الان دلیل اینکه ما وجود داریم چیه؟
گل من
شما به این نکته توجه داشته باش اگر که n میلیون دام و طیور زنده و اهلی در، بند و حصار و مراتع محصور وجود دارد به قطع باید انسان عامل آن باشد و گرنه ، وحشی و به صورت آزادانه در حیات وحش تشریف داشتن.
شما اگر نگران زیاد شدن گوسفندان هستی و به خاطر این موضوع آنها را میخوری !
باید به شما این اطمینان را بدم در صورتی که انسانها دست از حمایت خانواده گوسفندان و فرزند آوری آنها بردارن به خودی خود آمار گوسفندان سیر نزولی پیدا میکنه ، حالا یه چند تایی هم اگر موند گرگ ها میخورن.
اینقدر نگرانی های شما در مورد افزایش گوسفند زیاد هست که نمیدونم باید به کدوم بپردازم.
فرموده بودین که کی حوصله اشون را داره
بله این هم مسئله ای هست ، اما برای شما
خبرهای رسیده از دامداری ها حکایت از این دارد که تعداد زیادی از اشخاص ایرانی و اشخاص اونور آبی درخواست های بیشماری برای همراه بودن با گله گوسفندان را برای بردن به صحرا داشته اند
در این رابطه هستند کسانی که به نواختن نی و آواز خواندن بسیار علاقه مند هستند،
اما نگرانی به جا و به حق، صاحبان گله که نمیدانند به کدام نوازنده و آوازه خوان میشه اطمینان کرد که احیانا گوسفندان گوشت تلخ و با اعصابی داغون برنگردن هم جای تامل داره.
و مژده دیگر اینکه صحبت هایی با سازمانها و ارگانهای گردشگری شده که تا زمان تمام شدن گوسفندان ، تورهایی ۲ روزه برای اینور و اونور آبی ها در نظر گرفته بشود که وقتی دوستان با گوسفندان شبی رادر کوه و مراتع میگذرانند به طور کامل حس یک گوسفند را با تمام وجود احساس کنن و لذتشو ببرند.
دوست من، اگر باز هم کاری داشتی بدون رودربایستی بفرما
این همه راهنمایی کردم اما خودم در باب مسئله ای مانده ام . از دوستان اگر کسی بتونه منو راهنمایی کنه بسیار سپاسگذار خواهم بود.
اگر امکان داره اول از همه همین دوستی که به او مشاوره دادم مرا یاری دهد.
دوستمون به نکته مهمی اشاره کردند و اون هم وقتی که n میلیون گوسفند وجود دارد پس باید بخوریمشون(البته راهکار دادم که دیگه پرورش ندیم)
این مسئله من خیلی بزرگتر از این حرف ها هستش.
بله اینجور که دانشمندان میگن بدون اینکه انسان بخواد و یا دستی در پرورش این موجود زنده داشته باشه این موجود که کرم الگانس نام داره روزانه تولدی در حدود
۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ ( ۶۰۰ کوینتیلیون) فقط در خشکی دارد
من سوالم اینه ، الان چون اینها زیاد هستند باید اینها را خورد ؟
ممنون میشم منو راهنمایی کنید.
گیاه خودش موجود زنده نیست؟ چون حرکتش رو نمیبینی مرده هست؟ جون نداره؟ گیاه گناه کاره؟
دوست عزیزم مشکل اینجاست شما هر موجود زنده ای رو دارای احساسات و خوداگاهی و ادراک فرض کردید در حالی که چنین نیست گیاهان فاقد هرگونه سیستم عصبی هستند که بتونند درد یا حتی وجود خودشونو متوجه بشند گیاهان حتی دارای حافظه هم نیستند پس مقایسه گیاه با حیوان مثل مقایسه سنگ با حیوان میمونه(از نظر درک احساس گیاه و سنگ هیچ تفاوتی ندارند چون هیچکدوم دارای سیستم عصبی نیستند که بتونند اینا رو متوجه بشند)
جناب اندیشه بنظرم باید کمی به مطالعه خود عمق بیشتری بدهید. اتفاقا گیاهان درک کاملی از محیط اطراف دارند و قادر به پاسخ هم هستند. به عنوان مثال کتاب “گیاه کودک دانشمند” را مطالعه بفرمایید
آفرین بهترین نظر
نه تنها شما اندیشه نمی کنید علوم پایه هفتم هم یادتان رفته فرمانرو گیاهان یعنی کل گیاهان دستگاه عصبی و “هوشیاری” ندارند هوشیاری از یک ابر عضو با کار کوچک تشکیل شده نه یک تک باخته با کار زیاد!
اگر بی فکر نظر می دهید دیگر لطفا پافشاری هم نکنید.
با توجه به اینکه نظر قبلی من مورد تایید واقع نشد مجبورم دوباره نظر بدهم. وگانیزم و اندیشه گیاهخواری بنا به دلایل مختلف از بعد کلان رد شده است. اینکه یک فرد به تنهایی دوست دارد به دلیل بیماری یا پیشگیری از آن گوشت مصرف نکند انتخاب خود او می باشد اما اینکه عده ای میخواهند در تمام جهان دامپروری حذف شود و آن هم به یکباره واقعا به دیدگاه من ناشی از نداشتن دید کلان جهانی می باشد. قطعا مصرف منطقی محصولات دامی هم باعت کاهش گازهای گلخانه ای می شود و هم به سلامت جامعه بشری کمک میکند. از دید دیگر هم دامهای صنعتی که اینهمه در مورد آنها افسانه پردازی می شود به ازای تولید هر لیتر شیر در هر واحد دامی میزان کمتری از متان را نسبت به دامهای بومی تولید میکنند. دامپروری ارگانیک هم یک راهکار درست و اصولی می باشد که پیش روی بشر قرار گرفته است و حتی راحتی بیشتر دام را نیز مد نظر قرار دارد اما همان هم نگرانی هایی در مورد کاهش راندمان و کاهش تولید غذا ایجاد کرده است. امروز بشر با بحران جهانی غذا در سطح کره زمین مواجه است و اگر بدون تحقیق جهان را به سمت حذف دامپروری ببریم به نوبه خود مسئول بخش عمده ای از موج گرسنگی ناشی از آن به خصوص در جوامع غیر توسعه یافته خواهیم بود. در ضمن باز هم اشاره میکنم که اگر روزی همین دوستان به نتیجه رسیدند که گیاهان و مخمرها هم درد را حس میکنند تکلیف تامین غذای بشر چه میشود؟!
در ضمن اگر دوستان وگان تمایل داشته باشند در مورد فرآیند تبدیل سلولز (به عنوان فراوان ترین پلی ساکارید طبیعت) به چربی، پروتئین و کربوهیدارت در طبیعت که چرخه ذاتی طبیعت است و بحث آناتومی و فیزیولوژی انسانی به عنوان یک گونه همه چیزخوار و نه گیاهخوار هم با آنها با استدلال منطقی بحث خواهم نمود
این مطلب که خانم مهندس حیدری تهیه کرده اند کاملا دوجانبه نگر و منصفانه می باشد و به هیچ وجه جانبدارانه نیست. اگر من هم فقط میخواستم سطحی و با ظاهر بینی نگاه کنم این عکس وسط متن که یک گیاهخوارو یک گوشتخوار را کنار هم قرار داده این پیام را میدهد که تمامی گیاهخواران افراد دارای تحصیلات بالا و تیپ اجتماعی رو به بالا دارند و افراد دارای تغذیه عادی همگی جزو افراد بی مبالات و سطحی نگر میباشند، ولی باید همه چیز را در مجموع و مولتی فانشن دید و نه صرفا جزء نگرانه و تک بعدی.قضاوت درست سخت ترین کار دنیا می باشد. بهتر است بجای مطلق نگر بودن نسبی نگر و دارای دید چند بعدی به مسائل باشیم.
دوستانی که صحبت از اطلاعات درست و تبلیغات میکنند خودشان تحت تاثیر مطالب و تبلیغات نادرست دامهای تحت پرورش را تغییر ژنتیک یافته و دارای کاربرد هورمون در پرورش میدانند. هنوز یکبار تحقیق جامع نفرموده اند که ببینند دامهای پرورش ما نه تحت دستکاری ژنتیکی می باشند و نه هورمون در پرورش آنها بکار میرود. این موارد نه توجیه علمی دارند و نه توجیه اقتصادی. دام های ما اگر افزایش راندمان تولید دارند فقط دلیل آن دورگه گیری و جیره نویسی دقیق بر اساس تمام موارد مورد نیاز دام می باشد. قطعا شرایط پرورشی نامناسب نه تنها اخلاقی نیست بلکه تاثیران منفی اقتصادی بر خود تولیدکننده می باشد و استانداردهای دقیقی در بحث animal care وجود دارد.
مولتی فانکشن
گیاهخواری یک دین برای نفع نظام سرمایه داری هستش و هیچ اخلاقی درش وجود نداره اگر ما به حیوانات حقوق بدیم اون وقت حیوانی که مرتکب جرم علیه انسان مثل قتل میشه از مجازات مبرا میشه چون شعوری نداره دست خودش نیست یه سری پیش فرض تو ذهنشه که همیشه با اون ها عمل میکنه
ربط گیاهخواری به سرمایه داری رو می شه توضیح بدید؟ ممنونم
بنده موافق شما هستم
بله من خواستار بحث منطقی با شما هستم شمابه این نکته توجه ندارید که درست است که بدن انسان آنزیم تجزیه کننده سلولز (سلولاز) را ندرد ولی در فراخ روده این سلولز تجزیه نشده به غذای باکتری های مفید روده تبدیل شده و کار تولید ویتامین های گروه B و K را برای ما انجام می دهند.
همیشه افرط و تفریط بد بوده و به نظر من گیاه خواری یعنی تفریط. اگه بر فرض مثال خوردن تیکه گوشت استیک بده ولی فکر نکنم خوردن بخار پز یا آب پز اون انقدر الودگی تولید کنه.تازه مصرف فقط گیاه باعث میشه تعادل طبیعت به هم بخوره چون قرار فقط گیاه مصرف بشه؟!!!!! ما ادما انگار تعادل نداریم. در ضمن من هیچگاه از این تحقیق ها و مقاله های که حکمت آفرینش خدا را در نظر نداره دید مثبتی نداره. اصلا توجه نداره هر چیزی جایگاه خودش را داره و گوشت حتما در هرم غذایی ما باید جایگاهی داشته باشه. تازه اگه بخوام توصیه های دینی را در این زمینه که حداقل مصرف یکبار در هفته نه بیشتر را توصیه میکنه را نادیده بگیرم. حتی نوع گوشتش را ماهی و میش معرفی میکنه نه گاو.( توجه شود هر روز دو وعدهگوشت افراط نه یکبار در هفته در ضمن فکر نمکنم یکبار در هفته بد باشه. تازه اگه بخواهیم احادیث را بررسی کنیم اگه اعتقاد داشته باشیم: “” امام صادق(ع): در هر هفته، یک بار گوشت بخورید و خود و فرزندانتان را بدان عادت ندهید؛ زیرا موجب اعتیادی همچون اعتیاد به شراب می گردد.نیز آنان را بیش از چهل روز، از آن محروم مدارید؛ چرا که آنان را بدخوی می کند.(الاصول السته عشر، ص۱۲عن زید الزرّاد)””” اصولی مصرف پیشرفته تری را به ما نشان میدهند.
ای کاش به جای ترجمه مطالب غربی که خودشون هم اعتقادی بهش ندارند. جون اگه داشتند به طور وسیع اجراش میکردند. به نوشتن و تحریر مقاله های دست بزنید که جامعه از اون استفاده کنه. نه تحت تاثیر نظریه قرار بگیره که کامل نیست و همه جوانبش بررسی نشده و در ضمن تست و اجرا به طور وسیع نگشته است.؟!!!!!!!!
دوست عزیز پرورش حیوانات گوشتی و مصرف اونها در نقاطی مثل قطب ها یا عشایر و حتی سرزمین و زمانی که ائمه در اون زندگی میکردن حذف شدنی نبوده و نیست.چون امکان دسترسی و پرورش گیاهان و خوراک مورد نیاز توی این گزینه ها نیست.برای همین بر حسب جبری که وجود داره به گوشت، اونهم حیوانایی که در طبیعت یافت میشن روی میارن.نه دامپروری صنعتی و حیواناتی که بر اساس تغییر ژنتیک و دسکاری انسان به این شکل در اومدن و محصول طبیعت نیستن.اما حالا که بر اساس پیشرفت زندگی این امکان به وجود اومده، باید این تغییر هم صورت بگیره.چه بسا خود طبیعت به خاطر بدرفتاری همین مدل زندگی، ما رو به این جبر میرسونه.
ضمن اینکه در خیلی از کشورهای غربی به طور صریح در مورد تغذیه به عموم مردم گزارش داده شده و توصیه به گیاهخواری میشه.اما تبلیغات گسترده ی دیگه ای تحت لابی افراد قدرتمندی که تجارتشون بر مبنای تغذیه فعلی هست، رو نمیشه انکار کرد.این مافیا توی همه زمینه ها هست و همیشه هستن کسانی که برای منافع شخصی، سلامتی و حیات موجودات و همسانان خودشون رو نادیده بگیرن.توجهتون رو جلب میکنم به داغ ترین موضوع تغذیه ای که به وسیله همین مافیا پای خودش رو به ایران باز کرده یعنی محصولات تراریخته.سرچ کنید
دوستان یک فرد گیاهخوار وگن با وگان
یعنی کسی که هیچ محصول حیوانی شامل : انواع گوشت قرمز سفید و ماهی – لبنیات – تخم مرغ و عسل و حتی الامکان چرم و خز و ابریشم و پشم مصرف نمیکنه
دلایل خاص خودشون را دارن لطفا به عقاید شون که ضرری واسه کسی نداره احترام بزارید
ممنون
مساله تامین مواد معدنی که کاملا حل شده و تو سال ۲۰۱۶ دیگه کسی نکران تامین آهن نیست چون ثابت شده گیاهان تمام مواد معدنی را دارن
ویتامین ب ۱۲ هم که مکمل وجود داره و اگر میوه و سبزیجات ارگانیک نشسته را بخوریم امکان تامین هست اما با شرایط فعلی که حتی گوشتخوار ها هم دارن مکمل میزنن فعلا مشکلی نیست
وقتی دامپروری بره کنار خب طبیعتا کشاورزی رونق میگیره و میتونن تو اون صنعت کار کنن !
فرهنگ مردم هم که در عرض یک دهه کلا عوض میشه
خدا را شکر اینترنت باعث شده مردم بیشتر با گیاهخواری آشنا بشن
من الان دو سال هست که گیاه خوار هستم. اصلا گوشت و فراورده های لبنی و… استفاده نمیکنم. اوایلش خیلی ها مسخره ام میکردن و از القاب نامناسب مثل سبزی خور و … استفاده میکردن. یا توی غذام تیکه های از گوشت مینداختن ! مثلا تو مهمونی ها صاحب خونه ناراحت میشد که من فقط سالاد میخوردم. البته چون هدف داشتم و ایمان داشتم به تلاشم ادامه دادم.هدفم این بود به اندازه خودم از دردی که انسان به موجودات دیگع میدهد بکاهم . چرا خوردن چیزی که با درد موجودات دیگر هستش لذت درستی هم نیست. پس گوشت و … رو گزاشتم کنار جالبه براتون بگم که هم وزنم متعادل شده هم چربی خونم و هم کبدم شسته شده تازه انرژی بیشتری هم دارم قبلا تو کارم که محاسباتی بود مشکل داشتم ولی الان مواردش رو تدریس میکنم. به هر حال دوستان با گیاه خواری هم زندگی سالم تری خواهید داشت . راستی اینم بگم تو مقاله فوق به نظرم یکم جانبدارانه هستش این که افرادی که گوشت رو پرورش میدن مشکل اقتصادی پیدا میکنن دلیلی نمیشه که کار اشتباه رو ادامه بدیم. خیلی ها هم تو افغانسان مواد مخدر پرورش میدن ! وقتی قرار باشه گوشت پرورش ندن میتونن درخت بکارن میوه جمع کنن . ضمنا درباره جایگزین و اینکه تغذیه پیدا میشه اصلا اینطوری نیست یه سرچ کنید تو اینرتنت میبینید بزنید قهرمانان گیاه خوار . متوجه میشید که نه تنهی ضعیف تر نشدن بلکه چون انرژی بیشتری از محصولات غیری حیوانی بدست میاوردن در طول روز بیشتر هم تمرین کردن. در پایان اینم بگم خدمتتون که افرادی که سالها قبل من رو مسخره میکردن الان به هدفم احترام میزارن و چند نفرشون هم شروع به گیاه خواری کردن. به امید جهانی بدون کشتن حیوانات و انسانها …
برای اولین بار به گیاهخوار بودنم افتخار کردم!
ممنون از موضوع مهمی که بهش پرداختین.
با توجه به اهمیت موضوع، امیدوارم که تحقیق جامع تری صورت بگیره و شاهد مطلب غنی تری باشیم چون در حال حاضر مسائلی مثل تامین مواد معدنی خیلی پیش پا افتاده و حل شده ست و عنوان کردنش به منزله تهدید، درست نمیتونه باشه.
ضمن اینکه مسئله ای که در مورد فضای شغلی پیش اومد هم خیلی مطلق بررسی شده.اهمیت تاثیر رژیم گیاهخواری بر اقتصاد و بازار کار میتونه اوضاع بهتری رو برای این عرصه بدنبال داشته باشه.ما داریم صحبت از ذخیره بخش عمده ای از بازار خوراکی و مصرفی فعلی میکنیم
در حال حضر سلطه دامپروری صنعتی اونقدر گسترده شده که اگر همینطور پیش بره دیگه جای این بحث ها باید به فکر مهاجرت به شهرها و بعد سیاره های دیگه باشیم.کافیه تحقیقات نیم قرن اخیر درمورد اثرات گازهای گلخانه ای بر گرمای زمین و تاثیرش بر زیست بوم ها و اقلیم رو نگاهی بهش داشته باشیم.
تغذیه ناقص مردم و ناآگاهی اونها از وضعیت سلامت و اهمییت تغذیه در زندگیشون به تبلیغات غلط و اطلاعات نادرستی برمیگرده که در اختیارشون قرار گرفته و اگه قرار باشه جامعه طبق آگاهی رژیم مناسبی مثل وگان رو انتخاب کنه در این راستا به سلامتی خودش هم توجه کرده و بیشتر به اهمیت تغذیه و خوراکش بها میده.اینها در کنار هم هستن و قرار نیست با عاملی مثل گوشت، خللی در وضعیت سلامت به وجود بیاد.اونهم گوشتی که با وضعیت فعلی، یعنی شرایط نگهداری حیوانات گوشتی، دستکاری ژنتیکی انجام شده و استفاده از هورمون ها و آنتی بیوتیک، قضاوت سلامتیشون رو بر عهده مصرف کنندش میذاره