آسايش بيشتر با فناوریهای نوين

فناوري نوين تاثير زيادي بر روي زندگي افراد و جامعه داشته است و همه روابط و معاشرتها هم به دنياي ديجيتال موكول شده است. فناوري در سينما و تلويزيون بخصوص زماني كه مشغول توليد فيلم يا برنامه هستيم، تاثير عمدهاي ايجاد نكرده است. هر چند ديگر در صحنه فیلمبرداری خبري از عوض كردن كاست و استفاده از حلقههاي نگاتيو نيست. فناوري نوين، آسايش و رفاهي به ما داده كه زندگيمان را دلپذیرتر كرده است، بهویژه اينكه تحرك بدني را كمتر كرده است و من خودم به شخصه با اين بخش از فناوري موافقم! اينكه آدم كمتر فعاليت كند و آسايش بيشتري داشته باشد، بد هم نيست! براي همين خريد اينترنتي خيلي خوب است.
ممكن است شما ۴ تا وسيله مختلف نياز داشته باشيد كه در ۴ جاي شهر و مغازه مختلف باشند. آن هم در شرايطي كه در تهران يك كيلومتر راه رفتن مساوي با ۷ ساعت معطلي و تردد در شهر است. در نتيجه خريد آنلاين، مهمترین بهرهوري است كه فناوري برايمان آورده است. البته به شرط اينكه شركتهاي خريد آنلاين هم با شعار تبليغاتي و خدمات پس از فروش خود متعهد باشند و وجه تمايز اين نوع شركتها، سرعت در تحويل كالا و كيفيت خدمات است.
فناوري نوين معايبي هم دارد كه مهمترین آن دوري آدمها از يكديگر بوده است و باعث شده است كه ديگر كسي به طور طبيعي معاشرت نكند. فناوري نوين مثل خريد آنلاين و شبكههاي اجتماعي به يك باره وارد زندگي ما شدهاند و به امور مختلف زندگيمان سرعت دادهاند. اما اين ورود يهويي! و غير منتظره پيش از اين كه فرصت بدهد كه متوجه تاثيرات وارده آن شويم، مشكلاتي را به همراه آورده است. تا فرهنگ استفاده و كاربرد از آن در كشورمان جا بيفتد، مسائلي را در جامعه و روابط آدمها به بار داشته است.
فناوري نوين به مرور زمان وارد زندگي ما نميشوند بلكه به صورت آني و سريع وارد زندگيمان ميشوند و قواعد آن را زير و رو ميكنند. معتقدم كشور و مردم ما، بيش از اينكه توليد كننده و طراح تكنولوژي و فناوريها باشد، مصرف كننده آنها شده است و در نتيجه مجبور به الگوبرداري از كشور سازنده شده است. در بسياري از موارد اين الگوبرداري با آيين و فرهنگ ما انطباق ندارد و مصائبي را به دنبال داشته است. من خودم عضو اينستاگرام هستم و اين امكان كه ميتوانم از طريق آن با مخاطبين كارهايم ارتباط برقرار كنم، خوب است زيرا با در نظر گرفتن نظرات مختلف، ميتوانم اشتباهاتم را روتوش كنم. همچنين ميتوانم احساسات و نظراتم را هم با ديگران به اشتراك بگذارم. اما متاسفانه شاهد برخوردهاي نامناسب كاربران در اين شبكه اجتماعي بودهام و بر اين باورم كه اين شبكهها، فضاي فحش و فضاحتي كه در جامعه به جريان افتاده را تشديد كرده است. با اين حال معتقدم نكات مثبت فناوريهاي نوين، بيشتر از نكات منفي آن است و با مديريت بر رفتار فردي ميتوانيم اميدوار باشيم كه رفتار اجتماعيمان نيز بهبود پيدا كند.