شما بگویید؛ ساعت هوشمند یا ساعت معمولی؟

۱ دی ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه

سال‌ها پیش آرزوی خرید یک کامپیوتر شخصی را داشتیم. بعد، لپتاپ‌ها وسوسه‌مان کردند و کم‌کم تلفن‌های همراه هوشمند به بخشی از زندگی ما تبدیل شدند. حالا چند سالی است که چیز دیگری، خوره‌های تکنولوژی را وسوسه می‌کند. آیا باید در برابر اغوای ساعت‌های هوشمند مقاومت کرد؟ آیا در زمان حاضر، همچنان خرید ساعت‌های مچی معمولی منطقی‌تر نیست؟ ما از شما می‌خواهیم که با نظرات خود، پاسخی درست برای این پرسش‌ها پیدا کنید. شما به ما بگویید: ساعت هوشمند یا ساعت معمولی؟ لطفا با دلایل منطقی‌تان با یکدیگر مخالفت کنید و تجربه‌های خود را با همدیگر به‌اشتراک بگذارید.

‌‌‌    ‌‌‌

به‌ناچار، تصمیم گرفتیم تقابل ساعت‌های هوشمند و ساعت‌های معمولی را به شکلی کاملا متفاوت روایت کنیم. ما این کار را با زیر سوال بردن ماهیت ساعت‌های هوشمند انجام می‌دهیم. چون تکلیف ساعت‌های مچی عادی روشن است؛ آن‌ها بدون نیاز به وکیل‌مدافع، محبوب‌اند. ساعت‌های مچی معمولی، از همه لحاظ به بلوغ رسیده‌اند. ایراد‌های‌ احتمالی‌شان هم ربط زیادی به تکنولوژی استفاده‌شده در آن‌ها ندارد. متریال مورد استفاده و اعتبار شرکت سازنده از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در قیمت‌شان است. بسته به سلیقه‌‌ی شما، صدها هزار گزینه پیش روی‌تان وجود دارد. شما یکی از آن‌ها را انتخاب می‌کنید و شاید سال‌های سال آن را به مچ‌تان ببندید و به داشتن‌اش افتخار ‌کنید. پس اگر می‌بینید ما تمرکز نوشته‌مان را روی ساعت‌های هوشمند قرار می‌دهیم، به ما خرده نگیرید!

داستان ساعت‌های هوشمند آن‌قدرها هم که عموم مردم فکر می‌کنند، نو و بکر نیست. از حدود ۲۵ سال پیش شرکت‌هایی مثل کاسیو ایده‌‌ی چنین ساعت‌هایی را در ذهن داشتند. اما این موضوع از حدود سه چهار سال پیش و با همه‌گیر شدن تلفن‌های همراه هوشمند، کم‌کم داغ شد. ساعت «پبل» (Pebble) از اولین‌ ساعت‌های هوشمند محبوب بود. سامسونگ و سونی هم خیلی زود دست‌به‌کار شدند. گوگل هم سال ۲۰۱۴، «اندروید ور» (Android Wear) را به‌عنوان سیستم عامل اختصاصی ساعت‌های هوشمند معرفی کرد. یک سال بعد، اپل پس از ماه‌ها گمانه‌زنی و انتظار، بالاخره «اپل واچ» (Apple Watch) را رو کرد. اما آیا این بازی جدید، شما را متقاعد می‌کند که به‌جای یکی از آن ساعت‌های لوکس یا اسپورت بازار، یکی از این گجت‌های دوران پسادیجیتال را انتخاب کنید؟

ساعت هوشمند یا ساعت معمولی؟

بیایید ابتدا به مهم‌ترین و کاربردی‌ترین مشخصه‌ی ساعت‌های هوشمند بپردازیم. خیلی‌ها به ساعت‌های هوشمند به چشم یک مکمل تلفن همراه نگاه می‌کنند. این دسته از افراد، منطقی‌ترین انتظارات را از ساعت‌های هوشمند دارند. شما به‌راحتی تماس‌ها، اعلان‌ها، آلارم‌ها و پیام‌های خود را روی ساعت‌تان دریافت می‌کنید و از این‌رو دیگر لازم نیست گوشی‌تان را دم‌به‌دقیقه از جیب یا کیف‌تان بیرون بیاورید. با کمی دقت به این ویژگی بنیادین ساعت‌های هوشمند، می‌توان یک نسخه‌ی ساده پیچید: اگر از آن دست آدم‌هایی هستید که پیوسته به گوشی‌تان چسبیده‌اید و از این موضوع کلافه شده‌اید، شاید خرید یک ساعت هوشمند تصمیم بدی نباشد. اما اگر آن‌قدرها هم به چک کردن صفحه‌ی گوشی‌تان معتاد نشده‌اید، بهتر است فعلا قید خرید ساعت هوشمند را هم بزنید.

با قاطعیت می‌توان گفت که همه‌ی ساعت‌های هوشمند بازار ایرادهای خود را دارند؛ مثلا خیلی از آن‌ها از پلتفرم‌های مختلف پشتیبانی نمی‌کنند. حتی شناخته‌شده‌ترین ساعت هوشمند بازار یعنی اپل‌واچ هم عاری از مشکل نیست. به‌طور مثال این ساعت با دستگاه‌های قدیمی‌تر کار نمی‌کند.

گجت‌های پوشیدنی و به‌طور خاص ساعت‌های هوشمند، محصولاتی خام و جوان هستند. تاجایی‌که برخی فکر می‌کنند که با خرید این گجت‌ها موش آزمایشگاهی شرکت‌ها شده‌اند. واقعیت این است که تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها تقریبا به‌نوعی پختگی و بلوغ رسیده‌اند. اما برخی قابلیت‌های تعبیه‌شده در ساعت‌های هوشمند آن‌قدر خام است که حتی سازندگان‌شان هم با شک و تردید آن‌ها را معرفی می‌کنند! ساده بگوییم: شما هروقت یک ساعت هوشمند خریدید، مدام باید نگران باشید که نکند مدل بعدی چیز بهتری داشته باشد؛ مشکلی که به‌طور حتم در ساعت‌های مچی عادی غیرهوشمند وجود ندارد.

ساعت‌ هوشمند برای نمایش‌ اعلان‌ها، وسیله‌‌‌ای ایده‌آل است. اما یک مشکل وجود دارد؛ سازندگان سعی می‌کنند برای رقابت با هم، تا آن‌جا که ممکن است آن را با قابلیت‌های عجیب‌و‌غریب پر کنند. سگی را در نظر بگیرید که قرار است حافظ ملک شما باشد، اما آن‌قدر به آن غذا داده‌اید و قلاده‌ی سنگینی به گردن‌اش آویخته‌اید که نمی‌تواند جم بخورد!

یک موضوع مهم دیگر هم هست که به اعتقاد خیلی‌ها از همه حیاتی‌تر است: باتری. در حالی‌که هنوز مشکل باتری در تلفن‌های هوشمند حل نشده، حالا متخصصان باید راه‌حلی برای مشکل باتری ساعت‌های هوشمند پیدا کنند. با خرید یک ساعت هوشمند، شما یک گجت به گجت‌هایی که باید روزانه شارژ کنید، اضافه کرده‌اید. آیا وقت و حوصله‌ی این کار را دارید؟ اگر پاسخ‌تان منفی است، پیشنهاد ما این است که بر اساس سلیقه‌تان یک ساعت معمولی کلاسیک یا اسپورت خریده و خودتان را از شارژهای پی‌در‌پی راحت کنید.

ما در جدول زیر یک جمع‌بندی ساده از ویژگی‌های مثبت ساعت‌های هوشمند و ساعت‌های مچی معمولی انجام داده‌ایم. این موارد ممکن است با توجه به تجربه‌ی شما، متفاوت باشند.

مقایسه ساعت هوشمند با ساعت معمولی

شما به‌‌راحتی و بدون نیاز به یک ساعت هوشمند می‌توانید زندگی مدرن و دیجیتالی خود را ادامه دهید. ساعت هوشمند در این برهه‌ی زمانی از تاریخ تکنولوژی، بیش از هر چیزی یک «گجت اضافی» است؛ دستگاهی کوچک که می‌تواند چند امکان ساده و دم‌دستی را برای‌تان فراهم کند. حال سوال اینجاست که آیا خرید ساعت هوشمند ارزش‌اش را دارد؟ شما به ما بگویید.

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۱۰۱ دیدگاه
  1. بهنام

    ایراد اساسی ساعتهای هوشمند کاربردشون هست.
    چه کسی از خواندن پیام های twitter , facebook یا دیدن عکس‌های اینستاگرامش روی یک صفحه نمایش به اندازه مچ دست لذت می بره؟! مسأله وقتی جذابتر می شه که بخواید جواب پیام‌هاتون رو روی همین دستگاه بدهید. اصلا راحت نیست که به یک اس‌ام‌اس را روی این دستگاه جواب بدید اون وقته که باید با دستور صوتی پاسخ بدیدکه اولا بعضی از زبان ها پشتیبانی نمی شوند، دوم شاید من نخواهم که هرکسی تو شعاع ۱۰ متری من بداند که من تو پیامم چی می گم.

    ولی چند برنامه کاربردی هم وجود دارد، برنامه هایی که با یک ضربه روی مانیتور ساعت کارشان شروع و تمام می شه. مثلPowerPoint Remote, Uber و Shazem . ولی مگر یک نفر چقدر به این برنامه‌ها احتیاج دارد که هر روز یک وسیله اضافه را شارژ کند.

    شاید خالی از لطف نباشد که به این نکته هم اشاره کنم. تا حالا فکر کردید که در یک مراسم عروسی یک ساعت هوشمند را با کت و شلوار مجلسی‌تان ست کنید!؟ به نظر من که خیلی عجیب می‌شود.

  2. مهدي

    در دنیای امروزی ساعت هوشمند یک گجت جدید به حساب میاد که هنوز در دوران آزمون و خطا به سر میبره و به بلوغ لازم که توانایی استحکام جایگاه خود در بین مردم رو پیدا نکرده،چه بسا نسل بعدی ساعتهای هوشمند دستخوش تغییرات اساسی شوند و پیشرفت چشمگیری در کارایی و حتی سخت افزار آن ایجاد شود،پس در حال حاضر داشتن یک ساعت معمولی هم بصرفه تر و هم از نظر مالی دارای ریسک کمتری برای استفاده طولانی مدت از آن را دارد.

  3. سعید

    به نظرم هنوز تکنولوژی ساعت های هوشمند یه جورایی بتاست…و خیلی زود به اون خد کمالش خواهد رسید….که اونوخته که دیگه کسی ساعت کلاسیک رو دوست نخواهد داشت

  4. Nima

    سلام دوستان
    ساعت های هوشمند خیلی گرونن و تنها فرشون اینه که میتونی پیام هاتون رو از از طریق اون بدید
    بیشتر ما ساعت معمولی داریم
    ولی ما برای خرید یک ساعت هوشمند بخریم تها فرقی که به حال ما میکنه اینه که دیگه گوشیمونو از جیبمون در نمیاریم
    از حسگر های مختلفشم من که استفاده ای نکردم
    به نظر من یه چیز الکیه

  5. حسين

    با سلام دوست عزیز جناب آقا محمد زرین صدف در متن شما اشکال املائ وجود داره
    حدود ۲۵ سال پیس شرکت‌هایی مثل کاسیو ایده‌‌ی چنین ساعت‌هایی را در ذهن داشتند
    شما جاى پیش نوشتین پیس
    لطفا تحصیح کنید

    1. فرهنگ حشمتی فرهنگ حشمتی

      ممنون از توجه‌تون. اصلاح شد.

  6. سروش

    اگه شارژ کردن پیا پی رو در نظر نگیریم,ساعت های هوشمند بهترن چون کار ساعت های لوکس رو میکنن ک هیچ خیلی هم کارایی دارن در مورد شیک بودنم اونم به نظر شخص بستگی داره برید تو سایت اپل اپل واچ رو ببینید بعضی دسته های ساعتش به دی زیبان ک ادم انگشت به دهان میمونه!
    نتیجه میگیریم اگه حوصله شارژ کردن یه وسیله دیگه رو ندارید ساعت هوشمند بهتره اما با همه این ها برای یه مرد ۳۰/۴۰ ساله یه ساعت گرون قیمت شیک جلوه زیباتری داره

  7. مهرداد

    رک و پوست کنده بگم بدم نمیاد که ساعت هوشمند بخرم اتفاقا داشتم پول جمع میگردم که یکی بخرم اما همین چیزی که دیجیکالا گفت یعنی ناپختگی و نابالغی این گجت ها ذهنمو درگیر کرد در واقع یاد وقتی افتادم گه سال ۲۰۱۱ گوشی سونی اریکسون خریدم اون موقع بهترین بود اما ۲ سال بعد هنگ میکرد و ورژن جدید برنامه ها روش نصب نمیشد اما گوشی جدیدی که خریدم و محصول ۲۰۱۴ میدانم که تا ۴ سال دیگه جوابگو نیازامه ساعت ها هوشمند هم گرچه خیلی جذاب هستن ولی هنوز اول راهن و بنظرم دو، سه سالی میکشه تا تکامل پیدا کنن بنظرم فعلاً باید صبر کرد در انتها باید بگم که ساعت های لوکس جایگاهشون خدشه ناپذیر بهرحال محل ها و مهمانی های رسمی همه از ساعت های لوکس استفاده می کنند نه ساعت هوشمند ولی ساعت های هوشمند هم فواید خودشونو دارن هرچند بیشتر این فواید غیر ضروریه با این حساب من سعی میکنم هر دو ساعت رو داشته باشم چون هرکدوم فواید خودشو داره و مناسب موقعیت خاصیه( البته فعلا نه چون ساعت های هوشمند به بلوغ نرسیدن).

  8. محسن

    به نظرم فلسفه ی ساخت ساعت چیز دیگه ای بوده که امروز داره قربانی سود جویی شرکت های ساخت موبایل و… شده

  9. حميد رضا

    دوستان به موارد خیلی زیادی اشاره کردن که همشون هم تقریبا درسته اما یک نکته رو کسی نگفت اون هم طول عمر خود ساعت هوشمند هست … ساعت های هوشمند مثل موبایل ها دقیقا یک تاریخ انقضا دارن یعنی به محض اینکه یک یا دو ورژن جدید ترشون عرضه میشه شما باید کلا اون ساعتت رو بندازی دور چون که عین موبایل یا سیستم عاملش دیگه آپدیت نمیشه یا با گوشی های جدید سینک نمیشه یا هنگ میکنه و کند میشه … یعنی شما حدود ا دو تومن برای یک اپل واچ میدی و تهش دو سال میتونی ازش استفاده کنی ولی همین پول رو اگر یک ساعت سویسی با کلاس بخری تا نوه هاتون هم میتونن ازش استفاده کنن و مرگ نداره

  10. محمدامين سادات

    کاملا مشخصه اسمارت واچ ها بهترن چون با ساعت های معمولی فقط میشه از زمان مطلع شد ولی یه ساعت هوشمند قابلیت تماس داره دوربین داره صفحه لمسی داره قابلیت اتصال به اینترنت داره کلی میشه روز نرم افزار ریخت میشه به عنوان سرگرمی استفاده کرد و…….

  11. mehran

    ساعت هوشمند!
    خودم دارم و همراه با گوشیم ازش استفاده میکنم،واقعا برای من خیلی کارآمد تر از ساعت های معمولیه!
    شارژ کردنش هم هست ولی در قبال قابلیت های فراوانش،بنظر من چندان مهم نیست!

  12. مسعود نودوشنی

    بنظر من هر کسی با تکنولوژی در افتاد ور افتاد، بدون شک در اینده نزدیک اکثریت و درصد بالایی از افراد صاحب یک ساعت هوشمند هستند، همانطور که تکنولوژی انقلابی در عرصه حمل و نقل و ارتباطات بوجود آورد و همیشه تکنولوژیبوده که هر چقدر هم مخالف داشته باز پیروز میدان بوده.
    به هر حال ساعت هوشمند یک شروع خوب برای گجت های پوشیدنی هست و بدون شک تکاملی چشم گیر را دارد، اما در حال حاضر این فقط یک استارت خوب است.

    1. حميد رضا

      البته تکنولوژی همیشه هم پیروز نبوده پرو ژه ها و محصولات تکنولوژیک خیلی زیادی بودن که کلا شکست خوردن و برای همیشه به تاریخ پیوستن .

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه