۱۰ نشانه‌ی کمبود پتاسیم در بدن

۱۷ خرداد ۱۴۰۲ | ۰۷:۲۴ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
علائم کمبود پتاسیم

پتاسیم یک ماده‌ی معدنی و الکترولیت است که بسیاری از وظایف مهم را در بدن انجام می‌دهد. پتاسیم انقباضات قلب را تنظیم می‌کند و به حفظ توده‌ی عضلانی و عملکرد بدن کمک می‌کند. کمبود پتاسیم در بدن با مجموعه‌ای از علائم همراه است که در ادامه‌ی مقاله به توضیح هر یک می‌پردازیم.

۱. احساس خستگی در عضلات پا و بازو

کمبود پتاسیم

پتاسیم نقش مهمی در تنظیم عملکرد عضلات دارد و کمبود آن می‌تواند این عملکرد را مختل کند. توقف عملکرد عضلانی بلافاصله شروع نمی‌شود، اما می‌تواند به سرعت تشدید پیدا کند. در برخی افراد کمبود پتاسیم شدید ممکن است از خستگی عضلانی به فلج تبدیل شود.

۲. حالت تهوع

پتاسیم در تنظیم دستگاه گوارش نقش دارد و کمبود آن می‌تواند عملکرد سیستم گوارشی را مختل کند. از جمله شایع‌ترین علائم گوارشی حاصل از کمبود پتاسیم تهوع شدید و استفراغ زیاد است. اگر پروبیوتیک‌ها مشکلات گوارشی را نتوانند حل نکنند، پزشک ممکن است آزمایش خون را تجویز کند.

۳. گرفتگی شکم

پتاسیم بدن

مشکلات گوارشی بیشتر بر مری و روده تاثیر می‌گذارد، ولی می‌تواند باعث درد شکم نیز شود. هر کسی که به طور مرتب دچار گرفتگی شکم شود باید به پزشک مراجعه کند و آزمایش‌های لازم را انجام دهد.

۴. نفخ شکم

هیپوکالمی یا کمبود پتاسیم بر دستگاه گوارش تأثیر می‌گذارد و می‌تواند منجر به استفراغ بیش از حد و گرفتگی شکم شود. در سیستم گوارشی که به طور طبیعی کار می‌کند، مقدار کمی گاز با تجزیه‌ی غذا تولید می‌شود. بدون سطح کافی پتاسیم، بدن قادر به هضم کامل غذا نیست. این می‌تواند منجر به نفخ بیش از حد شود، زیرا با تجزیه‌ی غذا گاز بیشتری تولید می‌شود.

۵. ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب

پتاسیم در آزمایش خون

پتاسیم یکی از تنظیم کننده‌های اصلی قلب و عروق است. جریان این ماده‌ی معدنی به داخل و خارج از سلول‌های قلب، ضربان منظم قلب را تسهیل می‌کند. بدون پتاسیم کافی ممکن است فرد دچار تپش قلب شود که در صورت عدم درمان می‌تواند به مشکل جدی تبدیل شود.

۶. ادرار زیاد

ادرار بیش از حد یکی از رایج‌ترین علائم پایین بودن پتاسیم است. الکترولیت برای حفظ سطح مایعات و کنترل سموم بدن ضروری است. پتاسیم به کلیه‌ها در دفع مواد مغذی اضافی، باکتری‌ها و سایر مواد کمک می‌کند. وقتی سطح پتاسیم بدن خیلی کم باشد، کلیه‌ها بیش از حد کار می‌کنند و مایعات بیش از حد از بدن خارج می‌شوند.

۷. غش مکرر

از آنجا که پتاسیم بر سلامت قلب تأثیر می‌گذارد، بر فشار خون نیز تأثیر می‌گذارد. هنگامی که پتاسیم در بدن خیلی کم باشد، باعث فشار خون پایین می‌شود و این می‌تواند منجر به از دست دادن مکرر هوشیاری شود. در موقعیت‌های استرس‌زا و فشار روانی زیاد غش بیشتری رخ می‎‌دهد.

۸. افسردگی و نوسانات خلقی

پتاسیم در مواد غذایی

سطوح پایین پتاسیم می‌تواند بر عملکرد گردش خون در بدن تأثیر بگذارد. کمبود پتاسیم می‌تواند باعث اختلال در تولید هورمون‌ها از جمله هورمون تنظیم کننده‌ی خلق‌وخو یعنی سروتونین شود. کمبود پتاسیم ممکن است در دوره‌های افسردگی و تغییرات شدید در خلق و خو و رفتار مانند افزایش اضطراب ظاهر شود.

۹. بی‌حسی

کمبود پتاسیم به این معنی است که ماهیچه‌ها مواد مغذی مورد نیاز را دریافت نمی‌کنند. بدون پتاسیم کافی مغز نمی‌تواند مواد مغذی مورد نیاز ماهیچه‌ها را بفرستد و در نتیجه باعث بی‌حسی طولانی‌ مدت می‌شود.

۱۰. سوزن سوزنی شدن

احساس سوزن سوزنی شدن اغلب به دنبال بی‌حسی عضلانی ایجاد می‌شود. این دومین سیگنالی است که سیستم عصبی مرکزی به مغز ارسال می‌کند و مواد مغذی بیشتری را درخواست می‌کند. احساس سوزن سوزنی شدن منظم در عضلات نیاز به درمان دارد و بسیاری از پزشکان بلافاصله به کمبود مواد مغذی مانند پتاسیم مشکوک می‌شوند.

کلام آخر

پتاسیم یک ماده‌ی معدنی است که به تنظیم مایعات در بدن و عملکرد درست عضلات و اعصاب کمک می‌کند. کمبود پتاسیم می‌تواند علائمی مانند خستگی، مشکلات گوارشی و تکرر ادرار را ایجاد کند. غذاهای گیاهی حاوی سطوح بالایی از پتاسیم هستند. با مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم از بسیاری از این مشکلات جلوگیری کنید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: facty

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه