نگاهی به اولین تبلت اپل (که آیپد نبود) و مسیر طی شده تا امروز

۱۷ بهمن ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
آیپد

اپل ۳۵ درصد از بازار تبلت‌ها را در اختیار دارد و با فاصله‌ی زیادی رتبه‌ی اول را از آن خود کرده است. در رتبه‌ی دوم نام سامسونگ دیده می‌شود که سهم بازار این شرکت به ۱۸ درصد می‌رسد. اما در این میان، بسیاری از کاربران نمی‌دانند آیپد معرفی شده در سال ۲۰۱۰، اولین تبلت این شرکت نبود و در این مطلب قصد داریم به اولین تبلت ساخت اپل بپردازیم که ۲۹ سال قبل از راه رسید. همچنین در ادامه مسیری که اپل برای ساخت تبلت‌های جذاب طی کرده، مرور می‌کنیم.

اولین تبلت اپل در سال ۱۹۹۳ معرفی شد

این شرکت اوایل دهه‌ی نود کار روی اولین کامپیوتر جیبی یا PDA خود را آغاز کرد که در نمایشگاه CES 1992 به نمایش درآمد. در آن دوران کسی از لغت تبلت استفاده نمی‌کرد و گجت‌های این‌چنینی به‌عنوان کامپیوتر جیبی یاد می‌شدند. اپل برای این گجت نام Newton MessagePad 100 را انتخاب کرد که بدنه‌ی بزرگ و سنگینی داشت.

کامپیوتر جیبی اپل

این محصول از حداکثر حافظه داخلی ۸ مگابایت بهره می‌برد و این در حالی است که ارزان‌ترین آیپد از ۶۴ گیگابایت حافظه بهره می‌برد. از دیگر مشخصه‌های آن می‌توانیم به بهره‌گیری از حداکثر ۴ مگابایت رم و استفاده از نمایشگر LCD سیاه‌وسفید با رزولوشن ۳۳۶ در ۲۴۰ پیکسل اشاره کنیم. تأمین انرژی آن از طرف دو باتری قلمی تأمین می‌شد که البته یک باتری جداگانه هم برای مواقع ضروری در بدنه قرار داشت تا هنگام تعویض باتری یا تمام شدن شارژ باتری‌های اصلی، اطلاعات کاربران با مشکل روبه‌رو نشود.

یکی از ویژگی‌های جذاب این گجت قلم استایلوس آن بود که حتی از قابلیت تشخیص دست‌خط کاربران هم بهره می‌برد. البته این قابلیت فقط گاهی اوقات کار می‌کرد و بیشتر اوقات نتیجه‌ی مورد انتظار کاربران را ارائه نمی‌کرد. ارزان‌ترین مدل این گجت با قیمت ۹۰۰ دلار راهی بازار شد و گران‌ترین مدل هم ۱۵۶۹ دلار قیمت داشت. این یعنی بر اساس تورم آمریکا، قیمت گران‌ترین مدل این گجت معادل ۳۰۲۷ دلار فعلی است و طبیعتا فقط تعداد محدودی از کاربران توانایی خرید آن را داشتند.

کامپیوتر جیبی اپل

با توجه به تمام این نکات، اولین تبلت اپل فروش چندانی نداشت. این گجت در آن زمان بلندپروازانه بود و قابلیت تشخیص دست‌خط با وجود تمام مشکلاتی که داشت، مشخصه‌ی جذابی محسوب می‌شد. با وجود شکست این محصول، اپل به ساخت این تبلت‌ها در دهه‌ی ۹۰ ادامه داد و در هرکدام از این نسخه‌ها بهبودهایی را عملی می‌کرد. اما هیچ‌کدام از این محصول با استقبال گسترده روبه‌رو نشدند.

در نهایت در سال ۱۹۹۸ مدتی پس از بازگشت استیو جابز به اپل، تولید این سری Newton متوقف شد. برای یادآوری باید بگوییم که استیو جابز با وجود اینکه یکی از بنیان‌گذاران شرکت اپل محسوب می‌شود، اما در سال ۱۹۸۵ از این شرکت اخراج شد و سال‌ها بعد هیأت مدیره دوباره او را به‌عنوان مدیرعامل اپل انتخاب کردند. گفته می‌شود او از عملکرد ضعیف این محصول و اتکای آن به قلم استایلوس رضایت نداشته و در نهایت سال‌ها بعد فرایند توسعه‌ی آیپد را آغاز کرد.

اولین آیپد زمین بازی را عوض کرد

آیپد

در سال ۲۰۱۰ یعنی ۱۲ سال قبل، استیو جابز در یک رویداد از اولین نسل آیپد رونمایی کرد. این تبلت که از طراحی جذاب و نمایشگر بزرگ بهره می‌برد، می‌توانست کارهای مختلفی را انجام دهد و به همین خاطر از همان ابتدا مورد توجه گسترده قرار گرفت. به لطف این تبلت، کاربران می‌توانستند برخی کارها را به جای کامپیوتر دسکتاپ یا لپ‌تاپ با بهره‌گیری از آیپد انجام دهند. بدنه‌ی آن نسبت به آن دوران باریک بود و در ضمن نباید رابط کاربری جذاب آن را از قلم بیندازیم که تجربه‌ی کاربری لذت‌بخشی را برای کاربران به ارمغان می‌آورد.

اولین آیپد با ۲۵۶ مگابایت رم و چیپست A4 راهی بازار شد و گران‌ترین مدل آن ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی بهره می‌برد که برای آن دوران ویژگی شگفت‌انگیزی محسوب می‌شد. اپل برای این گوشی نمایشگر ۹٫۷ اینچی LED با رزولوشن ۱۰۲۴ در ۷۶۸ استفاده کرده بود که به‌خوبی نیازهای کاربران را پوشش می‌داد. در کنار مدل وای‌فای، کاربران می‌توانستند مدل ۳G این تبلت را هم بخرند. وب‌گردی با نمایشگر بزرگ لمسی مشخصه‌ی بسیار جذابی به حساب می‌آید و احتمالا بسیاری از کاربران وب‌گردی با تبلت را به وب‌گردی با کامپیوتر ترجیح می‌دادند.

آیپد

نخستین آیپد با سیستم‌عامل iPhone OS 3.2 به دست کاربران رسید. به زبان ساده، این تبلت تا حد زیادی نسخه‌ی بزرگ‌شده‌ی آیفون بود ولی این موضوع چیزی از جذابیت آن کم نمی‌کرد. از بین اپلیکیشن‌های از پیش نصب شده می‌توانیم به مرورگر سافاری، Mail، Photos، Maps، Notes، تقویم و البته اپلیکیشن آیپاد برای گوش دادن به آهنگ‌ها اشاره کنیم که حالا از آن به‌عنوان اپل موزیک یاد می‌شود.

در این میان یکی از هیجان‌انگیزترین ویژگی‌های نرم‌افزاری نخستین آیپد، بهره‌گیری آن از یک اپ استور سرشار از اپلیکیشن‌های متنوع و جذاب بود. با وجود اینکه این تبلت با قیمت پایه‌ی ۴۹۹ دلاری راهی به دست کاربران رسید که قیمت بالایی در آن دوران محسوب می‌شد، در کل فروش بسیار بالایی داشت و تا همین حالا هم رکورد پرفروش‌ترین تبلت جهان را در اختیار دارد. حالا بعد از بررسی نخستین آیپد، در ادامه به جدیدترین نسل آیپد پرو هم می‌پردازیم که مهم‌ترین مدل آیپد محسوب می‌شود.

آیپد پرو یک گجت همه‌فن‌حریف برای سرگرمی و بهره‌وری است

آیپد پرو

سال گذشته اپل از نسل جدید آیپد پرو رونمایی کرد که از دو مدل ۱۱ و ۱۲٫۹ اینچی تشکیل شده است. مهم‌ترین تفاوت‌ها آن‌ها هم بهره‌گیری مدل ۱۲٫۹ اینچی از نمایشگر mini-LED است. نمایشگرهای mini-LED مانند نمایشگرهای اولد کنتراست بالا و کیفیت بسیار خوبی دارند و در کل تجربه‌ی کاربری جذابی را ارائه می‌کنند. در کنار این مشخصه‌ها، باید بگوییم که آیپد پرو یک تبلت فوق‌العاده برای کاربران حرفه‌ای محسوب می‌شود.

اول از همه باید به چیپست M1 اشاره کنیم که توان پردازشی فوق‌العاده‌ای به ارمغان می‌آورد و در ضمن نباید بهره‌گیری از حداکثر ۱۶ گیگابایت رم را از قلم بیندازیم. همچنین کاربران می‌توانند مدل مبتنی بر ۲ ترابایت حافظه‌ی داخلی را خریداری کنند که با توجه به عدم پشتیبانی از کارت حافظه microSD این مشخصه برای بخشی از کاربران اهمیت بسیار زیادی دارد.

با استفاده از آیپد پرو می‌توانید به‌راحتی و بدون هیچ دردسری تصاویر و ویدیوها را ویرایش کنید و حتی با استفاده از قلم اپل پنسل قادر به خلق آثار هنری جذابی هستید. در کنار امکانات سخت‌افزاری، اپل طی سال‌های گذشته توجه ویژه‌ای به نرم‌افزار آیپد نشان داده و حالا تعداد قابل توجهی از اپلیکیشن‌های مهم برای آیپد بهینه‌سازی شده‌اند.

آیپد پرو

همچنین کاربرانی که برای انجام برخی کارها علاقه‌ای به استفاده از نمایشگر لمسی ندارند، می‌توانند از ماوس یا ترک‌پد استفاده کنند و برای این مشخصه هم نکات ریزی توجه اپل را جلب کرده است. بسیاری از کاربران از آیپد پرو تا حد زیادی به‌عنوان جایگزین لپ‌تاپ استفاده می‌کنند زیرا در عمل هم می‌توان آن را رقیب مناسبی برای لپ‌تاپ‌ها در نظر گرفت.

در این مطلب تلاش کردیم به طور مختصر و مفید به مسیری که اپل برای توسعه‌ی تبلت‌ها طی کرده، بپردازیم. به نظر شما اپل در سال‌های آینده هم سلطان بازار تبلت‌ها باقی می‌ماند یا اینکه سامسونگ بالاخره می‌تواند آن را پشت سر بگذارد؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما و دیگران در میان بگذارید.

منبع: PhoneArena

راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. Ali

    اپل به خاطر سیستم عامل سبک و روونش که توان و قدرت بالایی در اختیار کاربر میزاره و عمر مفید دستگاه چند سال از اندروید بیشتر میشه عملا اپل بازار رو تا سال ها در دست خودش میگیره و اگر قیمت محصولاتشو کمتر کنه در حد اندرویدی ها همون سهم اندرویدی هارم از چنگشون در میاره

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه