۹ فایده‌ی حیرت‌آور تمرین با وزنه برای سلامت جسم و ذهن

۷ اسفند ۱۳۹۹ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
فواید فواید تمرین با وزنه برای سلامتی

تمرین با وزنه یکی از ورزش‌های سخت اما جذابی است که افراد زیادی به آن علاقه دارند، اما از انجام دادن آن می‌ترسند. اگر شما هم جزو این افراد هستید، باید به شما بگوییم که حتما به انجام این ورزش بپردارید، چون فواید آن خیلی بیشتر از آن چیزی است که شما تصور می‌کنید. متاسفانه بیشتر مردم از فواید تمرین با وزنه مطلع نیستند و نمی‌دانند که این ورزش چقدر می‌تواند به سلامت ذهنی و جسمی کمک کند. تحقیقات نشان می‌دهند که تمرین با وزنه نه تنها می‌تواند ترکیب بدن را بهبود ببخشد، بلکه می‌تواند سلامت عمومی‌تان را هم تقویت کرده و شما را شادتر کند. این ورزش مفید می‌تواند به چربی‌سوزی، کاهش خطر دیابت، سرطان و حتی مبارزه با افسردگی کمک کند. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ قصد داریم شما را با چند مورد از مهم‌ترین فواید تمرین با وزنه آشنا کنیم. تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

۱. علائم افسردگی را کاهش می‌دهد

تحقیقات بیشتر به بررسی ارتباط بین ورزش‌های ایروبیک یا هوازی (مانند دویدن و شنا کردن) و افسردگی پرداخته‌اند و کمتر تحقیقی رابطه‌ی ورزش‌های غیرهوازی مانند تمرین با وزنه با افسردگی را بررسی کرده است. اما تحقیقات محدود انجام شده نشان می‌دهند که تمرین با وزنه می‌تواند به تسکین علائم افسردگی کمک کند.

۲. استخوان‌ها و مفاصل را مستحکم‌تر می‌کند

داشتن استخوان‌ها و عضلات مستحکم و قوی برای مبارزه با ضعیف شدن طبیعی استخوان‌ها کمک می‌کند، که در اثر افزایش سن اتفاق میفتد.

مستحکم‌تر کردن عضلات، جزو تنها فواید تمرین با وزنه نیست. این ورزش مفید به بهبود سلامت استخوان‌ها و عضلات هم کمک می‌کند. داشتن استخوان‌ها و عضلات مستحکم و قوی برای مبارزه با ضعیف شدن طبیعی استخوان‌ها کمک می‌کند، که در اثر افزایش سن اتفاق میفتد.

همانطور که سن‌ بیشتر می‌شود، به طور طبیعی توده‌ی عضلانی و استخوانی خود را از دست می‌دهید. این موضوع به طور ویژه برای خانم‌ها نگران‌کننده است. متخصصان عنوان می‌کنند که تمرین با وزنه می‌تواند با پوکی استخوان هم مقابله کند.

زمانی که عضلاتتان از طریق بزرگتر و قوی‌تر شدن خود را با فشار تمرین با وزنه تطابق می‌دهند، استخوان‌هایتان هم خود را با این شرایط وفق می‌دهند و مستحکم‌تر می‌شوند.

۳. جزو بهترین روش‌ها برای عضله‌سازی محسوب می‌شود

عضله‌سازی از فواید تمرین با وزنه

تمرین با وزنه رشد سلول‌های عضلانی و قدرت را افزایش می‌دهد. علت این موضوع این است که این ورزش تولید تستوسترون و هورمون رشد توسط بدن را افزایش می‌دهد. زمانی که وزنه برداری می‌کنید، بدنتان این هورمون‌ها را ترشح می‌کند، که این موضوع باعث بهبود رشد بافت‌ها می‌شود و به عضلاتتان اجازه می‌دهد بزرگتر و قوی‌تر شوند.

عضله‌سازی اهمیت زیادی دارد و داشتن توده‌ی عضلانی برای انجام فعالیت‌های روزانه و کمک به مستقل بودن افراد مسن از لحاظ عملکرد مفید است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ به این نتیجه رسید که تمرینات استقامتی، مانند تمرین با وزنه ممکن است بهینه‌ترین استراتژی برای بهبود توده‌ی عضلانی و استخوانی در مردان میان‌سال یا حتی افراد مسن‌تر و زنانی باشند که در دوران بعد از یائسگی قرار دارند.

۴. به چربی‌سوزی بدن کمک می‌کند

با ساخت عضلات قوی‌تر از طریق تمرین با وزنه، بدنتان را هم برای چربی‌سوزی فعال‌تر می‌کنید.

با ساخت عضلات قوی‌تر از طریق تمرین با وزنه، بدنتان را هم برای چربی‌سوزی فعال‌تر می‌کنید. علت این موضوع واضح است. بافت عضله بیشتر از بافت چربی کالری می‌سوزاند. بنابراین علاوه بر اینکه زمانی که در حال استراحت هستید، چربی بیشتری می‌سوزانید، می‌توانید همانطور که از طریق تمرین با وزنه توده‌ی بدنی کم‌چرب اضافه می‌کنید، به طور طبیعی سوخت‌وسازتان را هم افزایش دهید.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ بر روی افراد ۶۰ سال به بالا که دارای اضافه وزن یا چاقی مفرط بودند، به این نتیجه رسید که ترکیبی از رژیم غذایی کم‌کالری به‌علاوه‌ی تمرینات با وزنه، نسبت به رژیم غذایی کم‌کالری و پیاده‌روی، بیشتر باعث از دست دادن چربی در شرکت‌کنندگان شد.

کاهش چربی بدن، احتمال ابتلا به بیماری‌‌های قلبی و عروقی، انواع سرطان‌ها، بیماری‌های مرتبط با چاقی مفرط و … را کاهش می‌دهد. داشتن نسبت بیشتری از توده‌ی بدنی کم‌چرب در مقابل چربی بدن، به طرز مثبتی بر روی سلامتی شما تاثیر می‌گذارد.

۵. تمرین با وزنه ممکن است احتمال آسیب دیدن را کاهش دهد

بدنی که از طریق تمرین با وزنه قوی شده باشد، به احتمال کمتری ممکن است دچار آسیب‌دیدگی شود. تمرینات استقامتی هم برای پیشگیری از آسیب دیدن و هم ریکاوری موثر هستند. تقویت عضلات اطراف مفاصل مانند زانو و آرنج می‌تواند پایداری عضلات را افزایش دهد و درد را کم کند. این موضوع حتی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مثل آرتریت را کاهش دهد.

بر اساس یک بررسی در سال ۲۰۱۵ نشان داده شد که تمرینات قدرتی تعداد و ضخامت لیفچه‌های (fibrils) موجود در تاندون‌ها را افزایش می‌دهد. داشتن تاندون‌های مستحکم برای پیشگیری از جراحت و آسیب‌دیدگی مفید است، چون تاندون‌ها عضلات را به استخوان‌ها وصل کرده و انعطاف‌پذیری را مهیا می‌کنند.

با این حال توجه داشته باشید که اگر فرم صحیح بدن‌تان را هنگام تمرین با وزنه حفظ نکنید، احتمال آسیب‌دیدگی‌تان می‌تواند افزایش پیدا ‌کند. در صورتی که فرم بدنتان نادرست باشد، ممکن است فشار بیشتری به عضلات و مفاصلتان وارد شود، که این موضوع باعث می‌شود آسیب ببینید.

۶. می‌تواند سلامت قلب را بهبود ببخشد

بهبود سلامت قلب با تمرین با وزنه

ممکن است تمرین با وزنه را با قلب مرتبط ندانید، اما واقعیت این است که بهبود سلامت قلب، یکی دیگر از فواید تمرین با وزنه است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ به این نتیجه رسید که خانم‌هایی که به تمرین با وزنه پرداختند، در مقایسه با افرادی که با وزنه تمرین نکردند، ۱۷ درصد کمتر احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را تجربه کردند. نتایج فقط محدود به خانم‌ها نیست.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ به این نتیجه رسید که تمرین با وزنه به مدت کمتر از یک ساعت در هفته ممکن است خطر بیماری قلبی یا سکته را تا ۴۰ الی ۷۰ درصد کاهش دهد.

۷. چربی‌ شکم را کاهش می‌دهد

زمانی که افراد تمرینات قدرتی را به روتین ورزشی خود اضافه می‌کنند، نه تنها کالری می‌سوزانند، بلکه توده‌ی عضلانی کم‌چرب بیشتری به دست می‌آورند.

تمرین با وزنه همانطور که در بالا اشاره کردیم، علاوه بر سوزاندن چربی در کل بدن، به طرز ویژه‌ای در چربی‌سوزی در ناحیه‌ی شکم مفید است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ که طی بیش از ۱۲ سال بر روی ۱۰ هزار و پانصد نفر انجام شد، به این نتیجه رسید که تمرینات قدرتی در کاهش چربی شکم موثرتر از تمرینات هوازی (که به آن‌ها تمرینات قلبی و عروقی هم می‌گویند.) هستند.

زمانی که افراد تمرینات قدرتی را به روتین ورزشی خود اضافه می‌کنند، نه تنها کالری می‌سوزانند، بلکه توده‌ی عضلانی کم‌چرب بیشتری به دست می‌آورند، که این موضوع سوخت‌وساز بدن را افزایش می‌دهد.

۸. سطح قند خون را کنترل می‌کند

افرادی که دچار دیابت نوع ۲ هستند، می‌توانند از فواید اضافه کردن تمرینات استقامتی به روتین خود بهره ‌ببرند. در یک بررسی در سال ۲۰۱۳ نشان داده شد که تمرینات قدرتی علاوه بر عضله‌سازی، به بهبود سطح قند خون هم کمک می‌کنند.

۹. خطر سرطان را کاهش می‌دهد

چربی احشایی نه تنها خطر بیماری قلبی و دیابت را افزایش می‌دهد، بلکه می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را هم بیشتر کند. یک تحقیق در سال ۲۰۱۷ به این نتیجه رسید که سلول‌های چربی احشایی، مقدار زیادی ترکیبات ایجادکننده‌ی سرطان ایجاد می‌کنند.

تمرین با وزنه از طریق آب کردن چربی شکم، احتمال ابتلا به سرطان را پایین می‌آورد. بر اساس یک تحقیق دیگر، توده‌ی عضلانی، که با تمرین با وزنه ایجاد می‌شود، در کاهش سرطان نقش چشمگیری دارد.

نکته‌ی آخر

در این مقاله درباره‌ی فواید تمرین با وزنه صحبت کردیم. بعضی از افراد به اشتباه تصور می‌کنند که عضله‌سازی تنها فایده‌ی تمرین با وزنه است. اما حقیقت این است که این ورزش به کاهش احتمال آسیب دیدن، کاهش علائم افسردگی، کنترل قند خون و … کمک می‌کند. اگر به انجام این ورزش علاقمند شدید، حتما به این نکته‌ی مهم توجه کنید که باید فرم صحیح بدنتان را در حین تمرین با وزنه حفظ کنید، وگرنه احتمال آسیب دیدن در شما افزایش پیدا می‌کند.

منبع: health us news, insider, urology of va

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. emad

    در مورد دوچرخه سواریم بنویسید

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه