بهترین بازی‌های ۲۰۲۰ پلی‌استیشن ۴

۸ بهمن ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲۷ دقیقه
بهترین بازی های 2020 کنسول PS4

امسال به‌صورت کلی سال پررونقی برای بازی‌های ویدیویی بود و آثار برجسته‌ی فراوانی منتشر شدند. آثاری که برخی حتی می‌توانند در میان بهترین بازی‌های این نسل قرار گیرند. با این ‌حال اگر بخواهیم به‌صورت مستقل به پلتفرم‌ها نگاهی بیندازیم، می‌توانیم به‌جرأت بگوییم که این واقعیت برای کنسول پلی‌استیشن ۴ دوچندان بوده و بدون شک شاهد یکی از بهترین سال‌های این کنسول نسل هشتمی سونی بوده‌ایم و به همین خاطر تصمیم گرفتیم بهترین بازی‌های ۲۰۲۰ پلی‌استیشن ۴ را انتخاب کنیم.

برخی از بازی‌های لیست شامل شگفتی‌ها و سورپرایزهایی می‌شود که فراتر از حد انتظاراتمان ظاهر شدند و توانستند نام خود را در میان بازی‌های بزرگ امسال قرار دهند، برخی از آن‌ها خود را به‌عنوان بازی‌های جدیدی معرفی کردند که نه‌تنها تجربه‌ی فوق‌العاده‌ای برای مخاطب رقم زدند بلکه این امید را به ما دادند که سری بازی‌های جدید بزرگی خلق‌ شده‌اند. تعدادی از آن‌‌ها هم آثاری بودند که از قبل به آن‌ها باور داشتیم و در میان بازی‌های مورد انتظار این نسل قرار داشتند. همه‌ی این‌ها در کنار هم بخشی از بهترین بازی‌ها را که در سال ۲۰۲۰ منتشر شده‌اند، تشکیل داده‌اند. لیست زیر بر اساس ۲۰ بازی از بهترین‌ بازی‌های پلی‌استیشن ۴ در سال ۲۰۲۰ در متاکریتیک تنظیم شده است.

۲۰- Cyberpunk 2077
۱۹- Watch Dogs Legion
۱۸- Mafia Definitive Edition
۱۷- Resident Evil 3
۱۶- Assassin’s Creed Valhalla
۱۵- Genshin Impact
۱۴- Sackboy: a Big Adventure
۱۳- Ghost of Tsushima
۱۲- Yakuza: Like a Dragon
۱۱- Bayonetta Vanquish Remastered
۱۰- Crash Bandicoot 4: It’s About Time
۹- Nioh 2
۸- Spider-Man Miles Morales
۷- ۱۳ Sentinels: Aegis Rim
۶- Cuphead
۵- Doom Eternal
۴- Final Fantasy 7 Remake
۳- Dreams
۲- The Last of Us Part 2
۱- Persona 5 Royal

  1. Cyberpunk 2077

تهیه‌کننده: CD Projekt – سازنده: CD Projekt RED
میانگین نمرات: ۸۸

بازی Cyberpunk 2077

بدون شک سایبرپانک ۲۰۷۷ نه‌تنها یکی از مهم‌ترین بازی‌های امسال بلکه یکی از مهم‌ترین بازی‌های کل نسل هشتم کنسول‌های خانگی بود که انتظارش را داشتیم. بسیاری از گیمرها مشتاق بودند تا ببیند ساخته‌ی جدید خالقان ویچر چه از آب در خواهد آمد. ساخته‌ای که تبلیغات آن هیجان زیادی برای همه ایجاد کرده بود. بالاخره پس از تأخیرهای متوالی، این بازی در ۲۰ آذر ۱۳۹۹ منتشر شد. هرچند بازی نتوانست در حد و انتظارات طرفداران و وعده‌های داده‌ شده ظاهر شود و همچنین نسخه‌ی کنسولی آن هم در حال حاضر با مشکلات فنی نظیر باگ و کرش کردن‌های زیاد همراه است، نسخه‌ی کامپیوترهای شخصی آن نشان می‌دهند که ساختار کلی بازی همچنان هیجان‌انگیز است و می‌تواند بازیکنان را با مأموریت‌های اصلی و بعضی از مأموریت‌های فرعی خود به‌شدت همراه کند.

اگرچه وضعیت کنونی باز پایدار نیست، اما همان‌گونه که سی دی پراجکت رد هم وعده داده، می‌توان انتظار داشت در چند ماه آینده به‌مرور وضعیت آن روی پلی‌استیشن ۴ بهتر شود و دوباره در دسترس قرار گیرد تا تجربه‌ی بهتر و سالم‌تری از این بازی را داشته باشیم و پتانسیل واقعی آن را ببینیم.

هشدار مهم! وضعیت اجرای بازی روی پلی‌استیشن ۴ و به‌صورت کلی کنسول‌های نسل بعد بسیار بد است و تجربه‌ی آن تا حدی اذیت کننده است. به همین خاطر سونی در حال حاضر بازی را حتی از فروشگاه پلی‌استیشن برداشته و پول افرادی که می‌خواهند بازی را برگشت بزنند، برگردانده است. بهتر است در حال حاضر سراغ بازی نروید و تا حل مشکلات آن، چند ماهی صبر کنید.

  1. Watch Dogs Legion

تهیه‌کننده: Ubisoft – سازنده: Ubisoft
میانگین نمرات: ۷۰

بازی watch dogs legion

سومین نسخه‌ی رسمی از سری بازی واچ داگز که با نام کامل Watch Dogs: Legion معرفی شد، یکی از مهم‌ترین نسخه‌های این مجموعه است؛ چراکه ساختار و ویژگی‌های جدیدی را معرفی کرد که حداقل روی کاغذ هیجان‌انگیز بودند. این نسخه با ویژگی تازه‌ای معرفی شد که به شما این اختیار را می‌دهد که در نقش هر کدام از NPC ها (شخصیت‌های غیرقابل بازی) قرار گیرید و با اضافه کردن آن‌ها به گروهتان، به‌جایشان بازی کنید. هرچند بازی نهایی دقیقا با آن خواسته‌ی گیمرها و احتمالا یوبیسافت هم‌خوانی نداشته و نتوانست تمام انتظارات را برآورده کند، اما به ‌هر حال یکی از آثار مهم امسال بود که قابلیت تازه و جدیدی را معرفی کرد. این ویژگی مسیر جدیدی را برای سری واچ داگز ترسیم کرد و منجر شد تا این مجموعه کمی از مقایسه‌ی مستقیم با GTA دور شود و روند منحصر‌به‌فرد خود را در پیش بگیرد. البته نمی‌دانیم که در آینده این ایده حفظ خواهد شد یا خیر زیرا همه‌ی منتقدان هم آن را دوست نداشتند و برای برخی هم آزاردهنده بود اما به‌هرحال بازی کردن در نقش هر فردی، خواه یک پیرزن لندنی باشد یا یک مکانیک حرفه‌ای، می‌تواند جذابیت‌های خودش را داشته باشد.

علاوه بر ویژگی بازی کردن در نقش هر شخصیت که در نوع خود جالب و متنوع است، داستان و محیط این نسخه هم به لندن رفته و سعی داشته روایتی مبتنی بر بسیاری از اتفاقات مهم و پربحث روز انجام دهد. این یکی از نکاتی بوده که منتقدان را به بازی جذب کرده است. محیط لندن و طراحی آن هم یکی از چیزهایی است که Watch Dogs: Legion از پس آن برآمده. با این ‌حال، ایرادات در عملکرد اجرایی بازی و باگ‌های زیادش بی‌شک یکی از دلایلی بوده که به آن آسیب رسانده است.

  1. Mafia: Definitive Edition

تهیه‌کننده: Take-Two – سازنده: Hangar 18
میانگین نمرات: ۷۶

بازسازی بازی مافیا 1

در میان سری بازی‌های مافیا، اثری که بی‌شک بیش از همه در خاطر طرفداران این مجموعه قرار گرفته و برای آن‌ها اهمیت خاصی دارد، اولین قسمت آن است که ۱۸ سال پیش یعنی در سال ۲۰۰۲ میلادی منتشر شد. بازسازی چنین اثری با گرافیک پر زرق‌وبرق امروزی، نه‌تنها برای طرفداران بلکه برای تمام گیمرها اتفاقی هیجان‌انگیز و خوشایند است. به‌ویژه اگر این بازسازی به ساخته‌ی اصلی وفادار بوده و آن را ارج نهاده باشد، کاری که Mafia: Definitive Edition به‌درستی آن را انجام داده است. احتمالا برخی از مخاطبان امروزی‌تری با نسخه‌ی مافیا آشنایی زیادی ندارند یا شاید آن را تجربه‌ نکرده‌اند، از رو اهمیت این بازسازی در اینجا بسیار نمایان می‌شود؛ زیرا هم برای طرفداران قدیمی بازی و هم بازیکنان تازه آشنا شده با این مجموعه این فرصت را مهیا می‌کند به در بهترین حالت و با گرافیک بالاتری این اثر خاطره‌انگیز را تجربه‌ کنند.

داستان و دنیای خاص مافیا ۱ به‌گونه‌ای مناسب در بازی Mafia: Definitive Edition به تصویر کشیده شده‌اند و می‌توان زمان زیادی را در آن سپری کرد. اگرچه شاید بارزترین موضوع درباره‌ی این بازسازی، گرافیک آن باشد، اما به هر حال نمی‌توان از داستان و مراحل خاطره‌انگیز نسخه‌ی اصلی چشم‌پوشی کنیم. مراحلی که اکنون به شکلی بهتر و امروزی‌تری در دسترس مخاطبان قرار گرفته‌اند. اگرچه این بازی مشکلات نسخه‌ی اصلی را هنوز حفظ کرده و باگ‌هایی هم دارد اما قطعا برای طرفداران سری مافیا انتخابی فوق‌العاده‌ است چرا که تجربه‌ی بازسازی‌شده از بهترین نسخه‌ی این مجموعه را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

  1. Resident Evil 3

تهیه‌کننده: Capcom – سازنده: Capcom
میانگین نمرات: ۷۹

بازسازی بازی رزیدنت اویل 3

کپکام سال قبل تصمیم گرفت بالاخره بازسازی دومین قسمت از مجموعه رزیدنت اویل را که به گمان بسیاری بهترین نسخه از این مجموعه است، منتشر کند. موفقیت بسیار زیاد رزیدنت اویل ۲ و اقبال آن از سوی منتقدان و طرفداران که حتی باعث شد به این بازی در جوایز آخر سال بعضی از سایت‌ها هم توجه شود، همه را مطمئن کرد که کپکام از ساخت ریمیک دیگر نسخه‌های این مجموعه از جمله قسمت سوم به‌سادگی عبور نمی‌کند. حدس‌ها درست از آب درآمد و بازسازی رزیدنت اویل ۳ در سال ۲۰۲۰ منتشر شد تا بار دیگر طرفداران در مقابل یکی از معروف‌ترین موجودات سری یعنی نمسیس قرار بگیرند. البته، روند بازی کمی اکشن‌تر شده که این شاید از دید افراد مختلف نتیجه‌ی متفاوتی داشته باشد.

  1. Assassins Creed Valhalla

تهیه‌کننده: Ubisoft – سازنده: Ubisoft
میانگین نمرات: ۸۰

بازی اساسینز کرید والهالا

یوبیسافت با اساسینز کرید؛ اوریجین تصمیم مهم و بزرگی گرفت و رویه این سری بازی محبوب را تا حدی تغییر داد. با این نسخه بود که یوبیسافت تصمیم گرفت با اضافه کردن برخی از المان‌های بازی‌های نقش‌آفرینی ساختار کلی سری را به این ژانر از بازی‌ها نزدیک کند. البته، در آن زمان همه‌ی طرفداران هم از این کار یوبیسافت استقبال نکردند و برخی خواهان رویه نسخه‌های قدیمی بودند اما به‌ هر حال این تصمیم یوبیسافت برای ادامه سری قطعی بود. این تصمیم با اساسینز کرید اوریجین شروع شد و در ادامه با اساسینز کرید اودیسه بهبود پیدا کرد. اکنون این روند با آخرین قسمت این مجموعه یعنی اساسینز کرید والهالا به اوج خود رسیده است.

والهالا که توسط تیم سازنده‌ی دو نسخه‌ی بلک فلگ و اوریجین یعنی یوبیسافت مونترال ساخته‌ شده، شما را به دنیای وایکینگ‌ها می‌برد. دنیایی که اتفاقا این روزها به خاطر جذابیت و پتانسیل فوق‌العاده‌اش از محبوبیت بسیاری برخوردار است. شما در دنیای بزرگ و زیبای بازی به انتخاب خودتان ماجرای زن یا مردی به‌ نام Eivor‌ را دنبال خواهید کرد؛ ماجرایی که با اساطیر اسکاندیناوی هم ارتباط پیدا می‌کند با وجود اینکه ساختار کلی نسخه‌های اخیر حفظ شده، برخی از ویژگی‌های قدیمی مثل «هیدن بلید» در این نسخه وجود دارند و همچنین سعی بر این بوده که ایرادات نسخه‌های قبل هم برطرف شود تا حداقل والهالا بتواند یکی از بهترین تجربه‌های چند سال اخیر در سری اساسینز کرید باشد.

  1. Genshin Impact

تهیه‌کننده: miHoYo – سازنده: miHoYo
میانگین نمرات: ۸۱

بازی گنشین ایمپکت

در این چند سال اخیر شاهد ظهور آثاری از استودیوهای چینی بودیم که توانستند فقط با نمایش یا عرضه‌ی بازی‌هایشان توجه‌هایی را به خود جلب کنند. گنشین ایمپکت یکی از این بازی‌هاست که می‌توان به‌جرأت آن را در میآن‌سورپرایزهای صنعت بازی‌های ویدیویی در سال ۲۰۲۰ قرار داد. این بازی رایگان که توسط استودیو  miHoYo ساخته و منتشر شده، توانست به شکلی غیرمنتظره به یکی از مهم‌ترین بازی‌های امسال کنسول‌ها و گوشی‌های همراه تبدیل شود و حتی رکورد‌هایی را هم به نام خود ثبت کند. هرچند طراحی و ظاهر انیمه‌ای نمایش‌های اولیه بازی زیبا بود اما به نظر می‌رسید فقط تقلیدی ساده از بازی تحسین‌شده‌ی «زلدا: نفس وحش» باشد. با این‌ حال، هنگامی که بازی عرضه شد، اگرچه شباهت‌ها به زلدا کاملا عیان بود اما گنشین ایمپکت ثابت کرد که حرف‌هایی برای گفتن دارد و نمی‌توان آن را به‌راحتی نادیده گرفت.

گنشین ایمپکت هرچند مانند همه‌ی بازی‌های گاچا بر مبنای جمع کردن شخصیت‌ها و آیتم‌های مختلف از طریق لوت باکس ساخته شده اما خوشبختانه محتوای بازی بدون احتساب این‌ها، به‌اندازه‌ای زیاد و سرگرم‌کننده است که تجربه‌ی رایگان آن به‌شدت می‌تواند برای مخاطبان جذاب باشد و برای ساعت‌های زیادی آن‌ها را در دنیای خود غرق کند. گنشین ایمپکت قطعا یکی از بازی‌های بزرگ و شگفتی‌های امسال است که با ترکیب طراحی بصری زیبا، ساختار گیمپلی خوب و البته الهام گرفته از زلدا و همچنین موسیقی‌های جذاب قادر است طرفداران زیادی را به خود جلب کند. اگر می‌خواهید جزئیات بیشتری درباره‌ی بازی و سازوکارش بدانید بهتر است به بررسی کامل Genshin Impact مراجعه کنید.

  1. Sackboy: a Big Adventure

تهیه‌کننده: Sony Interactive Entertainment – سازنده: Sumo Digital
میانگین نمرات: ۸۳

بازی سک‌بوی: یک ماجراجویی بزرگ

اگرچه همیشه نام سک‌بوی را با سری بازی لیتل بیگ پلنت و استودیو مدیا مولکول به خاطر داریم اما استودیو سومو دیجیتال هم با این قهرمان کوچک سونی بیگانه نیست. این استودیو قبلا با همکاری سونی بازی لیتل بیگ پلنت ۳ را خلق کرده بود. اگرچه آن بازی نتوانست به آن بازخورد فوق‌‌العاده‌ی دو نسخه‌ی اول برسد و با مشکلات فنی زیادی در زمان عرضه روبه‌رو بود، اما طراحی مراحل داستانی آن از ساختار جالب و خوبی بهره‌مند بود. سونی دوباره به سراغ سومو دیجیتال رفته تا آن‌ها بازی جدید دیگری با محوریت شخصیت سک‌بوی بسازند با این تفاوت که این بازی قرار نیست یک لیتل بیگ پلنت جدید باشد و سومو دیجیتال با حذف ایده‌های ساخت‌وسازی که مدیا مولکول در دریمز به بهترین شکل انجام داده، یک اثر پلتفرمر سه‌بعدی جذاب و سرگرم‌کننده با نام کامل «سک‌بوی: یک ماجراجویی بزرگ» (Sackboy a Big Adventure) خلق کرده است.

اگرچه سونی بازی «سک‌بوی: یک ماجراجویی بزرگ» را در اولین نمایش رسمی از بازی‌های کنسول پلی‌استیشن ۵ برای این کنسول معرفی کرد، اما بعدها مشخص شد که این بازی برای کنسول پلی‌استیشن ۴ هم منتشر خواهد شد تا طرفداران کنسول نسل هشتمی سونی هم بتوانند از این بازی شاد و جذاب لذت ببرند. اثری بازیکنان هم می‌توانند به‌صورت تک‌نفره و هم به‌‌صورت کوآپ چندنفره مراحل دوست‌داشتنی‌اش را پشت سر گذارند.

  1. Ghost of Tsushima

تهیه‌کننده: Sony Interactive Entertainment – سازنده: Sucker Punch Productions
میانگین نمرات: ۸۳

بازی گوست آو سوشیما

سونی و استودیوهایش در این نسل چند بار به همه ثابت کردند که این توانایی را دارند که مجموعه‌ بازی‌های جدید و تأثیرگذاری را خلق کنند. گوست آو سوشیما نمونه‌ی مؤخر این مجموعه بازی‌های جدید است. استودیو ساکرپانچ پروداکشنز که بیشتر با سری بازی‌هایی همچون infamous و Sly Cooper شناخته می‌شد، برای ساخته‌ی آخر خود یعنی بازی گوست آو سوشیما به سراغ ژاپن فئودال و سامورایی‌ها رفته است و پاسخ این تصمیم را هم بهترین شکل دریافت کرد. اکنون می‌توان گفت گوست آو سوشیما بهترین بازی استودیو ساکرپانچ است که امسال هم توانست بسیاری از گیمرها را شیفته و عاشق خود کند و همین‌طور در جوایز آخر سال هم جلب توجه کرد و علاوه بر جایزه‌ی بهترین کارگردانی هنری در گیم اواردز، جایزه‌ی بهترین بازی سال از نظر مردم را هم در این مراسم دریافت کند.

دوست داشتن گوست او سوشیما به‌مراتب از دوست نداشتنش راحت‌تر و محتمل‌تر است. اگرچه ساختار بازی شاید بسیاری را به یاد سری اساسینز کرید بیندازد اما اهمیت کار اینجا مشخص می‌شود که گوست او سوشیما این ساختار را به بهترین شکل به تصویر کشیده تا نتیجه برای مخاطب جادویی شود. از آن‌سو انتخاب ژاپن و سامورایی‌ها و موضوع مشخص حمله مغول‌ها به جزیره سوشیما (یا تسوشیما) از چندین جنبه‌ی مختلف جذابیت و اهمیت فراوانی دارد و می‌تواند بسیاری را مشتاق می‌کند. از طرفی بازی ماجرای قهرمان خود یعنی «جین ساکای» را در زمان حمله‌ی مغول‌ها به تصویر می‌کشد و از طرف دیگر سامورایی بودن جین به بازی این فرصت را می‌دهد که یک سیستم مبارزه مناسب و دقیق را ارائه دهد که به‌خصوص در دوئل‌ها جذابیت‌ فراوانی دارد. فارغ از همه‌ی این نکات، پرسه زدن یا سوارکاری در دشت‌های خوش آب‌ و رنگ جزیره‌ی سوشیما در هنگام وزیدن باد و نواختن موسیقی متن فوق‌العاده‌ی بازی، لحظاتی را به ارمغان می‌آورد که تجربه‌اش به‌یادماندنی خواهد بود.

  1. Yakuza: Like a Dragon

تهیه‌کننده: Sega – سازنده: Ryu ga Gotoku Studio
میانگین نمرات: ۸۴

بازی یاکوزا: مثل یک اژدها

سال‌هاست که سری بازی یاکوزا طرفداران زیادی در ژاپن دارد و از محبوبیت بسیاری در آنجا برخوردار است. با این ‌حال، در این‌ سال‌های اخیر با عرضه‌ی پورت‌های متنوع سری یاکوزا روی کنسول‌های مختلف و کامپیوترهای شخصی و همین‌طور بومی‌سازی بازی برای انگلیسی‌زبان‌ها، شاهد بوده‌ایم که طرفداران این مجموعه در سراسر دنیا هم افزایش پیدا کرده‌اند و این قضیه روزبه‌روز و با هر نسخه‌ی جدید این سری پررنگ‌تر می‌شود. هفتمین نسخه این سری که سال قبل با نام Yakuza 7 در ژاپن برای پلی‌استیشن ۴ منتشر شده بود، امسال نسخه‌ی غربی آن در سراسر جهان منتشر شد و توانست به دنبال مسیر نسخه‌های قبل، موفقیت این سری را ادامه دهد.

«یاکوزا: مثل یک اژدها» اگرچه بعضی ویژگی‌های کلی عناوین قبلی این مجموعه بازی را حفظ کرده و هنوز اتمسفر نسخه‌های قبل را کاملا می‌توان در آن حس کرد، اما از آن‌طرف تغییرات عمده‌ای در سیستم مبارزات بازی صورت گرفته است. این بار برخلاف نسخه‌های قبل، شاهد مبارزات نوبتی در سری یاکوزا هستیم. این قضیه ترکیبی عجیب و البته بسیار سرگرم‌کننده را خلق کرده که با عمق مبارزاتش می‌تواند برای طرفداران آثار نقش‌آفرینی نوبتی بسیار جالب‌توجه باشد. با اینکه ساختار بازی مسیر متفاوتی پیدا کرده اما همچنان طعم سری یاکوزا کاملا حس می‌شود و می‌تواند جذابیت و سرگرم‌کنندگی آن را به‌راحتی چشید. همه‌ی این‌ها دست به دست هم داده تا «یاکوزا: مثل یک اژدها» تجربه‌ی دل‌نشینی را برای طرفداران رقم زند. اگر بخواهید جزئیات بیشتری از بازی کسب کنید، بهتر است نگاهی به نقد و بررسی یاکوزا ۷ بیندازید.

  1. Bayonetta Vanquish Remastered

تهیه‌کننده: Sega – سازنده: PlatinumGames
میانگین نمرات: ۸۵

بازی Bayonetta

بسیاری دو بازی جدید استودیو پلاتینیوم گیمز را در نسل هفتم کنسول‌های خانگی به خاطر دارند. دو اثری که هر کدام در ژانر خود توجه‌های بسیاری را جلب کردند و توانستند با ویژگی‌های بارز آثار این استودیو خوش‌نام، بسیار بدرخشند. هر دو بازی از منحصر‌به‌فردترین آثار نسل هفتم کنسول‌های خانگی بودند که همچنان در خاطر طرفداران باقی‌مانده‌اند. پس از چند سال، نسخه‌ی ریمسترشده‌ی این دو بازی، امسال عرضه شد تا طرفداران بتوانند در کنسول‌های جدید خود هم آن‌ها را تجربه کنند.

از طرفی بایونتا در کنار سری دویل می ‌کرای یکی از بهترین بازی‌های هک اند اسلش موجود در بازار است که طراحی مبارزات بر پایه کمبو زدن آن بی‌نظیر است و هیجان و لذتی فوق‌العاده در خود دارد. هرچند نسخه‌های بعدی این سری در انحصار نینتندو قرار گرفت اما به لطف این ریمستر، همچنان می‌توانید طعم شیرین نسخه‌ی اول بازی بایونتا را روی پلی‌استیشن ۴ بچشید و از مبارزات شاهکار آن لذت ببرید.

از طرف دیگر، ونکوییش سورپرایز بزرگ شینجی میکامی، خالق سری رزیدنت اویل، است. با این‌ حال، میکامی در این بازی از ژانر ترسناک کاملا دورشده و دنیای دیگری را تجربه کرده است. ونکوییش یک بازی شوتر سوم شخص پرهیجان و پرتنش است که طراحی مراحل و ریتم بسیار سریع مبارزات، آن را بسیار خاص و ارزشمند کرده است. یکی از اهمیت‌های ونکوییش، نوآوری‌هایی است که به این ژانر معرفی کرده تا در طول تاریخ اهمیتش بیشتر حفظ شود. اگر دل‌تنگ این دو بازی شده‌اید یا آن‌ها را تجربه‌ نکرده‌اید، ریمستر این دو بازی که با هم و در قالب یک اثر منتشر شده‌اند، می‌تواند گزینه‌ی بسیار خوبی باشد.

  1. Crash Bandicoot 4: It’s About Time

تهیه‌کننده: Activision – سازنده: Toys for Bob
میانگین نمرات: ۸۵

بازی کرش بندیکوت 4

بر خلاف سال‌های زیادی که از کرش بندیکوت بی‌خبر بودیم و بسیاری از علاقه‌مندان رویای دیدن دوباره‌ی این شخصیت دوست‌داشتنی را داشتند، در این سال‌های اخیر دوباره اوضاع بر وفق مراد طرفداران کرش شده و شاهد چند بازی مختلف از آن بودیم. اول ‌از همه اکتیویژن با بازسازی سه‌گانه‌ی ساخته‌شده توسط استودیو ناتی‌داگ تصمیم گرفت این سری را دوباره به‌سوی خانه‌ی گیمرها بازگرداند و شانس مجدد حیاتش را امتحان کند. سپس موفقیت و استقبال فراوان از آن اثر موجب شد تا کرش تیم ریسینگ هم بازسازی شود و استقبال خوب بازیکنان از آن هم دوباره جرقه‌ای دیگر را در ذهن اکتیویژن پدیدار کرد تا اکتیویژن برای ساخت کرش بندیکوت ۴ به سراغ استودیو Toys for Bob برود و دوباره بعد از سال‌ها نسخه‌ی جدیدی از کرش بندیکوت منتشر شود. اثری که به شکلی فوق‌العاده توانست انتظارات را پاسخ دهد و طرفداران این سری بازی را بسیار خوشحال کند.

کرش بندیکوت ویژگی‌های جدیدی را به سری اضافه کرده و سعی داشته عمق بعضی از مکانیک‌های بازی را گسترش دهد، اما در عین ‌حال حس و حال نسخه‌های قبلی را هم حفظ کرده و به سه‌گانه‌ی اصلی وفادار مانده است. این قضیه باعث شده بازی گسترش یابد و هم برای طرفداران قدیمی سری و هم طرفداران تازه آشناشده با آن جذاب و سرگرم‌کننده باشد و تجربه‌ی یک پلتفرمر خوش‌ساخت را برای آن‌ها ارائه دهد.

  1. Nioh 2

تهیه‌کننده: Koei Tecmo – سازنده: Team Ninja
میانگین نمرات: ۸۵

بازی Nioh 2

استودیو تیم نینجا در سال ۲۰۱۷ با عرضه‌ی یک بازی اکشن نقش‌آفرینی بسیاری خوب به نام Nioh که سیستم مبارزات جذابی دارد، بسیاری را شگفت‌زده کرد. اثری که ایده‌های اولیه‌اش در سال ۲۰۰۴ برای اولین بار و بر اساس یکی از فیلم‌نامه‌های ناتمام آکیرا کوروساوا مشهور شکل گرفت اما با مشکلاتی روبه‌رو شد و چند بار پروسه‌ی ساخت آن متوقف گشت. با این ‌حال، بالاخره در سال ۲۰۱۴ پروسه‌ی ساخت این بازی دوباره از سر گرفته شد و نتیجه‌ی آن منجر به تولد سری Nioh‌ شد. بازی Nioh 2 اگرچه نسخه‌ی دوم این سری است، اما در واقع از نظر داستانی، پیش‌درآمدی برای نسخه‌ی اول به‌حساب می‌آید.

با ین ‌وجود، تیم نینجا هر آنچه در نسخه‌ی اول این مجموعه بازی انجام داده بود، در نسخه‌ی دوم به‌مراتب پیشرفت داده تا شاهد اثر باکیفیت‌تر و خوش‌ساخت‌تری باشیم. هرچند مبارزات نسخه‌ی اول هم نسبت به بسیاری از بازی‌های مشابه بسیار جلوتر بودند، اما این نسخه آن را چند قدم جلو برده و عمق و لذت آن را دوچندان کرده است. گسترش المان‌ها و بهبود ساختار مبارزات باعث‌ شده تا بازی قادر باشد مدت زیادی شما را با مبارزات بسیار دشوار و چالش‌برانگیزش سرگرم کند. همچنین شما در بازی Nioh 2 شاهد شخصیت اصلی نسخه‌ی قبلی نیستید و در ابتدا همچون بسیاری از بازی‌های نقش‌آفرینی می‌توانید شخصیت خود را خلق کنید.

  1. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

تهیه‌کننده: Sony Interactive Entertainment – سازنده: Insomniac Games
میانگین نمرات: ۸۵

بازی مرد عنکبوتی: مایلز مورالز

هرچند بسیاری انتظار داشتند که اینسامنیاک یکی دو سال دیگر با مرد عنکبوتی ۲ بازگردد، اما این استودیو باتجربه و بااستعداد سونی تصمیم گرفت تا در میان ساخت نسخه‌ی اول و دوم، به‌صورت غیرمنتظره‌، نسخه‌ای فرعی با محوریت شخصیت مایلز مورالز معرفی و عرضه کند. نسخه‌ای که زودتر از چیزی که انتظار داشتیم، هم‌زمان با عرضه‌ی پلی‌استیشن ۵ برای این کنسول و همچنین پلی‌استیشن ۴ منتشر شد. بازی «مرد عنکبوتی: مایلز مورالز» نسخه‌ای فرعی از این سری است که داستان نسخه‌ی قبل را ادامه می‌دهد. هرچند شخصیت‌ اصلی این نسخه پیتر پارکر نیست و شما ماجرای او را دنبال نخواهید کرد اما به‌ هر حال داستان این نسخه نقشی در ادامه‌ی داستان این مجموعه بازی خواهد داشت.

هرچند کلیت بازی و ساختار آن تقریبا همانند نسخه‌ی اصلی باقی‌مانده اما به خاطر تغییر شخصیت اصلی از پیتر پارکر به مایلز مورالز، شاهد تفاوت‌هایی در نحوه‌‌ی مبارزات و گاه پیشروی برخی از مراحل هستیم. مایلز ویژگی‌های مختلفی دارد و همین قضیه باعث شده تا حس تجربه‌ی بازی در قالب او متفاوت باشد. این حس نه‌تنها در مبارزات، بلکه حتی در تار زدن او هم مشخص است. اگر از طرفداران مرد عنکبوتی باشید که موضوع کمی فرق می‌کند و آسان می‌شود و تجربه‌ی این بازی تا حدی برایتان ضروری می‌شود امادر آن سمت توانایی بالای اینسامنیاک در ساخت بازی‌های سرگرم‌کننده و جذاب این اطمینان را به ما می‌دهد که احتمالا تجربه‌ی بازی برای هر فردی بتواند هیجان‌انگیز باشد.

  1. ۱۳ Sentinels: Aegis Rim

تهیه‌کننده: Atlus – سازنده: Vanillaware
میانگین نمرات: ۸۶

بازی 13 Sentinels Aegis Rim

در میان بازی‌های این لیست، بدون شک ۱۳ Sentinels: Aegis Rim یکی از بهترین و البته ناشناخته‌ترین بازی‌ها است که بسیاری از گیمرها با آن آشنایی زیادی ندارند. البته، با توجه به سبک و سیاق بازی، شاید چنین چیزی در ایران چندان عجیب نباشد اما اگر به‌صورت کلی هم بخواهیم حساب کنیم، حتی در غرب هم این بازی نسبت بسیاری از دیگر آثار این لیست غریب‌تر است. بازی ۱۳ Sentinels: Aegis Rim توسط استودیو ژاپنی و خلاق Vanillaware ساخته شده که در گذشته آثاری همچون Odin Sphere و Dragon’s Crown را خلق کرده است. ۱۳ Sentinels: Aegis Rim جدید‌ترین ساخته‌ی این استودیو است که ابتدا در سال گذشته در ژاپن عرضه و بسیار تحسین شد و بالاخره یک سال بعد در ۲۰۲۰ نسخه‌ی انگلیسی آن برای دیگر کشورهای جهان عرضه شد.

۱۳ Sentinels: Aegis Rim ترکیبی میان چند ژانر مختلف از جمله ویژوال ناول ساید اسکرولینگ و استراتژی هم‌ِزمان است که تمرکز عمده و اصلی آن روی روایت و قصه‌گویی گذاشته شده است. بازی ۱۳ شخصیت قابل بازی و با طراحی فوق‌العاده دارد که داستان خود را هم از طریق آن‌ها و ماجرایشان برای شما تعریف می‌کند. هرچند Vanillaware این را قبلا ثابت کرده بود اما دوباره با جدید‌ترین بازی خود به همه نشان داد که یکی از بهترین قصه‌گوها و داستان‌سراهای صنعت بازی‌های ویدیویی است. ۱۳ Sentinels: Aegis Rim از نظر داستانی تجربه‌ی بی‌نظیر و به‌یادماندنی را برای شما رقم خواهد زد که احتمالا انتظارش را نخواهید داشت. البته، این به شرطی است که از ابتدا بتوانید با ژانر بازی ارتباط برقرار کنید. این بازی حتی یکی از نامزدهای بهترین روایت داستان در مراسم گیم اواردز ۲۰۲۰ بود. بهتر است بدانید دو بازی‌ساز بزرگ ژاپنی همچون یوکو تارو (خالق سری نیر و دراکنگارد) و همین‌طور ماساهیرو ساکورای (خالق سری سوپر اسمش برادرز) تحسین‌های فراوان و عجیبی از این بازی و خالقش انجام داده‌اند و آن را یک غنیمت دانسته‌اند.

  1. Cuphead

تهیه‌کننده: Studio MDHR – سازنده: Studio MDHR
میانگین نمرات: ۸۶

بازی کاپهد

هرچند در زمان عرضه‌ی بازی Cuphead در سال ۲۰۱۷ برای ایکس باکس وان و کامپیوتر، اعلام شد که این بازی برای کنسول پلی‌استیشن ۴ منتشر نخواهد شد اما سه سال بعد در سال عجیبی همچون ۲۰۲۰ به‌صورت غیرمنتظره‌ای مشخص شد که این بازی که توسط استودیو Studio MDHR ساخته شده، برای کنسول پلی‌استیشن ۴ هم عرضه خواهد شد. از آنجایی ‌که بازی سه سال پیش منتشرشده، احتمالا بسیاری آن را تجربه کرده باشند یا حداقل نام آن را شنیده باشند اما عرضه‌ی بازی برای پلی‌استیشن ۴ فرصت بسیار مناسبی را به وجود آورد که دارندگان پلی‌استیشن هم بتوانند به تجربه‌ی این بازی زیبا و البته دشوار بپردازند.

طراحی‌ بصری فوق‌العاده‌ی بازی که برگرفته از انیمیشن‌های دهه‌ی ۴۰ میلادی است احتمالا اولین چیزی است که در نگاه اول همه را شیفته‌ی بازی Cuphead می‌کند. با این‌ حال، علاوه بر طراحی‌های چشم‌نواز بازی که در سراسر مدت‌زمان اثر خودنمایی می‌کنند، یکی از بزرگترین و بارزترین ویژگی‌های Cuphead گیمپلی هیجان‌انگیز و البته بسیار دشوار و چالش‌برانگیز آن است. چالشی که این بازی در مقابل شما می‌گذارد به‌شدت بالا و حتی تا حدی می‌توان گفت بی‌رحمانه‌ است اما همین قضیه باعث شده مبارزه با باس‌فایت‌های بازی که طراحی بسیار خلاقانه‌ای هم دارند، بسیار نفس‌گیر شود. اگر می‌توانید به اعصابتان مسلط باشید و به دنبال چنین تجربه‌ی دشواری هستید، Cuphead انتظارتان را می‌کشد.

  1. Doom Eternal

تهیه‌کننده: Bethesda Softworks – سازنده: id Software
میانگین نمرات: ۸۷

بازی دووم ایترنال

سری بازی دووم همیشه ارزش بالایی در میان شوترهای اول‌شخص داشته است. گیمپلی سریع و پرهیجان و چالش‌برانگیز آن همواره می‌تواند دوستداران بازی‌های این ژانر را جذب خود کند. بازی Doom Eternal که امسال برای کنسول‌های مختلف از جمله پلی‌استیشن ۴ و همین‌طور کامپیوترهای شخصی منتشر شد، دنباله‌‌ای برای نسخه‌ی منتشر شده در سال ۲۰۱۶ است که همچون آن نسخه، همه‌ی این ویژگی‌های گفته شده و معروف سری را در خود دارد. با این نسخه دوباره در قامت دووم اسلیر قرار خواهید گرفت و با سلاح‌های مرگبار خود به دل دشمنان شیطانی مقابلتان خواهید زد. دو نسخه‌ی اخیر بازی دووم از بهترین تجربه‌های شوترهای اول‌شخصی است که می‌توانید انتظار داشته باشید. تجربه‌ای که با یاری ویژگی‌های مهم ژانر تجربه‌ای سرگرم‌کننده را رقم می‌زند. علاوه بر ساختار هیجان‌انگیز گیم‌پلی که همچنان استوار مانده، این بار بازی با موتور جدید اید تک (id Tech 7) ساخته شده و همین باعث شده پیشرفت زیادی از نظر بصری صورت بگیرد. در کنار این‌ها میک گوردون دوباره با موسیقی‌های فوق‌العاده‌ی خود تنش را در سراسر بازی حفظ کرده و به آن قوت دیگری بخشیده است.

هرچند بازی Doom Eternal نتوانست جایزه‌ای در مراسم گیم اواردز دریافت کند اما در ۵ بخش مهم از جمله بهترین بازی سال و بهترین بازی اکشن نامزد شد که این خود تا حدی نشان‌دهنده‌ی کیفیت بالای بازی به‌ویژه در طراحی مراحل بخش کمپین آن و مبارزات بسیار جذابش است. وقتی در نقش دوم‌ اسلیر باشید، مبارزه در جهنم هم هیجان‌انگیز می‌شود.

  1. Final Fantasy 7 Remake

تهیه‌کننده: Square Enix – سازنده: Square Enix
میانگین نمرات: ۸۷

بازی فاینال فاتنزی 7

۲۳ سال از عرضه‌ی فاینال فانتزی ۷ سپری شد اما بالاخره رویای بازسازی این بازی به حقیقت پیوست. سال‌های زیادی است که طرفداران پروپاقرص فاینال فانتزی خواهان چنین اثری بودند و بالاخره اسکوئر انیکس در سال ۲۰۲۰ به بخشی از این خواسته پاسخ گفت و بخش اول بازسازی این بازی را منتشر کرد. بخشی که شامل ساعات ابتدایی بازی اصلی می‌شود. اهمیت بازسازی فاینال فانتزی ۷ آنجا مشخص می‌شود که اسکوئر انیکس توانست آن را به شکلی فوق‌العاده و کم نقص انجام دهد. نمی‌گویم بی‌نقص، اما این اثری است که هم می‌تواند طرفداران فاینال فانتزی ۷ را ذوق‌زده کند و آن‌ها را در خاطرات تلخ و شیرینشان با بازی غرق سازد و هم می‌تواند بازیکنان جدیدی را شیفته‌ی این نسخه و سری فاینال فانتزی سازد.

مبارزات بازی ترکیبی از اکشن و مبارزات نوبتی است و برخلاف نسخه‌ی اصلی شاهد مبارزات کاملا نوبتی نیستیم. اسکوئر انیکس در این چند سال اخیر شیوه‌های مختلفی را برای مبارزات سری فاینال فانتزی امتحان کرده است اما به‌جرأت می‌توان گفت بازسازی فاینال فانتزی ۷ بهترین شیوه‌ای است که اسکوئر انیکس در این چند سال امتحان کرده و اکنون به آن دست یافته و آن را تکامل داده است. سیستمی که هم اکشن قابل‌توجه و هیجان‌انگیزی دارد و هم می‌تواند با انتخاب‌های بازیکن برای اجرای جادو و حرکات ویژه تاکتیکی شود. اگر Final Fantasy 7 Remake و غرق موسیقی‌های بازی، داستان و شخصیت‌های دوست‌داشتنی آن شوید، تا حدی متوجه خواهید شد که چرا این بازی یکی از مهم‌ترین بازی‌های تاریخ صنعت بازی‌های ویدیویی و یکی از بهترین بازی‌های منتشر شده در ۲۰۲۰ است. تجربه‌ای که هرچند نسخه‌ی اصلی آن همچنان ارزشمند است، اما اکنون در قالب یک بازسازی امروزی با گرافیک بسیار بالا و چشم‌نواز می‌تواند تجربه‌ای سهل‌تر، گسترده‌تر و هیجان‌انگیزتر داشته باشد.

  1. Dreams

تهیه‌کننده: Sony Interactive Entertainment – سازنده: Media Molecule
میانگین نمرات: ۸۹

بازی دریمز

استودیو مدیا مولکول در گذشته با سری لیتل بیگ پلنت به ما ثابت کرده بود که خلاق‌ترین استودیو سونی و یکی از خلاق‌ترین استودیوهای حال حاضر صنعت بازی‌های ویدیویی است. هرچند لیتل بیگ پلنت هم بر اساس شعار «بازی کن، خلق کن و به اشتراک بگذار» خلق شده بود و این اجازه را به بازیکنان می‌داد تا علاوه بر مراحل اصلی بازی، خود هم مراحل بسیار جذاب و متنوعی را در این سری خلق کنند اما با این‌ حال، کاری که مدیا مولکول با بازی دریمز انجام داده، این قضیه را چند سطح به جلو برده است. اکنون در دریمز می‌شود واقعا یک بازی ساخت. دریمز نه‌تنها اثری است که یک بخش داستانی زیبا و البته کوتاه دارد بلکه می‌توان به معنای واقعی کلمه آن‌ را مجموعه‌ای از ابزاری خواند که همچون یک موتور بازی‌سازی مختصر در قالب یک بازی عمل می‌کنند.

دریمز این فرصت را مهیا می‌کند تا افرادی که علاقه‌مندی بسیار به امر خلق کردن دارند و هنوز دانش کار با موتورهای بازی‌سازی رایج و معروف را به دست نیاوردند، بتوانند در فرصت کوتاه‌تر و به شکلی راحت‌تر به خلق ساخته‌های خود بپردازند. تنها شرط این است که ذهنی خلاق داشته باشید و پای ایده‌هایتان بمانید. نکته‌ی جالب اینجاست که ساخت‌وساز فقط مربوط به ساخت مراحل بازی نمی‌شود، بلکه شما می‌توانید انیمیشن‌های کوتاه، دنیاهای جذاب یا حتی موسیقی خلق کنید و ساخته‌های خود را با بازیکنان دیگر به اشتراک بگذارید و از تجربیات دیگران بهره ببرید. حتی اگر حوصله‌ی این کار را هم نداشته باشید، می‌توانید به تجربه‌ی کارهای کوچک و بزرگ بازیکنان دیگر بپردازید. البته، با توجه به اینکه نسخه‌ی کامل بازی در ۲۰۲۰ منتشرشده، هنوز بسیاری از کارها و ایده‌های کامل نشده‌اند اما تا به ‌حال ایده‌ها و نمونه‌های فوق‌العاده‌ای هم توسط گیمرها خلق شده است.

  1. The Last of Us Part II

تهیه‌کننده: Sony Interactive Entertainment – سازنده: Naughty Dog
میانگین نمرات: ۹۳

بازی لست آو آس پارت 2

اگرچه عرضه‌ی دنباله‌ی یکی از موفق‌ترین و بهترین بازی‌های نسل هفتم سونی و یکی از مهم‌ترین بازی‌های انحصاری سونی در سال ۲۰۲۰ یعنی لست آو آس پارت ۲ با جنجال‌های فراوان و پرسروصدایی همراه شد و حتی با تهدید شدن کارگردان و یکی از صداپیشگان اصلی بازی ادامه پیدا کرد، اما بالاخره پس از مدتی که تب‌وتاب هیجان‌های منفی کاذب فروکش کرد، رفته‌رفته تحسین‌های بازی از سوی طرفداران هم بیشتر شنیده شد و آن‌ها هم در کنار منتقدان شیفته‌ی بازی و داستانش شده‌ بودند. واقعیت این است که شاید هرکسی نتواند به‌راحتی با برخی از اتفاقات داستانی لست آو آس پارت ۲ کنار بیاید و سازندگان بازی هم به این نکته کاملا آگاه بودند و تا حدی آن را انتظار داشتند، اما به‌راستی لست آو آس پارت ۲ و داستانش یک شاهکار در مدیوم بازی‌های ویدیویی است. شاهکاری که حتی اگر برخی از لحظه‌ها از آن آزرده‌خاطر شوید، اهمیتش جایی هویدا می‌شود که با داستانش کاری می‌کند که آن لحظه معین در بازی را واقعا حس کنید.

فارغ از بحث داستان، بازی اگرچه از منظر گیمپلی ساختار کلی خود را حفظ کرده اما به‌شدت آن را بهبود بخشیده و می‌توان به‌جرأت گفت که گیم‌پلی بازی و تنش و هیجان مبارزات از نسخه‌ی اول بیشتر است. این ناشی از طراحی مراحل ظریف و فوق‌العاده‌ی ناتی‌ داگ در بازی‌های خاص خودش است که در اینجا کاملا گسترش‌یافته و ابعاد بیشتری پیدا کرده است. از آن‌سو، حتی اگر از بازی خوشتان نیامده باشد، احتمال بسیار کمی دارد که لست آو آس پارت ۲ از منظر فنی شما را مجذوب خود نکرده باشد. ناتی داگ بارها نشان داده که در کنار قصه‌گویی و ساخت بازی‌های درگیر کننده در بسیاری از زمینه‌های فنی از جمله گرافیک و انیمیشن‌های شخصیت‌های مختلف یکی از پرچم‌داران صنعت بازی‌های ویدیویی است. شاید بخشی از این‌ها در گیم اواردز ۲۰۲۰ و رکوردشکنی این بازی در کسب جوایز مختلف ثابت شد.

  1. Persona 5 Royal

تهیه‌کننده: Atlus – سازنده: Studio Zero
میانگین نمرات: ۹۵

بازی Persona 5 Royal

اگرچه بازی پرسونا ۵ در سال ۲۰۱۸ به‌صورت انحصاری برای کنسول پلی‌استیشن ۴ منتشر شد، اما عرضه‌ی نسخه‌‌ی بهبود یافته‌ی بازی با محتویات تازه و بیشتری که خط داستانی جدید و امکانات بیشتری به آن اضافه کرده، باعث شد که امسال هم توجه منتقدان را به خود جلب کند و در این لیست قرار گیرد و در واقع بیش‌ترین امتیاز را در میان بازی‌های پلی‌استیشن ۴ در متاکریتیک دریافت کند. هرچند تعداد نقدهای بازی نسبت به برخی دیگر از آثار کمتر است، اما به‌ هر حال امسال سال پرباری برای پلی‌استیشن ۴ بود و کسب چنین نمرات فوق‌العاده‌ای و قرار گرفتن در بالاترین رتبه‌ی لیست، نشان ارزش بسیار بالای «پرسونا ۵ رویال» دارد.

بخواهم ساده بگویم، اگر به بازی‌های نقش‌آفرینی ژاپنی علاقه‌ دارید، «پرسونا ۵ رویال» یکی از بهترین تجربه‌های عمرتان را رقم خواهد زد. با وجود این، اگر شیفته‌ی این ژانر هم نیستید، این اثر همچنان با داستان فوق‌العاده، شخصیت‌های جذاب و سیستم‌های غنی نقش‌آفرینی و مبارزات تاکتیکیش این توانایی را دارد که نظر شما را به خود جلب کند و باعث شود تا ساعت‌ها در دنیای بازی غرق شوید و مشغول فعالیت‌های مختلف آن گردید. در واقع، پرسونا ۵ با وجود اینکه تجربه‌ی نقش‌آفرینی نوبتی عمیقی را به مخاطبان خود ارائه می‌دهد، رویکردی در پیش گرفته که بتواند مخاطبان گسترده‌تری را هم به خود جلب کند و در این رویکرد بسیار موفق بوده و توانسته آن را به بهترین شکل انجام دهد تا تجربه‌ی نهایی آن یکی از بهترین بازی‌های نسل را رقم زند.

صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه