فضاپیمای نیو شپرد با حضور خدمه‌ی پرواز آزمایش شد

۲۶ فروردین ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
پرتاب امشب فضاپیمای نیو شپرد شرکت بلو اوریجین در مأموریت NS-15

بلو اوریجین دقایقی پیش فضاپیمای نیو شپرد NS-15 را در پرتابی آزمایشی تا ارتفاع بیش از ۱۰۰ کیلومتری بالا برد و با موفقیت فرود آورد.

با وجود چندین مرحله تأخیر از زمان برنامه‌ریزی شده، شرکت بلو اوریجین که توسط «جف بزوس» (Jeff Bezos) مدیرعامل آمازون (Amazon) اداره می‌شود، در نهایت ساعت ۱۲:۵۰ منطقه‌ی زمانی شرقی (۲۱:۲۰ به وقت تهران) فضاپیمای نیو شپرد را از سایت تگزاس غربی (West Texas) خود به فضا پرتاب کرد.

«بلو اوریجین» (Blue Origin) فضاپیمای «نیو شپرد» (New Shepard) را به‌عنوان مجموعه‌ی موشک-کپسول قابل بازیابی توسعه می‌دهد تا بتواند سفرهای کوتاه‌مدت به فضای زیرمداری برای مشتریان و محموله‌ها فراهم کند. پرواز امروز که با نام NS-15 شناخته می‌شود هیچ سرنشین انسانی نداشت اما گامی مهم برای مأموریت‌های آزمایشی سرنشین‌دار محسوب می‌شود.

فضاپیمای نیو شپرد در پرتاب خود توانست تا ارتفاع ۱۰۵ کیلومتری بالا برود و به ارتفاع بیش از ۱۰۰ کیلومتری که با نام Max-Q یا بیشینه فشار دینامیکی شناخته می‌شود، دست یابد. حدود ۱۰ دقیقه پس از پرتاب، موشک قابل بازیابی نیو شپرد با موفقیت روی سکوی فرود نشست. اندکی بعد هم کپسول نیو شپرد با باز کردن چترهای نجات طی دو مرحله، روی زمین فرود آمد تا مأموریت به‌خوبی کامل شود.

فرود کپسول فضاپیمای نیو شپرد NS-15

فرود کپسول فضاپیمای نیو شپرد NS-15 با چتر نجات
Credit: Blue Origin

این پرواز اگرچه بدون سرنشین انجام شد اما مسئولان بلو اوریجین در بیان این مأموریت گفته بودند: «در طول مأموریت تمرین‌های عملیاتی فضانوردان در زمینه‌ی آماده‌سازی آن‌ها برای پروازهای فضایی سرنشین‌دار انجام می‌شود.»

در عملیات اولیه برای پرتاب‌های سرنشین‌دار طبق برنامه‌ریزی کارکنان بلو اوریجین، پیش از پرتاب به‌عنوان فضانوردان وارد کپسول می‌شوند. در این روند فضانوردان از برج پرتاب بالا می‌روند، روی صندلی‌ها می‌نشینند و پس از بستن کمربندها از طریق ارتباط‌دهنده‌ی کپسول (CAPCOM) بررسی ارتباطات را انجام می‌دهند. در نهایت پیش از پرتاب کپسول، نیو شپرد را ترک می‌کنند اما پس از انجام پرتاب و فرود، برای انجام تمرین‌های خروج از کپسول، دوباره به سمت آن بازمی‌گردند.

NS-15 در کل پانزهمین پرواز فضاپیمای نیو شپرد و دومین پرواز کپسولی خواهد بود که وسیله‌ی نقلیه‌ی جدید و پیشرفته‌ای بلو اوریجین محسوب می‌شود و انتظار می‌رود حامل نخستین فضانوردان باشد. در پرواز آزمایشی امروز مانند پرواز اولیه‌ی NS-14، کپسول بلواوریجین مانکن فضانورد اسکای‌واکر و هزاران کارت پستال را با خود حمل می‌کرد.

این کارت پستال‌ها توسط هزاران دانش‌آموز سراسر جهان و به کمک سازمان غیرانتفاعی بلو اوریجین با نام باشگاه آینده (Club for the Future) تهیه شده است که به انجام فعالیت‌های الهام‌بخش در زمینه‌ی هوافضا می‌پردازد.

عکس کاور: پرتاب امشب فضاپیمای نیو شپرد شرکت بلو اوریجین در مأموریت NS-15

Credit: Blue Origin

منبع: Space

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه