فضانوردان تاریخ‌ساز ناسا و اسپیس‌ایکس به زمین بازمی‌گردند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
دموی بازگشت فضانوردان نخستین مأموریت خصوصی پرتاب به ایستگاه فضایی بین‌المللی

دو ماه پیش بود که فضانوردان ناسا، باب بنکن (Bob Behnken) و داگ هارلی (Doug Hurley) نخستین انسان‌هایی لقب گرفتند که با فضاپیمای یک شرکت خصوصی (اسپیس ایکس) راهی فضا شدند. آن‌ها طی مأموریت پرتاب موشک فالکون ۹، به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیوستند و اکنون ناسا اعلام کرده که این دو فضانورد طی روزهای آینده به زمین باز می‌گردند.

طبق برنامه ریزی قرار است فضانوردان ناسا در روز شنبه ۱ آگوست (۱۱ مرداد) از ایستگاه فضایی بین‌المللی جدا شوند و فرآیند بازگشت به زمین را در کپسول کرو دراگون (Crew Dragon) آغاز کنند. فرود ایمن آنان در اقیانوس اطلس برای روز بعد یعنی ۱۲ مرداد برنامه‌ریزی شده است. فرودی که مهر تاییدی بر موفقیت روند مأموریت و آغاز عصر تازه‌ای در انجام مأموریت‌های پیوسته به ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد بود.

اگرچه مأموریت کرو دراگون در اصل تلاشی برای آزمایش امکان انجام مأموریت به ایستگاه فضایی بین‌المللی از طریق شرکت‌های خصوصی بود اما ناسا ترجیح داد که فعالیت‌های جاری در ایستگاه را نیز با کمک این دو فضانورد پیش ببرد و بدین ترتیب آن‌ها طی مدت اقامت خود در مدار زمین، در فعالیت‌های علمی و تعمیر و نگهداری گوناگونی مشارکت داشتند.

کپسول کرو دراگون در هنگام اتصال به ایستگاه فضایی بین‌المللی

کپسول کرو دراگون در هنگام اتصال به ایستگاه فضایی بین‌المللی | عکس: SpaceX

این مأموریت به اندازه‌ی مأموریت پرتاب، برای موفقیت کامل ناسا و اسپیس ایکس بحرانی و مهم است. زیرا نشان می‌دهد که فضاپیمای سرنشین‌دار اسپیس ایکس نه تنها می‌تواند فضانوردان را به شکلی قابل اعتماد به ایستگاه فضایی بین‌المللی برساند بلکه آن‌ها را به صورت ایمن به زمین بازمی‌گرداند.

در طول این مأموریت، کپسول کرو دراگون به صورت خودکار عملیات جدا شدن از ایستگاه و بازگشت را با هدایت فضانوردان انجام می‌دهد. این کپسول پس از ورود به جو زمین با کمک چترهایی که پیش از این توسط اسپیس ایکس با موفقیت آزمایش شده‌اند، سرعت خود را کم می‌کند و در نهایت در دریا فرود می‌آید.

ناسا ابراز امیدواری کرده که اگر زمان رسیدن کپسول کرو دراگون اسپیس ایکس که حامل فضانوردان است، در ساعت کاری مرکز بازدیدکنندگان این سازمان باشد، مردم با تهیه‌ی بلیت بخش «کاوش بیشتر» می‌توانند این مأموریت را به صورت مستقیم در این مرکز مشاهده کنند.

در عین حال باید توجه داشت که همانند برنامه‌ی پرتاب موشک، احتمال تغییر در برنامه‌ی بازگشت کپسول سرنشین‌دار کرو دراگون از ایستگاه فضایی بین‌المللی وجود دارد. این زمان ممکن است با توجه به مشکلات تکنیکی و مکانیکی و هم‌چنین آب‌وهوا به صورت از پیش اعلام شده و یا در دقایق پایانی تغییر کند.

منابع: NASA, TechCrunch



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما