فضاپیمای سیگنوس با بال آسیب‌دیده به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسید

۱۹ آبان ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
نزدیک شدن کپسول باری سیگنوس به ایستگاه فضایی بین‌المللی

فضاپیمای باری سیگنوس پس از یک سفر چالش‌برانگیز که موفق به باز کردن یکی از دو آرایه‌ی خورشیدی نشد، سرانجام به‌طور ایمن در ایستگاه فضایی بین‌المللی پهلو گرفت.

در مأموریت جدید ناسا برای تأمین لوازم و تجهیزات ایستگاه فضایی بین‌المللی، فضاپیمای باری «سیگنوس» (Cygnus) شرکت نورثروپ گرومن روز دوشنبه ۷ نوامبر (۱۶ آبان) به فضا پرتاب شد و بیش از ۳۷۰۰ کیلوگرم محموله را به آزمایشگاه مداری زمین حمل کرد.

اما در مسیر خود، فضاپیما نتوانست یکی از دو آرایه‌ی خورشیدی که انرژی آن را تأمین می‌کنند، باز کند. ناسا در به‌روزرسانی مأموریت اعلام کرده بود که «نورتروپ گرامن در حال جمع‌آوری داده‌ها درباره‌ی استقرار آرایه‌ی دوم است و از نزدیک با ناسا همکاری می‌کند.»

دلیل نقص در روند باز شدن آرایه‌ی خورشیدی هنوز مشخص نشده است. آژانس فضایی آمریکا در این زمینه گفت: «پس از اینکه تلاش‌های اولیه برای عیب‌یابی ناموفق بود، نورتروپ گرامن و ناسا در این بازه تصمیم گرفتند برای تمرکز بر ورود فضاپیما به ایستگاه، آرایه‌ی معیوب را باز نکنند.»

بدین ترتیب سرانجام با وجود تنها یک آرایه‌ی خورشیدی مستقر شده، فضاپیمای سیگنوس توانست چهارشنبه در ساعت ۰۵:۲۰ صبح منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۳:۵۹ به وقت تهران) به ایستگاه برسد و فضانورد ناسا «نیکول مان» (Nicole Mann) با استفاده از بازوی رباتیک «کانادآرم۲» (Canadarm2) آن را به سمت ماژول «یونیتی» (Unity) هدایت کرد.

این یک روش استاندارد برای گرفتن سیگنوس به‌شمار می‌رود و نتیجه‌ی ناهنجاری پنل خورشیدی فضاپیما نیست. در حقیقت فضانوردان از این بازوی ۱۷ متری ساخت کانادا، برای گرفتن اشیاء و حتی بخش‌های خود ایستگاه فضایی بین‌المللی استفاده می‌کنند.

وضعیت ایستگاه پس از اتصال فضاپیمای باری سیگنوس NG 18

چیدمان ایستگاه فضایی پس از اتصال فضاپیمای سیگنوس NG-18
Credit: NASA

این هجدهمین مأموریت تأمین مجدد نورثروپ گرامن به ایستگاه فضایی بین‌المللی است و به همین دلیل با نام NG-18 شناخته می‌شود. طی قرارداد تدارکات تجاری ناسا، شرکت‌های گوناگون تجهیزات، لوازم مورد نیاز فضانوردان و آزمایش‌های علمی را به ایستگاه مداری زمین تحویل می‌دهند.

فضاپیمای سیگنوس در این مأموریت به افتخار «سالی راید» (Sally Ride) نخستین زن آمریکایی که به فضا رسید و در سال ۱۹۸۳ میلادی تاریخ‌سازی کرد، نامگذاری شد.

این کپسول باری محموله‌های متنوعی را به ایستگاه تحویل داد که شامل یک چاپگر سه‌بعدی برای تولید بافت‌های انسانی، یک دوربین تازه، آزمایشی روی رشد گیاهان در فضا و اولین ماهواره‌ی توسعه‌یافته توسط اوگاندا و زیمبابوه است. سیگنوس تا زمان سقوط آتشین خود در جو زمین در ماه ژانویه ۲۰۲۳ (دی ۱۴۰۱) به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل خواهد ماند.

عکس کاور: نزدیک شدن کپسول باری سیگنوس به ایستگاه فضایی بین‌المللی؛ آرایه‌ی باز نشده و بازوی رباتیک ایستگاه هم در تصویر دیده می‌شوند.
Credit: NASA

منبع: Gizmodo

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه