رویداد جهانی ساعت زمین امشب با خاموش کردن نمادین چراغ‌ها برگزار می‌شود

۷ فروردین ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

طی رویداد جهانی «ساعت زمین ۲۰۲۱» قرار است امشب مردم و مکان‌های شاخص سراسر جهان، به صورت نمادین چراغ‌ها را خاموش کنند.

اگر امشب در ساعت مشخصی همسایه‌های شما چراغ‌های خود را خاموش کردند، تعجب نکنید! آن‌ها در یک جنبش جهانی به نام «ساعت زمین» شرکت می‌کنند.

ساعت زمین چیست؟

«ساعت زمین» (Earth Hour) یک رسم سالانه است که طی آن مردم سراسر کره‌ی زمین چراغ‌ها و لوازم الکتریکی غیرضروری خانه‌ها و کسب‌وکارهای خود را خاموش می‌کنند تا علاوه بر صرفه‌جویی هرچند اندک در مصرف انرژی، آگاهی در مورد انرژی‌های پایدار و گرمایش جهانی را افزایش دهند.

این برنامه توسط «صندوق جهانی طبیعت» (World Wildlife Fund) یا WWF آغاز به کار کرد و هر ساله در شامگاه ۲۷ مارس (امسال ۷ فروردین) از ساعت ۲۰:۳۰ تا ۲۱:۳۰ به وقت محلی هر منطقه برگزار می‌شود.

این تلاش نمادین، در سال ۲۰۰۷ از سیدنی استرالیا آغاز شد. زمانی که WWF حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را تشویق کرد تا برای حمایت از اقدامات مربوط به تغییرات جهانی آب‌وهوا برای یک ساعت، چراغ‌ها و دستگاه‌های الکتریکی غیرضروری خود را خاموش کنند.

از آن زمان تا کنون میلیون‌ها نفر از سراسر جهان در این برنامه شرکت کرده‌اند. همچنین بناهای شاخصی مانند برج ایفل، برج میلاد، برج آزادی، ساعت بیگ بن، سالن اپرای سیدنی، ساختمان امپایر استیت، کاخ باکینگهام، معبد کولسئوم و قلعه‌ی ادینبورگ در این ساعت چراغ‌های خود را خاموش کرده‌اند و به نوبه‌ی خود موجب افزایش آگاهی‌رسانی در این زمینه شده‌اند.

خاموشی برج میلاد در ساعت زمین سال 1393

خاموشی برج میلاد در ساعت زمین سال‌های گذشته
Credit: Mehr

هدف ساعت زمین

قصد ساعت زمین گرد آوردن افرادی است که در یک هدف مشترک هستند: آینده‌ی دوستدار محیط زیست.

شیوه‌ی مشارکت

شرکت در این رویداد جهانی بسیار ساده است. کافی است امشب چراغ‌های پیرامون خود را به مدت یک ساعت از ۲۰:۳۰ تا ۲۱:۳۰ خاموش کنید.

همچنین سازمان‌دهندگان این رویداد، علاوه بر خاموش کردن چراغ‌ها پیشنهاد می‌کنند که مشارکت‌کنندگان، در امضای طوماری که از سران سیاسی جهان می‌خواهد اقدامات اساسی برای نجات کره‌ی زمین انجام دهند، همراهی کنند.

علاوه بر امضای این طومار، وب‌سایت برنامه‌ی ساعت زمین، دارای راهنمایی‌های دیگری برای مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی هم هست.

تفاوت ساعت زمین ۲۰۲۱

امسال آغاز دهه‌ی ۲۰۲۰ میلادی است و کشورهای گوناگون در این دهه می‌کوشند گام‌های بلندتری برای کاهش تولید آلاینده‌ها و گازهای گلخانه‌ای بردارند. از جمله اتحادیه‌ی اروپا با وضع دستورالعمل‌هایی مانند استراتژی هیدروژن شرکت‌های گوناگون را به سمت استفاده از منابع پایدار و تجدیدپذیر انرژی سوق می‌دهد.

با نگاه به این موضوع در سال آغازین دهه، ساعت زمین از اهمیت بیشتری هم برخوردار است. در چند ماه آینده نمایندگان از همه‌ی کشورهای جهان در پانزدهمین کنفرانس احزاب (COP 15) تنوع زیستی در چین شرکت می‌کنند. وضعیت طبیعت و تنوع زیستی کانون این کنفرانس خواهد بود و برنامه‌های جهانی برای ۱۰ سال آینده در این زمینه پایه‌گذاری می‌شود که نه تنها در دهه‌ی فعلی، بلکه در سرنوشت و رفاه سال‌های آینده‌ی بشر هم اثر خواهد گذاشت.

به گفته‌ی سازمان‌دهندگان ساعت زمین، با حمایت همگانی کافی، این کنفرانس می‌تواند کنفرانسی باشد که تعهد بین‌المللی را برای پایان دادن به از دست دادن طبیعت و قرار دادن سیاره‌ی زمین در مسیر بازیابی تا سال ۲۰۳۰ به همراه داشته باشد.

عکس کاور: پوستر رویداد ساعت زمین ۲۰۲۱

Credit: Earth Hour

منابع: CNN, Earth Hour

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه