رتبه‌بندی بازی‌های سری استریت فایتر از بدترین تا بهترین

۲۵ آبان ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۲ دقیقه
بهترین بازی استریت فایتر

استریت فایتر (Street Fighter) مجموعه‌ای است که ژانر مبارزه‌ای را دستخوش تغییرات مثبت زیادی کرده است. در حالی که بازی اول این سری محبوب چندان سر و صدا نکرد، دنباله‌ی آن به یک پدیده تبدیل و الهام‌بخش بازی‌های بی‌شماری شد. پس از آن، ناشر این سری یعنی کپ‌کام (Capcom) هم یک سری بازی‌های پیش درآمد (استریت فایتر آلفا) و یک دنباله یعنی استریت فایتر ۳ را با سطوح مختلف موفقیت منتشر کرد و پس از یک وقفه طولانی، بالاخره استریت فایتر ۴ را دریافت کردیم که آغازگر احیای ژانر مبارزه‌ای بود و توسط استریت فایتر ۵ دنبال شد.

حال در سال جاری میلادی استریت فایتر ۶ را داریم که با حالت‌ها، مکانیک‌ها و به‌روزرسانی‌های جدید که یک بار دیگر بر کل ژانر تأثیر می‌گذارد و استاندارد جدیدی برای آن تعیین می‌کند، این سری را به قله‌ای تازه رسانده است. با توجه به اینکه کپ‌کام با استریت فایتر ۳ چندان مناسب برخورد نکرد و دنباله‌های مستقیم قابل‌توجهی برای آن نساخت، از نظر خط داستانی این در واقع اولین بازی استریت فایتر جدید از سال ۱۹۹۹ است که وقایع آن بعد از استریت فایتر ۳ جریان دارد. به نوعی استریت فایتر ۶ مانند شروعی جدید به نظر می‌رسد. در ادامه به رتبه‌بندی ۱۵ بازی استریت فایتر می‌پردازیم. در این فهرست فقط به بازی‌هایی اشاره کرده‌ایم که نام استریت فایتر در آن‌ها ذکر شده است و بازی‌های مبارزه‌ای مثل Capcom Vs SNK را که تعداد زیادی از شخصیت‌های استریت فایتر در آن حضور دارند، حساب نکرده‌ایم.

بیشتر بخوانید:

۱۵. Street Fighter 2: The Interactive Movie

تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۱۹۹۴
پلتفرم: Sega Saturn

استریت فایتر 2

در نقش یک سایبورگ سازمان شادالو (Shadaloo Cyborg)، در این بازی وظیفه‌ی شما این است که رزمی‌کاران را از بین سایه‌ها تماشا کرده و حملات آن‌ها را ضبط کنید. در واقع با گرفتن عکس از حملات مبارزان، سایبورگ شما قوی‌تر می‌شود. همه‌ی این‌ها در یک پایان عجیب و غریب به پایان می‌رسد؛ جایی که در نهایت می‌توانید مانند یک نسخه‌ی معمول استریت فایتر مبارزه کنید! شما در پایان باید با ریو مبارزه کنید و پایان به این بستگی دارد که برنده شوید، ببازید یا بدون دریافت هیچگونه ضربه پیروز شوید. بنابراین کل بازی پس از توجه به کات‌سین‌هایی در مجموع یک ساعته، در یک مبارزه خلاصه می‌شود. با توجه به این موضوع، تجربه‌ی عجیب‌ترین نسخه از سری استریت فایتر چندان پیشنهاد نمی‌شود.

۱۴. Street Fighter 1

تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۱۹۸۷
پلتفرم: Arcade

استریت فایتر 1

حتی پس از موفقیت استریت فایتر ۲ در سال ۱۹۹۴، کپ‌کام تلاش چندانی برای ارتقای بازی اول سری که همه چیز را آغاز کرد، انجام نداد. البته دلیل بسیار خوبی برای آن وجود دارد. در حالی که ما این سری را بدون اولین نسخه طبیعتاً نخواهیم داشت، با این حال همچنان یک بازی ویدئویی افتضاح محسوب می‌شود. کنترل‌های بازی به طرز عجیب و غریبی بد هستند و در مکانیک‌های نامناسب پیچیده شده‌اند. از طرفی اینکه شما تنها در نقش ریو و کن بازی خواهید کرد که گیم‌پلی مشابهی دارند، ناامیدکننده است. طراحی شخصیت‌ها نیز چندان جذاب نیست اما به طور کلی به اندازه‌ی کافی پایه و اساس در آن وجود دارد تا ببینیم که چگونه بازی در نهایت منجر به تبدیل شدن استریت فایتر ۲ به چنین شاهکار کلاسیکی می‌شود. در واقع این زیباترین چیزی است که می‌توانیم در مورد بازی بگوییم.

۱۳. Street Fighter: The Movie

تهیه کننده: Capcom / سازنده: Incredible Technologies
سال انتشار: ۱۹۹۴
پلتفرم: Arcade

Street Fighter: The Movie

گفتنی است که هالیوود تصمیم گرفت در دهه‌ی ۹۰ میلادی، استریت فایتر ۲ را با یک فیلم اکشن اقتباس کند که بیشتر شبیه برداشتی از سری GI Joe بود. سپس کمپانی کپ‌کام نیز تصمیم گرفت که یک بازی استریت فایتر با استفاده از نسخه‌های دیجیتالی بازیگران فیلم، از جمله ژان کلود ون دام در نقش گایل (Guile) بسازد. همانطور که می‌توانید حدس بزنید، این یک بازی بر اساس فیلمی است که خود بر اساس بازی است. با اینکه شاید در ابتدا احمقانه به نظر برسد اما به اندازه‌ی کافی لذت‌بخش است. بازی در مقابل بازی‌هایی که الهام‌بخش فیلم آن هستند نمی‌تواند ایستادگی کند و از طرفی اگر از طرفداران بازی‌های مبارزه‌ای هستید، راه‌های بهتری برای صرف زمان وجود دارد. با این حال دیدن مبارزین در قالب شخصیت‌هایی واقعی در نوع خود جالب است.

۱۲. Street Fighter 2010: The Final Fight

تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۱۹۹۰
پلتفرم: Nintendo Entertainment System

Street Fighter 2010: The Final Fight

این بازی به نوعی گوسفند سیاه سری استریت فایتر محسوب می‌شود. در واقع به نظر می‌رسد که کپ‌کام یک بازی اکشن علمی تخیلی در مقیاس کوچک برای NES در دست ساخت داشته و تصمیم گرفته عبارت استریت فایتر را در عنوان بازی قرار دهد. بومی‌سازی آمریکایی حتی ادعا کرد که قهرمان یک نسخه‌ی آینده‌نگرانه و سایبورگی از کن مسترز (Ken Masters) است. در نهایت مشخص شد که این بازی ساید اسکرولر هیچ ربطی به سری استریت فایتر ندارد. با این حال، بازی چیزهای زیادی دارد که از بین آن‌ها می‌توان به مهارت‌های مختلف برای کن گرفته تا گرافیک ۸ بیتی جذاب و مراحل خلاقانه اشاره کرد. همه‌ی این‌ها با یک درجه‌ی سختی شدید همراه شده است.

۱۱. Marvel Super Heroes vs. Street Fighter

تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۱۹۹۷
پلتفرم: Arcade, PS1, Sega Saturn

Marvel Super Heroes vs. Street Fighter

سری Marvel vs. Capcom به نوعی با حضور آکوما در X-Men: Children of the Atom آغاز شد که در نهایت منجر به این شد که کپ‌کام پرفروش‌ترین سری بازی‌های مبارزه‌ای کراس اوور خود را عرضه کند. از بین تمام آن بازی‌ها، Marvel Super Heroes vs. Street Fighter فراموش‌ شدنی‌ترین بازی بود. در واقع به غیر از معرفی کمک‌ها و چند شخصیت مخفی سرگرم‌کننده مانند مکا زنگیف، تنها چیزی که این بازی را متمایز کرد، شخصیت نوریمارو (Norimaru) است که به دلیل مسائل پیچیده‌ی حقوقی فقط در نسخه‌ی ژاپنی بازی موجود است. در این میان بیشتر شخصیت‌های مخفی فقط نسخه‌های رنگ آمیزی شده‌ی متفاوت از مبارزان موجود هستند. با توجه به اینکه سیستم تگ کلاسیک مارول وجود دارد، بازی تاحدی سرگرم‌کننده‌ است، اما به طور کلی چندان اثر موفقی محسوب نمی‌شود.

۱۰. Street Fighter X Mega Man

تهیه کننده: Capcom / سازنده: Seow Zong Hui
سال انتشار: ۲۰۱۲
پلتفرم: PC

Street Fighter X Mega Man

روزی روزگاری، کپ‌کام یک پروژه‌ی ساخته شده توسط طرفداران را کشف کرد که آنقدر امیدوارکننده بود که مهر تایید رسمی خود را روی آن گذاشته و آن را به صورت رایگان در جهان منتشر کرد. از این رو، ما یک بازی ۸ بیتی مگا من را دریافت کردیم که در آن ربات مسترها در واقع شخصیت‌هایی از استریت فایتر بودند. کریمسون وایپر (Crimson Viper)، دالسیم (Dhalsim)، بلانکا (Blanka)، یورین (Urien)، رز (Rose)، چون لی (Chun-Li)، ریو (Ryu) و رولنتو (Rolento) هر کدام مراحل خاص خود را داشتند. همه‌ی این‌ها در نهایت منجر به مبارزه با چهار پادشاه سازمان شادالو و نبردی مخفی علیه آکوما می‌شود.

۹. Street Fighter IV

تهیه کننده: Capcom / سازنده: Dimps
سال انتشار: ۲۰۰۸
پلتفرم:  PS3, Xbox 360, PC

استریت فایتر 4

نه سال از انتشار استریت فایتر می‌گذشت و مجموعه‌ی بزرگ بازی‌های مبارزه‌ای کپ‌کام با اثری نه چندان موفق با عنوان Capcom Fighting Evolution در سال ۲۰۰۴ به پایان رسید، اما خوشبختانه استریت فایتر ۴ برای احیای این سری از راه رسید. این دنباله سری اصلی را به دنیای سه‌بعدی آورد، اما خوشبختانه گیم‌پلی کلاسیک دو بعدی آن را حفظ کرد. شخصیت‌های قدیمی با کمی تغییر در بازی معرفی شدند و با به‌روزرسانی‌های مختلف، شاهد مبارزان بیشتری از نسخه‌های سوم و آلفا بودیم و این باعث شد تا بازی مانند نسخه‌ای باشد که تمام دوران‌ها را به هم مرتبط می‌کند. اهمیت این بازی البته بیشتر به خاطر این است که این سری را به نسل جدید بازی‌ها می‌آورد. بازی به طور کلی کار خود را کرد، اما مواردی نظیر داستان نه چندان جذاب باعث شده تا چندان ماندگار نباشد.

۸. Street Fighter EX

تهیه کننده: Capcom / سازنده: Arika
سال انتشار: ۱۹۹۶
پلتفرم: Arcade, PS1

استریت فایتر EX

در سال ۱۹۹۶، استودیوی آریکا استریت فایتر را به بعد سوم اما با گیم‌پلی دو بعدی آورد. نتیجه‌ی آن یک سری بازی بود که اکثر آن‌ها آثار مبارزه‌ای ۱v1 بودند به جز EX3 که دارای سیستم تگ است. همانطور که بازی‌های مختلف در این سری به تدریج عرضه شدند، شخصیت‌ها به جز ساکورا کاسوگانو از نسخه‌ی آلفا به‌ طور کامل از استریت فایتر ۲ بودند اما آریکا بیشتر روی شخصیت‌های انحصاری خود متمرکز بود. این بازی‌ها گیم‌پلی جذابی داشتند، اما از نظر هنری چندان چشمگیر ظاهر نشدند. نسخه‌ی EX3 که به‌عنوان عنوان بازی لانچ کنسول پلی‌استیشن ۲ نیز منتشر شد، هیچ لطف خاصی به این سری نکرد. احتمالاً تمرکز بیش از حد روی شخصیت‌های اختصاصی باعث شد تا این سری چندان موفق ظاهر نشود اما در هر صورت شخضیت‌هایی نظیر گایل، بلانکا و وگا را دریافت کردیم.

۷. X-Men vs. Street Fighter

تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۱۹۹۶
پلتفرم: Arcade, PS1, Sega Saturn

X-Men vs. Street Fighter

در حالی که ارتباط مارول و کپ‌کام در گذشته با گذشت زمان قوی‌تر می‌شد، شاهد برهه‌ای بودیم که همه چیز به عجیب‌ترین شکل برای سری بازی‌های مبارزه‌ای این ناشر پیش رفت. این کراس اوور بین سری استریت فایتر و مردان ایکس ترکیب عجیبی است، اما چیزهایی مانند Sabretooth و دالسیم را به ما می‌دهد که به عنوان یک تیم عجیب و غریب کنار هم قرار می‌گیرند. این همچنین اولین بازی تگ تیم کپ‌کام است و با اینکه بهترین نسخه از سری‌ بازی‌های منتشر شده از همکاری بین دو کمپانی بزرگ سرگرمی محسوب نمی‌شود، اما بدون شک یکی از مبتکرانه‌ترین بازی‌های مجموعه است.

۶. Street Fighter V

تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۲۰۱۶
پلتفرم: PS4, PC, Arcade

استریت فایتر 5

استریت فایتر ۵ عرضه‌ی بسیار سختی را تجربه کرد. این بازی با فهرست کوتاهی از شخصیت‌ها، بدون حالت آرکید، حالت داستانی خنده دار و مشکلات سرور بی پایانی منتشر شد. این در ابتدا یک ناامیدی بود اما به تدریج، بازی پیشرفت کرد و شخصیت‌ها، مراحل و المان‌های مختلفی را معرفی کرد. سال‌ها طول کشید و بسته‌های الحاقی مختلفی منتشر شد و در نهایت، استریت فایتر ۵ در روزهای پایانی خود یک بازی مبارزه‌ای درخشان شد. در این میان سیستم V-Gauge به بازی کمک کرده تا در بین سایر نسخه‌ها متمایز شود و زمانی که بازی شروع به اضافه کردن گزینه‌های اضافی و مبارزین منحصربه‌فرد بیشتری کرد که گیم‌پلی را تکمیل می‌کردند، این ایده بهتر جواب داد. در مورد مبارزان، شخصیت‌هایی مانند زکو، کولین و اد که فقط در بازی‌های قدیمی‌تر ظاهر می‌شدند، در اینجا به مبارزانی تمام عیار تبدیل شدند و حتی Q مرموز از Street Fighter III: Third Strike در بازی شخصیتی محوری پیدا کرد.

۵. Street Fighter X Tekken

تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۲۰۱۲
پلتفرم: PS3, Xbox 360, PC, PS Vita

Street Fighter X Tekken

مانند استریت فایتر ۵، بازی Street Fighter X Tekken عرضه‌ی فاجعه‌باری داشت. از طرفی یک بسته‌ی الحاقی مربوط به ارز درون بازی وجود داشت که تاثیر پول واقعی را در گیم‌پلی حیاتی می‌کرد. در این میان زمان مبارزات بعضا خیلی طولانی می‌شد و مکانیک پاندورا چندان دلچسب نبود. به‌روزرسانی سال ۲۰۱۳ بازی را بسیار بهتر کرد، اما برای بسیاری از بازیکنان به نوعی دیر بود. در حالی که بسیاری از ایده‌های اصلی بازی نیاز به کار داشتند، این بازی قطعا یک تحول بزرگ در پایه و اساس استریت فایتر ۴ است که آن را به یک اثر مبارزه‌ای سرگرم‌کننده تبدیل کرده و به بسیاری از شخصیت‌های تکن تغییرات جذابی داده است. در نهایت داستان بازی نیز با اینکه چندان عمیق نیست اما در نوع خود جالب است و ارزش دنبال کردن را دارد.

۴. Street Fighter II

تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۱۹۹۱
پلتفرم: Arcade

استریت فایتر 2

در این مقاله نمی‌توان به اندازه‌ی کافی در مورد اینکه استریت فایتر ۲ چقدر برای بازی‌های مبارزه‌ای مهم بود، صحبت کنیم. این بازی در حالی که این ژانر را اختراع نکرد، پس از انتشار آن را حسابی به سمت جلو سوق داد. بازی از همه نظر عالی بود و لیست شخصیت‌های آن به یاد ماندنی محسوب می‌شود. از طرفی کپ‌کام چندین سال به بهبود آن ادامه داد که در نهایت منجر به اثری جذاب‌تر به نام Super Street Fighter II: Turbo شد. به طور کلی استریت فایتر ۲ یک شاهکار کلاسیک به تمام معنا است. با این حال مهم‌ترین بازی یک سری بودن آن را به بهترین بازی تبدیل نمی‌کند. این بازی پایه و اساسی را ایجاد و منجر به بازی‌های دیگری شده است که بهبودهای زیادی یافته‌اند.

۳. Street Fighter 6

تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۲۰۲۳
پلتفرم: PS4, PS5, PC, Xbox Series X/S

استریت فایتر 6

رتبه‌بندی این بازی دشوار است زیرا بسیار جدید است و هنوز جای زیادی برای بهبود دارد. به عنوان بهترین بازی‌ مبارزه‌ای دهه‌ی اخیر، استریت فایتر ۶ از انتشار بدون محتوای نسخه‌ی قبلی خود درس گرفته زیرا ویژگی‌ها و حالت‌های مهمی را نظیر سیستم درایو و حال تور جهانی در زمان عرضه ارائه می‌دهد و انعطاف‌پذیرترین، روان‌ترین و تأثیرگذارترین سیستم نبردی را ارائه می‌کند که تا به امروز در این سری دیده شده است. این یک اثر برجسته در ژانر مبارزه‌ای است که کیفیتی عالی دارد و فهرست ۱۸ شخصیت ابتدایی آن عالی است. این بازی بازگشتی به اصل برای مجموعه‌ای است که هم از مبارزان جدید و هم حرفه‌ای‌های با تجربه استقبال می‌کند و بدون شک در صورت پشتیبانی کپ‌کام از آن در سال‌های آینده می‌تواند به بهترین بازی تاریخ این سری تبدیل شود.

۲. Street Fighter Alpha

تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۱۹۹۵
پلتفرم: Arcade

Street Fighter Alpha

بعد از اینکه کپ‌کام حسابی از استریت فایتر ۲ استفاده کرد، زمان حرکت به جلو فرا رسیده بود. استریت فایتر آلفا یک بازی میان‌دوره‌ای بود که وقایع آن بین دو نسخه اصلی سری جریان داشت و در آن همه چیز ظاهری رنگارنگ‌ و کارتونی‌تر داشت و تمرکز بر جهان‌سازی برای سری دیده می‌شد. مبارزان جدیدی در این بازی معرفی شدند و در این میان در کنار نسخه‌های جوان‌تری از شخصیت‌های استریت فایتر ۲، شخصیت‌هایی از نسخه‌ی Final Fight نیز ظاهر شدند. البته اوضاع بازی با دنباله‌ها و به خصوص با پورت‌های اصلی استریت فایتر آلفا ۳ که مدام شخصیت‌های بیشتری را معرفی می‌کردند، بهتر شد. در همین حال، کپ‌کام تغییرات زیادی در گیم‌پلی بازی نیز ایجاد کرد که با انتشار آلفا ۳، بازیکن حتی می‌توانست انتخاب کند که از چه سبکی در مسابقات استفاده کند.

۱. Street Fighter III

تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۱۹۹۷
پلتفرم: Arcade, Dreamcast

استریت فایتر 3

این بازی در اوج انقلاب آثار سه‌بعدی منتشر شد و همین باعث شد که بسیاری تحت تاثیر طراحی شخصیت‌های دو بعدی آن قرار نگیرند. در واقع معمای بزرگ این است که چرا کپ‌کام به جای این که افتخار عنوان استریت فایتر ۳ را برای یک اثر سه بعدی قدرتمندتر و انقلابی‌تر بگذارد، برای اثری دو بعدی در نظر گرفته است. البته که این مورد اهمیتی ندارد چرا که طراحی برخی از شخصیت‌ها در سری بی‌نظیر است. از طرفی با گیم‌پلی درخشان و انیمیشن‌های فوق‌العاده روان و موسیقی لذت‌بخش، بازی کم و کسری ندارد. در نهایت گفتنی است که بسیاری از دنباله‌های استریت فایتر ۲ تنها در نظر داشتند که این اثر کلاسیک سال ۱۹۹۱ را به امروز بیاورند، اما استریت فایتر ۳ همان چیزی است که واقعا مانند یک گام رو به جلو به نظر می‌رسد و به همین دلیل است که در این لیست در جایگاه برترین بازی تاریخ سری استریت فایتر قرار گرفته است.

منبع: Den of Geek

صفحه‌ی اصلی بازی دیجی‌کالا مگ | اخبار بازی، تریلرهای بازی، گیم‌پلی، بررسی بازی، راهنمای خرید کنسول بازی


کنسول بازی سونی مدل PlayStation 5 ظرفیت 825 گیگابایت ریجن 1200 آسیا

کنسول بازی مایکروسافت مدل XBOX SERIES S ظرفیت 512 گیگابایت
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه