۱۵ نکته‌ی طلایی برای مدیتیشن موفق؛ مخصوص تازه‌کارها

۱۴ تیر ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
نکات مفید برای مدیتیشن کردن

مدیتیشن نوعی تمرین است که با خواص متعددی برای سلامتی جسم و ذهن ارتباط دارد. از جمله فواید مدیتیشن می‌توانیم به افزایش سلامتی عمومی و بهبود کیفیت خواب اشاره کنیم. به همین دلیل است که انجام این تمرین به‌شدت توصیه می‌شود. اگر می‌خواهید مدیتیشن را به بخشی از روتین خود تبدیل کنید، باید اصول انجام آن به روش صحیح را بلد باشید. مدیتیشن در حقیقت آموزش ذهن برای به دست آوردن آرامش است. این توانایی نیاز به صبر و مداومت دارد و چیزی نیست که بتوانید فورا در انجام آن ماهر شوید.

اگر می‌خواهید تمرینات مدیتیشن را انجام دهید و بیشترین بهره را از خواص آن ببرید، تا پایان این مقاله از دیجی‌کالا مگ با ما همراه باشید. در مقاله‌ی امروز قرار است ۱۵ نکته را در اختیارتان قرار دهیم که به انجام موفقیت‌آمیز مدیتیشن کمک می‌کنند. تا پایان با ما همراه باشید.

۱. راحت باشید

قبل از اینکه انجام مدیتیشن را شروع کنید، حتما لباس‌های راحت و ترجیحا گشاد بپوشید. همچنین از استفاده از هرگونه زیورآلات مثل ساعت، انگشتر یا دستبند که ممکن است آزاردهنده باشند، خودداری کنید. لازم نیست جوراب و کفش بپوشید. در حقیقت برای مدیتیشن کردن باید پا برهنه باشید.

۲. زمان مناسب را انتخاب کنید

زمانی را برای انجام مدیتیشن انتخاب کنید که هیچ کاری برای انجام دادن ندارید و هیچ چیز مزاحمتان نمی‌شود.

یک زمان مناسب را برای مدیتیشن کردن در نظر بگیرید. هر روز در همان زمان مدیتیشن کنید و با این کار این تمرین را به بخشی از روتین خود تبدیل کنید. اگر می‌خواهید شاهد تغییرات چشمگیر و ماندگار باشید، باید این تمرین را به‌طور منظم انجام دهید. اگر مدیتیشن را به‌طور مدام انجام ندهید، این احتمال وجود دارد که به عادت‌های قبلیتان روی بیاورید یا دچار افکار منفی شوید.

۳. یک مکان آرام را برای مدیتیشن کردن در نظر بگیرید

اگر جزء افراد مبتدی هستید، بهترین کاری که می‌توانید بکنید، انجام مدیتیشن در یک مکان خلوت است تا هیچ چیز حواستان را پرت نکند. ببینید کدام قسمت از خانه‌اتان برای انجام این تمرین مناسب است. همچنین می‌توانید برای انجام مدیتیشن به یک مکان خلوت بروید.

۴. درست بنشینید

درست نشستن در انجام مدیتیشن اهمیت خیلی زیادی دارد، چون روی حالت ذهن اثر می‌گذارد. باید کمرتان صاف باشد و شانه‌ها و بازویتان در حالت ریلکس باشند. حواستان باشد که حالت نشستنتان نباید بیش از حد ریلکس باشد، وگرنه دچار خواب‌آلودگی می‌شوید. خیلی هم به بدنتان فشار وارد نکنید، وگرنه ذهنتان آشفته می‌شود.

اگر در اینترنت جست‌وجو کنید، می‌توانید درباره‌ی درست نشستن برای انجام مدیتیشن اطلاعات زیادی را به دست بیاورید. با این کار به‌طور دقیق متوجه می‌شوید که حالت بدنتان هنگام مدیتیشن چطور باید باشد. معروف‌ترین حالت مدیتیشن، چهار زانو نشستن است. البته حالت‌های دیگری هم وجود دارد. حالتی را انتخاب کنید که در آن احساس راحتی کنید.

۵. بدنتان را گرم کنید

برای اینکه مدیتیشن را به‌طور موفقیت‌آمیز انجام دهید، بدنتان را گرم کنید. این کار باعث می‌شود طی مدیتیشن بیشتر احساس راحتی کنید. می‌توانید یوگا یا تمرینات کششی برای گردن، بازوها و کمر را انجام دهید. این کار به بهبود جریان خون و ریلکس کردن بدن کمک می‌کند.

۶. از یک ماده‌ی خارجی برای انجام مدیتیشن کمک بگیرید

یک روش برای بهبود تمرکز و آرامش ذهنی، تمرکز روی یک ماده‌ی خارجی (آبجکت) است. این ماده‌ی خارجی می‌تواند یک تصویر یا احساس فیزیکی خودتان باشد. یک وسیله یا موضوع را به‌عنوان یک عامل کمک‌کننده در نظر داشته باشید و اجازه دهید ذهنتان از آن آگاه باشد. هر زمان که در حین انجام مدیتیشن حواستان پرت شد، روی آن تمرکز کنید.

۷. تجسم کنید

یک روش مفید دیگر برای انجام موفقیت‌آمیز مدیتیشن، تجسم کردن است. برای مثال می‌توانید رنگ‌های مختلف را تجسم کرده یا خودتان را در مکان دلخواه خود مثل لب دریا، جنگل یا یک کلبه‌ی دنج تصور کنید. این تمرین ذهنی برای افرادی که تخیل فعال دارند و از خیال‌پردازی کردن لذت می‌برند، یک گزینه‌ی عالی به شمار می‌رود.

۸. به مرور مدت زمانی که مدیتیشن می‌کنید را افزایش دهید

اوایل برای مدت زمان کم مدیتیشن کنید. به مرور زمان مدت زمان انجام این تمرین را بیشتر کنید. به‌طور مثال در ابتدا فقط ۳۰ دقیقه مدیتیشن کنید و به مرور این مدت زمان را به ۴۵ تا ۶۰ دقیقه برسانید.

۹. انتظار معجزه نداشته باشید

قرار نیست با انجام مدیتیشن تمام مشکلاتتان در سریع‌ترین زمان ممکن حل شوند. مدیتیشن هم مانند تمرینات دیگر به تلاش و صبر نیاز دارد. برای اینکه بتوانید از فواید مدیتیشن بهره‌مند شوید، باید صبر و حوصله داشته باشید. مدیتیشن را در ابتدا با هدف دست یافتن به نتایج خارق‌العاده انجام ندهید و فکر نکنید که قرار است یک شبه معجزه رخ دهد. به مدیتیشن به‌عنوان ابزاری برای شناخت بهتر خود نگاه کنید.

۱۰. اول آمادگی ذهن، بعد مدیتیشن

اول آمادگی ذهن، بعد مدیتیشن

قبل از اینکه مدیتیشن را شروع کنید، ذهنتان را از وقایع ناخوشایند خالی کنید و آرامشتان را به دست بیاورید. انجام مدیتیشن بلافاصله بعد از برگشتن از سرکار و زمانی که خیلی خسته هستید کار درستی نیست، چون بعد از موقعیت‌های استرس‌زا ثابت نشستن و آرام کردن ذهن سخت‌تر می‌شود. مدت زمانی را به ریلکس کردن بگذرانید تا ذهنتان آماده شود، سپس مدیتیشن کنید. این کار باعث می‌شود ذهنتان در حین مدیتیشن منحرف نشود و بتوانید بهتر تمرکز کنید.

۱۱. مدیتیشن را با چند نفس عمیق شروع کنید

برای شروع، چند نفس عمیق بکشید تا بدنتان آرام شود. این کار می‌تواند منجر به واکنش ریلکسیشن شود که برعکس پاسخ جنگ یا گریز سیستم عصبی است. زمانی که واکنش جنگ یا گریز تحریک شود، بدن برای خطر آماده می‌شود، اما با تحریک واکنش ریلکسیشن، بدن احساس امنیت و آرامش می‌کند.

زمانی که مدیتیشن می‌کنید، تنفستان به حالت عادی بر می‌گردد. توجه به تنفس طی مدیتیشن اهمیت دارد. تنفس آگاهانه می‌تواند سطح استرس را پایین بیاورد.

۱۲. طی مدیتیشن زیاد تکان نخورید

اینکه طی مدیتیشن احساس بی‌قراری کنید و دلتان بخواهد حالت نشستنتان را تغییر دهید، یک موضوع طبیعی است. با این حال نباید اجازه دهید حالتتان باعث حواس‌پرتی شما شود. مدیتیشن انواع مختلف زیادی دارد که می‌توانید بر اساس تمایل خود آن‌ها را انجام دهید‌. در بعضی از انواع مدیتیشن می‌توانید به غیر از نشستن، در حالت راه رفتن یا دراز کشیدن باشید.

۱۳‌. فقط نفس بکشید

مدیتیشن لازم نیست یک تمرین پیچیده و دشوار باشد. در مدیتیشن باید تنفس آگاهانه داشته باشید و مدام این کار را تکرار کنید. برای مثال هر زمان که احساس کردید فکرتان در حال منحرف شدن است، با نفس کشیدن اصولی حواستان را جمع کنید.

۱۴. با خودتان مهربان باشید

هدف مدیتیشن این است که به افراد آموزش دهد صرف‌نظر از اینکه چه اتفاقی افتاده و حالشان چطور است، با خودشان مهربان باشند. بعضی روزها که شب خوب استراحت کرد‌ه‌اید، پرانرژی هستید و عملکرد خوبی در مدیتیشن دارید؛ اما بعضی از روزها به دلایل مختلف مثل نداشتن خواب کافی یا استرس نمی‌توانید به‌طور موفقیت‌آمیز مدیتیشن کنید. در چنین مواقعی به خودتان سخت نگیرید.

۱۵. احساسات خود را شناسایی کنید

اینکه بعد از انجام مدیتیشن احساس خوشحالی کنید کاملا طبیعی است، اما اگر احساس ناراحتی هم داشته باشید، باز هم نرمال است. مدیتیشن باعث بروز احساسات خوب و همچنین احساسات بد می‌شود تا افراد بتوانند بهتر احساسات خود را تشخیص دهند. سعی کنید با استفاده از مدیتیشن به شناسایی احساسات خود بپردازید.

کلام آخر

مدیتیشن نوعی تمرین است که فواید آن برای سلامت جسم و روح ثابت شده است. دغدغه‌ی اصلی افرادی که تازه مدیتیشن را شروع کرده‌اند این است که چطور آن را با موفقیت انجام دهند. در مقاله‌ی امروز دیجی‌کالا مگ ۱۵ نکته را در اختیارتان قرار دادیم که به انجام اصولی مدیتیشن کمک می‌کنند. هنگام مدیتیشن کردن این اصول را در ذهن داشته باشید تا از خواص آن بیشترین بهره را ببرید. حواستان باشد که نباید از مدیتیشن انتظار معجزه داشته باشید. با انجام مدیتیشن قرار نیست تمام مشکلات جسمی و روحی شما برطرف شود. مدیتیشن را تمرین و فرصتی برای شناخت بهتر خود بدانید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: step to health, insider

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه