۱۰ روش سریع برای افزایش انگیزه‌ی ورزش کردن

۲۶ فروردین ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
بالا بردن انگیزه ورزش

حتما برای شما هم پیش آمده که بعد از پایان یک روز کاری طولانی می‌خواهید ورزش کنید اما انگیزه‌ی کافی برای این کار را ندارید یا انگیزه‌ی کافی برای ورزش کردن دارید اما برنامه‌های روزمره‌ی شما مانع از انجام آن می‌شوند. اگر برای ورزش کردن دنبال انگیزه می‌گردید، این مطلب را دنبال کنید و با دیجی‌کالا مگ همراه باشید.

چرا ورزش کردن اهمیت دارد؟

اهمیت ورزش

همه‌ی ما سال‌ها است درباره‌ی اهمیت ورزش می‌شنویم. بسیاری از ما ممکن است فواید مثبت آن را در زندگی به وضوح تجربه کرده باشیم. اما گاهی اوقات درگیر شدن در زندگی روزمره باعث می‌شود اهمیت ورزش را از یاد ببریم.

اهمیت دادن به ورزش و پیدا کردن راهکاری برای گنجاندن آن در برنامه‌ی روزانه، فواید زیادی برای سلامتی دارد؛ در کاهش وزن به شما کمک می‌کند و باعث می‌شود روحیه‌ی بهتری داشته باشید. اگر انرژی و اعتماد به نفس خود را از دست داده‌اید با ورزش می‌توانید این احساسات مهم را دوباره تجربه کنید. اگر ورزش کردن را هدیه‌ای در نظر بگیرید که برای ترک کردن فعالیت‌های مضر و ناخوشایند به خودتان می‌دهید، انجام آن راحت‌تر می‌شود. به سلامتی و نشاط خودتان فکر کنید. با ورزش کردن به خودتان اهمیت می‌دهید. وقتی ورزش می‌کنید یعنی خودتان را بیشتر دوست دارید.

پژوهش‌های علمی نشان داده‌اند که ورزش منظم با ایجاد تغییراتی در فعالیت‌های مغز می‌تواند به بهبود حافظه و تقویت مهارت‌های ذهنی کمک کند. بنابراین اگر بهانه‌ی شما برای ورزش نکردن مشغله‌ی زیاد است، ورزش کردن نسبت به سایر فعالیت‌هایی که در طول روز انجام می‌دهید، اهمیت کمتری ندارد. ورزش را هم به‌عنوان بخش مهمی از برنامه‌ی روزانه‌ی خودتان در نظر بگیرید. وقتی ورزش می‌کنید به مغزتان کمک می‌کنید تا در سایر فعالیت‌ها هم عملکرد بهتری داشته باشد.

ورزش منظم فعالیتی با ارزش است که در حفظ سلامت جسمی و روانی افراد تأثیر دارد. از تنظیم عملکرد اندام‌های مختلف گرفته تا تقویت تمرکز ذهنی و ایجاد احساسات سالم همگی از فواید بی‌شمار ورزش هستند.

بعد از اینکه تصمیم گرفتید سلامتی خودتان را در اولویت قرار دهید و یک برنامه‌ی ورزشی منظم را به‌عنوان هدیه‌ای برای خودتان انتخاب کردید، چگونه این برنامه را اجرا خواهید کرد؟ آیا ممکن است بعد از مدتی آن را رها کنید؟

۱۰ راهکار برای تقویت انگیزه

وسایل ورزشی

در ادامه به ۱۰ راهکار برای تقویت انگیزه اشاره می‌کنیم. با این راهکارها همیشه انگیزه‌ی کافی برای ورزش کردن را خواهید داشت. این راهکارها به شما کمک می‌کنند تا برنامه‌ی ورزشی خودتان را ادامه دهید.

۱. برنامه‌ریزی صحیح و تعهد

برای نمونه، اگر تصمیم گرفتید سه روز در هفته و در هر نوبت ۳۰ دقیقه تمرین کنید، سعی کنید بعد از بررسی روزهای هفته، بهترین گزینه‌ها را انتخاب کنید. در مرحله‌ی بعد باید به برنامه‌ای که تنظیم کرده‌اید پایبند باشید. بر اساس مطالعات انجام شده، یکی از بزرگترین موانع برای اجرای یک برنامه‌ی ورزشی منظم، برنامه‌ریزی اشتباه است. تعهد به اجرای برنامه‌، قدم بعدی است. شاید یک برنامه‌ی متنوع بهتر باشد؛ ممکن است در یک روز، صبح زود بهترین فرصت برای تمرین کردن باشد و در روز دیگر، بعد از پایان ساعت کاری زمان مناسب‌تری برای تمرین باشد.

در مجموع برای اینکه انگیزه‌ی ورزش داشته باشید و به برنامه‌ی ورزشی خود پایبند بمانید، سعی کنید یک برنامه‌ریزی منعطف داشته باشید. هر زمان از روز که راحت‌تر هستید و انرژی بیشتری دارید، برای ورزش وقت بگذارید.

۲. شروع روز با تمرین ۲۰ دقیقه‌ای

ممکن است بخواهید بخشی از زمان استراحت و ناهار را به ورزش اختصاص دهید یا بعد از پایان ساعت کاری زمانی را برای ورزش انتخاب کرده باشید. حتما برای این انتخاب‌ها هم دلایل زیادی دارید اما فراموش نکنید که سایر تعهدات شما می‌توانند به‌راحتی برنامه‌ی شما را به هم بریزند و باعث شوند انگیزه‌ی ورزش را از دست بدهید.

اگر وقتی بیدار می‌شوید اولین کاری که انجام می‌دهید ورزش کردن باشد، در طول روز انرژی بیشتری خواهید داشت. برای ورزش کردن در ابتدای روز گزینه‌های زیادی دارید؛ می‌توانید به پیاده‌روی بروید، تمرینات یوگا انجام دهید، طناب بزنید یا هر تمرین دیگری که دوست دارید.

۳. پیگیری ایده‌های جدید و ایجاد تنوع

ذهن ما تنوع را می‌پسندد. اگر برنامه‌ی تمرینی ثابتی دارید و همیشه همان تمرین‌های قدیمی را تکرار می‌کنید، شاید وقت آن رسیده باشد که تمرینات جدیدی را تجربه کنید. بعضی از ایده‌های جدیدی که به فکرتان می‌رسند، می‌تواند تجربه‌ی جذابی باشند.

اگر در جایی که زندگی می‌کنید شرایط برای اجرای یک ایده‌ی جدید فراهم است، آن ایده را دنبال کنید. حتی اگر تمرینات جدید کمی چالش‌برانگیز باشند، به خودتان فرصت دهید و بیشتر تلاش کنید؛ شاید این تمرینات همان چیزی باشند که شما برای داشتن انگیزه‌ی ورزش به آن نیاز دارید.

۴. ورزش بخشی از زندگی اجتماعی

بعضی از افراد با تنها تمرین کردن مشکل دارند. به دوستانتان پیشنهاد بدهید؛ می‌توانید با هم به پیاده‌روی بروید یا در یک باشگاه ورزشی ثبت نام کنید. اگر موفق نشدید دوستانتان را با خودتان همراه کنید، می‌توانید در باشگاه با دوستان جدیدی ارتباط برقرار کنید. از طرفی دیگر پژوهش‌ها نشان داده‌اند که یکی از انگیزه‌های اصلی برای ورزش کردن، رقابت است.

می‌توانید با رفتن به باشگاه و قرار گرفتن در کنار ورزشکاران دیگر، از این موضوع به نفع خودتان استفاده کنید. انجام ورزش‌های گروهی یا عضویت در باشگاه‌های ورزشی به شما این امکان را می‌دهد که در کنار ورزش کردن، روابط اجتماعی خودتان را هم گسترش دهید. اگر فعالیت‌های ورزشی به بخشی از زندگی اجتماعی شما تبدیل شوند، انگیزه‌ی بیشتری برای ادامه‌ی آن‌ها خواهید داشت.

البته در شرایط فعلی که به خاطر شیوع کرونا باشگاه‌های ورزشی تعطیل هستند و متخصصان پزشکی توصیه می‌کنند که تا حد امکان از تجمع کردن خودداری کنیم و فاصله‌ی خود را با دیگران حفظ کنیم، می‌توانید از روش‌های دیگری برای ورزش جمعی استفاده کنید. مثلا بسیاری از باشگاه‌های ورزشی با مربیان خصوصی، در این دوره کلاس‌های آنلاین برگزار می‌کنند. می‌توانید از طریق ارتباط ویدیویی، ورزش گروهی را تجربه کنید. یا اینکه در فضای باز و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ورزش کنید.

۵. موسیقی و ایجاد انگیزه

شاید به یک پلی‌لیست جدید نیاز داشته باشید؛ با کمی جست‌وجو در اینترنت می‌توانید یک پلی‌لیست مناسب برای تمرین ایجاد کنید. بسیاری از آهنگ‌ها می‌توانند شما را به فعالیت بیشتر ترغیب کنند. وقتی این آهنگ‌ها را می‌شنوید، نمی‌توانید آرام بنشینید. پلی‌لیست شما باید شامل این‌گونه آهنگ‌ها باشد. حتی می‌توانید برای تنوع و ایجاد جذابیت بیشتر هنگام تمرینات چندین پلی‌لیست ایجاد کنید. می‌توانید هنگام تمرین آهنگ‌های مختلف را تجربه کنید و مؤثرترین‌ها را انتخاب کنید.

۶. گوش دادن به پادکست‌های جالب

موسیقی ورزشی

بعضی از افراد به موسیقی علاقه ندارند. اگر شما هم جزء این دسته هستید، می‌توانید پادکست‌ها یا کتاب‌های صوتی دلخواه خودتان را دانلود کنید. وقتی روی شنیدن یک کتاب صوتی یا پادکست جالب تمرکز می‌کنید، بدون توجه به گذر زمان، تمرین می‌کنید. همچنین اگر از افرادی هستید که به چندوظیفگی (multi-tasking) تمایل دارید، هم‌زمان هم کتاب صوتی یا پادکست را دنبال می‌کنید هم ورزش را ادامه می‌دهید.

برای داشتن انگیزه‌‌ی بیشتر، وقتی کتاب صوتی به مطلب جالبی رسید، شنیدن آن را متوقف کنید و تصمیم بگیرید که ادامه‌ی آن را فقط در جلسه‌ی بعدی تمرینتان بشنوید. شما برای دنبال کردن کتاب صوتی و تمرین کردن، انگیزه‌ی کافی را به دست آورده‌اید.

۷. تهیه‌ی لباس و لوازم لازم

شاید دلیل اینکه انگیزه‌ی کافی برای ورزش کردن ندارید، نداشتن لباس مناسب و لوازم لازم باشد. باید تهیه‌ی لباس و لوازم ورزشی را به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری شخصی در نظر بگیرید. برای بعضی از افراد دکوراسیون منزلشان بیشتر از سلامتی خودشان اهمیت دارد. باید از خودمان بپرسیم برای حفظ سلامتی خودمان چقدر وقت می‌گذاریم و هزینه می‌کنیم. می‌توانید با یک خرید ساده شروع کنید؛ یک قمقمه‌ی جدید برای نوشیدن آب هنگام تمرین.

با هر هدفی که ورزش می‌کنید فراموش نکنید که خرید کفش ورزشی راحت، لباس ورزشی مناسب یا یک وسیله‌ی ورزشی جذاب می‌تواند انگیزه‌ی شما برای ادامه‌ی تمرینات را بیشتر کند.

۸. آماده بودن برای شروع تمرینات

هر چیزی را که به شما انگیزه می‌دهد و برای ورزش به آن نیاز دارید آماده کنید. اگر تصمیم دارید صبح زود به پیاده‌روی بروید یا بدوید، شب قبل، قمقمه‌ی خودتان را پر کنید و در یخچال بگذارید و لباس ورزشی خودتان را آماده کنید. یک جمله‌ی انگیزشی را روی کاغذی بنویسید و در جایی بگذارید که به محض بیدار شدن آن را ببینید.

اگر بعد از پایان ساعت کاری به باشگاه می‌روید، ساک ورزشی را آماده کنید و همراهتان به محل کار ببرید تا بهانه‌ای برای نرفتن به باشگاه نداشته باشید. اگر بعد از کار به خانه برمی‌گردید و سپس به پیاده‌روی می‌روید، لباس‌ها و کفش ورزشی خودتان را از قبل آماده کنید. دیدن این وسایل آماده به شما یادآوری می‌کند که وقت ورزش است.

۹. تنظیم هشدار

بعضی از افراد نمی‌توانند صبح زود بیدار شوند و قبل از رفتن به محل کار ورزش کنند. اگر می‌خواهید بعد از پایان ساعت کاری یعنی عصر یا ساعات ابتدایی شب ورزش کنید، زنگ هشداری برای ساعت انتخابی تنظیم کنید. بهتر است هشدار را برای نیم ساعت قبل‌تر تنظیم کنید. برای نمونه اگر می‌خواهید ساعت ۶ عصر به پیاده‌روی بروید، هشدار را روی ساعت ۵:۳۰ عصر تنظیم کنید. هشدارها می‌توانند یادآوری خوبی برای شما باشند. شما نمی‌خواهید تلاش برای سلامتی و تناسب اندام خودتان را با یک بهانه‌ی بی‌ارزش کنار بگذارید.

۱۰. ورزش بهترین تفریح بعد از کار

بعد از پایان یک روز کاری طولانی و خسته‌کننده،  برای کاهش استرس، به ملاقات بعضی از دوستانتان می‌روید، در فضای مجازی اوقات فراغت خود را می‌گذرانید، تلویزیون تماشا می‌کنید یا هر گزینه‌ی دیگری که انتخاب کرده‌اید را انجام می‌دهید. بعد از مدتی این رفتارها به عادت تبدیل می‌شوند و چه خوب است اگر این رفتارها را با ورزش جایگزین کنید.

مطمئن باشید ورزش می‌تواند به اندازه‌ی همه‌ی تجربیات قبلی شما مؤثر باشد و حتی باعث شود نشاط بیشتر و روحیه‌ی بهتری داشته باشید. می‌توانید مستقیما از محل کار به باشگاه بروید یا بعد از بازگشت به خانه و کمی استراحت برنامه‌ی ورزشی خود را اجرا کنید. دویدن یا پیاده‌روی هم می‌تواند تفریح جدید شما باشد. فراموش نکنید ورزش بهترین راه برای مقابله با افسردگی و اضطراب است.

نکته‌ی پایانی

ورزش گروهی

در بعضی از بخش‌های روند زندگی مانع برنامه‌های روزانه‌ی ما می‌شود. به ویژه درباره‌ی برنامه‌های ورزشی از جمله تناسب اندام یا کاهش وزن، این تجربه بسیار ناخوشایند است. با این حال اگر اهمیت ورزش را به‌خوبی درک کرده باشید، می‌توانید با کمک راهکارهای بالا انگیزه‌ی ورزش کردن را حفظ کنید و مسیر ورزشی خودتان را ادامه دهید. دلایل خودتان برای اولویت دادن به ورزش را به خاطر بسپارید و برنامه‌ریزی کنید. مطمئن باشید اگر ادامه بدهید به نتایج مطلوبی می‌رسید و احساس خوبی را تجربه خواهید کرد.

منبع: Lifehack

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه