پزشکان درباره‌ی روزه‌داری در دوران بارداری و شیردهی چه می‌گویند؟

۶ فروردین ۱۴۰۳ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
تو بارداری میشه روزه گرفت

هر سال با فرا رسیدن ماه رمضان بحث درباره‌ی روزه‌داری در دوران بارداری داغ می‌شود. به صورت کلی و با توجه به شرایط بدنی خانم‌ها در دوران بارداری و شیردهی، اصلا از آن‌ها انتظار نمی‌رود که روزه بگیرند. اما باز هم عده‌ای از افراد دوست دارند مثل سال‌های گذشته در این ماه روزه‌داری کنند. به همین دلیل در این مطلب از دیجی‌کالا مگ تصمیم گرفتیم نظر پزشکان درباره‌ی روزه‌داری در دوران بارداری را بررسی کنیم.

در این مطلب فقط به بررسی «روزه‌داری در دوران بارداری و شیردهی» از لحاظ علمی و پزشکی پرداخته شده است.

بارداری و روزه‌داری

همانطور که گفتیم از روزه در بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود اما این طبیعی است که وقتی مجبور باشید عادت هر ساله را کنار بگذارید احساس کنید که یک اتفاق ارزشمند را از دست داده‌اید. اما باید به این موضوع توجه داشته باشید که شما مسئول تغذیه و مراقبت از کودکتان هستید و این وظیفه اولویت دارد.

شما می‌توانید با انجام کارهای دیگر، مثل آماده کردن افطاری برای اعضای خانواده و شرکت در مهمانی‌های افطار، احساس مشارکت همیشگی در ماه رمضان را داشته باشید. اما فراموش نکنید که باید در این دوران تغذیه‌ی سالم داشته باشید و با دقت همیشگی به خودتان رسیدگی کنید.

اگر هم که با توجه به تمام این توضیحات همچنان علاقه دارید که در دوران بارداری و شیردهی روزه بگیرید، باید حتما با پزشک یا ماما مشورت کنید. این افراد تاریخچه‌ی بارداری شما را بررسی می‌کنند و تمام فاکتورهای سلامتی را در شما اندازه می‌گیرند. سپس به شما می‌گویند که شرایط روزه‌داری در دوران بارداری را دارید یا خیر.

حتی ممکن است به شما پیشنهاد روزه‌ی کله گنجشکی را بدهند تا هم سلامتی کودکتان با خطر مواجه نشود و هم شما بتوانید مثل هر سال روزه بگیرید. البته این نکته را هم نباید فراموش کنید که حتی در زمان روزه‌داری به شکل کله‌گنجشکی، هر زمانی که احساس ناراحتی کردید یا بدنتان نیاز به آب یا غذا داشت باید حتما افطار کنید.

افطاری مناسب و نامناسب برای روزه‌داری در دوران بارداری

روزه زن حامله

اگر تصمیم شما به عنوان یک خانم باردار یا شیرده برای روزه گرفتن در دوران بارداری جدی است باید مثل هر رژیم غذایی دوران بارداری، طیف وسیعی از غذاهای سالم را برای وعده‌ی افطار انتخاب کنید.

غذاهای مناسب برای افطار

  • غذاهای غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مثل آهن و کلسیم
  • غذاهای انرژی‌زا با سرعت هضم آهسته مثل ماکارونی با آرد گندم کامل، غلات جو دو سر یا سبوس‌دار، لوبیا و دیگر حبوبات، آجیل بدون نمک و نان سبوس‌دار
  • غذاهای غنی از پروتئین مثل گوشت، لوبیا و تخم‌مرغ

همچین به یاد داشته باشید که در وعده‌ی سحری و افطاری مایعات فراوان بنوشید تا بدنتان با ریسک کم‌آبی مواجه نشود.

غذاهای نامناسب برای افطار

  • کافئین، چون احساس کم‌آبی بدن شما را افزایش می‌دهد.
  • غذاهایی که هضم آن‌ها دشوار است.
  • غذاهای اسیدی یا چرب که می‌توانند باعث سوزش سر دل شوند.
  • غذاها و نوشیدنی‌های بیش از حد شیرین، چون بلافاصله انرژی شما را افزایش می‌دهند ولی این حالت پایدار نخواهد بود.
  • هر غذایی که مصرف آن در دوران بارداری برای شما خطرناک است.

نکات مهم برای روزه‌داری در دوران بارداری

  • وقتی روزه هستید استراحت کافی داشته باشید چون نسبت به زمان‌های دیگر انرژی کمتری دارید. مخصوصا اگر در سه ماه آخر بارداری روزه می‌گیرید باید بیشتر از خودتان مراقبت کنید چون به طور عادی باید روزانه ۲۰۰ کالری اضافه‌تر مصرف کنید.
  • مراقب علائم کم‌آبی مثل ادرار تیره، سرگیجه، ضعف و سردرد باشید. اگر این علائم را داشتید بلافاصله افطار و در صورت لزوم به مراکز پزشکی مراجعه کنید.
  • مصرف مکمل‌های اسدفولیک و ویتامین D را فراموش نکنید.
  • اگر احساس خوشایندی ندارید یا حس می‌کنید شرایط بدنی‌تان با قبل فرق دارد حتما با پزشک یا ماما تماس بگیرید.

روزه‌داری در دوران شیردهی

زن حامله روزه بگیرد

روزه‌داری در دوران شیردهی مثل روزه گرفتن زن باردار واجب نیست و متخصصین همیشه توصیه می‌کنند که نباید روزه بگیرید. اما در صورتی که تصمیم دارید حتما در این دوران روزه بگیرید، قبل از هر کاری با پزشک خود مشورت کنید. او می‌تواند با بررسی شرایط بدنی شما و نوزادتان بگوید که می‌توانید این کار را انجام دهید یا خیر. در دوران روزه‌داری اگر احساس ناراحتی کردید یا حس می‌کردید که بدنتان تحت فشار است بلافاصله افطار کنید و سپس با پزشک خود تماس بگیرید.

توصیه‌هایی برای روزه‌داری در دوران شیردهی

  • حتما مکمل‌های اسیدفولیک و ویتامین D را در این دوران مصرف کنید.
  • مطمئن شوید که یک رژیم غذایی سالم و متعادل دارید. این موضوع برای سلامت شما و فرزندتان بسیار مهم است.
  • اگر بیماری زمینه‌ای دارید حتما قبل از شروع روزه‌داری موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.

مرور کلی

روزه در بارداری و شیردهی به هیچ وجه توصیه نشده است. اما در صورتی که اصرار به انجام آن دارید حتما باید با پزشک خود مشورت کنید و نکات مهمی که در این مطلب به آن‌ها اشاره کرده‌ایم را رعایت کنید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: tommys

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه