از خطای دید عجیب تا مرگ زمین؛ بهترین‌های علم و تکنولوژی

۵ بهمن ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه

اگر فرصت پیگیری خبرها و اتفاقات مهم دنیای علم و تکنولوژی را ندارید، می‌توانید گلچینی از مهم‌ترین اخبار و بهترین مقاله‌ها و ویدیوهای دنیای علم و تکنولوژی را در دیجی‌کالا مگ پیدا کنید. ما در سری مطالب بهترین‌های علم و تکنولوژی، هر هفته ۱۰ خبر، مقاله و ویدیوی مهم و پربازدید هفته‌ی گذشته را در یک مجموعه کنار هم در اختیارتان قرار می‌دهیم.

چرا این خطای دید مغز را در تشخیص حرکت دایره‌ها دچار اشتباه می‌کند؟

اگر شما هم این دایره‌های رنگی را در حال حرکت می‌بینید، باید گفت که یک تکنیک تصویری توانسته است که ذهن شما را دچار خطا کند. خطای دید جلوه‌ای از پردازش نادرست مغز انسان است اما گاهی برخی تصاویر، به‌طرزی شگفت‌آور ذهن انسان را به چالش می‌کشند و اینجاست که علم به چرایی آن پاسخ می‌دهد. مغز انسان واقعا چیز شگفت‌انگیزی است. اما گاهی مغز انسان دچار خطاهای عجیبی می‌شود. برای نمونه یک ویدیو نشان می‌دهد که چقدر آسان می‌توان مغز را فریب داد. یک خطای دید هوشمندانه از دو دایره‌ی رنگین‌کمانی است که در حال حرکت یا تغییر اندازه به‌نظر می‌رسند، اما کاملا ثابت هستند.

مطلب کامل را بخوانید

شما بگویید؛ دوست دارید کدام برند گوشی را دوباره زنده کنید؟

این شاید سخت‌ترین پرسشی باشد که تاکنون در رابطه با گوشی‌های هوشمند با آن مواجه شده‌ایم؛ اینکه تمایل داشتیم کدام برند گوشی هوشمند دوباره به عرصه‌ی رقابت باز گردد؟ از زمانی که گوشی هوشمند اختراع شد تاکنون برندهای مختلفی را شاهد بودیم که آمدند و رفتند و این روند قطعا ادامه خواهد داشت و جای تعجبی هم ندارد. هر شرکت بزرگ فعال در زمینه‌ی فناوری می‌خواهد بخشی از این صنعت را در اختیار داشته باشد و گاهی اوقات طمع بیش از حد هم آن‌ها را به ورطه‌ی نابودی می‌کشاند. نظیر نوکیا که بعد از چند سال سلطنت بلامنازع، بالاخره تسلیم ندانم‌کاری‌ها شد. اما با این وجود، قطعا دوست داریم که دوباره بعضی برندها را در بازار ببینیم.

مطلب کامل را بخوانید

عجیب‌ترین چشم‌ها در قلمروی حیوانات دنیا را چگونه می‌بینند؟

حتما در طبیعت اشکال مختلفی از چشم‌‌ها را دیده‌اید. مثلا گیاهخواران برخلاف ما مردمک خطی دارند که دیدی پانوراما به آن‌ها می‌بخشد تا حین چریدن اطراف را هم بپایند. یا شکارچیان شبگرد که با مردمک عمودی بهترین دید را در شب دارند. هرچند این‌ها هم به نوبه‌ی خود جالب هستند اما مادر طبیعت چشم‌هایی به مراتب پیچیده‌تر تربیت کرده که هوش از سرتان می‌پراند. چشم‌هایی که می‌توانند سرطان را قبل از ظهور علائم تشخیص دهند، چشم‌هایی چند وجهی که هم‌زمان بالا و پایین آب را می‌بینند یا چیزهای دیگری که حتی درک توانایی‌‌های آن‌ها از درک ما خارج است.

مطلب کامل را بخوانید

اپل با کنار زدن سامسونگ به رتبه‌ی اول بازار موبایل جهان رسید

بر اساس جدیدترین گزارش شرکت معتبر کانالیس، اپل در سه‌ماهه‌ی چهارم ۲۰۲۱ با کنار زدن سامسونگ موفق شده رتبه‌ی اول بازار موبایل جهان را از آن خود کند. در این محدوده‌ی زمانی، سهم بازار آیفون به ۲۲ درصد رسیده و این موفقیت با وجود بحران‌های مربوط به کمبود قطعات و کرونا به دست آمده است. سامسونگ با داشتن سهم بازار ۲۰ درصدی در رتبه‌ی دوم قرار گرفته و شرکت‌های شیائومی، اوپو و ویوو در رتبه‌های بعدی قرار دارند که به ترتیب ۱۲، ۹ و ۸ درصد از بازار جهانی موبایل را تصاحب کرده‌اند. باید خاطرنشان کنیم در سه‌ماهه‌ی چهارم ۲۰۲۰ هم اپل با داشتن سهم ۲۳ درصدی در رتبه‌ی اول این بازار گرفت ولی در سه فصل نخست سال ۲۰۲۱، سامسونگ موفق به حفظ رتبه‌ی اول شده بود.

مطلب کامل را بخوانید

چطور هوشمندانه درخواست افزایش حقوق کنیم؟

اگر مدت زیادی است که در یک شرکت و مجموعه کار می‌کنید یا به مسئولیت‌های شما اضافه شده، ممکن است احساس کنید که حقوقتان با میزان خدمات و زحمات شما همخوانی ندارد. در این شرایط، کاملا طبیعی است که از مدیر خود درخواست افزایش حقوق داشته باشید. برای این کار باید اقدامات خاصی را قبل، در طول و بعد از درخواست افزایش حقوق خود انجام دهید تا شانس موافقت با درخواست شما افزایش پیدا کند. در این مقاله روش مناسب درخواست افزایش حقوق از کارفرما را به شما توضیح خواهیم داد.

مطلب کامل را بخوانید

۱۰ جایگزین گوگل پلی استور برای دانلود اپلیکیشن‌های اندرویدی

درست است که ما کاربران اندروید وابستگی زیادی به گوگل پلی داریم، اما گوگل پلی تنها مکان دانلود اپلیکیشن‌های اندرویدی نیست و گزینه‌های دیگری هم برای دانلود اپلیکیشن‌ها وجود دارد. گوگل پلی استور دارای بیشترین برنامه‌هاست، به طور نسبی امنیت خوبی دارد، روی اکثر دستگاه‌های اندرویدی از پیش نصب شده و معمولا به‌خوبی کار می‌کند. با این حال گاهی لازم است به اپلیکیشن‌های جایگزین گوگل پلی استور هم مراجعه کنیم. در این مقاله دیجی‌کالا مگ بهترین اپلیکیشن‌های جایگزین گوگل پلی استور را معرفی و بررسی می‌کنیم.

مطلب کامل را بخوانید

نقد و بررسی کلاسیک اپل واچ SE

یکی از سؤالات رایج کاربران این است که اپل واچ سری ۷ بخریم یا اپل واچ SE؟ در پاسخ باید بگوییم که این دو ساعت در بازار ما تقریبا چهار میلیون تومان اختلاف قیمت دارند، که این اختلاف از تفاوت‌های سخت‌افزاری این دو مدل ناشی می‌شود. اپل واچ SE مدل اقتصادی‌تر اپل واچ سری ۷ است که از پردازنده‌ی S5 اپل بهره می‌برد؛ پردازنده‌ای که تضمین می‌کند هنگام کار با این ساعت هوشمند با هیچ‌گونه لگ و مشکلی مواجه نخواهید شد. نقد و بررسی کلاسیک اپل واچ SE را تماشا کنید.

مطلب کامل را بخوانید

بررسی مک‌بوک ایر ۲۰۲۰؛ ارزان‌ترین لپ‌تاپ اپل را بخریم یا نخریم؟

همان‌طور که احتمالا در جریان هستید، اپل با طراحی تراشه‌ی M1 نیازش به پردازنده‌های اینتل را از بین برد و موفق شد ضمن تولید تراشه‌هایی بسیار قدرتمندتر از اینتل، هزینه‌هایش در تولید آی‌دیوایس‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. گل سر سبد محصولاتی هم که از این پردازنده بهره می‌برند، مک‌بوک‌ها هستند که در سال ۲۰۲۰ دو مدل پرو و ایر آن با پردازنده‌ی M1 روانه‌ی بازار شدند. در این ویدیو مک‌بوک ایر ۲۰۲۰ مجهز به پردازنده‌ی M1 را مورد بررسی قرار داده‌ایم؛ ارزان‌ترین لپ‌تاپ مجهز به این چیپست که بسیاری از علاقه‌مندان به لپ‌تاپ‌های اپل ممکن است در فکر خرید آن باشند.

مطلب کامل را بخوانید

جعبه‌گشایی و بررسی سامسونگ گلکسی S21 FE؛ چشم‌نواز و قابل اطمینان

بعد از مدت‌ها وعده و وعید و تأخیر، بالاخره سامسونگ گلکسی S21 FE وارد بازار شد و به دست ما هم رسید؛ گوشی چشم‌نواز و قدرتمند غول فناوری کره با پسوند Fan Edition که طرفداران پر و پا قرصی در سراسر دنیا دارد. گلکسی S21 FE با دو مدل پردازنده روانه‌ی بازار شده، یکی اسنپدراگون ۸۸۸ ساخته‌ی کوالکام و دیگری اگزینوس ۲۱۰۰ که حاصل تلاش‌های تیم مهندسی خود سامسونگ بوده است. در این ویدیو ضمن جعبه‌گشایی و بررسی ویژگی‌های این گوشی، به سؤالات مهمی که شما مخاطبان همیشه همراه دیجی‌کالا مگ درباره‌ی S21 FE داشته‌اید هم پاسخ داده‌ایم.

مطلب کامل را بخوانید

آیا مرگ زمین نزدیک است؟ (بر اساس داستانی واقعی!)

ناسا به‌تازگی با انتشار بیانیه‌ای تأیید کرده که سال ۲۰۲۱، ششمین سال گرم سیاره‌ی زمین بوده است. در این سال، رکورد دمای اقیانوس‌ها شکسته شد و به بیشترین میزان خود از سال ۱۹۵۵ تا به امروز رسید. اتفاقات و بلایای ویرانگری مثل سیل و طوفان و برف‌ و تگرگ‌های سهمگینی هم که در این سال نقاط مختلف دنیا را درگیر خودش کرد، همه و همه نشان‌دهنده‌ی این هستند که گرمایش جهانی یک پدیده‌ی خطرناک و جدی است.

مطلب کامل را بخوانید
برای دسترسی به جدیدترین اخبار، مقاله‌ها و ویدیوها به بخش علم و تکنولوژی دیجی‌کالا مگ سر بزنید.
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه