۱۰ قابلیت عالی اندروید برای صرفه‌جویی در زمان که باید بدانید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
10 قابلیت اندروید

این روزها گوشی و تبلت‌های هوشمند زیادی در بازار گجت‌ها یافت می‌شوند که مشخصات سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و قیمت خاص خود را دارند. اما اکثر آن‌ها در یک مقوله مشترک هستند و آن چیزی نیست جز سیستم عامل اندروید. این سیستم عامل یکی از پرطرفدارترین و قدرتمندترین سیستم عامل‌هاست که این روزها کاربران زیادی از آن در گوشی یا تبلت خود بهره می‌برند. اندروید همانند iOS قابلیت‌هایی دارد که بسیاری از کاربران از آن بی‌اطلاع هستند.

این مسئله طبیعی است چرا که اگر گران‌ترین گوشی مجهز به اندروید را هم داشته باشید، شاید فقط به میزان نیاز خود از آن در طول روز استفاده کنید که شامل بررسی و چک کردن روزانه رسانه‌های مجازی، تنظیم ساعت هشدار، جستجو در گوگل، مشاهده ویدیو، پخش موسیقی و… می‌شوند.

بنابراین بدیهی است که از بسیاری از قابلیت‌های کاربردی آن اطلاعاتی نداشته باشیم. اما در این مقاله ما قصد داریم ۱۰ قابلیت کاربردی سیستم عامل اندروید را به شما معرفی کنیم که با دانستن آن‌ها شما می‌توانید کارهای روزمره‌ی خود را با سرعت بیش‌تری انجام دهید و در زمان صرفه‌جویی کنید. پس اگر از کاربران گجت‌های اندرویدی هستید، پیشنهاد می‌کنیم که تا آخر این مطلب همراه ما باشید.

۱. به سرعت به اقدامات پر استفاده‌ی خود دسترسی پیدا کنید

در اندروید با استفاده از «Accessibility Menu» می‌توانید به اقدامات پر استفاده‌ی خود نظیر گرفتن اسکرین‌شات، افزایش یا کاهش صدا و یا تغییر روشنایی صفحه‌نمایش به سرعت دسترسی پیدا کنید. برای فعال کردن این قابلیت مسیر  Settings > Accessibility را دنبال کرده و بخش Accessibility Menu را که در زیر قسمت Interaction Controls قرار دارد، انتخاب کنید.

بعد از فعال کردن این قابلیت، شما در گوشه‌ی سمت راست نمایشگر آیکون Accessibility Menu را خواهید دید. شما با کلیک کردن روی این آیکون قادر خواهید بود تا به یک سری از اقدامات سریع دسترسی پیدا کنید و همچنین منوی آن را بر اساس اقدامات روزمره مورد استفاده‌ی خود ویرایش کنید. این قابلیت در اصل برای شرایط و افراد خاص در نظر گرفته شده، نظیر کاربرانی که بینایی و یا شنوایی ضعیف دارند. بنابراین این گونه افراد قادر خواهند بود از امکاناتی که در این منو و تنظیمات آن تعبیه شده استفاده کنند تا راحت‌تر بتوانند از گجت اندرویدی خود بهره ببرند.

۲. با قابلیت Split Screen دو اپ را به‌صورت همزمان در نمایشگر اجرا کنید

قابلیت Split Screen یکی از بهترین قابلیت‌های سیستم عامل اندروید است که کمتر کاربری از آن اطلاع دارد. این قابلیت به شما اجازه می‌دهد به طور هم‌زمان از دو اپلیکیشن روی گوشی خود استفاده کنید. برای مثال هنگامی که مشغول چت با دوستتان هستید و قصد دارید هم‌زمان ویدیویی را تماشا کنید، Split Screen نمایشگر را برای اجرای هم‌زمان هر دو اپلیکیشن به دو قسمت تقسیم می‌کند و شما می‌توانید به راحتی به هر دو فعالیت خود برسید و بدین ترتیب در زمان نیز صرفه‌جویی کرده‌ باشید.

برای فعال‌سازی این قابلیت باید از دکمه‌ی سوییچر اپلیکیشن‌ها که معمولاً در قسمت پایین سمت راست یا چپ نمایشگر دستگاه‌های اندرویدی تعبیه شده استفاده کنید. به بیانی دیگر شما باید به بخش اپلیکیشن‌های بازشده در دستگاه اندرویدی خود مراجعه کرده، سپس اپلیکیشنی را که می‌خواهید در بالای صفحه داشته باشید بیابید. آن اپلیکیشن را لمس کرده و به بالای صفحه بکشید. به همین شکل اپلیکیشنی که می‌خواهید در پایین صفحه قرار بگیرد را بیابید و آن را زیر اپلیکیشن اول قرار دهید.

این قابلیت برای برخی از دستگاه‌های اندرویدی در دسترس نبوده و قبل از تلاش برای انجام آن، ابتدا بهتر است از این بابت مطمئن شوید. سوا از این موضوع، برخی اپلیکیشن‌ها که به دسترسی کامل و تمام صفحه نیاز دارند (مانند بازی‌ها)، ممکن است که اجازه انجام این کار را به شما ندهند یا اینکه در صورت اجرا، با مشکلاتی نظیر کند شدن مواجه شوند. بنابراین بهتر است این نکات را نیز در نظر بگیرید.

۳. منوی تنظیمات سریع را تغییر دهید

اگر میانبرهای منوی تنظیمات سریع دستگاه اندرویدی شما قابلیت‌هایی دارد که کمتر از آن‌ها بهره می‌برید، می‌توانید آن‌ها را ویرایش کرده و به شیوه‌ی مدنظر خودتان تنظیم کنید. برای انجام این کار کافی است منوی تنظیمات سریع را دو بار پایین کشیده و روی آیکون مداد در گوشه‌ی پایین سمت چپ پنل تنظیمات سریع کلیک کنید. با این کار شما می‌توانید منوی تنظیمات سریع را به دلخواه خود تنظیم کنید و با کشیدن و رها کردن آیکون‌های این منو، آن را مورد ویرایش قرار دهید.

۴. منوی ناوبری را تغییر دهید

اکثر گوشی‌های هوشمند اندرویدی امروزی از فناوری ناوبری مبتنی بر حرکات دست پشتیبانی می‌کنند که می‌توانید با آن‌ها گوشی خود را کنترل کنید. اما اگر جزو کاربرانی هستید که با این رویه راحت نیستید، می‌توانید آن‌ها را از بخش تنظیمات گوشی تغییر دهید. بر حسب سلیقه و نظر شخصی، بعضی کاربران ناوبری مبتنی بر حرکات دست را سریع‌تر می‌دانند در حالی که بعضی دیگر ترجیح می‌دهند تا از همان سه دکمه‌ی معروف در دستگاه‌های اندرویدی خود بهره ببرند. در هر صورت شما می‌توانید از مسیر Settings > System > Gestures > System navigation، منوی ناوبری گوشی اندرویدی خود را تغییر دهید.

۵. اپلیکیشن دوربین را سریع‌تر باز کنید

از آنجایی که سیستم عامل اندروید با ویژگی‌های زیادی در اختیار کاربران قرار گرفته، روش‌های مختلفی برای اجرای سریع اپلیکیشن دوربین گوشی یا تبلت وجود دارد. بعضی از گوشی‌های هوشمند از طریق میانبری که روی قفل صفحه (لاک‌اسکرین) قرار گرفته اپ دوربین را اجرا می‌کنند و دیگر گوشی‌ها روش‌های خاص خود را دارند. اما یک روشی که در اکثر گوشی‌ها برای باز کردن اپلیکیشن دوربین جواب می‌دهد، دو بار فشار دادن کلید پاور گوشی است. این ترفند زمانی که گوشی قفل است، نیز کاربرد دارد.

۶. از قابلیت‌های مخفی اپلیکیشن‌ها استفاده کنید

هماند سیستم عامل iOS، اندروید هم به شما اجازه می‌دهد با نگه داشتن آیکون یک اپلیکیشن از قابلیت و میانبرهای کاربردی اما مخفی آن‌ بهره ببرید. برای مثال اگر آیکون مرورگر گوگل کروم را نگه دارید، منویی پدیدار می‌شود که با انتخاب گزینه‌ی  open an incognito window، یک تب ناشناس برای شما ایجاد می‌شود. این قابلیت‌ها برای اپ‌های مختلف فرق می‌کند، به عنوان نمونه اکثر اپلیکیشن‌های چت با نگه داشتن آیکونشان شما را به چت‌های باز شده هدایت می‌کنند که می‌تواند بسیار کاربردی باشد. باز هم تأکید می‌کنیم که قابلیت‌های مخفی هر اپلیکیشن بستگی به توسعه‌دهنده‌ی آن دارد و ممکن است برخی از قابلیت‌ها را ارائه نکند.

۷. به راحتی نشانگر تایپ را کنترل کنید

اگر از گوشی‌های هوشمند اندرویدی استفاده می‌کنید، احتمالاً می‌دانید که قرار دادن نشانگر تایپ گاهی اوقات در محل مدنظرتان به سختی انجام می‌شود و این بسیار کلافه‌کننده است. اندروید این مشکل را با استفاده از یک میانبر سریع که به شما اجازه می‌دهد نشانگر را به محل مد نظر خود هدایت کنید، مرتفع کرده است. پس از تایپ کردن متن مورد نظر، می‌توانید یک انگشت خود را روی نوار فاصله (Space) قرار داده و آن را فشار دهید و در هر جهت حرکت کنید تا نشانگر نیز در همان جهت حرکت کند. با این روش به راحتی می‌توانید در بین متن‌های طولانی نوشته‌های خود را بدون غلط املایی و آسیب زدن به دیگر جملات اضافه کنید. این ویژگی در اپلیکیشن کیبورد گوگل (Gboard) قرار دارد که صفحه کلید پیش‌فرض گوشی‌های اندرویدی است.

۸. با سوایپ روی صفحه‌ کلید سریع‌تر تایپ کنید

10 قابلیت اندروید

کیبورد Goard قابلیتی به نام Glide دارد که به وسیله آن می‌توانید به جای ضربه زدن روی حروف، انگشتتان را به نرمی روی کیبورد کشیده و بین حروف جابجا کنید، بنابراین با استفاده از این روش تایپ سریع‌تری خواهید داشت. ابتدا انگشت خود را روی اولین حرف کلمه موردنظرتان بگذارید و سپس آن را روی بقیه حروف باقیمانده کلمه بکشید. یک نوار باریک آبی رنگ، مسیر حرکت انگشت شما را نمایش می‌دهد. اگر Gboard کلمه موردنظر شما را اشتباه تایپ کند، می‌توانید از قسمت Suggest Bar کلمه درست را انتخاب کنید. این ویژگی که مدت‌هاست به این کیبورد اضافه شده، نظر بسیاری از کاربران اندرویدی را به سمت خود جلب کرده و جالب است بدانید بسیاری از کاربرانی که از این قابلیت استفاده می‌کنند، غلط املایی کمتری در نوشته‌های خود گزارش کرده‌اند و این مقوله از این نظر نیز حائز اهمیت است.

۹. از تایپ خودکار اندروید استفاده کنید

10 قابلیت اندروید

سیستم عامل اندروید گوشی یا تبلت هوشمند شما از یک قابلیت کاربردی به نام تایپ خودکار بهره می‌برد. اگر شما هر بار از تایپ عبارات طولانی خسته شده‌اید، می‌توانید میانبرهای متن را تنظیم کنید تا تایپ راحت‌تری داشته باشید. برای این کار به بخش Settings > System > Language & input > Advanced > Personal dictionary بروید و و دکمه‌ی + را در گوشه بالا سمت راست صفحه ضربه بزنید. در اینجا، شما می‌توانید عبارت طولانی را در بالا و نسخه‌ی کوتاه شده‌ی آن را در فیلد میان‌بر تایپ کنید. برای مثال عبارت «good luck with your sale» را می‌توانید به صورت میانبر «glws» وارد کرده تا هر زمان به این عبارت نیاز داشتید به جای تایپ کل عبارت تنها ار glws استفاده کنید تا عبارت مد نظر شما به صورت خودکار نوشته شود.

۱۰. منوی Share را سفارشی‌سازی کنید

10 قابلیت اندروید

سیستم عامل اندروید خیلی به شما اجازه‌ی سفارشی‌سازی منوی Share یا همان اشتراک‌گذاری را نمی‌دهد، اما شما می‌توانید برخی از اپلیکیشن‌هایی که بیشترین اشتراک‌گذاری را با آن‌ها دارید در اول صفحه قرار دهید. برای مثال اگر شما اطلاعات زیادی را از کروم در اپ تلگرام ذخیره می‌کنید، می‌توانید اپلیکیشن تلگرام را به بالای منوی Sharesheet آورده و آن را پین کنید. همچنین شما می‌توانید از یک سری از اپلکیشن‌های ثالث نظیر Sharedr بهره ببرید، اما فراموش نکنید که این اپ‌ها در سیستم عامل اندروید ۱۲ کار نمی‌کنند. گوگل در اندروید ۱۲ سیاست‌های سختگیرانه‌تری را در منوی Sharesheet در نظر گرفته که شما نمی‌توانید آن را با استفاده از اپ‌های ثالث جایگزین کنید.

در این مقاله ما ۱۰ تا از قابلیت‌های کاربردی اندروید را به شما معرفی کردیم که با دانستن این ویژگی‌ها و ترفند‌ها می‌توانید سریع‌تر امور روزمره‌ی خود را انجام داده و  زمان کمی را نیز صرف انجام دادن آن‌ها کنید. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.

منبع: Lifehacker

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه