۶ ترفند برای میکروب زدایی خانه در فصل زمستان

۲۹ دی ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه

امسال زمستان هم مثل هر سال با اوج‌گیری بیماری‌های واگیردار روبه‌رو هستیم و احتمالا همین الان که شما در حال خواندن این مطلب هستید، خودتان یا یکی از اعضای خانواده‌تان درگیر سرماخوردگی یا آنفولانزا هستید. اگر هم درگیر بیماری نباشید یا به تازگی بهبود پیدا کرده باشید لازم است که فضای خانه را تمیز و عاری از هر گونه میکروب و ویروس نگه دارید. در این مطلب از دیجی‌کالا مگ قرار است ۶ ترفند عالی و آسان برای ضد عفونی کردن و میکروب زدایی خانه در فصل زمستان را به شما آموزش دهیم تا بتوانید به فضای خانه را تمیز و پاکیزه نگه دارید.

۱. یک برنامه‌ی دوره‌ای ضدعفونی بنویسید

ضدعفونی کردن خانه

قبل از اینکه ببینیم روتین ضدعفونی چیست و چطور باید آن را تنظیم کرد، ابتدا با تفاوت بین تمیز کردن، ضدعفونی کردن و گندزدایی خانه آشنا شویم. طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) تعریف تمیز کردن، ضدعفونی کردن و گندزدایی به شرح زیر است:

  • تمیز کردن: این فرآیند شامل شستن سطح با آب و صابون است و به حذف اغلب میکروب‌ها و آلودگی‌ها کمک می‌کند، اما نمی‌تواند همه‌ی آن‌ها را از بین ببرد.
  • ضدعفونی کردن: این فرآیند شامل استفاده از سفیدکننده‌ی رقیق شده یا اسپری‌های ضدعفونی کننده‌ با هدف کاهش میکروب‌های روی سطح است. تمیز کردن سطح قبل از ضدعفونی کردن آن مهم است.
  • گندزدایی کردن: این فرآیند شامل استفاده از محلول‌های سفیدکننده‌ی قوی یا مواد شیمیایی است و می‌تواند به پپاکسازی اغلب میکروب‌های روی سطح کمک کند. تمیز کردن سطح قبل از گندزدایی می‌تواند مفید باشد.

حالا که با تفاوت این ۳ مورد آشنا شدید می‌توانیم با خیال راحت به سراغ روش تنظیم برنامه‌ی دوره‌ای برای ضدعفونی کردن هوای خانه یا میکروب زدایی خانه برویم. در قدم اول باید تمام سطوح خانه که توسط افراد لمس می‌شوند را شناسایی کنید. این سطوح مکان‌هایی مثثل دستگیره‌ی درها‌، کلیدهای برق،‌میزهای پیشخوان و دستگیره‌ی لوازم برقی آشپزخانه است. لیست کاملی از این سطوح تهیه کنید و به صورت منظم و روزانه تمام آن‌ها را ضدعفونی کنید.

اگر در خانه فرد بیمار دارید، یکی از اعضای خانواده احساس بیماری می‌کند یا با فرد بیمار در ارتباط بوده است باید برنامه‌ی میکروب زدایی خانه را با دقت و احتمالا تعداد دفعات بیشتری انجام دهید. فراموش نکنید که نگه داشتن این لیست در ذهن کار سختی است و ممکن است به راحتی بعضی از سطوح را فراوش کنید. پس حتما لیست و برنامه‌ی خود را روی کاغذ بنویسید یا در قسمت یادداشت‌های موبایل خود ثبت کنید.

۲. میزان رطوبت خانه را در حد مطلوب نگه دارید

میکروب زدایی خانه

سطح رطوبت خانه بر خطر ابتلا به بیماری‌های ویروسی تاثیر مستقیم دارد. یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ نشان داد رطوبت متوسط بین ۴۰ تا ۶۰درصد می‌تواند به شکل جدی خطر انتقال ویروس را کاهش دهد و تعداد ویروس‌های زنده در هوا را کم کند. همچنن هوای خشک و بدون رطوبت داخل خانه می‌تواند احتمال ابتلا به آلرژی را هم افزایش دهد. اگر رطوبت خانه‌ی شما کمتر از ۳۰% است حتما از یک دستگاه رطوبت‌ساز استفاده کنید. البته مرطوب نگه داشتن فضا هرگز جای میکروب زدایی خانه و شست‌وشوی منظم دست‌ها را نمی‌گیرد، پس همچنان این موارد را با دقت انجام دهید.

۳. ملافه‌ها و روبالشی‌ها را به صورت منظم بشویید

میکروب زدایی در خانه

با هر بار عرق کردن در طول خواب سلول‌های پوستی به ملافه‌ها و روبالشی‌ها منتقل می‌شوند. حالا تصور کنید در طول روز در محیط‌های مختلف حضور داشته‌اید و آلودگی‌ها به پوست و موی شما چسبیده‌اند و حتی بعد از دوش گرفتن هم ممکن است روی پوست و موی شما قرار داشته باشند. وقتی به رختخواب می‌روید تمام این آلودگی‌ها همراه با سلول‌های مرده‌ی پوست به ملافه‌ها منتقل می‌شوند. گردو غبار روزانه را هم به این ترکیب اضافه کنید و ببینید چه میزان آلودگی در ملافه‌ها و روبالشی‌ها قرار دارد.

پس شست‌وشوی هفتگی سرویس خواب را در برنامه‌ی میکروب زدایی خانه قرار دهید تا از شر این آلودگی‌ها خلاص شوید. این شست‌وشوی مداوم به کاهش علائم آلرژیک هم کمک می‌کند. در ادامه چند توصیه‌ی عالی برای شست‌وشوی بهتر ملافه‌ها را می‌خوانید:

  • در زمان شست‌وشو از آب داغ استفاده کنید.
  • چند دست ملافه و روبالشی داشته باشید تا تعویض آن‌ها راحت‌تر باشد.
  • اگر ماشین لباسشویی شما خشک‌کن داغ دارد حتما سرویس خواب را با این درجه خشک کنید.
  • ملافه‌ها و روبالشی‌ها را اتو بزنید.

۴. میکروب‌ها را در ورودی خانه اسیر کنید

بهترین راهکار ضد عفونی کردن خانه

وقتی از سر کار یا کلاس به خانه می‌رسید میزان زیادی میکروب با کفش‌ها و لوازم همراهتان وارد خانه می‌شوند. پس بهتر است ورودی خانه را به شکلی چیدمان کنید که اکثر عوامل بیماری‌زا را در همان ورودی نگه دارد و مانع ورود آن‌ها به فضای داخلی خانه شود. برای این کار می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • به محض ورود به خانه کفش‌های خود را در بیاورید.
  • کفش‌ها را حتما در جاکفشی قرار دهید.
  • یک ظرف یا سبد در ورودی خانه قرار دهید و همه‌ی اقلام همراه مثل دسته کلید و کیف پول را در آن قرار دهید. با انجام این کار جلوی ورود بخش زیادی از آلودگی‌ها به خانه را می‌گیرید.
  • نور بخش ورودی خانه را زیاد کنید تا کوچک‌ترین لکه‌ها قابل مشاهده باشند و بتوانید به موقع میکروب زدایی خانه را در آن بخش انجام دهید.
  • یک سری لوازم نظافتی مثل اسپری ضدعفونی کننده و دستمال مایکروفایبر برای بخش ورودی خانه در نظر بگیرید و کمد یا سبدی در همان بخش قرار دهید تا همیشه دم دست باشند.

۵. فیلترهای تهویه هوا را بررسی و تعویض کنید

اگر از سیستم تهویه مطبوع یا تصفیه‌ی هوا استفاده می‌کند به صورت منظم فیلترهای آن را بررسی کرده، تمیز نگه دارید. اگر هم از فیلتر یکبار مصرف استفاده می‌کنید حتما در زمان مناسب آن را تعویض کنید.

۶. روتین تمیزکاری شبانه داشته باشید

بهترین راهکار میکروب زدایی در خانه

خوابیدن در خانه‌ای که بهم ریخته و آلوده است می‌تواند باعث ایجاد سطح بالایی از استرس و اضطراب بعد از بیداری شود. پس بهتر است در برنامه‌ی میکروب زدایی خانه حتما یک روتین تمیزکاری شبانه هم داشته باشید. قبل از خواب تمام لوازم اضافه را جمع کنید، خانه را مرتب کنید و زباله‌ها را در کیسه‌ی زباله بریزید. بهتر از زباله‌ها را همان شب از خانه خارج کنید. سطوح را ضدعفونی کنید و لباس‌های کثیف را در سبد لباس چرک قرار دهید. حالا می‌توانید با خیالی راحت به اتاق خواب بروید و مطمئن باشید که صبح خانه‌ای زیبا خواهید داشت.

مرور کلی

تمیز کردن و میکروب زدایی خانه به صورت مداوم می‌تواند از رشد عوامل بیماری‌زا در خانه جلوگیری کند. در این مطلب ۶ ترفند ساده و کاربردی برای پیروی از این برنامه‌ی عالی به شما آموزش داده شد. اگر شما هم روشی برای تمیز نگه داشتن مداوم خانه می‌دانید در قسمت کامنت‌ها برایمان بنویسید.

منبع: HealthLine

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه