آسان‌ترین روش از بین بردن لکه روی بالش در خانه

۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
آسان‌ترین روش از بین بردن لکه روی بالش در خانه

آخرین باری که بالش خود را شسته‌اید به یاد می‌آورید؟ منظور ما روبالشی نیست بلکه خود بالش است. معمولا روبالشی هر هفته یا چند هفته یک بار شسته می‌شود اما شاید بالش را در تمام عمرش حتی یک بار هم نشویید. هر شب که می‌خوابید سلول‌های مرده‌ی پوست، مواد آرایشی، عرق و گرد و غبار در بالش جمع می‌شوند. همین آلودگی‌ها باعث ایجاد بیماری‌های پوستی می‌شوند. همچنین بعد از مدتی به شکل لکه روی بالش نمایان می‌شوند.

اگر شما هم بعد از پیدا شدن سر و کله‌ی لکه‌های زرد بالش را دور می‌اندازید و یک بالش جدید می‌خرید بهتر است به فکر شستن بالش باشید. در این مطلب از دیجی‌کالا مگ قرار است روشی آسان برای از بین بردن لکه روی بالش به شما یاد بدهیم تا به راحتی بالش‌ها را تمیز کنید. همچنین بهتر است به صورت منظم بالش‌ها را بشویید تا دیگر درگیر چنین لکه‌های نشوند.

از بین بردن لکه روی بالش در ماشین لباسشویی

از بین بردن لکه روی بالش در ماشین لباسشویی

روبالشی‌ها را درآورده و اطلاعات روی تگ بالش را بررسی کنید. اطلاعات روی تگ به شما می‌گوید که می‌توانید این بالش را برای شست‌وشو در ماشین لباسشویی قرار بدهید یا نه. بالش‌های از جنس پلی‌استر بدون هیچ مشکلی در ماشین لباسشویی شسته می‌شوند ولی بالش‌های فوم، لاتکس یا بامبو هرگز نباید در ماشین لباسشویی قرار بگیرند.

اگر روی تگ بالش علامت یک لگن آب یا دستی که در لگن آب است قرار داشت، به این معنا است که فقط باید با دست شسته شود. حرف X هم نشان دهنده‌ی این است که بالش فقط باید خشکشویی شود. اگر همه‌ی شرایط برای قرار دادن بالش در ماشین لباسشویی مناسب بود، قدم بعدی را بردارید.

از یک محلول لکه‌بر برای از بین بردن لکه‌های روی بالش استففاده کنید. کمی محلول روی لکه اسپری کنید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند. سپس با یک پارچه‌ی تمیز که با آب گرم خیس شده است روی لکه بکشید تا پاک شود. اگر محلول لکه‌بر در دسترس شما نبود می‌توانید یک قاشق غذاخوری جوش‌شیرین را با ۲ قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید. این خمیر می‌تواند جایگزین محلول لکه‌بر باشد.

اگر لکه آنقدر قوی بود که با روش قبلی کاملا پاک نشد باید یک فنجان مایع لباسشویی، سه چهارم فنجان جوش‌شیرین، نصف فنجان سرکه‌ی سفید و ۳ قاشق غذاخوری آب را با هم مخلوط کنید و در قسمت مخصوص مواد شوینده‌ی ماشین لباسشویی بریزید. اگر به همه‌ی این مواد دسترسی نداشتید می‌توانید نصفف فنجان سرکه‌ی سفید و نصف فنجان مایع لباسشویی را با هم مخلوط کنید.

بالش‌ها را در مخزن ماشین لباسشویی قرار دهید. بهتر است هر بار فقط ۲ بالش را بشویید تا کاملا تمیز شوند. درجه‌ی شست‌وشوی ملایم را انتخاب کنید و مطمئن شوید که از آب سرد برای شست‌وشو استفاده می‌کنید. وقتی شست‌وشو تمام شد بالش‌ها را بررسی کنید. اگر هنوز اثر مواد شوینده در آن‌ها باقی بود یک بار برنامه‌ی آبکشی و خشک‌کن را اجرا کنید.

وقتی بالش‌ها را از ماشین لباسشویی خارج کردید آن‌ها را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در هوای آزاد و ترجیحا زیر نور خورشید آویزان کنید تا خشک شوند. استفاده از حرارت روش مناسبی برای خشک کردن بالش نیست پس حتما آن‌ها را در هوای آزاد قرار دهید.

از بین بردن لکه روی بالش به روش دستی

از بین بردن لکه روی بالش به روش دستی

اگر بالش شما باید حتما با دست شسته شود می‌توانید از این روش استفاده کنید. فقط دقت کنید که روی تگ بالش حرف X وجود نداشته باشد چون بالش‌هایی که این حرف را دارند فقط باید خشکشویی شوند. برای شروع یک فنجان سرکه‌ی سفید را در یک لگن آب خنک خل کرده و بالش را به مدت ۳۰ در آن قرار دهید. اگر لکه‌های زرد مقاوم بودند می‌توانید کمی مایع سفیدکننده به محتویات لگن اضاففه کنید.

فقط دقت داشته باشید اگر روی تگ بالش شما علامت مثلث ایمنی است (مثلث همراه با علامت تعجب) نباید از سفیدکننده استفاده کنید. همچنین رنگ بالش‌هایی که پارچه‌ی رنگی دارند ممکن است در اثر استفاده از سفیدکننده تغییر رنگ دهند. یک وان یا لگن بزرگتر را با آب خنک پر کنید. نصف فنجان مایع لباسشویی به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید. حالا یکی یکی بالش‌ها را در محلول قرار داده و ۳ تا ۷ بار آن را فشار دهید تا مواد شوینده به عمق بالش رفته و خارج شوند.

بالش‌ها را بعد از شست‌وشو زیر جریان آب سرد بگیرید و خوب بشویید تا تمام مواد شوینده از آن‌ها خارج شوند. در آخر هم حسابی آن‌ها را فشار دهید تا رطوبت اضافی بیرون بیاید. دقت کنید که نباید بالش را بچرخانید چون محتویات بالش از حالت طبیعی خارج شده و بالش شکل مناسب خود را از دست می‌دهد.

اگر امکان فرو کردن بالش در آب را ندارید می‌توانید یک پارچه‌ی تمیز را با آب گرم خیس کرده و روی آن ۲ قاشق غذاخوری مایع لباسشویی ملایم بریزید. سپس پارچه به لکه‌ روی بالش بکشید تا تمام نقاط زرد شده به مواد آغشته شوند. بعد از گذشت چند دقیقه با همان پارچه روی لکه‌ها بکشید تا پاک شوند. مراحل آبکشی را هم مثل روش عادی انجام دهید.

در روش شست‌وشوی لکه روی بالش با دست باید بالش‌ها را ۲۴ ساعت در هوای آزاد قرار دهید تا کاملا خشک شوند. اگر خانه‌ی شما تراس یا حیاط ندارد می‌توانید آن‌ها را در نزدیکی یک پنجره‌ی باز قرار دهید تا رطوبت به مرور از آن‌ها خارج شود. تابیدن نور خورشید روی بالش به سفیدترشدن آن کمک می‌کند.

بالش‌های خود را همیشه سفید نگه دارید

بالش‌های خود را همیشه سفید نگه دارید

روبالشی‌ها را هفته‌آی یک بار و بالش‌ها را ۲ تا ۴ بار در سال بشویید. این کار مانع جمع شدن چربی پوست، شوره‌ی سر و دیگر مواد آلوده کننده در روبالشی و ایجاد لکه روی بالش می‌شود. همچنین باید تمام سرویس خواب خود را هر هفته بشویید تا رختخوابی تمیز و پر از آرامش داشته باشید.

برای جلوگیری از ایجاد لکه روی بالش می‌توانید از محافظ بالش استفاده کنید. این وسیله مثل محافظ خوشخواب جلوی ایجاد لکه روی بالش را می‌گیرد و کار شست‌وشو را برای شما آسان می‌کند. فقط کافی است هر هفته محافظ بالش را همراه را روبالشی بشویید.

بهتر است بعد از هر بار شست‌وشوی سرویس خواب یا بالش‌ها روی آن‌ها اسپری خوشبوکننده بزنید تا خواب آرام‌تری را تجربه کنید. استفاده از روغن‌های معطر بهترین انتخاب برای این کار است. مثلا عصاره‌ی اسطوخدوس می‌توان خواب آرام را برای شما به همراه داشته باشد و محلول روغن درخت چای با خاصیت ضدباکتری و ضدقارچ خود از سلامت بالش‌ها محافظت می‌کند.

هر شب قبل از خواب صورت خود را با محلول یا فوم شست‌وشوی مناسب بشویید تا چربی اضافه و سلول‌های مرده‌ی پوست به بالش شما منتقل نشوند. شستشوی مداوم صورت به سلامت پوست شما کمک می‌کند. همچنین عدم وجود چربی پوست و سلول‌های مرده در بالش شما هم می‌تواند بر سلامت پوست شما موثر باشد.

مرور کلی

اگر بالش‌های شما هم پر از لکه‌های ریز و درشت زرد است وقت آن رسیده که به شکلی عمیق آ‌ن‌ها را بشویید. همچنین لازم است که اقدامات لازم برای حفظ بهداشت و تمیزی سرویس خوابتان را هم انجام دهید. در این مطلب ساده‌ترین روش‌های از بین بردن لکه روی بالش به شما آموزش داده شد. همچنین توصیه‌هایی برای سفید ماندن همیشگی بالش‌ها و حفظ سلامت سرویس خواب به شما شده است که پیشنهاد می‌دهیم همیشه آن‌ها را انجام دهید.

منبع: wikihow

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه