مانور خیره‌کننده‌ی بوئینگ ۷۷۷X در نمایشگاه هوایی دبی را ببینید

۲۵ آبان ۱۴۰۰

هواپیمای بوئینگ ۷۷۷x که جدیدترین غول پرنده‌ی این شرکت محسوب می‌شود، با حضوری قدرتمند نخستین نمایش بین‌المللی خود را در نمایشگاه هوایی دبی اجرا کرد.

بوئینگ ۷۷۷x در روزهای گذشته نخستین و طولانی‌ترین پرواز خود را برای شرکت در «نمایشگاه هوایی دبی» (Dubai Airshow) انجام داده بود. این پرواز که به مدت ۱۵ ساعت بدون توقف انجام شد، از میدان بوئینگ سیاتل به دبی صورت گرفت و در نهایت هواپیما ۹ نوامبر (۱۸ آبان) در این شهر فرود آمد.

اما اکنون نخستین نمایش هوایی این پرنده‌ی غول‌پیکر با اجرای پرواز عمودی و مانورهای سنگین، قابلیت‌های متفاوتی را از جدیدترین ساخته‌ی مدرن بوئینگ به رخ می‌کشد.

نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۲۱ نخستین نمایشگاه بزرگ هوانوردی دنیاست که پس از همه‌گیری کرونا، هرچند با ظرفیت محدود، بازگشایی می‌شود. پرواز هواپیمای جدید بوئینگ هم یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این نمایشگاه است.

با وجود به تعویق افتادن نمایشگاه هوایی پاریس ۲۰۲۱ که قرار بود در ماه ژوئن برگزار شود، نمایشگاه هوایی دبی تا ۱۸ نوامبر (۲۷ آبان) ادامه خواهد داشت و جدیدترین نوآوری‌های هوانوردی، استارتاپ‌ها، سامانه‌های حمل‌ونقل آینده و توسعه‌ی پایدار در آن به نمایش درمی‌آید. رویداد امسال همچنین بر فناوری ۵G، هوش مصنوعی، ربات‌ها، حمل‌ونقل آینده‌نگر و باربری هوایی متمرکز خواهد بود.

بوئینگ ۷۷۷x پس از آغاز عرضه‌ی تجاری در دو نسخه‌ی ۸-۷۷۷ و ۹-۷۷۷ ارائه خواهد شد. نسخه‌ی ۸-۷۷۷ بین ۳۵۰ تا ۳۷۵ صندلی خواهد داشت و نسخه‌ی بزرگ‌تر یعنی ۹-۷۷۷ بین ۴۰۰ تا ۴۲۵ مسافر ظرفیت دارد که برای هر دو مدل، چیدمان صندلی‌ها به صورت دو کلاس پروازی ارائه می‌شود.

موتورهای قدرتمند بر روی هواپیمای بویینگ 777x

موتورهای قدرتمند GE 9X بر روی هواپیمای بویینگ ۷۷۷x

این هواپیما مجهز به دو موتور قدرتمند جنرال الکتریک GE 9X است که به خوبی در این مانور چشمگیر کارایی خود را نشان می‌دهند. طول این موتورها کم‌تر از موتورهای قدیمی نسخه‌ی ۷۷۷ER هستند که همراه با قطر و نسبت کنارگذر بیشتر، باعث می‌شود بازدهی بهتری از نظر مصرف سوخت داشته باشند.

بدین ترتیب ۷۷۷x با موتورهای جدید ۱۲ درصد مصرف سوخت بهتر و ۱۰ درصد هزینه‌های عملیاتی کم‌تری دارد و گزینه‌ای مطلوب برای خطوط هوایی به‌شمار می‌رود. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این هواپیما هم داشتن نوک بال تاشو است که به آن امکان می‌دهد با افزایش طول بال‌ها تا ۷ متر بازده مصرف سوخت را به حداکثر برساند.

غول جدید خانواده‌ی ۷۷۷ که بر پایه‌ی مدل‌های قبلی بوئینگ مانند ۷۷۷ و ۷۸۷ دریم‌لاینر ساخته شده است، به بزرگ‌ترین هواپیمای دو موتوره‌ی جهان با مصرف سوخت بهبود یافته تبدیل خواهد شد. این نسخه در سال ۲۰۱۳ رونمایی شد و برای نخستین بار در ژانویه‌ی ۲۰۲۰ به پرواز درآمد اما تأخیرها و حوادث ناگوار متعدد، عرضه‌ی تجاری آن را با چالش مواجه کرده بود.

Video Credit: Aero Telegraph

در ماه ژوئن، اداره‌ی هوانوردی فدرال به بوئینگ اطلاع داد که به احتمال زیاد ۷۷۷x تا اواخر سال ۲۰۲۳ به دلیل کمبود داده‌ها و درنتیجه نقص ارزیابی ایمنی اولیه، موفق به دریافت گواهینامه نخواهد شد. همچنین گفته می‌شود که این هواپیما قرار بود تابستان سال ۲۰۲۰ خدمات‌رسانی خود را آغاز کند اما هنوز برای صدور مجوز بازرسی نهایی (TIA) آماده نیست.

طی سال گذشته، خط هوایی امارات که مشتری به پرواز درآوردن ۷۷۷x است و این هواپیما قرار است جایگزین ناوگان ۷۷۷ فعلی آن شود، چندین بار نگرانی خود را از تأخیرهای پی‌درپی بوئینگ مطرح کرده بود.

این شرکت هواپیمایی ۱۲۶ فروند هواپیما به بوئینگ سفارش داده است اما این غول هواپیماسازی هم‌اکنون دو سال و نیم از برنامه‌ریزی قبلی عقب افتاده است. امارات در ماه می هشدار داد که اگر بوئینگ به تعهدات قرارداد خود برای تحویل ۷۷۷x عمل نکند، از دریافت هواپیما خودداری خواهد کرد.

هرچند نخستین نمایش هوایی بوئینگ ۷۷۷x در دبی ایرشو ۲۰۲۱ و مذاکرات رئیس هواپیمایی امارات با بوئینگ می‌تواند امیدها را برای استفاده از این هواپیما در خط هوایی امارات را بازگرداند که می‌تواند آغازی برای سفارش بیشتر از سوی دیگر خطوط هوایی جهان هم باشد.

این هواپیما تا کنن ۱۷۰۰ ساعت پرواز آزمایشی را طی ۶۰۰ پرواز پشت سر گذاشته است و به گفته‌ی بوئینگ انتظار می‌رود که تحویل نخستین فروند از این هواپیما در اواخر سال ۲۰۲۳ انجام شود.

عکس کاور: پرواز آزمایشی بوئینگ ۷۷۷x
Photo Credit: The Points Guy

Video Credit: NSH Aviation

منابع: Travel Daily, Flight Global, The National News

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۴ دیدگاه
  1. فرهاد

    به دوراز گرایش سیاسی!! معتقدم باید در مقابل این تکنولوژی سر تعظیم فرود آورد.
    به امید روزی ک حتی !! بهتراز چنین چیزی را مهندسین ایرانی به دنیا عرضه کنند

  2. عصبی

    والا این که کارخاصی نکرد، چندتا دور زد دید مسافر گیرش نمیاد برگشت. 😂

  3. مسعود

    موتور این هواپیما از مدل قدیمی تر (GE90) هم بزرگتر و هم قویتر است (این موتور در تست ۱۳۵۰۰۰ پوند تراست بوجود آورد در حالی که موتور قدیمی به ۱۲۱۰۰۰ پوند رسید). ولی با توجه به بال جدید و پیشرفت های ایرودینامیکی قدرت رو در حد ۱۰۵۰۰۰ پاوند تنظیم کردند تا از مصرف و استهلاک زیاد جلوگیری کنند.

    1. ممنون. حق با شماست، از نظر قطر موتورهای جدید جنرال الکتریک بزرگ‌تر هستند و نسبت کنارگذر بیشتری هم دارند که بر افزایش بازده مؤثر بوده، اما احتمالا منظور منبع هم طول موتورها بوده که کاهش قابل توجهی دارد. در عین حال برای جلوگیری از برداشت نادرست، توضیحاتی اضافه شد.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه