ویدیوی شگفت‌انگیز فوران عظیم آتشفشان زیر آب را از فضا تماشا کنید

۲۹ دی ۱۴۰۰

فوران آتشفشان قدرتمند زیر آب تونگا روز شنبه ۱۵ ژانویه (۲۵ دی) در تصاویری خیره‌کننده توسط یک ماهواره‌ی رصد زمین ثبت شد که قدرت واقعی رویداد انفجاری در زیر اقیانوس آرام جنوبی را نشان می‌دهد.

فوران آتشفشان در جزیره‌ی «هونگا تونگا-هونگا هاآپای» (Hunga Tonga-Hunga Ha’apai) به‌عنوان یک انفجار تماشایی در نماهایی از «ماهواره‌ی عملیاتی زیست‌محیطی زمین‌ایستا» (Geostationary Operational Environmental Satellite) یا «گوئس» (GOES) غربی که توسط اداره‌ی ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) اداره می‌شود، قابل مشاهده است.

ویدیویی از این فوران، نشان می‌دهد که ستون عظیمی مانند یک قارچ غول‌پیکر، از آتشفشان به سمت جو بالا می‌آید و در همین حال، یک موج ضربه‌ای هم از جزیره‌ی هونگا تونگا-هونگا هاآپای، یکی از ۱۷۰ جزیره‌ای که کشور پادشاهی تونگا در اقیانوس آرام جنوبی را تشکیل می‌دهند، به بیرون گسترش می‌یابد.

این فوران همچنین در مناطق بسیار دورتر باعث ایجاد یک سونامی به ارتفاع ۱.۲ متر شد که به «نوکوآلوفا» (Nuku’alofa) پایتخت تونگا که در حدود ۶۵ کیلومتری جنوب آتشفشان قرار گرفته است، ضربه زد. این آتشفشان همچنین باعث هشدار سونامی در هاوایی و سواحل غربی آمریکا شد. بر اساس گزارش آسوشیتدپرس یک انفجار صوتی هم از این فوران عظیم، در سراسر اقیانوس آرام شنیده شد و تا آلاسکا رسید.

طبق این گزارش، پس از فوران آتشفشان، نوکوآلوفا با یک لایه‌ی غبار ضخیم از غبار آتشفشانی پوشیده شده بود. هیچ گزارش رسمی مبنی بر تلفات یا خسارات از پایتخت تونگا گزارش نشده است اما به دلیل این رویداد برخی ارتباطات، ازجمله دسترسی به اینترنت قطع شد.

مقامات NOAA در بیانیه‌ای اعلام کردند که آتشفشان هونگا تونگا-هونگا هاآپای ابتدا در ۲۰ دسامبر ۲۰۲۱ (۲۹ آذر) فوران کرده است و سپس با فوران عظیمی در روزهای گذشته همراه شد که ماهواره‌ی گوئس غربی هم آن را ثبت کرد. فوران اخیر هفت برابر قدرتمندتر از رویداد ماه دسامبر بود و توده‌ی عظیمی از خاکستر و گاز را بیش از ۲۰ کیلومتر به درون جو زمین فرستاد.

«جاسیندا آردرن» (Jacinda Ardern) نخست وزیر نیوزیلند با تأیید این موضوع گفت: «مقامات نیوزیلند پروازهای نظامی نظارتی را برای بررسی وضعیت آتشفشان می‌فرستند و به دنبال آن کمک‌ها و تدارکات لازم برای تونگا، که ممکن است منابع آبی آن آلوده شده باشند.

Credit: NOAA

منبع: Space

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه