۷ نکته که باید هنگام خرید لباس ورزشی به آن‌ها توجه کنید

۷ مرداد ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
تاریخچه لباس ورزشی و راهنمای خرید آن

انتخاب یک لباس ورزشی مناسب اهمیت بسیار زیادی در ورزش کردن شما دارد. یک لباس ورزشی مناسب باید از چند ویژگی خاص برخوردار باشد تا شما در حین ورزش احساس راحتی کنید و در عین حال بتوانید حرکات را به درستی انجام دهید. در این مطلب از دیجی‌کالا مگ قصد داریم تمام نکات مهمی که برای خرید لباس ورزشی باید بدانید را با شما بررسی کنیم؛ بنابراین با ما همراه باشید.

کمی با تاریخچه‌ی لباس‌های ورزشی آشنا شوید

تاریخچه لباس ورزشی

لباس‌های ورزشی در طول زمان تغییرات بسیار زیادی داشته‌اند. این لباس‌ها در ابتدا به لباس‌های گشاد و راحتی گفته می‌شدند که افراد در حین ورزش کردن می‌پوشیدند.

در قرن ۱۹، به لباس‌های ورزشی activewear گفته می‌شد که به طور خاص برای ورزش طراحی می‌شدند. بعدها با توجه به تقاضای زیاد خانم‌ها، کمپانی Redfern & Sons (که توسط John Redfern تاسیس شده بود) به یک تولید کننده‌ی محبوب لباس ورزشی تبدیل شد که برای رشته‌هایی مثل تنیس، قایق‌سواری، تیراندازی با کمان و اسب‌سواری لباس طراحی می‌کرد. از آن‌جایی که لباس‌های تولید شده توسط این برند بسیار راحت بودند، مردم روزمره هم شروع به پوشیدن آن‌ها کردند؛ و اینگونه بود که مفهوم لباس ورزشی‌های مدرن به وجود آمد.

در دهه‌ی ۱۹۲۰ افراد بیشتری علاقه‌مند به انجام ورزش‌ها شدند، بنابراین تغییرات بسیار زیادی در طراحی لباس‌های ورزشی ایجاد شد. Suzanne Lenglen (تنیسور معروف زن) برای اولین بار پوشیدن دامن کوتاه و هدبند را به جای پیراهن و کلاه ترند کرد. در همین راستا،‌ دامن‌های کوتاه محبوبیت زیادی در بین مردم پیدا کردند و برند کوکو شنل شروع به تولید لباس‌های ورزشی برای خانم‌ها در فرانسه کرد که از طریق مجله‌ی Harper’s Bazaar آمریکایی طرفداران زیادی پیدا کرد.

اگرچه پوشیدن لباس‌های ورزشی به عنوان یک ترند در فرانسه رایج بود، اما در همین حین آمریکا شروع به تولید لباس‌های ورزشی در مقدار انبوه و قیمت مقرون به صرفه کرد. در نتیجه، آمریکا به بزرگ‌ترین تولید کننده‌ی پوشاک ورزشی جهان تبدیل شد و هنوز هم همینطور است، برند نایک آمریکایی در رقابت دائمی با رقیب اروپایی خود آدیداس است.

لباس‌های ورزشی از چه جنس‌هایی تولید می‌شوند؟

انواع لباس ورزشی

اگر به دنبال خرید لباس‌های ورزشی باشید، مطمئنا با حجم زیادی از محصولات در جنس‌ها و متریال‌های مختلف روبه‌رو خواهید شد؛ اما آیا همه‌ی این لباس‌های برای ورزش کردن مناسب‌اند؟

پلی‌استر

پلی‌استر یک پارچه‌ی ارزان و بادوام است که طراحی‌های متنوعی هم دارند، به همین دلیل یکی از محبوب‌ترین متریال‌ها در تولید لباس ورزشی است. اغلب برای تولید لباس‌ها پلی‌استر با متریال‌های دیگر ترکیب می‌شود تا یک محصول خوب تولید شود. برای مثال تولید کننده‌ها پلی‌استر را با اسپندکس ترکیب می‌کنند تا لباس کشسانی و انعطاف‌پذیری مناسبی داشته باشد. از این ترکیب در تولید لگ‌ها و نیم‌تنه‌ها استفاده می‌شود.

همچنین پلی‌استر با پنبه ترکیب می‌شود تا لباس ویژگی تنفس‌پذیری بهتری داشته باشد. این ترکیب برای تولید لباس ورزشی‌های تابستانی بسیار مناسب است.

علاوه بر این‌ها، تولید کنندگانی مانند Repreve، روابط رسمی خود را با بسیاری از برندهای جهانی پوشاک ورزشی آغاز کرده‌اند تا پلی‌استر بازیافتی را جایگزین پلی‌استر خالص کنند و با این کار پلی‌استر را به پارچه‌ای پایدارتر تبدیل کنند.

اسپندکس

اسپندکس که به عنوان الاستین هم شناخته می‌شود، نوعی از الیاف مصنوعی است که برای اولین بار در دهه‌ی ۱۹۴۰ ساخته شد. این متریال انعطاف‌پذیری و کشسانی بسیار بالایی دارد؛ می‌توان آن را تا ۵ برابر کشید و دوباره به حالت اول خود باز می‌گردد.

در تولید اسپندکس از مواد شیمیایی سمی استفاده می شود. با این حال، برخی از اسپندکس‌ها دارای گواهی بازیافت (RCS) هستند، به این معنی که با حداقل ۵ درصد مواد بازیافتی ساخته شده‌اند.

معمولا اسپندکس با پلی‌استر یا پنبه ترکیب شده و لباس‌های ورزشی بسیار راحت و ایدئالی تولید می‌شود. از این ترکیب در تولید لباس‌های شنا و لگ‌های یوگا استفاده می‌شود.

نایلون

نایلون یک پلیمر مصنوعی است که برای اولین بار در دهه‌ی ۱۹۳۰ به عنوان جایگزینی برای ابریشم ساخته شد. این پارچه قوی و بادوام است و برای لباس‌های ورزشی یک متریال ایدئال است تا از ساییدگی و پارگی آن‌ها جلوگیری شود. نایلون معمولا با پلی‌استر یا پنبه ترکیب می‌شود و در تولید نیم‌تنه‌های ورزشی و شلوارک‌های مخصوص دوچرخه‌سواری استفاده می‌شود، زیرا محکم است و پشتیبانی زیادی فراهم می‌کند.

نایلون قابلیت جذب رطوبت متوسط و تنفس‌پذیری کمی دارد، به همین دلیل بهتر است برای تولید لباس با متریال‌های دیگر ترکیب شود. 

نخ پشم مرینو/مرینوس

نخ پشم مرینو نوعی پشم است که از گوسفند مرینو (نژادی که اصالتا اسپانیایی است، اما امروزه در سراسر جهان وجود دارد) به دست می‌آید. این الیاف بسیار نرم بوده و خاصیت جذب رطوبت بسیار بالایی دارد. از این الیاف معمولا در لایه‌ی پایه و برای تولید جوراب‌های ورزشی استفاده می‌شود، زیرا بسیار نرم بوده و از تاول زدن پاها جلوگیری می‌کند.

MMCFs

MMCFs نوعی الیاف مصنوعی و سلولزی است. این متریال از خمیر چوب ساخته می‌شود؛ یک منبع تجدیدپذیر و پایدار مثل چوب راش، بامبو یا اکالیپتوس. از این الیاف به عنوان جایگزینی برای پلی‌استر و نایلون استفاده می‌شود.

MMCFsها بسیاری از ویژگی‌های پارچه‌های مصنوعی را دارند؛ آن‌ها قوی و بادوام هستند، جذب رطوبت خوبی دارند و سریع خشک می‌شوند. مزیت این الیاف به نسبت الیاف مصنوعی مثل نایلون، زیست تخریب‌پذیر و قابل بازیافت بودن آن است. یکی از معروف‌ترین MMCFsهای موجود در بازار TENCEL است که توسط گروه Lenzing تولید شده است. از تنسل در تولید لباس‌های ورزشی، جوراب‌های ورزشی و لباس‌های زیر استفاده می‌شود، زیرا بسیار نرم بوده و خاصیت جذب رطوبت بالایی دارد.

در حین خرید به چه نکاتی توجه کنیم؟

راهنمای خرید لباس ورزشی

لباسی که برای ورزش کردن می‌پوشید، بر عملکرد شما تاثیر خواهد گذاشت. در ادامه این نکات را به شما معرفی خواهیم کرد.

۱. اندازه و سایز مناسب

برای اینکه در باشگاه و در حین ورزش بهترین عملکرد را داشته باشید، مهم است لباسی را بپوشید که از لحاظ اندازه، کاملا مناسب شما باشد. هدف شما در باشگاه ممکن است افزایش یا کاهش سایز باشد، اما برای شروع، لباسی را انتخاب کنید که مناسب شما باشد. پوشیدن یک تاپ خیلی تنگ یا یک شلوارک خیلی گشاد خیلی انتخاب مناسبی برای شما نخواهد بود.

۲. کیفیت

فرقی نمی‌کند چه ورزشی را انجام می‌دهید، از یوگا گرفته تا بدنسازی و فوتبال، لباس شما باید کیفیت مناسبی داشته باشد؛ بنابراین در هنگام خرید لباس ورزشی حتما به متریال لباس‌ها و نحوه‌ی دوخت‌شان توجه کنید. امروزه شما می‌توانید انواع لباس‌ها را با قیمت‌های پایین هم پیدا کنید، اما اهمیت کیفیت را زمانی متوجه خواهید شد که یک لباس باکیفیت بپوشید و ورزش کنید.

۳. راحت بودن لباس

لباس شما باید طوری باشد که در حین ورزش محدودیتی برای انجام حرکات خود احساس نکنید؛ برای مثال زمانی که شلوار یا شلوارک شما بیش از اندازه تنگ باشد، در حین ورزش شما دائما نگران خواهید بود که مبادا لباستان پاره شود. بنابراین بهتر است لباس شما ویژگی انعطاف‌پذیری مناسبی داشته باشد.

۴. مقاومت در برابر عرق

در این حین که به دنبال یک لباس با اندازه و سایز مناسب می‌گردید، باید به جنس لباس هم به خوبی توجه کنید. اگر تمرینات قدرتی با شدت بالا انجام می‌دهید، به سراغ لباس‌هایی از جنس پنبه نروید؛ زیرا لباس‌های پنبه‌ای عرق و آب را جذب می‌کنند و با عرق کردن سنگین می‌شوند و در نهایت ورزش کردن را برایتان سخت می‌کنند. در عوض به دنبال لباس‌هایی باشید که در برابر عرق مقاوم‌اند و خاصیت تنفس پذیری دارند.

۵. ویژگی‌های محافظتی

اگر در فضای بیرون از خانه یا باشگاه ورزش می‌کنید حتما باید شرایط آب و هوایی را قبل از خرید لباس در نظر بگیرید. مهم است که لباس شما برخی ویژگی‌های خاص دیگر هم داشته باشد. برای مثال در فصل پاییز و زمستان لباس شما باید جوری باشید که نه از گرمای زیاد خفه شوید و نه آن‌قدری کم باشد که سرما بخورید. لباس‌های ضد‌آب و ضدباد در این مواقع می‌توانند کاربردی باشند.

همچنین لباس شما می‌تواند یک قسمت امن و مناسب برای نگهداری از گوشی همراهتان داشته باشد تا دیگر نگران گم کردن آن نباشید.

۶. به ورزش خود دقت کنید

هر ورزشی متفاوت است و لباس مناسب برای آن هم متفاوت است و باید یک‌سری ویژگی‌های مخصوص خود را داشته باشد. برای مثال لباسی که شما برای شنا یا گلف می‌پوشید با لباسی که برای والیبال می‌پوشید متفاوت است. همچنین در برخی ورزش‌ها مثلا یوگا، شما روی انعطاف‌پذیری خود کار خواهید کرد؛ اینجاست که کیفیت لباس خود را نمایان می‌کند و اگر لباس شما کیفیت خوبی نداشته باشد، نمی‌توانید حرکات را کامل و به درستی انجام دهید.

۷. قیمت

لباس‌های ورزشی باکیفیت قیمت تقریبا بالایی دارند، اما اگر بودجه‌ی محدودی برای خرید لباس‌های ورزشی دارید، می‌توانید یک برنامه‌ریزی هوشمندانه داشته باشید تا مجبور نباشید زود به زود لباس بخرید. تنوع لباس‌های ورزشی بسیار زیاد هستند و شما با توجه به نوع فعالیتتان می‌توانید مدل مورد نظرتان را انتخاب کنید (لگ، شلوارک، بایکر، شلوار ورزشی، نیم‌تنه، تاپ، تی‌شرت و…).

بهترین برندهای خارجی تولید کننده‌ی لباس ورزشی

حتی اگر تا به حال ورزش نکرده باشید هم نام این برندها به گوشتان خورده است. اگر قصد خرید لباس ورزشی از یک برند باسابقه و قدرتمند را دارید، برندهای زیر می‌توانند گزینه‌های مناسبی باشند:

  • نایک Nike – برند آمریکایی
  • آدیداس Adidas – برند آلمانی
  • آندر آرمور Under Armour – برند آمریکایی
  • ریباک Reebok – برند آمریکایی
  • پوما Puma – برند آلمانی
  • فیلا Fila – برند ایتالیایی
  • نیو بالانس New Balance – برند آمریکایی
  • لولولمون – Lululemon – برند کانادایی
  • جیم شارک Gymshark – برند بریتانیایی
  • اسیکس Asics – برند ژاپنی

منابع: sportcasuals, prosportsoutlook, ۳clickfitness

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۲ دیدگاه
  1. حسام

    با سلام لباس هایی که تحت عنوان تی شرت های تنفسی در بازار و فروشگاه ها موجود است ، از کدام جنس از این موارد بالاست؟

    1. سلام. پنبه و پلی‌استر جز متریال‌هایی هستن که تنفس‌پذیری خوبی دارن. لباس‌های ورزشی که از جنس پلاستیک باشن معمولا تنفس‌پذیری خیلی کمی دارن و با چند بار استفاده بوی نامطبوعی میگیرن.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه