عبور تاریخی از نقطه‌ی بی‌بازگشت

۱۹ فروردین ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

هواپیمای خورشیدی «سولار ایمپالس ۲» Solar Impulse 2 از شهر «ناگویا» در ژاپن به مقصد جزایر هاوایی آغاز به پرواز کرده است.

دو روز پیش، یکی از مشکل‌ترین و در عین حال هیجان‌انگیزترین پروازهای دور دنیا با هواپیمایی خورشیدی از کشور ژاپن آغاز شد و همچنان ادامه دارد.

این هواپیما که تنها از انرژی خورشید به عنوان سوخت تغذیه می‌کند، به مدت ۱۲۰ ساعت پرواز و مسافتی بیش از ۷۹۰۰ کیلومتر را طی خواهد کرد. این پراوز از کشور ژاپن به جزایر هاوایی در قاره‌ی آمریکای شمالی، یکی از سخت‌ترین و خطرناک‌ترین پروازهای سولار ایمپالس به شمار می‌رود. خلبان این هواپیما «آندره بورشبرگ» (Andre Borschberg) روز یک‌شنبه هفتم تیر ساعت ۲۱:۳۰ به وقت ایران از ناگویای ژاپن به تنهایی هدایت این هواپیما را به عهده گرفته و شروع به پرواز کرد و حالا باید پنج روز و پنج شب سختی را تحمل کند. نه ساعت از زمان آغاز پرواز می‌گذشت که بورشبرگ تایید کرد به جایی رسیده که دیگر نمی‌تواند به ژاپن برگردد و باید به مسیراش ادامه دهد.

google-plane-01

سولار ایمپالس ۲ در ناگویای ژاپن

اگر این پرواز موفقیت آمیز باشد، طولانی‌ترین پرواز تک نفره در تاریخ هواپیمایی محسوب خواهد شد. عبور این هواپیما از فراز اقیانوس آرام، طولانی‌ترین مسافت طی شده توسط یک هواپیمای خورشیدی را رقم خواهد زد. این هواپیما پیش از این در مسیراش به چین و ژاپن از ابوظبی در خاورمیانه و هند و میانمار عبور کرده بود، اما در ژاپن به دلیل شرایط بد جوی بلاتکلیف مانده بود. تیم برنامه‌ریز این پرواز، مطمئن است که شرایط جوی در اقیانوس آرام مساعد خواهد بود و به سولار ایمپالس اجازه می‌دهد که این پرواز تاریخی را کامل کند. در طی این پرواز ۱۲۰ ساعته بورشبرگ تنها می‌تواند به مدت بیست دقیقه خواب‌های کوتاه داشته باشد و برای حفظ آرامش خود و بیدار ماندن به یوگا و مدیتیشتن تکیه خواهد کرد.

google-plane-02

آندره بورشبرگ در حال آماده‌ شدن برای خلبانی سولار ایمپلاس ۲

سولار ایمپالس ۲ مدل متفاوت و ارتقایافته‌ی هواپیمای سولار ایمپالس است که در سال ۲۰۱۳ میلادی بر فراز ایالات متحده‌ی امریکا پرواز کرد. طول بال‌های آن ۷۲ متر است و ۲.۳ تن وزن دارد. بال‌های آن با ۱۷۰۰۰ سلول خورشیدی پوشیده شده که انرژی مورد نیاز برای پرواز در طول روز را فراهم می‌کند و علاوه بر این، باتری‌های لیتیومی را هم برای پرواز در شب شارژ می‌کند. وقتی که این هواپیمای خورشیدی با سرعت ۱۴۰ کیلومتربر ساعت به ارتفاع ۸۸۰۰ متری برسد، بورشبرگ با دمای بسیار سرد و منجمد کننده‌ای مواجه خواهد شد. گرچه سورلار ایمپالس در مقایسه با هواپیماهای دیگر با سرعت پایینی حرکت می‌کند، اما با این وجود سرعت‌اش بسیار بیشتر از کشتی‌های پشتیبانی بوده و این کشتی‌ها نمی‌توانند آن را در دریا دنبال کنند. به این ترتیب بورشبرگ در این ماجراجویی کاملا تنها خواهد بود.

google-plane-03

یاسمین بورشبرگ، همسر آندره، در حال به اهتزاز در آوردن پرچم ژاپن هنگام بلند شدن هواپیما

منبع: Wired

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه