بایدن برای حمایت از اکتشاف در ماه بودجه‌ی ناسا را افزایش می‌دهد

۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
مرکز فضایی کندی ناسا

بیش از دو ماه پس از انتخاب به‌عنوان ریاست جمهوری آمریکا، «جو بایدن» کلیات پیشنهادی خود درباره‌ی بودجه‌ی سال ۲۰۲۲ را ارائه داده است که در آن نشانه‌های امیدوارکننده‌ای برای ناسا دیده می‌شود.

رییس جمهور آمریکا برای سال مالی ۲۰۲۲ که از ابتدای اکتبر (مهر) آغاز می‌شود، از کلیات لایحه‌ی بودجه رونمایی کرده است که در آن بودجه‌ی ناسا ۲۴٫۷ میلیارد دلار درخواست شده که ۶٫۳ درصد یعنی ۱٫۵ میلیارد دلار نسبت به بودجه‌ی سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است. کلیات لایحه‌ی بودجه که در ۹ آوریل (۲۰ فروردین) ارائه شده، یک روش سنتی برای سال نخست دولت‌های جدید در آمریکا که برای هم‌ترازی با تقویم بودجه‌ی کنگره درنظر گرفته می‌شود.

«استیو جورزیک» (Steve Jurczyk) سرپرست اقدامات ناسا از این بودجه‌ی پیشنهادی استقبال کرد و گفت: «این درخواست بودجه‌ی ۲۴٫۷ میلیارد دلاری نشان‌دهنده‌ی تعهد دولت بایدن به ناسا و شرکای آن است که طی سال گذشته در شرایط دشوار زحمت زیادی کشیده‌اند و موفقیت‌های بی‌سابقه‌ای کسب کرده‌اند.»

اشاره‌ی جورزیک به‌ویژه به آغاز برنامه‌های سرنشین‌دار تجاری به ایستگاه فضایی بین‌المللی و پرتاب و رسیدن موفق مریخ‌نورد پشتکار به مریخ است. او درباره‌ی بودجه‌ی ۲۰۲۲ ناسا خاطرنشان کرد: «کارکنان ناسا و مردم آمریکا تحت تأثیر آنچه در این درخواست بودجه ارائه شده، تشویق خواهند شد. این سرمایه‌گذاری ما در آینده و نشان‌دهنده‌ی اعتماد به چیزی است که این آژانس ارائه می‌دهد.»

به گفته‌ی او این درخواست همچنین باعث پیشبرد برنامه‌های ناسا برای درک بهتر زمین و پیش‌بینی بهتر اثرات تغییرات آب‌وهوایی می‌شود و منابع لازم را برای ادامه‌ی پیشبرد کاوش‌های فضایی آمریکا به ماه و مریخ فراهم می‌کند.

در این طرح تحقیقات و برنامه‌های گوناگون ناسا مورد توجه قرار گرفته است. از جمله در زمینه‌ی تغییرات آب‌وهوایی ۲٫۳ میلیارد دلار پیشنهاد شده که بر خلاف سال‌های قبل، روند افزایشی را نشان می‌دهد. اما شاید مهم‌ترین نکته‌ی این بودجه را اختصاص ۶٫۹ میلیارد دلار برای برنامه‌ی آرتمیس ناسا و فرود انسان بر روی ماه دانست که ۳۲۵ میلیون دلار افزایش را نسبت به قبل نشان می‌دهد.

برنامه‌ای که برای بازگشت به ماه طراحی شده و اکنون ناسا اعلام کرده که طی برنامه‌ی ابتکاری دولتی بایدن-هریس قرار است علاوه بر فرود نخستین زن، نخستین انسان رنگین‌پوست را هم در ماه فرود آورد.

هرچند تیم فضانوردان برنامه‌ی آرتمیس در ماه آذر از سوی ناسا اعلام شد اما هنوز نام دو نفری که برای نخستین بار در این برنامه و طی مأموریت «آرتمیس ۳» (Artemis III) در سال ۲۰۲۴ به ماه می‌روند، مشخص نشده است. قرار است پیش از این مأموریت، در ماه نوامبر (آبان) امسال مأموریت بدون سرنشین «آرتمیس ۱» انجام شود و مأموریت بدون سرنشین «آرتمیس ۲» هم برای ماه آگوست ۲۰۲۳ برنامه‌ریزی شده است.

بخشی از تیم آرتمیس ناسا

برخی از اعضای تیم آرتمیس ناسا
Credit: Mark Felix/Getty Images

به گفته‌ی «بهاویا لال» (Bhavya Lal) سرپرست کارکنان ستاد ناسا اگرچه مشخص نیست که فضانوردان چه کسانی هستند اما احتمال حضور یک فضانورد رنگین‌پوست نشان می‌دهد که این لحظاتی تاریخی در پیشبرد عدالت برای همه‌ی بشریت است.

در این پیشنهاد بودجه همچنین اگرچه سهم اختصاصی برای برخی مأموریت‌ها درنظر گرفته نشده است، اما مشخصا برنامه‌هایی مانند آوردن نمونه‌های جمع‌آوری شده توسط مریخ‌نورد پشتکار و همچنین فضاپیمای کلیپر به قمر مشتری و دراگون‌فلای به زحل که پیش از این نگرانی‌هایی برای تعیین بودجه داشتند، درنظر گرفته شده‌اند. تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن هم که پس از جیمز وب رصدخانه‌ی شاخص بعدی ناسا است، در این طرح لحاظ شده است.

با توجه به این جزئیات ارائه شده در طرح پیشنهادی اولیه، به‌نظر می‌رسد که هیچ یک از مأموریت‌ها و اهداف ناسا از بین نخواهند رفت. این در حالی است که در پیشنهادهای دولت ترامپ برخی برنامه‌ها از جمله تحقیقات با رویکردهای هوانوردی با پیشنهاد حذف روبه‌رو می‌شد.

با ارائه‌ی این طرح پیشنهادی از سوی بایدن، اکنون کارمندان دولت باید جزئیات اجرایی آن را مشخص و اهداف دقیق موارد اصلی را تعیین کنند. اما در نهایت این کنگره است که مسؤول چگونگی اختصاص کل بودجه به برنامه‌ها و سازمان‌های منفرد خواهد بود و می‌تواند اولویت‌های دولت بایدن را بپذیرد یا رد کند.

دولت بایدن طبق روند معمول؛ قصد دارد لایحه‌ی کامل بودجه را پیش از ۳۰ سپتامبر (۸ شهریور) یعنی زمانی که برنامه‌ی مالی فعلی پایان می‌یابد، نهایی کند.

عکس کاور: مرکز فضایی کندی ناسا

Credit: iStock

منابع: Daily Mail, Space

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه