مریخ‌نورد پشتکار سلفی دوتایی خود با بالگرد نبوغ را به اشتراک گذاشت

۲۱ فروردین ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
سلفی مریخ‌نورد پشتکار به همراه بالگرد مریخ‌پیمای نبوغ

مریخ‌نوردهای ناسا در فضای باز مریخ تمایل زیادی به عکاسی از خود دارند و درست چندین روز پس از مریخ‌نورد کنجکاوی، مریخ‌نورد پشتکار یک سلفی دوتایی به همراه بالگرد نبوغ گرفته است.

در حالی که چند روز پیش پس از تلاشی ۶ مرحله‌ای بالگرد مریخ‌پیمای نبوغ (Inegnuity Helicopter) از شکم مریخ‌نورد پشتکار (Perseverance Mars Rover) بیرون آمد و روی سطح سیاره‌ی سرخ قرار گرفت، حالا پشتکار که باید از مسافر کوچک خود دور شود، گویا همچنان نگران اوست و این موضوع در سلفی تازه‌ای که با او گرفته، دیده می‌شود که مانند نگاه والدین به فرزند، به «نبوغ» نگاه می‌کند.

این عکس در روز ۶ آوریل (۱۶ فروردین) و در چهل و ششمین روز مریخی گرفته شده است. برای ثبت این تصویر از دوربین «واتسون» (WATSON) استفاده شده است که بخشی از ابزار «شرلوک» (SHERLOC) مریخ‌نورد محسوب می‌شود و به انتهای بازوی رباتیک متصل است.

همین چند روز پیش بود که مریخ‌نورد کنجکاوی یک سلفی تماشایی را در کنار یک صخره‌ی مریخی منتشر کرد و اکنون پشتکار هم زمان را مناسب دیده تا پیش از انجام یک مأموریت تاریخی، یکی از آخرین عکس‌ها را از خود و نبوغ بگیرد.

ساخت این تصویر موزاییکی چند ساعت طول کشیده است. پشتکار ۶۲ عکس گرفته است و در نهایت پس از پردازش و مقیاس‌بندی عکس‌ها، این سلفی به‌عنوان نتیجه‌ی جذاب نهایی منتشر شد که در آن پشتکار روی سطح مریخ حدود ۴ متر از بالگرد نبوغ فاصله دارد و از یک سو به آن و از سوی دیگر به لنز دوربین واتسون نگاه می‌کند.

سلفی مریخ‌نورد پشتکار به همراه بالگرد مریخ‌پیمای نبوغ

سلفی مریخ‌نورد پشتکار به همراه بالگرد مریخ‌پیمای نبوغ

به گفته‌ی ناسا این عکس دو مسافر تازه‌ی مریخ را تنها چند روز پیش از یک رویداد تاریخ‌ساز در کاوش‌های این سیاره نشان می‌دهد. اعضای تیم مأموریت در حال آماده‌سازی هستند تا نبوغ نخستین پرواز خود را روز یکشنبه ۱۱ آوریل (۲۲ فروردین) انجام دهد.

برای این کار سیستم‌های مریخ‌نورد که به‌خوبی در سرمای سخت شب مریخ دوام آورده‌اند، آزمایش می‌شوند تا در نهایت اگر همه چیز خوب پیش برود، نبوغ با رساندن سرعت چرخش پره‌های خود به ۲۵۳۷ دور بر دقیقه از سطح مریخ بلند شود و ۳۰ ثانیه در ارتفاع ۳ متری معلق بماند.

این شیوه‌ی پرواز، نخستین پرواز کنترل‌شده‌ی ساخته‌های بشر در یک سیاره‌ی دیگر است و طی یک ماه آینده با مسیرهای پروازی مختلف مختلف دنبال خواهد شد که هدف آن به نمایش گذاشتن امکان کاوش‌های هوایی در مریخ است.

نمای نزدیک‌تر از سلفی مریخ‌نورد پشتکار با بالگرد مریخ‌پیمال نبوغ

نمای نزدیک‌تر از مریخ‌نورد پشتکار در حالی که به بالگرد مریخ‌پیمای نبوغ نگاه می‌کند.
Credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS/Seán Doran

بالگرد ۱٫۸ کیلوگرمی نبوغ هیچ ابزار علمی با خود حمل نمی‌کند اما پروازهای خود را به کمک دوربینی با وضوح بالا ثبت و مستندسازی می‌کند. پشتکار هم با حرکت به سمت منطقه‌ای مناسب و ایمن کل مسیرهای پروازی نبوغ را در نظر خواهد داشت و حتی به گفته‌ی ناسا این احتمال وجود دارد که بتواند صدای پره‌های بالگرد را با دو میکروفن خود ثبت کند.

اگر برنامه‌ی نبوغ موفقیت‌آمیز باشد، مأموریت‌های آینده‌ی سیاره‌ی سرخ اغلب شامل هلیکوپتر خواهد بود که می‌تواند به‌عنوان دستیاری برای مریخ‌نورد اصلی عمل کند و داده‌های لازم را جمع‌آوری کند.

پس از پایان مأموریت بالگرد نبوغ پشتکار روی مأموریت اصلی خود که کاوش نشانه‌های حیات باستانی میکروبی در مریخ است، تمرکز خواهد کرد و نمونه‌های گوناگونی را برای آوردن به زمین جمع‌آوری می‌کند.

عکس کاور: سلفی مریخ‌نورد پشتکار به همراه بالگرد مریخ‌پیمای نبوغ

Credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS

منابع: NASA, Space

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. حسین کمال ابادی

    از نظر من امکان دارد این پروژه مریخ نورد یک تاکتیک علمی باشد و واقعیت نداشته باشد

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه