«نبوغ» در فضای میان‌سیاره‌ای هر دو هفته شارژ می‌شود

۲۸ مرداد ۱۳۹۹ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
بالگرد مریخی نبوغ

ناسا در روزهای گذشته موفق شد گام بزرگی از مأموریت مریخ ۲۰۲۰  را تکمیل کند و نخستین بالگرد مریخی را که با نام «نبوغ» (Ingenuity) شناخته می‌شود، شارژ کند. گامی که تا رسیدن به مریخ، نیاز به تکرار پیوسته‌ی آن است.

این آژانس در بیانیه‌ای اعلام کرد شش باتری لیتیومی که نیروی نبوغ را تأمین می‌کنند، برای نخستین بار در روز ۷ آگوست (۷ مرداد) شارژ شده‌اند و فرآیند شارژ شدن هشت ساعت به طول انجامیده است.

«تیم کانام» (Tim Canham)، مدیر عمیلات این بالگرد از JPL گفت: «این نقطه عطفی بزرگ بود. زیرا نخستین فرصت ما پس از پرتاب در ۳۰ آوریل بود که نبوغ را روشن کنیم و به ابزارهای الکترونیکی آن تحرک آزمایشی بدهیم. از آنجا که همه چیز طبق روند پیش‌بینی شده است، ما هر دو هفته عملیات مشابهی را انجام می‌دهیم تا شارژ را در وضعیتی قابل قبول حفظ کنیم.»

بالگرد نبوغ در حال حاضر نیروی خود را از سامانه‌ی انرژی هسته‌ای مریخ‌نورد پشتکار می‌گیرد که با عنوان «ژنراتور ترموالکتریک رادیوایزوتوپ چند-مأموریتی» (Multi-Mission Radioisotope Thermoelectric Generator) یا به صورت کوتاه‌شده MMRTG شناخته می‌شود و توسط وزارت انرژی آمریکا ساخته شده است.

این بالگرد با وزن ۴ پوندی (۱٫۸ کیلوگرمی) به پژوهشگران این امکان را می‌دهد تا عملکرد پرواز تجهیزات سنگین‌تر از هوا را در مریخ بررسی کنند.

پس از آنکه مریخ‌نورد پشتکار در ۱۸ فوریه ۲۰۲۱ با موفقیت روی سیاره‌ی سرخ فرود بیاید، نبوغ چند پرواز آزمایشی انجام خواهد داد. در ادامه و در صورت موفقیت‌آمیز بودن استقرار، نبوغ توسط سلول‌های خورشیدی خود تغذیه می‌شود و به نیروی مریخ‌نورد پشتکار وابسته نخواهد بود.

میمی آنگ (MiMi Aung) مدیر پروژه‌ی بالگرد نبوغ در JPL گفت: «این فعالیت شارژ نشان می‌دهد که ما از پرتاب با موفقیت گذشتیم و می‌توانیم در فضای سخت میان‌سیاره‌ای به کنترل ادامه دهیم. ما پیش از انجام نخستین پرواز آزمایشی روی سیاره‌ای دیگر، هنوز کارهای زیادی برای انجام داریم، اما همه به آینده خوشبین هستیم.»

بدین ترتیب در روزهای آینده نیز شاهد دومین شارژ این بالگرد مریخی مأموریت Mars 2020 خواهیم بود. مریخ‌نورد پشتکار در تاریخ ۳۰ جولای ساعت ۷:۵۰ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۶:۲۰ به وقت ایران) به فضا پرتاب شد تا پس از رسیدن به مریخ، مأموریت حداقل ۶۸۷ روزه (یک سال مریخی) را آغاز کند و در جست‌وجوی حیات در گذشته‌های دور این سیاره باشد. ناسا با برنامه‌های رباتیک خود در مریخ قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ مأموریتی سرنشین‌دار به این سیاره بفرستد.

عکس کاور: هلیکوپتر نبوغ

Credit: NASA

منبع: Fox News

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه