ویدیوی الهام‌بخش ناسا برای تمدید مأموریت ایستگاه فضایی تا سال ۲۰۳۰ را ببینید

در هفته‌های گذشته بود که ناسا از تمدید مأموریت ایستگاه فضایی بین‌المللی تا سال ۲۰۳۰ خبر داد و حالا با ویدیویی الهام‌بخش، چرایی ادامه‌ی این مأموریت ارزشمند را به‌تصویر کشیده است.

«بیل نلسون» (Bill Nelson) مدیر ناسا در هفته‌های گذشته اعلام کرد که دولت بایدن-هریس متعهد به تمدید عملیات ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) تا سال ۲۰۳۰ شده است و به همکاری با شرکای بین‌المللی ایستگاه شامل آژانس فضایی اروپا (ٍESA)، آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن (JAXA)، آژانس فضایی کانادا (CSA) و سازمان فضایی دولتی روسیه (Roscosmos) ادامه خواهد داد تا تحقیقات پیشگامانه‌ی این آزمایشگاه مداری منحصربه‌فرد همچنان تا پایان دهه پیش برود.

به گفته‌ی او «ایستگاه فضایی بین‌المللی چراغ راه همکاری‌های علمی صلح‌آمیز بین‌المللی است و برای بیش از ۲۰ سال، باعث پیشرفت‌های علمی، آموزشی و فناوری عظیمی را به سود بشریت شده است.»

نلسون گفت: «من خوشحالم که دولت بایدن-هریس متعهد به ادامه‌ی عملیات ایستگاه تا سال ۲۰۳۰ است. مشارکت مستمر ایالات متحده آمریکا در ایستگاه فضایی بین‌المللی، نوآوری و رقابت را افزایش می‌دهد و همچنین تحقیقات و فناوری لازم برای فرستادن نخستین زن و نخستین فرد رنگین‌پوست به ماه را تحت برنامه‌ی آرتمیس (Artemis) ارتقا می‌دهد و راه را برای فرستادن نخستین انسان به مریخ هموار می‌کند.»

او افزود: «با توجه به اینکه که کشورهای بیشتری در فضا فعال هستند، از همیشه مهم‌تر است که آمریکا به رهبری جهان در اتحادهای بین‌المللی رو به رشد و همچنین به مدل‌سازی قوانین و هنجارها برای استفاده‌ی مسالمت‌آمیز و مسؤولانه از فضا ادامه دهد.»

در طول دو دهه‌ی گذشته، آمریکا حضور مستمر انسانی را در مدار زمین برای آزمایش فناوری‌ها، انجام تحقیقات علمی و توسعه‌ی مهارت‌های مورد نیاز برای کاوش فضای دوردست، حفظ کرده است. آزمایشگاه منحصربه‌فرد ریزگرانش در مدار زمین، میزبان بیش از ۳۰۰۰ آزمایش تحقیقاتی از بیش از ۴۲۰۰ پژوهشگر در سراسر جهان بوده است و پیشرفت‌های علمی، آموزشی و فناوری عظیمی را به سود مردم روی زمین شکل داده است. نزدیک به ۱۱۰ کشور و منطقه در فعالیت‌های درون‌ایستگاهی مشارکت داشته‌اند، ازجمله بیش از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز که سالانه در برنامه‌های علمی، فناوری، مهندسی و ریاضیات فعالیت دارند.

ابزارهای موجود در ایستگاه فضایی بین‌المللی که در هماهنگی با دیگر ابزارهای پرواز آزاد در مدار استفاده می‌شوند، به ما کمک می‌کنند تا اثرگذاری خشکسالی و سلامت جنگل‌ها را اندازه‌گیری کنیم تا بتوانیم درک بهتری از تعامل آلاینده‌های کربنی و آب‌وهوا در مقیاس‌های زمانی مختلف داشته باشیم. بنابراین ادامه‌ی بهره‌برداری از این ابزار و دیگر ابزارهای مرتبط با آب‌وهوا تا پایان دهه، درک ما را از چرخه‌ی آب‌وهوا بسیار افزایش می‌دهد.

تمدید عملیات ایستگاه فضایی بین‌المللی تا سال ۲۰۳۰، یک دهه‌ی مؤثر از پیشرفت در تحقیقات را ممکن می‌سازد و امکان انتقال یکپارچه‌ی توانمندی‌های موجود در مدار پایین زمین را به یک یا چند مقصد تجاری و دارای مالکیت خصوصی تا اواخر دهه‌ی ۲۰۲۰ فراهم می‌کند.

تصمیم برای گسترش عملیات و مناقصه‌های اخیر ناسا برای توسعه‌ی مشترک ایستگاه‌های فضایی تجاری، حضور و قابلیت‌های انسانی بدون وقفه و مستمر در مدار زمین را تضمین می‌کند که هر دو از جنبه‌های حیاتی برنامه‌ی ناسا برای انتقال ایستگاه فضایی بین‌المللی هستند.

عکس کاور: ایستگاه فضایی بین‌المللی در مدار زمین
Credit: NASA

منبع: NASA

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. فاطمه

    کاش پولای ما هم خرج پیشرفت علم و

    محافظت از زمین و انسان ها میشد و نه…

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما