چه ویژگی‌هایی در نمایشگر گوشی هوشمند اهمیت زیادی دارند؟

۲۱ شهریور ۱۴۰۲

زمانی که می‌خواهید یک گوشی جدید خریداری کنید، بدون شک باید به کیفیت نمایشگر گوشی هوشمند موردنظر هم توجه کنید. برای نمایشگر اصطلاحات تخصصی زیادی مطرح می‌شود که اگر با آن‌ها آشنایی ندارید، این اصطلاحات برای برخی کاربران می‌توانند سردرگم‌کننده باشند. در این ویدیو به مهم‌ترین اصطلاحات مربوط به این موضوع می‌پردازیم تا بتوانید بهتر یک نمایشگر مناسب برای گوشی هوشمند انتخاب کنید.

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy S23 Ultra دو سیم کارت ظرفیت 256 گیگابایت و رم 12 گیگابایت - ویتنام

رزولوشن و تراکم پیکسلی

نمایشگر گوشی

اول از همه باید رزولوشن را معرفی کنیم. به زبان ساده رزولوشن به تعداد پیکسل‌های به کار رفته در طول و عرض نمایشگر گفته می‌شود. به عنوان مثال می‌توانیم به رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل اشاره کنیم که این یعنی در طول و عرض نمایشگر به ترتیب ۱۹۲۰ و ۱۰۸۰ پیکسل تعبیه شده است. هرچقدر رزولوشن بالاتر باشد، تراکم پیکسلی بیشتر خواهد بود و در نتیجه در هر اینچ از نمایشگر، تعداد پیکسل بیشتری قرار می‌گیرد.

روشنایی و رفرش‌ریت

نمایشگر گوشی

حالا باید به سراغ نیت برویم. نیت (Nit) یک واحد اندازه‌گیری برای شدت نور ایجاد شده از طرف نمایشگر است. هرچقدر این عدد بیشتر باشد، نمایشگر گوشی می‌تواند نور بیشتری تولید کنند که این موضوع منجر به عملکرد بهتر در محیط‌های بیرون می‌شود.

نمایشگر گوشی

نرخ به‌روز‌رسانی یا همان رفرش‌ریت هم از دیگر ویژگی‌های کلیدی نمایشگر گوشی محسوب می‌شود. هرچقدر این عدد بیشتر باشد، این یعنی نمایشگر موردنظر می‌تواند محتوای نمایشگر را در هر ثانیه با سرعت بالاتری به‌روز‌رسانی کند و محتوای در حال نمایش روان‌تر ارائه می‌شود. این روزها بسیاری از گوشی‌های میان‌رده از نمایشگر مبتنی بر رفرش‌ریت ۹۰ و ۱۲۰ هرتز بهره می‌برند و تعداد گوشی‌های دارای رفرش‌ریت ۶۰ هرتز بسیار کمتر شده است.

فناوری‌های ساخت نمایشگر گوشی

نمایشگر گوشی

بعد از مطرح شدن این نکات، باید به سراغ فناوری‌های ساخت نمایشگر برویم. اول از همه باید LCD را معرفی کنیم که به معنای نمایشگر کریستال مایع است. در این فناوری، تعدادی کریستال مایع توسط نور پس‌زمینه روشن می‌شوند. نمایشگر LCD زیر نور خورشید عملکرد خوبی دارد ولی از نظر نمایش رنگ، نسبت به فناوری OLED که نیازی به نور پس‌‌زمینه ندارد، عملکرد ضعیف‌تری از خود نشان می‌دهد. همچنین باید به نمایشگرهای TFT LCD اشاره کنیم که از نظر زاویه دید و تولید رنگ حرف زیادی برای گفتن ندارند. مهم‌ترین نقطه قوت نمایشگر TFT این است که انرژی کمتری نسبت به رقبا مصرف می‌کند.

بهترین نمایشگرهای LCD، نوع IPS هستند که زاویه دید بهتری ارائه می‌کنند. این روزها با وجود اینکه هزینه‌ی ساخت نمایشگرهای OLED بسیار کمتر شده، ولی همچنان شرکت‌های زیادی به استفاده از نمایشگرهای IPS ادامه می‌دهند که حتی زیر نور مستقیم خورشید هم قابل استفاده هستند. نمایشگر PLS LCD هم توسط سامسونگ توسعه پیدا کرده و در کل شباهت زیادی به نمایشگرهای IPS LCD دارد.

همانطور که گفتیم، با کاهش هزینه‌های ساخت نمایشگر OLED، روز‌به‌روز این تکنولوژی در گوشی‌های بیشتری مورد استفاده قرار می‌گیرد. AMOLED یکی از زیرمجموعه‌های OLED است که بیشتر نمایشگر گوشی های هوشمند مبتنی بر همین فناوری هستند. این فناوری برای نشان دادن پیکسل‌ها نیازی به نور پس‌زمینه ندارد و هر پیکسل به طور مجزا نور را جداگانه ساطع می‌کند. این نوع نمایشگرها می‌توانند به راحتی بخشی از پیکسل‌ها را خاموش کنند و با این کار کنتراست تصویر به طور قابل توجهی بهبود پیدا می‌کند. در حال حاضر بهترین نمایشگر AMOLED در بین گوشی‌های هوشمند، در گلکسی S23 اولترا استفاده شده است.

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy S23 Ultra دو سیم کارت ظرفیت 256 گیگابایت و رم 12 گیگابایت - ویتنام
دیجی‌کالا مگ تَلِنت بستری برای کشف و پرورش، کسب درآمد و مشهور شدن استعدادهای تولید محتوای ویدیویی است. بستری برای افرادی که توانایی ساختن انواع ویدیو را برای دیجی‌کالا در «استاندارد حرفه‌ای محتوا و تصویر» دارند. افراد حاضر در پروژه‌ی تَلِنت، با ساختن ویدیو برای دیجی‌کالا، به طور مستقیم از دیجی‌کالا کسب درآمد می‌کنند.

دیجی‌کالا به سادگی امکان دسترسی به کالا را برای افرادی که توانایی ویدیوسازی حرفه‌ای دارند، فراهم می‌کند. اگر فکر می‌کنید استعداد، توانایی، امکانات، انگیزه و اشتیاق ویدیوسازی دارید، به دیجی‌کالا مگ تَلِنت بپیوندید.

برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمه‌ی زیر کلیک کنید.

درباره‌ی دیجی‌کالا مگ تَلِنت

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه