تولید آیفون در آستانه‌ی کریسمس به مشکلات اساسی برخورده است

۱۹ آذر ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه

با فرا رسیدن سه ماهه‌‌ی پایانی سال میلادی و نزدیک شدن به تعطیلات کریسمس، بازار فروش محصولات دیجیتال معمولاً شاهد افزایش تولید گوشی‌های هوشمند برای تامین فروش در فصل تعطیلات است تا بتوانند نیازهای کاربران را در این موقع از سال نیز پاسخگو باشند. اما طبق اعلام منابع آگاه، گویا اپل با مشکلات مختلفی در زنجیره‌ی تامین محصولات خود و به‌خصوص آیفون دست و پنجه نرم می‌کند که همین امر موجب شده تا اپل سرعت تولید آیفون‌های خود را کاهش دهد.

براساس گزارش وب‌سایت Nikkei Asia، تامین کنندگان اصلی غول فناوری آمریکایی از جمله شرکت فاکسکان، پگاترون و سایرین برای اولین بار در طول بیش از یک دهه تولید مستمر، ساخت گوشی‌های آیفون را کاهش دادند. ظاهراً، کارگران این کارخانه‌های تأمین‌کننده به جای اضافه‌کاری، که در دوره‌ی پایانی سال رایج است بیشتر مرخصی می‌گیرند. در این گزارش آمده که دو سال قرنطینه، کمبود تراشه و نیروی انسانی بالاخره شرکت تولیدکننده‌ی آیفون را تحت تاثیر خود قرار داده است.

باید خاطرنشان کنیم که کارگران معمولاً در طول فصل تعطیلات به اضافه‌کاری می‌پردازند، زیرا در این دوره اپل بیشترین فروش گوشی‌های آیفون را به ثبت می‌رساند. علاوه بر این تیم کوک، مدیر عامل اپل قبلا گفته بود که محدودیت‌های عرضه به بازار در زمان معرفی سری جدید آیفون نیز ۶ میلیارد دلار هزینه برای این شرکت به همراه داشته است. همانطور که احتمالا می‌دانید، دلیل این محدودیت‌ها مشکل کمبود جهانی تراشه بود.

سایت Nikkei Asia در ادامه‌ی گزارش خود آورده که اپل مجبور شد هدف تولید آیفون ۲۰۲۱ را به بیش از ۱۰ میلیون دستگاه کاهش دهد، زیرا شرکت‌های Broadcom و Texas Instruments قادر به ارائه‌ی مقدار محدودی از قطعات مورد نیاز ساخت گوشی‌های هوشمند اپل بودند.

علاوه بر این‌ها، فقدان حتی کوچک‌ترین اجزا در تولید گوشی هوشمند می‌تواند عرضه به بازار محصولات را با تاخیر زیادی روبرو کند. در گزارشی که با عنوان Nightmare before Christmas در سایت Nikkei Asia منتشر شده، آمده است که محققان این سایت با بررسی دقیق و طی مصاحبه با بیش از ۲۰ مدیر صنایع به دنبال فهمیدن این هستند که چرا اپل با مشکلات زیادی روبرو شده است.

در حال حاضر، هدف تولید این شرکت هنوز ۲۰ درصد از هدف اولیه‌ی اپل کمتر است، زیرا کوپرتینویی‌ها با محدودیت‌های سیاسی در چین، قرنطینه در ویتنام و مالزی، محدودیت‌های عرضه آن هم به دلیل افزایش تقاضا در بازار و مهم‌تر از همه مشکل کمبود تراشه دست و پنجه نرم می‌کنند.

شایان ذکر است که اوضاع تولید آیپد نیز تعریفی ندارد و حتی بدتر از قبل هم شده است. اکنون این شرکت تنها ۵۰ درصد از اهداف اولیه خود را تولید می‌کند. براساس آخرین شایعات و گمانه‌زنی‌ها، کمبود قطعات و تراشه تا ماه نوامبر سال آینده (آبان ۱۴۰۱) ادامه خواهد داشت. بنابراین مشتریانی که اکنون آیپد اپل را سفارش می‌دهند، احتمالا نمی‌توانند تبلت جدید خود را تا زمان کریسمس دریافت کنند.

موعد تحویل بسیاری از گجت‌های اپل نیز تا ژانویه ۲۰۲۲ ( اوایل بهمن ماه) اعلام شده است. از سوی دیگر، منابع نزدیک به این موضوع اعلام کرده‌اند که ظاهرا اپل از تامین‌کنندگان خود می‌خواهد تا به تولید آیفون برای ماه‌های نوامبر، دسامبر و ژانویه سال آینده سرعت بیشتری ببخشند.

کمبود تراشه معضل بزرگی است که بلای جان شرکت‌های سازنده‌ی محصولات دیجیتالی به‌خصوص گوشی‌های هوشمند شده و به گفته‌ی کارشناسان و تحلیلگران به این زودی‌ها نیز قصد رفتن ندارد. البته بد نیست که بگوییم که برخی‌ها نسبت به رفع این مشکل خوشبین هستند، مانند کریستیانو امو مدیر عامل کوالکام.

او می‌گوید معضل کمبود تراشه هر روز کمتر و کمتر می‌شود و سال آینده این وضعیت رو به بهبودی خواهد رفت. مدیر عامل کوالکام اضافه کرد که امسال حجم تامین بیشتر از سال گذشته بوده و این یعنی شرکت‌ها بالاخره به سمت خودکفایی در حال حرکت‌اند و سعی می‌کنند به مشکل پیش‌آمده غلبه کنند. اینطور که به نظر می‌رسد، توانایی شرکت‌های سازنده‌ی پردازنده در تامین تراشه‌های مورد نیاز بیشتر از سال قبل بوده و سال آینده اوضاع بهتری خواهد داشت.

برخی دیگر نیز مانند مدیرعامل ARM ادعا می‌کنند که این مشکل به این زودی‌ها حل نمی‌شود. طبق گفته‌های سیمون سجرز، بحران تراشه نه تنها بهتر نمی‌شود بلکه تا مدت‌ها ادامه هم خواهد داشت و بسیار بدتر از چیزی خواهد بود که برخی از کاربران تصور می‌کنند. جدا از این مسائل، اپل امیدوار است تا در نیمه‌‌ی اول سال آینده با هدف عرضه‌ی بیش از ۳۰۰ میلیون آیفون در سال ۲۰۲۲، فروش گوشی‌های هوشمند خود را ۳۰ درصد افزایش دهد.

بر اساس گزارش مالی اپل، مدیران این شرکت پیش‌بینی کرده‌اند که در سه‌ماهه‌ی نخست ۲۰۲۲ درآمد اپل با افزایش ۶ درصدی به ۱۱۷/۹ میلیارد دلار می‌رسد. از آنجا که بسیاری از کاربران با وجود زمان طولانی که تا عرضه‌ی آیفون ۱۴ پیش رو داریم منتظر آن هستند، این امر وظیفه‌ی اپل را با وجود مشکلات زیاد در چرخه‌ی تولید سنگین‌تر از قبل می‌کند تا باز هم مثل همیشه بتواند رضایت همه جانبه‌ی کاربران خود فراهم آورد.

منبع: Gizmochina

راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه