ناسا نام فضانوردان تیم آرتمیس را برای اعزام به ماه اعلام کرد

۲۱ آذر ۱۳۹۹ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
بخشی از تیم آرتمیس ناسا

ناسا اسامی ۱۸ فضانورد «تیم آرتمیس» شامل ۹ مرد و ۹ زن را که برای شرکت در مأموریت‌های آینده‌ی فرود بر ماه انتخاب شده‌اند اعلام کرد؛ در این میان نام «یاسمین مقبلی» فضانورد ایرانی‌تبار هم دیده می‌شود.

این تیم فضانوردانی، پیشینه و سطح تجربه‌ی گوناگون را شامل می‌شود و برخی از آن‌ها پیش از این تجربه‌ی سفرهای فضایی داشته‌اند. از جمله انتخاب کیت روبینز و ویکتور گلاور که هم‌اکنون طی مأموریت اعزام ۶۴ در ایستگاه فضایی بین‌المللی به‌سر می‌برند. کریستینا کوچ و جسیکا میر در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ در نخستین راهپیمایی‌های فضایی شرکت کردند. از میان این ۱۸ نفر، یک زن و یک مرد نخستین افرادی خواهند بود که در سال ۲۰۲۴ بر ماه گام می‌گذارند.

اما چیزی که در این میان به‌ویژه برای ایرانیان جالب توجه است حضور یاسمین مقبلی به‌عنوان یکی از اعضای تیم آرتمیس است که می‌تواند نخستین زنی باشد که روی ماه گام می‌گذارد. او که متولد ۱۳۶۲ خورشیدی در آلمان و از پدر و مادری ایرانی است، در رشته‌ی مهندسی هوافضا تحصیل کرده و خلبان نیروی دریایی آمریکا بوده است و بیش از ۲۰۰۰ ساعت تجربه‌ی پرواز با بیش از ۲۵ هواگرد گوناگون را دارد. مقبلی در سال ۲۰۱۷ برای شرکت در دوره‌های فضانوردی ناسا انتخاب شد و اکنون واجد شرایط مأموریت برای اعزام به فضاست.

اسامی کامل ۱۸ فضانورد تیم آرتمیس به این شرح است؛

  • ژوزف آکابا (Joseph Acaba)
  • کیلا بارُن (Kayla Barron)
  • راجا چاری (Raja Chari)
  • متیو دومینیک (Matthew Dominick)
  • ویکتور گلاور (Victor Glover)
  • واران هابرگ (Warren Hoburg)
  • جان کیم (Jonny Kim)
  • کریستیانا هاماک کوچ (Christina Hammock Koch)
  • ژل لیندگرن (Kjell Lindgren)
  • نیکول من (Nicole A. Mann)
  • آن مک‌کلین (Anne McClain)
  • جسیکا میر (Jessica Meir)
  • یاسمین مقبلی (Jasmin Moghbeli)
  • کیت روبینز (Kate Rubins)
  • فرنک روبیو (Frank Rubio)
  • اسکات تینگل (Scott Tingle)
  • جسیکا واتکینز (Jessica Watkins)
  • استفانی ویلسون (Stephanie Wilson)
ژوزف کابا
کاتلین روبینز
کیجل ان. لیندگرن
اسکات دی. تینگل
جسیکا میر
کریستیانا کوک
ویکتور گلاور
یاسمین مقبلی
متیو دُمینیک
نیکول من
راجا چاری
استفانی ویلسون
وارن هوبرگ
آن مک‌کلین
کیلا بارون
فرانک روبیو
جسیکا واتکینز
جانی کیم

ناسا در حال تلاش برای ایجاد سکونتگاه‌های انسانی در ماه است و برنامه‌ی آرتمیس گامی مهم برای آغاز این کار محسوب می‌شود. ناسا چندی پیش اسامی ۱۴ شرکت خصوصی همکار در پروژه‌ی آرتمیس را اعلام کرد. شرکت‌هایی که در میان آن‌ها نام اسپیس‌ایکس و نوکیا هم دیده می‌شود.

به‌زودی ناسا نام چهار شرکت خصوصی را که با آنها قرارداد خواهد بست اعلام می‌کند تا نخستین فروش منابع فضایی خارج از جهان را آغاز کند. در حالی که هنوز از سکونتگاه‌های ماه فاصله‌ی زیادی داریم، تیم آرتمیس برای مأموریت‌های بعدی به فضا آماده خواهد بود. این آژانس همراه با برنامه‌های خود برای فرود اولین زن و مرد بعدی در ماه در سال ۲۰۲۴، قصد دارد تا پایان دهه شرایط را برای حضور پایدار انسانی در تنها قمر زمین فراهم کند.

برنامه‌ریزی برای سال ۲۰۲۴ به‌ویژه با توجه به کمبود بودجه‌ی شدید ناسا که در حال حاضر برای توسعه‌ی موشک SLS و ماه‌نشین با آن روبه‌رو است، بسیار جاه‌طلبانه است. اگرچه جیم بریدنستین (Jim Bridenstine) مدیر ناسا تأکید کرده که ناسا در حال مذاکره برای تأمین بودجه‌ی ۳#۳ میلیارد دلاری است و در این زمینه حمایت قوی و دو جانبه‌ی سنا و کنگره ضروری است.

اگرچه هنوز وضعیت بودجه‌ی برنامه‌های آینده‌ی ناسا کاملا روشن نیست اما این پروژه‌های پیشگامانه اغلب با حمایت کامل هر دو حزب آمریکا همراه است. در هر صورت ناسا سرانجام به ماه بازمی‌گردد و هنگامی که این کار انجام شود، تیم آرتمیس آماده است تا فعالیت در آن را آغاز کند.

عکس کاور: بخشی از تیم آرتمیس ناسا که برای اعزام به ماه آموزش می‌بینند.

Credit: Mark Felix/Getty Images

منابع: Gizmodo, NASA

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۴ دیدگاه
  1. جواد مقدم

    برای تمام اعضإ تیم آرزوی موفقیت دارم ، هم برای برنامه ارسال فضانورد به ماه و هم ارسال تلسکوپ باشکوه جیمز وب و هم ارسال سگ مریخ نورد به مریخ . خانم یاسمن مقبلی امیدوارم یکی از افرادی باشید که در آینده قدم بر سطح ماه می گذارد ، شما باعث افتخار هر ایرانی خواهید بود اما قوا بدهید اگر رفتید با انگشتتان نام مرا در نقطه ای که زیر دست و پا نباشد روی ماسه های ماه بنویسید ، از شما سپاسگذارم .

  2. ۲۳۴۵۷۸۵۴۳۴۶۳۴

    عزیزان ناسا یک ساز مان مصنوعی برایه طراحی جنگ افزار های سری شیمیایی ارتش ۵۱ آمریکا هست و تا به حال هیچ چیزی رو به کره ما نرسانده و اکثر اطلاعات که به شما داده شده دروغ ها وحشتناکی بیش نیستند تا حالا از خودتون پرسیدین چرا یه خلبان از رویه قطب جنوب حرکت نمیکنه چون ممنوعه !

    1. لادن

      این چه حرفیه
      شما چرا باور کردی دوست عزیز
      من واقعا نمیفهمم وقتی ما هنوز این فناوری رو نداریم دلیلی نداره به یک سازمان پیشرفته برچسب بچسبونیم ناسا سازمانیه که کل دنیا میشناسنش
      چقدر خوبه وقتی راجب به چیزی اطلاعات نداریم بیخودی صفحه نذاریم????

  3. محمد

    خدای من باورم نمیشه!!!! یک ایرانی دیگر???????????????????????????????????????????????????????????? من عاشق ناسا هستم با اینکه سال نهمی هستم میخوام ریاضی فیزیک بخونم تا بتونم یه کار مهم برای بشریت انجام بدم. البته برای خارجیها این دومین زن فضانورد ایرانی است که به فضا میرود. من هم عاشق فضا نوردیم ولی خوب حاضرم هر سختی رو بخاطرش بخرم. مبارکت باشه یاسمن مقبلی عزیز. خیلی دوستون دارم آینده سازان این دنیا شمایید. روزی جهان به احترام شما خواهد ایستاد.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه