مریخ‌نورد پشتکار ناسا زمین را به مقصد مریخ ترک کرد

۹ مرداد ۱۳۹۹ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
پرتاب مریخ‌نورد پشتکار در مأموریت مارس 2020 با موشک اطلس 5

مریخ‌نورد پشتکار طبق برنامه‌ریزی و بدون تأخیر زمین را با موفقیت به مقصد مریخ ترک کرد تا راه کاوش‌های گذشته مانند مریخ‌نورد کنجکاوی را برای جست‌وجوی حیات در مریخ ادامه دهد.

مریخ از نظر اقامت آینده‌ی انسان محیط مطلوب و در دسترسی به نظر می‌رسد و به همین علت تا کنون مأموریت‌های فضایی گوناگونی به سوی آن انجام شده است. در تازه‌ترین اقدام، ناسا دقایقی پیش مریخ‌نورد پشتکار (Preseverance) را راهی این سیاره کرد تا امکان حیات را در آن بررسی کند.

امروز در ساعت ۷:۵۰ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۶:۲۰ به وقت ایران) مریخ‌نورد پشتکار با موشک اطلس ۵ راهی فضا شد تا پس از طی سفری ۷ ماهه به مریخ برسد.

در این مأموریت، پشتکار ابزارهای تازه‌ای را با خود به مقصد مریخ حمل می‌کند که به یافتن نشانه‌های حیات در مریخ به دانشمندان کمک خواهد کرد. این مریخ‌نورد برای این منظور به آزمایش سطح و جو مریخ می‌پردازد و مواد موجود در آن‌ها را آزمایش می‌کند.

از دیگر وظایف این مریخ‌نورد می‌توان به بررسی امکان تولید اکسیژن از جو مریخ اشاره کرد. آزمایشی که برای اقامت انسانی در مریخ، نقشی کلیدی خواهد داشت.

دورنمای سایت پرتاب اطلس 5 حامل پشتکار

دورنمای سایت پرتاب اطلس ۵ حامل پشتکار

یکی از ابزارهایی که در این مأموریت به مریخ فرستاده می‌شود یک هلیکوپتر مریخی است که می‌تواند تا ۹۰ ثانیه در هر روز مریخی به پرواز درآید و داده‌ها را از طریق مریخ‌نورد پشتکار به ماهواره‌ای در مدار مریخ و سپس به پایگاه زمینی انتقال دهد.

یکی از پژوهشگران آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) در این زمینه گفت: «روز خیلی بزرگی بود، خیلی شگفت زده‌ایم و افتخار می‌کنیم که تلاش‌های ما نتیجه داد. هرچند هنوز مراحل دیگری در این مأموریت داریم و باید امیدوار باشیم که به خوبی انجام شود.»

پس از قرارگیری در «مدار پارکینگ» و جدا شدن چهار موتور سوخت جامد و سپس در مرحله‌ی بعد جدایش تک موتور شتابدهنده‌ی RD-180، مجموعه‌ی پشتکار به کمک موتور پیشران آن Centaur، با موفقیت تصحیح مداری انجام داد و پس از قرارگیری در زاویه‌ی مناسب سفر بین سیاره‌ای خود به مریخ را آغاز کرد.

مریخ‌نورد پشتکار در فوریه ۲۰۲۱ (بهمن ۱۳۹۹) به مریخ می‌رسد و فصل تازه‌ای را در کاوش‌های این سیاره آغاز می‌کند.

منبع: NASA

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه