شما بگویید: آیا سامسونگ باید پرچم‌دارهایش را فقط به تراشه‌ی اسنپدراگون مجهز کند؟

۷ خرداد ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
سامسونگ اسنپدراگون

اسنپدراگون یا اگزینوس؟ پرسشی که بارها و بارها شاهد مطرح شدن آن در شبکه‌های مجازی، خبرگزاری‌های مختلف و… هستیم و معمولا هم نتیجه به نفع کوالکام و تراشه‌های اسنپدراگون می‌شود. اما با این حال دلایل خوبی دارد که همچنان به سامسونگ اعتماد داشته باشیم.

سال ۲۰۱۱ را به خاطر دارید؟ زمانی که تمام گوشی‌ها با ابعادی کمتر از ۵ اینچ راهی بازار می‌شدند، شرکتی که اکنون از آن به عنوان بزرگ‌ترین و بهترین شرکت تولیدکننده‌ی گوشی هوشمند در جهان یاد می‌کنیم، تصمیم گرفت متفاوت ظاهر شود. در نتیجه‌ی این تفکر متفاوت، محصولی با نمایشگر ۵٫۳ اینچی و تحت عنوان گلکسی نوت متولد شد. این گوشی آنقدر مورد انتقاد قرار گرفت که تصور می‌کردیم در همان بدو ورودش به بازار شکست بخورد. تصور کنید زمانی بود که حین مکالمه‌ی تلفنی، گوشی در دست کاربران مشخص نبود، اما گلکسی نوت محصولی بود که وقتی آن را نزدیک گوش می‌بردیم، گویا یک تبلت در دست داریم!

علاقه‌مندان به شرکت کره‌ای به این تفکر متفاوت اعتماد کردند، اما شرکت‌های رقیب سعی در تخریب این ایده‌ی ناب و شجاعانه داشتند. نتیجه‌ی این اعتماد، باعث گسترش بازار سامسونگ شد، روز به روز کاربران زیادی به خرید گلکسی نوت علاقه نشان می‌دادند و می‌دیدیم که در گوشه و کنار خیابان، تعداد افرادی که با قلم مشغول نوشتن روی نمایشگر بزرگ گوشی خود هستند بیشتر و بیشتر می‌شود. از کاربران حمایت و از سامسونگ هم تداوم، باعث شد نسل به نسل گوشی‌های هوشمند بزرگ‌تر و بزرگ‌تر شوند. این ایده آنقدر جذاب و ناب بود که در حال حاضر به کسی که گوشی با نمایشگر کوچک داشته باشد، با دید عجیبی نگاه می‌شود.

یک داستان مشابه دیگر، گوشی‌های تاشو هستند. اکنون می‌بینیم که طرفداران این محصولات روز به روز بیشتر و بیشتر می‌شوند اما از آن زمان خیلی نگذشته که شاهد انتشار خبرهایی مبنی بر خراب شدن زودهنگام نخستین نسل گوشی تاشوی سامسونگ یعنی گلکسی فولد بودیم. در سال ۲۰۱۹، سامسونگ تصمیم گرفت نخستین تلاش خود را در راستای تولید محصولی تاشو، در قالب یک گوشی هوشمند با نام گلکسی فولد راهی بازار کند. این گوشی آنقدر بد بود که هم همه را از گوشی‌های تاشو ناامید کرد و هم یک حس عدم تمایل نسبت به چنین طراحی در آن‌ها به وجود آورد. اما حالا شرایط فرق کرده به گونه‌ای که برای عرضه‌ی گوشی تاشوی جدید، حالا از هر شرکتی که باشد، چشم‌انتظاری می‌کنیم.

سامسونگ اسنپدراگون

عدم آگاهی کاربران از وجود لایه‌ی محافظ بسیار باریک روی نمایشگر گلکسی فولد که با کندن آن، نمایشگر از کار می‌افتاد

فلش‌بک کوتاهی زدیم به گذشته تا بگوییم سامسونگ در زمان‌هایی، برخلاف انتظارات و نیاز بازار ظاهر شد اما خودش توانست یک نیاز جدید به وجود بیاورد و در نتیجه انقلابی را در طراحی گوشی‌های هوشمند رقم بزند. حالا هم اتفاق مشابهی دارد رقم می‌خورد. با این تفاوت که حالا از کاربران انتقاد و فشار و از سامسونگ هم مثل همیشه تداوم را شاهد هستیم. چندین سال است که شرکت کره‌ای گوشی‌های خود را با تراشه‌ی اگزینوس راهی بازار جهانی می‌کند و برای یک سری از بازارهای خاص نظیر چین، آمریکا و بعضا هم کره‌ی جنوبی، مدل‌های مجهز به اسنپدراگون را در نظر می‌گیرد.

بسیاری از کاربران به حق، از عملکرد تراشه‌های اگزینوس ناراضی هستند و این پرسش منطقی را مطرح می‌کنند که وقتی مبلغ یکسانی را در مقایسه با کاربران سایر نقاط جهان پرداخت می‌کنند، چرا باید پرچم‌داری را خریداری کنند که در مصرف انرژی، عملکرد پردازشی، توان گرافیکی، پردازش تصویر و بسیاری موارد دیگر، در مقایسه با مدل‌هایی مجهز به پردازنده‌ی شرکت رقیب (اسنپدراگون)، عملکرد ضعیف‌تری دارد؟ این پرسش کاملا به‌جا و اعتراضات هم بدون شک منطقی هستند. اما سامسونگ متأسفانه گوشش به این حرف‌ها بدهکار نیست.

مشکل اینجاست که سامسونگ به خاطر اتفاقات تلخی که در گذشته برایش افتاد و به راحتی توانست آن‌ها را پشت سر بگذارد، اندکی به خود مغرور شده است و فکر می‌کند می‌تواند به راحتی از کنار این مشکل هم عبور کند. اما به شخصه از وقتی در رابطه با گوشی‌ها اطلاعات کسب کردم تاکنون، می‌شنوم که کاربران می‌خواهند تراشه‌های اگزینوس بازنشسته شوند، چرا که عملکرد آن‌ها به شکل محسوسی ضعیف‌تر از تراشه‌های اسنپدراگون است. سامسونگ تصمیم گرفت استفاده از هسته‌های اختصاصی خود را که از عوامل اصلی این مشکلات بودند کنار بگذارد و با شرکت ARM وارد همکاری شود. در نتیجه‌ی این موضوع، تراشه‌های اگزینوس از لحاظ فناوری، نوع، تعداد و چینش هسته‌ها با اسنپدراگون‌ها برابر شدند.

اما برابری همه چیز نبود و مشکل را حل نکرد. ظاهرا مشکل از خود سامسونگ بوده و هنوز هم هست. تراشه‌هایی که از خط تولید این شرکت خارج می‌شوند، گویا نفرین شده‌اند چون طی دو سالی که وظیفه‌ی ساخت اسنپدراگون‌ها بر عهده‌ی این شرکت هست، عملکرد خوبی را از نماینده‌های کوالکام شاهد نیستیم، اما وقتی TSMC آن‌ها را تولید می‌کند، وضعیت بهتر می‌شود. حال چرا سامسونگ در تولید تراشه‌ی باکیفیت به این روز افتاده مشخص نیست.

شرکت کره‌ای برای جبران ضعف تراشه‌هایش حتی با AMD وارد همکاری شد تا از دانش این شرکت در تولید گرافیک در راستای بهبود کیفیت گرافیکی پردازنده‌های اگزینوس استفاده کند، اما تلاش نخست با اگزینوس ۲۲۰۰ یک شکست محض بود. هرچند رقیب این تراشه یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ هم که توسط سامسونگ ساخته می‌شود، تعریف خاصی ندارد، اما حداقل از لحاظ توان پردازشی و گرافیکی اولیه، بسیار بهتر است (عملکرد هر دو تراشه بعد از گذشت مدتی به شدت افت می‌کند).

سامسونگ اسنپدراگون

نتایج بنچمارک‌های مختلف که نشان می‌دهد عملکرد اسنپدراگون ۸ نسل ۱ کوالکام تا چه اندازه از اگزینوس ۲۲۰۰ سامسونگ بهتر است (این تست‌ها، پایداری در عملکرد را مورد بررسی قرار نداده‌اند)

چرا اسنپدراگون، چرا اگزینوس؟

اگر بخواهیم به یک نکته‌ی مثبت تجهیز تمام پرچم‌دارهای سامسونگ به تراشه‌های کوالکام اشاره کنیم باید بگوییم در این صورت حداقل خیالمان راحت است کاربران کل دنیا، یک پرچم‌دار با قدرت پردازشی و قیمت مشابه در اختیار دارند و دیگر کاربری مجبور نیست همان هزینه را پرداخت کند اما گوش ضعیف‌تری به دستش برسد. یک سالی که تفاوت بین تراشه‌های اگزینوس و اسنپدراگون به اوج خود رسید و اعتراضات هم اتفاقا از همان سال شدیدا افزایش پیدا کرد، ۲۰۲۰ بود. زمانی که سامسونگ از اسنپدراگون ۸۶۵ در گلکسی S20های ارسالی به آمریکا و چین و اگزینوس ۹۹۰ در مدل‌های ارسالی به کره، اروپا و سایر نقاط جهان استفاده کرد. این تراشه‌ی اگزینوس آنقدر عملکرد بدی داشت که سامسونگ در کشور کره، پرچم‌دارهای عرضه شده با آن را جمع‌آوری کرد و مدل‌های مجهز به اسنپدراگون را در دسترس قرار داد. چون اگزینوس ۹۹۰ به شدت داغ می‌کرد، در پردازش تصویر ضعیف‌تر بود، مصرف بهینه‌ای نداشت و بسیاری موارد بد دیگر که حتی باعث شد کاربران با درخواستی کتبی و جمع‌آوری امضاهای متعدد، از سامسونگ درخواست کنند دیگر از تراشه‌های اگزینوس در گوشی‌هایش استفاده نکند.

یکی دیگر از امتیازات استفاده از تراشه‌های اسنپدراگون برای تمام پرچم‌دارهای سامسونگ این است که شرکت کره‌ای در این صورت می‌تواند تمام پرچم‌دارهایش را به قابلیت‌های خوب این تراشه‌ها مجهز کند و دیگر مجبور نیست یک سری از قابلیت‌های خوب را فقط برای مدل مجهز به اسنپدراگون نگه دارد و مدل‌های مجهز به اگزینوس را از آن بی‌بهره کند. چون طی یک قراردادی، یک تراشه نباید از یک سری از قابلیت‌های انحصاری تراشه‌ای دیگر در یک گوشی پشتیبانی کند.

از طرفی برخی‌ها معتقدند سامسونگ با سیاست کنونی خود راحت‌تر می‌تواند به نیازها پاسخ دهد، به خصوص حالا که با بحران جهانی تراشه مواجه شده‌ایم. علاوه بر این، گفته می‌شود اگر زمانی یکی از تراشه‌ها عملکرد ضعیفی داشت، سامسونگ حداقل می‌تواند یک گزینه‌ی جایگزین برای عرضه داشته باشد، اما اگر فقط از یک تراشه استفاده کند، در صورتی که مشکلی پیش بیاید، نمی‌تواند آن را به راحتی برطرف کند. درست مثل امسال که حتی در ایران هم گلکسی S22ها با تراشه‌ی اسنپدراگون در دسترس قرار دارند چون مدل‌های مجهز به اگزینوس ۲۲۰۰ اندکی دیرتر راهی بازار شدند.

یک موضوع مهم دیگر اینکه گفته می‌شود سامسونگ دارد روی ساخت تراشه‌هایی کاملا اختصاصی برای گوشی‌های پرچم‌دارش کار می‌کند. مشابه کاری که اپل انجام می‌دهد. با این کار، هماهنگی بین نرم‌افزار و سخت‌افزار در گوشی‌های شرکت کره‌ای به شکل چشمگیری افزایش پیدا می‌کند و شاید دیگر شاهد مشکلاتی نظیر داغی بیش از حد و مواردی از این دست در محصولات این شرکت نباشیم. البته گفته می‌شود این اتفاق در سال ۲۰۲۵ رخ خواهد داد که تا آن زمان، سامسونگ احتمالا وارد فاز جدیدی از همکاری با AMD خواهد شد و قطعا می‌تواند محصول خوبی را تولید کند.

شما پرچم‌داران سامسونگ را با چه تراشه‌ای می‌پسندید؛ اسنپدراگون یا اگزینوس؟

حال این به ما کاربران بستگی دارد؛ آیا مثل چند بار گذشته، باز هم باید به سامسونگ اعتماد کنیم و اجازه دهیم کارش را انجام دهد تا یک اتفاق بزرگ دیگر را در صنعت گوشی‌های هوشمند رقم بزند یا اینکه سامسونگ باید واقعاً دست از سر تراشه‌های اگزینوس بردارد و بپذیرد در ساخت تراشه، نمی‌تواند انقلاب بزرگی ایجاد کند؟

نظر شما چیست؟ آیا فکر می‌کنید در نهایت این اصرار از سوی سامسونگ به اتفاقات خوبی ختم می‌شود یا شرکت کره‌ای باید تمام پرچم‌دارهایش را فقط به یک تراشه و آن هم تراشه‌های اسنپدراگون مجهز کند؟

منبع: Android Authority

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۷ دیدگاه
  1. سپهر

    درسته طرفدار سامسونگ هستم اما اسنپدراگون رو انتخاب میکنم آخه پرچمدار رو با اون پردازنده اشغالی م
    می سازن

  2. رضا

    اگزینوس ۸۵۰ دارم ولی هیلو جی ۸۰ که نوی رقیباش هست بهتره به نظرم و ثابت شد بهم

  3. علی پارسی

    والا من به اگزینوس راضیم

  4. آرام

    فقط اسنپدراگون. من الان اس ۲۲ الترا دارم دارم زندگی میکنم.

  5. mehran

    معلومه ک اره اگزینوس چرت ترین سی پی یوی تاریخه

    1. محمد حسین ماهرو

      نه دیگه تا این حد

  6. ali

    سلام. به نظر من نه. خود اسنپدراگوون هم تعریفی ندارع بابا

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه