۳۰ نکته برای برنامه‌ریزی سفر و کمپینگ ایمن، ماجراجویانه و هیجان انگیز

۲۳ بهمن ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
برنامه‌ریزی سفر و کمپینگ

اگر تاکنون تجربه‌ی سفر یا کمپینگ نداشته‌اید، از آن لذت خواهید برد. کمپینگ و سفر مزایای بسیار شگفت‌انگیزی دارد. گذشته از اینکه سفر یک سرگرمی ساده و قدیمی است، باید یاد بگیرید تا مطمئن شوید که راحت و ایمن هستید. بااین‌حال، ممکن است برنامه‌ریزی سفر و کمپینگ برای مبتدیان دشوار باشد. اگر نمی‌دانید چگونه برای سفر و کمپینگ برنامه‌ریزی کنید، ممکن است همه چیز با مشکل مواجه شود و حتی دیگر هرگز هوس به کمپینگ به سرتان نزند. برای اینکه چنین اتفاقی نیفتد، باید روش درست برنامه‌ریزی سفر و کمپینگ را بدانید. در این مقاله، ۳۰ نکته‌ی مهم برای یک سفر موفق را می‌خوانید.

برنامه‌ریزی سفر و کمپینگ برای اولین بار

قبل از اینکه حتی به نوشتن یک لیست ملزومات کمپینگ فکر کنید، باید کمی تحقیق و برنامه‌ریزی کنید. موانع را از سر راه بردارید تا از سفر و کمپینگ بیشتر لذت ببرید.

۱. کمپ تابستانی

اگر تاکنون کمپ نرفته‌اید، مطمئن شوید که اولین مرتبه‌ای که در چادر می‌خوابید در فصل تابستان باشد. به این ترتیب، نیازی به صرف هزینه برای تهیه‌ی وسایل گران‌قیمت جهت گرم نگه‌داشتن خود نخواهید داشت و شب‌های طولانی‌تری را برای لذت بردن از سفر خواهید داشت.

۲. کمپ نزدیک به خانه

بهترین کار برای برنامه‌ریزی سفر و کمپینگ برای اولین بار این است که در نزدیکی خانه کمپ بزنید. اگر هوا تغییر کرد یا حتی از کمپینگ خسته شدید، همیشه می‌توانید به خانه بازگردید.

۳. در کوهستان چادر نزنید

محلی را برای کمپینگ انتخاب کنید که نزدیک به سطح دریا باشد. اگر در جایی با ارتفاع بیشتر کمپ بزنید، در شب هوا به میزان قابل توجهی سردتر خواهد بود. پس در دفعات ابتدایی کمپینگ، در ارتفاع کمتر کمپ بزنید. هنگامی که به کمپینگ عادت کردید، می‌توانید به جاهایی با ارتفاع بیشتر سفر کنید.

۴. اردوگاهی با امکانات مناسب انتخاب کنید

چادر زدن در جایی امن

وجود یک فروشگاه در نزدیکی محل کمپ برای اولین بار کمپینگ شما ضروری است. مهم نیست که چقدر آماده هستید، همیشه ممکن است یک وسیله را فراموش کنید با خود ببرید. اگر هم با کودکان سفر می‌کنید، یک اردوگاه می‌تواند با امکاناتی مانند زمین بازی به جایی برای بازی و تفریح کودکان تبدیل شود.

۵. اردوگاه رزرو کنید

چند ماه قبل از رفتن به سفر اردوگاه را رزرو کنید. در فصل اوج سفر و شلوغی، اردوگاه‌ها به‌ویژه در کمپ‌های محبوب، به‌سرعت پر می‌شوند. اردوگاهی را رزرو کنید که در نزدیکی آن امکان انجام دادن فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی، قدم زدن در سواحل، شنا کردن در دریاچه‌ها و استفاده از امکانات پارک آبی وجود داشته باشد.

۶. سفر را کوتاه کنید

اگر برای اولین بار به برنامه‌ریزی سفر و کمپینگ فکر می‌کنید، بهتر است که فقط یک یا دو شب کمپ بزنید. شما نمی‌دانید که آیا کمپینگ را دوست خواهید داشت یا نه. بنابراین، قبل از اینکه سفر برای مدتی طولانی‌تر را امتحان کنید، برای یک هفته خود را داخل چادر گرفتار نکنید.

لباس برای کمپینگ

داشتن لباس مناسب برای پوشیدن هنگام کمپینگ می‌تواند اوضاع را کاملا تغییر دهد، به خصوص اگر آب و هوا بد شود. بااین‌حال، تا زمانی که در کمپینگ و سفر حرفه‌ای نشده‌اید، نیازی به خرید لباس و وسایل جدید نیست. فقط باید توجه داشته باشید که کدام‌ یک از لباس‌هایتان را با خود بیاورید و کدام را در خانه بگذارید.

۷. یک کاپشن ضد آب خوب با خود ببرید

اگر یک لباس باشد که صرف هزینه برای آن ارزشش را داشته باشد، آن یک کاپشن ضد آب خوب است. این لباس به شما کمک می‌کند تا در بدترین شرایط آب و هوایی هم دوام بیاورید. به این ترتیب، همه چیز بسیار راحت‌تر و دلپذیرتر می‌شود.

۸. لباس گرم همراه خود داشته باشید

واقعا مهم نیست که لباس گرم شما از چه جنسی باشد اما اگر چند لباس از جنس پشم مرینوس یا پشم ساده داشته باشید، بهتر است. تا زمانی که چند ترکیب لباس مختلف برای سازگاری با دمای متغیر محل کمپینگ دارید، برنامه‌ریزی سفر و کمپینگ موفق‌تر خواهد بود.

تی شرت  آستین بلند ورزشی مردانه نوزده نودیک مدل TS1968 DG

۹. لباس‌های راحت را برای سفر انتخاب کنید

نصب چادر در کمپینگ

با پوشیدن لباس‌هایی که حرکت شما را محدود می‌کنند در زمان کمپینگ فقط خودتان را آزار می‌دهید. در سفر و کمپینگ بسیار بیشتر از حد معمول خم می‌شوید و تحرک دارید. بنابراین، بهتر است لباس‌هایی بپوشید که هر بار که داخل و خارج از چادرتان می‌شوید، پاره نمی‌شوند.

۱۰. کفش مناسب بپوشید

هنگام کمپینگ و سفر بیشتر از حالت عادی روی پا خواهید بود. بنابراین، راحت‌ترین کفش‌هایتان را بپوشید که شما را آزار نمی‌دهند. کفش‌های کتانی قدیمی برای سفر کاربرد دارند اما اگر چیزی کاربردی‌تر می‌خواهید، کفش‌های پیاده‌روی یا کفش‌های کمپینگ بپوشید.

۱۱. کلاه پشمی همراه خود داشته باشید

حتی در اواسط تابستان هم ممکن است شب‌ها دمای هوا بدون هیچ نشانه‌ای کاهش یابد. در چنین شرایطی یک کلاه گرم و نرم به شما کمک می‌کند تا گرم بمانید. مطمئن شوید که این کلاه به اندازه کافی راحت است تا بتوانید آن را در رختخواب هم بپوشید.

۱۲.  کلاه آفتابی به همراه داشته باشید

شما تمام روز را بیرون از خانه خواهید بود. بنابراین، در کنار کرم ضد آفتاب، یک کلاه آفتابی هم بپوشید. داشتن کلاه به تمیز ماندن موهایتان هم کمک می‌کند. در نتیجه، کمتر به شستن موها نیاز پیدا خواهید کرد.

۱۳. از عینک آفتابی استفاده کنید

اگر تمام روز را زیر نور خورشید می‌گذرانید، چشمان شما به محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش نیاز دارد. پس بهترین عینک آفتابی را انتخاب کنید. اگر نگران شکستن عینک خود هستید، آن را درون جاعینکی نگهداری کنید.

غذا برای کمپینگ

۳۰ نکته برای یک سفر موفق

برای اطمینان از اینکه شما و گروه همراه‌تان در سفر و کمپینگ به کنسروها و غذاهای آماده نیاز پیدا نمی‌کنید، باید برای سفر کمپینگ خود برنامه غذایی داشته باشید و تا حد امکان در برنامه‌ریزی سفر و کمپینگ به این موضوع توجه کنید.

۱۴. غذاهای ساده بپزید

وقتی صحبت از آشپزی در کمپینگ و سفر می‌شود، اگر به این کار عادت نداشته باشید، همه چیز کمی سخت‌تر از آشپزی در خانه خواهد بود. بنابراین، غذاها را تا حد امکان ساده نگه دارید. با مواد تازه و سالم هم می‌توانید غذاهای ساده بپزید.

۱۵.  بیش از آنچه معمولا می‌خورید، غذا ببرید

بیرون از خانه بودن در تمام طول روز به این معنی است که نسبت به حالت عادی کالری بیشتری می‌سوزانید. به این موضوع تمام فعالیت‌های اضافی که با کمپینگ همراه است را هم اضافه کنید. مطمئن شوید که غذا برای هر وعده‌ی غذایی به مقدار بسیار دارید. میان‌وعده‌های فراوان و متنوعی هم با خود ببرید.

۱۶. برنامه‌ی غذایی تنظیم کنید

نوشتن یک برنامه‌ی غذایی برای سفر و کمپینگ ممکن است زیاده‌روی به نظر برسد اما وقتی در کمپ هستید، با این برنامه کارتان بسیار ساده‌تر خواهد بود. برای صبحانه، ناهار، شام، میان‌وعده‌ها و حتی دسر بعد از غذا هم برنامه‌ریزی کنید.

ظرف حمل غذای استنلی مدل Lunch Box

۱۷. غذاهایی که به یخچال نیازی ندارند ببرید

سعی کنید با گنجاندن برخی از غذاهای گیاهی در برنامه‌ی غذایی خود و استفاده از گوشت‌های پخته شده که کمی بیشتر دوام می‌آورند، مقدار مواد غذایی فاسدشدنی را که برای کمپینگ می‌برید به حداقل برسانید. در غیر این صورت، یخچال مسافرتی شما خیلی زود پر خواهد شد.

۱۸. غذای اولین وعده را در خانه بپزید

پس از برپایی چادر و مستقر شدن در آن، یک غذای از پیش پخته شده بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد و اولین تجربه‌ی آشپزی در کمپ شما را بسیار قابل کنترل‌تر می‌کند. این غذا را هم باید روی آتش گرم کنید اما کارتان ساده‌تر خواهد شد.

۱۹. هیدراته بمانید

ممکن است پس از مدتی در کمپ سرگرم شوید و نوشیدن آب را فراموش کنید. اگر راهی یک اردوگاه می‌شوید، محل کمپ آب آشامیدنی خواهد داشت. بنابراین، یک بطری آب مسافرتی برای نوشیدن آب همراه خود داشته باشید. همچنین بهتر است که یک ظرف بزرگ آب در محل کمپینگ خود برای پخت و پز و پر کردن بطری آب خود راحت داشته باشید.

آشپزی در کمپ

روشن کردن آتش در کمپینگ

انتظار نداشته باشید که آشپزی در کمپ به آسانی این کار در خانه باشد. ممکن است همه چیز آن‌طور که انتظار دارید پیش نرود. زیبایی سفر و کمپینگ در همین است. اگر مشکلات آشپزی در کمپینگ را برطرف کنید طعم غذایی که می‌پزید شگفت‌انگیز خواهد بود.

۲۰. اجاق مسافرتی

شما می‌توانید برای سفر از یک اجاق گاز مسافرتی تک‌شعله استفاده کنید. در صورتی که برای بیش از دو نفر آشپزی می‌کنید هم بهتر است از یک اجاق گاز دوشعله استفاده کنید. اجاق گاز خود را روی یک سطح ثابت، دور از چادر و دور از باد قرار دهید.

۲۱. سوخت اجاق گاز

فراموش نکنید که باید سوخت اجاق گاز خود را ذخیره کنید. اگر مطمئن نیستید که چقدر بنزین نیاز دارید، بیشتر از آنچه فکر می‌کنید بنزین ببرید. مطمئن شوید که پس از هر بار استفاده، گاز را به درستی خاموش کرده‌اید و آن را در چادر خود نگه‌داری نمی‌کنید.

۲۲. از آتش بیشترین بهره را ببرید

بهتر است برای پخت‌ و پز در کمپینگ از آتش روشن کردن خودداری کنید اما اگر آتشی برپا کرده‌اید از آن بیشترین بهره را ببرید. برای چند وعده‌ی غذایی غذا بپزید.

۲۳. تجهیزات آشپزی در کمپ

اگر برای اولین بار راهی کمپینگ شده‌اید نیازی به خرید وسایل آشپزی مخصوص کمپ ندارید. فقط آنچه را که در آشپزخانه‌ی خود دارید با خود به سفر ببرید. اگر قصد دارید روی آتش آشپزی کنید، شاید بهتر باشد که قدیمی‌ترین تابه‌ی خود را انتخاب کنید. بردن کاسه‌ها، بشقاب‌ها و لیوان‌های فلزی نیز به جای بردن بهترین ظروف خود ایده خوبی هستند.

۲۴. ظرف شستن

تمیزکاری را فراموش نکنید. برخی از اردوگاه‌ها امکانات شستشو و ظرفشویی دارند. بنابراین،  قبل از رفتن همه چیز را بررسی کنید. برای برنامه‌ریزی سفر و کمپینگ باید این نکته را در نظر بگیرید. اگر اردوگاه امکانات شستشو ندارد، باید ظرف مخصوص شستشوی ظروف، اسکاچ و وسایلی مانند آن را همراه خود ببرید.

آنچه برای یک خواب خوب شبانه نیاز دارید

کمپینگ در شب پر ستاره

یک خواب بد شبانه می‌تواند به راحتی برنامه‌ریزی سفر و کمپینگ شما را خراب کند. برخی افراد به جای چادر، خوابیدن در ننو را ترجیح می‌دهند. اگر فکر می‌کنید ننو به خواب راحت‌تر شما کمک می‌کند، آن را به روشی اصولی آماده کنید. در غیر این صورت، امکانات لازم برای خوابیدن در چادر را همراه خود ببرید.

۲۵. چادری مناسب انتخاب کنید

چادر شما گران‌ترین چیزی است که برای کمپینگ روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنید. و واقعا این صرف هزینه ارزشش را دارد. در صورتی که آب و هوا تغییر کند و چادر شما در شب فرو بریزد یا اتفاقات غیرمنتظره‌ای مانند سیل رخ دهند، چادر مناسب به شما کمک خواهد کرد. چادرها انواع مختلفی دارند. از چادرهای بسیار کوچک و سبک وزن گرفته تا چادرهای خانوادگی بزرگ ۱۰ نفره همه برای برنامه‌ریزی سفر و کمپینگ مناسب هستند. اگر برای اولین بار راهی کمپینگ می‌شوید، در صورت امکان، از یکی از دوستانتان چادر قرض بگیرید. هنگامی که در سفر و کمپینگ حرفه‌ای تر شدید، می‌توانید از یک چادر مناسب بخرید.

۲۶. چادر زدن را تمرین کنید

ممکن است احمقانه به نظر برسد اما نصب چادری که قبلا از آن استفاده نکرده‌اید، ممکن است ساعت‌ها طول بکشد. بنابراین، در حیاط یا حیاط خلوت خانه‌ی خود چادر را نصب کنید تا مطمئن شوید که می‌توانید آن را نصب کنید و تمام اجزایش را به خوبی می‌شناسید.

۲۷. هر جایی چادر نزنید

قرار است چند روزی را دور از خانه و در این چادر بمانید. بنابراین، باید مطمئن شوید که چادر را در زیباترین و بهترین مکان ممکن برپا کرده‌اید.

ایمنی در کمپینگ و سفر

کمپینگ همیشه با خطراتی همراه است اما اگر برای آن آمادگی داشته باشید، همه چیز با ایمنی بیشتری پیش خواهد رفت.

۲۸. جعبه‌ی کمک‌های اولیه

امیدواریم برای درمان هیچ مشکل جدی به این جعبه نیاز نداشته باشید اما به احتمال زیاد فردی در گروه شما دچار مشکلاتی مانند بریدگی یا خراش خواهد شد. در برنامه‌ریزی سفر و کمپینگ به این نکته توجه کنید که جعبه‌ی کمک‌های اولیه شما تمام وسایلی که به آن نیاز خواهید داشت را دارد.

۲۹. آتش را به درستی خاموش کنید

اگر در کمپ آتش روشن می‌کنید، شب موقع خواب مطمئن شوید که آتش کاملا خاموش شده است. آخرین چیزی که می‌خواهید این است که آتشی که روشن‌ کرده‌اید، به طبیعت آسیب برساند. آتش را کاملا خاموش کنید و روی آن خاک و آب بپاشید.

۳۰. مراقب حیوانات وحشی باشید

در مناطقی که در آن‌ها امکان حمله‌ی حیوانات وحشی وجود دارد کمپ نزنید. زباله‌ها نیز باید به درستی دور ریخته شوند یا در پاکت‌های مخصوص نگه‌داری شوند تا در اسرع وقت و در نزدیک‌ترین مکان ممکن به سطل زباله انداخته شوند. این موضوع باعث می‌شود که باقی‌مانده‌ی غذا در نزدیکی محل کمپ شما نباشد و بوی آن حیوانات را به سمت شما نکشاند.

کلام آخر

برنامه‌ریزی سفر و کمپینگ همیشه لذت‌بخش است، به خصوص اگر برای اولین بار این کار را انجام می‌دهید. برای اینکه سفر خوب و خاطره‌انگیزی داشته باشید، باید به نکاتی که نام بردیم، توجه داشته باشید. علاوه‌براین، در طبیعت‌گردی باید مراقب طبیعت باشید و آن را تمیز نگه‌دارید.

منبع: coolofthewild

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه