صفر تا صد خانه تکانی در کمترین زمان، با بهترین نتیجه

۲۵ بهمن ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳۳ دقیقه
صفر تا صد خانه تکانی در کمترین زمان، با بهترین نتیجه

همیشه اسفند ماه با برنامه‌ریزی برای خونه تکونی عید و تمیز کردن گوشه و کنار خانه همراه است. با اجرای این سنت قدیمی و نظافت خانه، به صورت نمادین به اسقبال بهار می‌رویم. در روزگاران قدیم که هنوز در خانه‌ها کرسی وجود داشت، بخاری‌های نفتی و هیزمی روشن می‌شد و هر خانه یک سماورهای ذغالی داشت، خانه تکانی به معنای پاک کردن دوده و جرم‌هایی بود که در ۶ ماه سرد سال روی در و دیوار خانه جمع شده بودند.

اما این روزها دیگر خبری از دوده و جرم نیست، البته شاید بتوانیم بگوییم که آلودگی هوا در شهرهای بزرگ جای دوده را پر کرده است. به هر حال خانه تکانی این روزها ساده‌تر از ایام قدیم است اما سختی‌های خاص خود را هم دارد. هر چند تمام این سختی‌ها برایمان لذت‌بخش است و با تمیزکاری حال خوش بهار را در خانه به جریان می‌اندازیم.

حالا دیگر روزها طولانی‌تر می‌شوند و نور خورشید گرم‌تر است. پس وقت آن رسیده که خانه را خلوت کنیم تا هوای تازه و نسیم ملایم به‌راحتی در خانه جریان پیدا کند. همان‌طور که متوجه شده‌اید امروز در دیجی‌کالا مگ قصد داریم درباره‌ی خانه تکانی صحبت کنیم و دستورالعمل جامع خانه تکانی را برای انجام این سنت زیبای قدیمی ارائه بدهیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

چرا خانه تکانی عید نوروز بسیار مهم است؟

بهتر است قبل از اینکه به سراغ دستورالعمل‌های تمیزکاری برویم کمی درباره‌ی اهمیت خانه تکانی صحبت کنیم. تمیز کردن خانه قبل از رسیدن بهار، فرصتی برای تنظیم مجدد همه چیز در خانه است. با تغییر فصل حال و هوای خانه را هم عوض می‌کنیم و شاد و خوشحال به استقبال بهار می‌رویم.

همچنین کارهایی که مدت‌ها در فکر انجام آن بوده‌ایم را در این زمان به پایان می‌رسانیم. مثلا تعمیر یک وسیله در خانه، تعویض فیلتر تصفیه‌ی آب یا رنگ کردن یک دیوار. پس از تمام شدن تمیزکاری فضای داخلی خانه حسابی بهاری می‌شود. تمام گرد و غبارها پاک شده‌اند، خانه شاداب و تمیز است و شما از نظر روحی و جسمی حال بهتری دارید.

خانه تکانی به شما کمک می‌کند کارهایی که سالی یکی دو بار انجام می‌دهید را از لیست کارهای سال بعد خارج کنید. مثلا رسیدگی به لولاهای در کمدها یا بررسی دوره‌ای فنر موتور اتوماتیک در پارکینگ. با این کار خیالتان از بابت این مسائل راحت می‌شود، ایمنی قسمت‌های مختلف خانه را تأمین کرده‌اید و احساس مفید بودن هم می‌کنید.

چه زمانی خانه تکانی را شروع کنیم؟

بهترین زمان برای شروع خانه تکانی

برای فهمیدن بهترین زمان برای شروع خانه تکانی دو روش وجود دارد. در روش اول باید به احساس خود توجه کنید. هر زمانی که احساس کردید طراوت و تازگی همراه با نسیم گرم بهاری در خانه به جریان افتاده است وقت خانه تکانی است. وقتی احساس کردید که دوست دارید در طول روز پنجره را باز بگذارید یعنی وقت آن رسیده که دست به کار شوید و همه چیز را تمیز کنید. با نو شدن فصل، داخل خانه را هم مثل بیرون با طراوت کنید و انرژی‌های خوب را به جریان اندازید.

روش دوم بر اساس زمان‌بندی کارهای شخصی شما است. اگر در بین برنامه‌های اسفند ماه ۲ یا ۳ روز زمان آزاد دارید که می‌توانید به کارهای خانه اختصاص دهید، یعنی وقت خانه تکانی رسیده است. اگر در آخر هفته زمان خالی دارید می‌توانید تمام آن را صرف تمیزکاری خانه و مراقبت و عشق ورزیدن به آن کنید.

ممکن است تمایل داشته باشید مدت زمان بیشتری را به خانه تکانی اختصاص دهید و همه‌ی کارهای تعمیری را هم در همین چند روز انجام دهید. اگر زمان شما برای این کار کافی نیست یک آخر هفته را به تمیز کردن اختصاص دهید و هفته‌ی بعدی را صرف تعمیرات کنید. از هر روشی که استفاده کنید، بهار را به خانه راه داده‌اید.

خانه تکانی را از کجا شروع کنیم؟

خانه تکانی یک کار شگفت‌انگیز است. کافی است تصمیم بگیرید که آن را شروع کنید، بقیه‌ی مراحل پشت سر هم اتفاق می‌افتد. دستورالعمل جامع خانه تکانی می‌گوید که این یک کار پله‌کانی است و باید مرحله به مرحله انجام شود. ابتدا باید برای این کار تصمیم بگیرید، سپس برنامه‌ریزی کنید و برای انجام کارها از یک نفر کمک بگیرید. اگر این کار را خانوادگی انجام بدهید بهتر است، چون بدون خستگی زیاد کارها به پایان می‌رسد و زمان خوبی را در کنار هم می‌گذرانید.

برای برنامه‌ریزی کارها باید آن‌ها را مرحله به مرحله بنویسید و در هر مرحله خلاصه‌ای از فعالیت‌های لازم را بنویسید. فرقی ندارد قرار است یک اتاق را تمیز کنید یا چک لیست وظایف هر شخص را برای تمیز کردن کل خانه بنویسید. نوشتن اهداف و روش عملکرد می‌تواند به شما یک نقشه‌ی راه بدهد تا بتوانید بر اساس دستورالعمل جامع خانه تکانی پیش بروید.

چک لیست کارهای خانه تکانی

لیست کارهای خانه تکانی به ترتیب

برای پاسخ دقیق‌تر به این سوال که «خانه تکانی را از کجا شروع کنیم» باید ابتدا یک لیست از کارهایی که لازم است انجام دهید را تهیه کنید. البته این کار قبلا توسط متخصصین انجام شده و فقط کافی است طبق چک لیستی که برایتان آماده کرده‌ایم، کارها را پیش ببرید.

این چک‌لیست ۲۹ بخش دارد و به شما کمک می‌کند تمام قسمت‌های خانه را کاملا تمیز کنید. شما می‌توانید با توجه به نیاز و علاقه‌ی خود بخش‌هایی را به این چک لیست اضافه کنید. در واقع با تنظیم این چک‌لیست می‌توانید دستورالعمل جامع خانه تکانی مخصوص خود را بنویسید و با خیالی آسوده به سراغ تمیزکاری بروید.

۱. ملافه‌ها

ملافه‌ها و روبالشی‌ها به صورت مرتب شسته می‌شوند اما بالش‌ها، روتختی‌ها و پتوها را فراموش می‌کنیم. پس برای خانه تکانی باید آن‌ها را هم در لیست قرار دهیم.

۲. تشک

وقتی ملافه‌ها در ماشین لباسشویی در حال تمیز شدن هستند، از فرصت استفاده کنید و تشک را تمیز کنید. روی تمام سطح تشک جوش شیرین بپاشید و اجازه دهید چند دقیقه‌ای روی آن باقی بماند. سپس با سر برس‌دار جاروبرقی به‌آرامی تمام تشک را جارو بکشید. بعد با استفاده از سر گوشه‌گیر جاروبرقی شکاف‌ها و درزها را با دقت تمیز کنید. در آخر تشک را برگردانید و به آن ضربه بزنید.

۳. پرده‌ها

پرده‌ها به فضای داخلی خانه لطافت می‌بخشند اما در عین زیبایی، جاذب خوبی برای گرد‌وغبار هستند. با تمیز کردن آن‌ها حجم زیادی از گرد و خاک از خانه خارج می‌شود. پرده‌ها را از چوب پرده جدا کنید و در ماشین لباسشویی قرار دهید تا شسته شوند.

اگر پرده‌های سنگین و بزرگی دارید می‌توانید آن‌ها را به خشک‌شویی بسپارید تا تمیز و اتو کشیده به شما تحویل دهد. اگر در خانه بخارشوی دارید می‌توانید بدون جدا کردن پرده‌ها آن‌ها را تمیز کنید. ابتدا با جاروبرقی غبار آن‌ها را بگیرید و سپس با بخارشوی بشویید.

۴. پرده کرکره، سایه‌بان و طاقچه

اگر روی پنجره‌های شما پرده کرکره نصب شده است باید بدانید که آن‌ها هم مانند پرده‌های پارچه‌ای گردوغبار به خود جذب می‌کنند و لازم است که تمیز شوند. برای تمیز کردن آن‌ها می‌توانید از پارچه‌های مایکروفایبر استفاده کنید. پارچه را مرطوب کنید و به آسانی تمام کرکره‌ها را تمیز کنید. سایه‌بان و طاقچه‌ی پنجره را هم با کمک جاروبرقی، فرچه و یا پارچه‌های میکروفایبر مرطوب تمیز کنید.

۵. پنکه‌ی سقفی

پنکه‌های سقفی معمولا بیشترین میزان گرد و غبار را دارند چون در فصل سرد از آن‌ها استفاده نمی‌شود. برای تمیز کردن پره‌های پنکه می‌توانید از یک دستمال میکروفایبر مرطوب و پرهای گردگیری امتحان کنید.

۶. درها

کمی با دقت به درها نگاه کنید. بیشتر از آنچه که فکرش را می‌کردید کثیف هستند. برای تمیز کردن درها با گردگیری شروع کنید. سپس یک پارچه‌ی نرم را مرطوب کنید، کمی اسپری تمیزکننده روی در بپاشید و با کمک پارچه آن را لکه‌گیری کنید.

سپس با کمک یک اسفنج جادویی هر دو طرف در و قسمت‌های میانی آن را تمیز کنید. در زمان تمیزکاری به قسمت‌های نزدیک به دستگیره بیشتر توجه کنید چون آلودگی بیشتری دارد.

۷. کابینت‌ها

تمیز کردن کابینت‌ها

هر روز از کابینت‌ها استفاده می‌کنیم و علاوه بر جرم و غبار آشپزخانه، آلودگی دست‌هایمان را هم روی آن‌ها به جا می‌گذاریم. برای تمیز کردن کابینت‌ها از یک محلول چربی‌زدا استفاده کنید تا همه جا به سرعت تمیز شود. پس از تمیز کردن کابینت‌های آشپزخانه به سراغ کمدهای دیواری بروید و آن‌ها را هم تمیز کنید.

۸. پنجره‌ها

تمیز کردن پنجره‌ها یکی از نشانه‌های مخصوص خانه تکانی است. در هر زمانی از سال که شخصی را در حال تمیز کردن شیشه‌ها و پنجره‌ها را ببینیم بی‌شک به یاد خانه تکانی می‌افتیم. این کار به صورت روزمره در خانه انجام نمی‌شود، یعنی اگر یک بار به‌خوبی تمیز شوند می‌توانند تا ماه‌ها لذت تماشای منظره‌ای شفاف را به ما هدیه بدهند.

پنجره‌ها را در یک روز ابری تمیز کنید تا نور ملایم محیط به شما کمک کند تمام رگه‌ها و لکه‌هایی که بر اثر تمیزکاری باقی مانده است را ببینید و پاک کنید. برای تمیزکاری اول به سراغ کثیف‌ترین قسمت‌ها بروید، مثلا کناره‌های پنجره که آب باران بیشتر در آنجا جریان داشته است. سپس قسمت‌های دیگر را تمیز کنید و در آخر با یک اسپری شیشه‌شوی سبک و دستمال مرطوب، تمام پنجره را تمیز کنید.

۹. دیوارها

تمیز کردن دیوارها کاری نیست که هر روز انجام شود، خود به خود هم تمیز نمی‌شوند پس باید تمیز کردن آن‌ها در دستورالعمل جامع خانه تکانی شما قرار داشته باشد. درجه‌ی آلودگی دیوارها مختلف است، مثلا دیوارهای آشپزخانه جرم بیشتری نسبت به دیوار اتاق کار دارند.

پس برای تمیز کردن از آلوده‌ترین دیوارها شروع کنید. ابتدا با یک پارچه‌ی میکروفایبر مرطوب تمام دیوار را تمیز کنید. اگر هنوز لکه‌ای روی آن باقی مانده بود از پاک‌کننده‌های مختلف استفاده کنید. مراقب باشید در زمان استفاده از پاک‌کننده‌ی رنگ، ظاهر دیوار تغییر نکند.

۱۰. ابزار تمیزکاری

جاروبرقی، جاروی دستی، وسایل گردگیری و فرچه‌ها همه این حق را دارند که تمیز شوند. می‌توانید آن‌ها را قبل از شروع خانه تکانی تمیز کنید یا بگذارید برای آخر کار. برای شست‌وشوی این وسایل می‌توانید از ماشین ظرفشویی استفاده کنید. البته یادتان باشد که موتور جاروبرقی را هرگز نشویید! اگر وسایل بزرگتر از آن هستند که در ماشین ظرفشویی قرار بگیرند، آن‌ها را با آب گرم و صابون در سینک ظرفشویی یا حمام بشویید.

اگر فیلتر جاروبرقی شما قابل شست‌وشو است آن را هم بشویید و پس از اینکه کاملا خشک شد، آن را در جاروبرقی قرار دهید. قطعات پلاستیکی جاروبرقی را هم با آب داغ و شوینده بشویید و تمام پرز و موهایی که به آن‌ها چسبیده است را جدا کنید.

۱۱. ماشین لباسشویی

تمیز کردن ماشین لباسشویی

تمیز کردن و نگهداری از ماشین لباسشویی کمک می‌کند که طول عمر بیشتری داشته باشد و بهتر کار کند. همچنین تمیز کردن آن از ایجاد بوی بد جلوگیری کرده و شما را از پرداخت هزینه‌های زیاد برای تعمیر و نگهداری نجات می‌دهد. تمام مجراهای آب، فیلترها و واشرها را تمیز کنید و پرزها را از آن‌ها جدا کنید. قسمت‌های بیرونی را هم با یک اسپری تمیزکننده‌ی معمولی تمیز کنید.

۱۲. قرنیزها

اگر در دیوارهای خانه‌ی شما از قرنیز و تخته‌های چوبی استفاده شده است آن‌ها را تمیز کنید. تخت، میز، کمد و کنسول در اتاق‌های مختلف به قرنیزها تکیه دارند و مطمئنا پشت آن‌ها غبار و پرز جمع شده است. وسایل را جابه‌جا کنید و انبوه غباری که جمع شده است را پاک کنید. حتی اگر دیوارهای خانه‌ی شما قرنیز هم ندارد پشت وسایل را تمیز کنید. از حجم گرد و غباری که خواهید دید شوکه می‌شوید.

۱۳. میزهای پیشخوان

تمیز کردن پیشخوان‌ها و میزها در خانه تکانی

سالی یک بار میزهای پیشخوان را آب‌بندی کنید. حتی اگر میزها از سنگ ساخته شده باشند هم به این کار نیاز دارند. روی پیشخوان کمی آب بریزید، اگر قطرات آب روی میز باقی ماند که نشان از سالم بودن محافظ پیشخوان دارد.

اما اگر قطره‌های آب باقی نماندند باید کار آب‌بندی را شروع کنید. برای این کار لازم است ابتدا پیشخوان را کاملا تمیز کنید، سپس با یک اسپری درزگیر (اسپری مخصوص آب‌بندی سطوح) تمام سطح آن را پوشش دهید و اجازه دهید تا خشک شود. این کار طول عمر میز پیشخوان را افزایش می‌دهد.

۱۴. صندلی‌های پاسیو و تراس

حالا که بهار نزدیک است زمان آماده کردن پاسیو یا تراس برای استراحت رسیده است. با یک محلول آب و شوینده و با کمک یک پارچه یا لیف، تمام صندلی‌های داخل تراس یا پاسیو را تمیز کنید. تمام آلودگی‌ها را پاک کنید و لکه‌ها را از بین ببرید. سپس با کمک شلنگ آب تمام وسایل را آبکشی کنید. اگر تشکچه و کوسن روی صندلی‌ها قرار داشته و آلوده شده است، آن‌ها را در ماشین لباسشویی بشویید.

۱۵. کمدها

زمستان تمام شده و زمان بررسی مجدد لباس‌ها رسیده است. لباس، کفش و لوازمی که دوست ندارید یا دیگر نیازی به آن‌ها ندارید را جدا کنید. اگر فرزندان شما رشد کرده‌اند و دیگر لباس‌های قدیمی برایشان کوچک شده است، آن‌ها را هم جدا کنید. لباس‌ها و وسایلی که نیاز به تعمیر دارند هم از کمد بیرون بیاورید. حالا داخل کمد را تمیز کنید و مابقی وسایل را در کمد بچینید.

برای اینکه بدانید چطور کمدتان را مرتب کنید می‌توانید مطلب «چطور لباس‌ها را در کمد بچینیم که همیشه منظم باشند؟» را بخوانید. پس از چیدن مجدد وسایل، هرچه را که دیگر به آن‌ها نیاز ندارید در جعبه‌ای گذاشته و به یک مؤسسه‌ی خیریه بفرستید. در مطلب «۷ دلیل منطقی برای خلاص شدن از وسایل اضافی» به شما گفته‌ایم که چطور این کار را انجام دهید.

۱۶. کتابخانه

تمیز کردن کتابخانه

قسمت بالایی کتاب‌ها را گردگیری کنید، سپس آن‌ها را از قفسه خارج کنید و با کمک یک دستمال تمام قسمت‌های آن را تمیز کنید. وسایل دکوری‌ که در کتابخانه قرار دارد را هم تمیز کنید. حالا قفسه‌های کتاب را تمیز کنید و سپس همه چیز را دوباره در کتابخانه بچینید. اگر کتاب یا مجله‌ای دارید که زیاد به آن نیاز ندارید، از جلوی دست بردارید و در قسمت‌های عقبی، یا کمد پایین قفسه قرار دهید.

۱۷. زیر وسایل

بله، تمیز کردن زیر وسایل یکی از مهم‌ترین کارهای خانه تکانی است. وسایلی مثل ماشین ظرفشویی، اجاق گاز و یخچال را جابه‌جا کنید و زیر آن‌ها را تمیز کنید. قطعا از چیزی که زیر آن‌ها می‌بینید خوشحال نخواهید شد. پس بهتر است هرچه سریع‌تر آنجا را تمیز کنید.

۱۸. حمام، دوش و وان

تمیز کردن دوش، وان و فضای داخلی حمام یکی دیگر از کارهای بسیار مهم خانه تکانی است. با کمک یک پارچه‌ی نازک و محلول آب و شوینده، درهای شیشه‌ای و دیوارها را بشویید. یک کیسه را پر از سرکه‌ی سفید کنید و به دوش ببندید، به شکلی که سر دوش داخل سرکه قرار گیرد. وان را هم با سرکه تمیز کنید و لکه‌های روی آن را از بین ببرید. سپس وان، در و دیوارها را آبکشی کنید. کیسه‌ی سرکه را از سری دوش باز کرده، شیر آب را باز کنید تا تمام سوراخ‌های سری دوش تمیز شود.

۱۹. سطل‌های زباله

خانه تکانی عید 1403

تمام سطل‌های زباله را از گوشه و کنار خانه جمع کنید. زباله‌ها را خالی کنید و سطل‌ها را بیرون برده، با آب فراوان بشویید. برای پاک کردن جرم‌هایی که در سطل‌ها ایجاد شده است از پارچه و محلول ضدعفونی‌کننده استفاده کنید. اگر اسفنج جادویی دارید از آن هم می‌توانید کمک بگیرید. پس از شست‌وشو اجازه دهید سطل‌ها در زیر نور آفتاب خشک شوند.

۲۰. اسباب‌بازی کودکان

رسیدن بهار و خانه تکانی بهانه‌ی خوبی برای تمیز کردن اسباب‌بازی کودکان است. خیلی از اسباب‌بازی‌ها کوچک هستند و می‌توانید به‌راحتی در یک کیسه‌ی پارچه‌ای قرار داده، در ماشین ظرفشویی یا لباسشویی بشویید. این روش برای شستن اسباب‌بازی‌هایی مثل لگو و عروسک‌های کوچک پلاستیکی مناسب است. پس از شست‌وشو اجازه دهید وسایل به‌آرامی و با دمای طبیعی خانه خشک شوند.

۲۱. مبلمان چوبی

اگر مبلمان چوبی خود را به‌خوبی تمیز کنید و مراقب آن باشید، سال‌های سال عمر می‌کند. مطمئن شوید که پاک‌کننده‌های استفاده شده به چوب آسیب نمی‌رسانند و برای آن مناسب هستند. اگر چوب مبلمان رنگ نشده و طبیعی باشد این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

در مطلب «رازهای مخفی تمیز کردن مبلمان چوبی؛ مناسب برای انواع چوب‌ها» می‌توانید بهترین روش برای شست‌وشوی مبلمان را بخوانید. امسال می‌توانید قسمت‌های چوبی مبلمان را با یک اسپری محافظ چوب پوشش دهید تا دوباره نو و درخشان شود.

۲۲. زه‌کشی‌ها

بهترین زمان برای تمیز کردن و تعمیر زه‌کشی‌ها همین روزهای خانه تکانی است. فاضلاب آشپزخانه و حمام پر از آشغال‌های ریز و درشت است که می‌تواند مشکل‌ساز باشد. پس بهتر است آن‌ها را به‌خوبی تمیز کنید.

۲۳. فرش‌ها

تمیز کردن فرش‌ها در خانه تکانی

اولین مرحله برای تمیز کردن فرش‌ها در خانه تکانی، جارو زدن آن‌ها است. تمام قسمت‌های فرش را، حتی آن قسمت‌هایی که زیر پایه‌ی مبل است، با جاروبرقی تمیز کنید. سپس فرش را برگردانید و پشت آن را هم جارو بزنید. حالا با کمک شامپو فرش،‌ لکه‌های روی آن را هم تمیز کنید. اگر لکه‌های قدیمی و قوی روی فرش یا موکت قرار دارد، آن‌ها را به قالیشویی بسپارید تا با مواد شوینده‌ی قوی و به کمک متخصص‌های این کار، تمام لکه‌ها را از بین ببرند.

۲۴. وسایل الکترونیکی

حالا نوبت به وسایل الکترونیکی رسیده است. تلفن، لپ‌تاپ و هر وسیله‌ی الکترونیکی دیگری که در خانه است را تمیز کنید.

تلفن همراه ۱۰ برابر کثیف‌تر از سنگ توالت است. پس آن را حسابی تمیز کنید!

برای تمیز کردن وسایل الکترونیکی از دستمال مرطوب ضدعفونی کننده یا مخلوط آب و الکل استفاده کنید. فقط فراموش نکنید که مایعات نباید به داخل وسایل راه پیدا کنند. برای جلوگیری از این موضوع، محلول را ابتدا روی دستمال اسپری کنید و سپس با دستمال مرطوب شده، وسیله را تمیز کنید.

۲۵. گلدان‌ها

وجود گل و گیاه در خانه فضایی دنج و دوست داشتنی ایجاد می‌کند اما فراموش نکنید که گردوغبار روی برگ گیاهان هم جمع می‌شود. اگر می‌خواهید همه‌ی جرم‌ها را از خانه خارج کنید باید برگ گیاهان را هم تمیز کنید تا هم خانه تمیز شود و هم گیاه شما به‌راحتی تنفس کند. با کمک یک پارچه‌ی میکروفایبر مرطوب به‌آرامی روی برگ‌ها بکشید تا غبار از آن‌ها پاک شود. اگر از گل‌های مصنوعی استفاده می‌کنید آن‌ها را هم تمیز کنید.

۲۶. یخچال و فریزر

تمیز کردن یخچال و فریزر برای خانه تکانی

اگر یخچال و فریزر را به صورت دوره‌ای تمیز می‌کنید خیلی خوب است، اما برای خانه تکانی باید با دقت بیشتری آن‌ها را تمیز کنید. برای این کار ابتدا جریان برق را قطع کنید و سپس تمام وسایل داخل آن را خارج کنید. تمام قفسه‌ها، کشوها و هر قسمتی که از بدنه‌ی یخچال جدا می‌شود را بیرون آورده و بشویید.

سپس فضای داخلی یخچال و فریزر را هم کاملا بشویید. اگر فریزر و جایخی برفک دارد آن‌ها را تمیز کنید. پس از اینکه داخل یخچال و فریزر خشک شد دوباره تمام قفسه‌ها و کشوها را به سر جای خود برگردانده و مواد غذایی را بچینید.

۲۷. فر و اجاق گاز

فضای داخلی اجاق گاز و فر همیشه پر از جرم‌های ناشی از آشپزی است. برای تمیز کردن فر نیازی به استفاده از مواد شوینده‌ی قوی نیست، فقط باید به صورت مداوم در طول سال تمیز شود تا در زمان خانه تکانی دردسر ساز نشود.

پس بهتر است بعد از خانه تکانی، تمیز کردن آن‌ها را در برنامه‌ی تمیزکاری‌های ماهانه‌ی خود قرار دهید. می‌توانید در مطلب «۷ روش سریع و ساده برای تمیز کردن سینی و طبقه‌های فر» با بهترین روش برای تمیز کردن فر آشنا شوید.

۲۸. انبار

تمیز کردن انبار یکی از مرحله‌های سخت و مهم در دستورالعمل جامع خانه تکانی است. حتی ممکن است در آن قسمت نیاز به تعمیرات داشته باشید و همین موضوع، کار را سخت‌تر می‌کند. برای تمیز کردن انباری ابتدا تمام وسایل را بیرون بیاورید، تمام قفسه‌ها را خالی کنید و همه چیز را کنار هم بچینید. سپس فضای داخلی انبار و قفسه‌ها را تمیز کنید. بعد از آن وسایل را گردگیری کرده و به داخل انبار برگردانید.

البته لازم است قبل از برگرداندن آن‌ها به داخل انبار بررسی کنید که آیا واقعا به آن‌ها نیاز دارید یا خیر. اگر جواب شما «خیر» است، بهتر است آن وسیله را به یک مؤسسه‌ی خیریه اهدا کنید.

۲۹. لوازم برقی کوچک

زمانی که برای تمیز کردن لوازم برقی کوچک نیاز دارید خیلی کم است. قهوه ساز را با کمک سرکه تمیز کنید. توستر و فر برقی را خیلی سریع تمیز و لکه گیری کنید. مایکروویو را با کمک اسفنج و محلول شوینده‌ تمیز کنید. همزن و مخلوط کن را هم با یک دستمال نرم و اسپری تمیز کننده تمیز کنید.

خانه تکانی در یک روز

برنامه خانه تکانی در یک روز

تمیز کردن هر سانتی‌متر از خانه کاری واقعا سخت و باورنکردنی است. اگر تصمیم دارید خانه تکانی کنید باید بر اساس یک دستورالعمل جامع خانه تکانی جدید پیش بروید تا بتوانید در یک روز همه جای خانه را تمیز کنید. اگر قرار باشد به روش قبلی عمل کنید در پایان روز فقط بخشی از خانه تمیز شده و شما حسابی خسته هستید، اما با روش جدیدی که آموزش دادیم می‌توانید یک روزه، بدون خستگی، تمام خانه را تمیز کنید.

شاید بگویید نمی‌توانید همه‌ی کارها را در یک روز انجام دهید. پس باید چکار کرد؟ از خودتان بپرسید چه کارهایی در لیست خانه تکانی بزرگتر از بقیه هستند و انجام کدام کارها شما را به وحشت می‌اندازد؟ کدام قسمت‌های خانه زمان بیشتری از شما می‌گیرند و کنترلی روی آن ندارید؟ پاسخ به تمام این سؤال‌ها به شما کمک می‌کند که برنامه‌ریزی بهتری داشته باشید.

با کمک دستورالعمل جامع خانه تکانی و چک‌لیستی که برای شما تهیه کرده‌ایم می‌توانید به‌راحتی در یک روز تمام خانه را تمیز کنید اما اگر فکر می‌کنید کار سختی است یا خانه‌ی شما آن‌قدر بزرگ است که به زمان بیشتری برای خانه تکانی نیاز دارید، کارها را در چند روز انجام دهید. این یک تصمیم عاقلانه است چون قرار نیست تمیزکاری باعث خستگی و بیماری شما شود.

در ادامه روش هایی را به شما یاد می‌دهیم که با کمک آن‌ها می‌توانید تمام بخش‌های دستورالعمل جامع خانه تکانی را مو به مو انجام دهید، به شکلی که انجام هیچ کاری فراموش نشود.

۱. با کارهای تمیزکاری اصلی و مؤثر شروع کنید

چک لیست کارها را بنویسید و سپس آن را مرور کنید. ابتدا به سراغ کارهایی بروید که بیشترین تأثیر را در تمیزی خانه دارند. مثلا با شستن ملافه‌ها و روبالشی‌ها شروع کنید. با این کار در زمان کوتاهی تمام تخت‌خواب‌ها تمیز و مرتب می‌شوند و اعضای خانواده خیلی سریع تأثیر کار را می‌بینند. همیشه داشتن ملافه‌های تمیز برای خواب احساس خوبی در افراد ایجاد می‌کند.

درباره‌ی مابقی کارها هم همینطور تصمیم بگیرید. ابتدا درها و پنجره‌ها را تمیز کنید و بعد به سراغ تمیز کردن قسمت‌های دیگر بروید. با این روش پس از مدت کوتاهی خانه ظاهری تمیز و عالی به خود می‌گیرد. سپس می‌توانید به سراغ ریزه‌کاری‌ها بروید.

۲. به سراغ کارهایی بروید که همیشه پشت گوش انداخته‌اید

تمیزکاری‌هایی هستند که همیشه از آن‌ها فراری هستیم و معمولا انجام آن‌ها را نادیده می‌گیریم. با این حال اگر می‌خواهید خانه تکانی کنید بهتر است اول به سراغ این کارها بروید. با انجام آن‌ها نه تنها تمیزکاری کرده‌اید، بلکه از مشغولیت ذهنی مربوط به تمیز کردن آن قسمت از خانه هم خلاص شده‌اید.

این کارهای ترسناک و به تعویق انداختن آن‌ها برای هر شخصی متفاوت است. ممکن است جرم‌گیری دوش باشد، تمیز کردن پنجره‌ها یا شستن اجاق گاز؛ به هر حال هر کسی از تمیز کردن یک قسمت از خانه فراری است. تصمیم خود را بگیرید و شروع کنید، قول می‌دهیم بعد از تمیز شدن احساس بهتری داشته باشید.

۳. انتخاب کنید می‌خواهید دقیقا چه کاری انجام دهید

اگر قرار است همراه با خانواده خانه تکانی کنید، از میان کارهایی که در چک لیست نوشته شده است تعدادی را انتخاب کنید و مسؤولیت آن را به عهده بگیرید. این به آن معنی نیست که بقیه‌ی کارها را فراموش کنید، اما با انتخاب چند کار به‌عنوان وظیفه‌ی اصلی می‌توانید با تمرکز بیشتری کار کنید.

همچنین پس از انجام کارهایی که در لیست وظایف خود دارید احساس خوبی خواهید داشت. شاید این کار تمیز کردن کمدها و یخچال باشد، شاید هم شستن حمام و آشپزخانه، فرقی ندارد به هر حال آن‌ها وظیفه‌ی شما هستند و مهم است که به بهترین شکل انجام شوند.

۴. کارها را بر اساس زمانشان انتخاب کنید

انجام بعضی از کارهای خانه تکانی نیاز به زمان زیادی دارند. مثلا تمیز کردن تخت‌خواب، شستن تشک‌ها و خشک شدن‌شان چند ساعتی زمان لازم دارد. پس در زمان انجام کارها زمان لازم برای آن‌ها را مد نظر قرار دهید. می‌توانید یک کار زمان‌بر را انجام دهید و در فاصله‌ی زمانی بین مرحله‌های انجام آن، چند کار کوچک را انجام دهید. مثلا در مدت زمانی که برای خشک شدن تشک‌ها نیاز است می‌توانید کمد لباس‌ها و کتابخانه را تمیز کنید.

۵. اول کارهای پردردسر را انجام دهید

اگر می‌خواهید لیست کارها را اولویت‌بندی کنید کارهای پردردسر یا پر از ریزه‌کاری را در بالای لیست قرار دهید. باز هم برمی‌گردیم به تمیز کردن شیشه‌ها، اولین کاری انتخاب می‌کنید باید تمیز کردن شیشه‌ها باشد. سپس به ترتیب به سراغ کارهای دیگر بروید. به این شکل بین کارها احساس سردرگمی نمی‌کنید و می‌دانید که با یک روش مناسب، تمام قسمت‌های خانه در حال تمیز شدن است.

خانه تکانی در یک هفته

برنامه خانه تکانی در یک هفته

وقتی قرار است تمام خانه را در یک هفته تمیز کنیم می‌توانیم هر روز را به یک بخش از خانه اختصاص دهید تا بدون خستگی، همه جا را حسابی زیر و رو کنیم. برای اینکه تمیزکاری عید برایتان آسان‌تر باشد، ما این تقسیم‌بندی را انجام داده‌ایم. شما فقط باید طبق این برنامه پیش بروید تا بتوانید به راحتی خانه تکانی کنید.

روز اول: آشپزخانه

اگر در طول سال به صورت منظم آشپزخانه را تمیز کرده باشید شب عید کار زیادی برای انجام ندارید. برای تمیز کردن آشپزخانه از یخچال شروع کنید و داخل و بیرون آن را خوب تمیز کنید. بعد از آن سراغ اجاق گاز و مایکروویو بروید. وقتی آن‌ها هم تمیز شدند یک لیوان چای بنوشید تا خستگی‌تان در برود.

حالا نوبت لوازم برقی ریز و درشت است. همه را خوب دستمال بکشید و اگر لازم است،‌ قسمت‌های قابل شست‌وشوی آن‌ها را بشویید. ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی مرحله‌ی بعدی تمیزکاری است. بیرون آن‌ها را خوب تمیز کنید و فیلترهایشان را هم بشویید.

قدم بعدی تمیز کردن داخل کابینت‌ها،‌ مرتب کردن ظرف‌ها و شستن کابینت زیر سینک ظرفشویی است. وقتی همه چیز تمیز شد با یک اسپری تمیزکننده و دستمال پنبه‌ای روی تمام میزها و کابینت‌ها را هم تمیز کنید.

روز دوم: حمام و سرویس بهداشتی

تمیز کردن حمام و سرویس بهداشتی کار سختی نیست. در قدم اول به تمیز کردن شیرآلات بپردازید و وان را تمیز کنید. سپس روشویی و سرویس بهداشتی را با جرم گیر کاشی و سرامیک بشویید. بعد از آن هم به سراغ کابینت سرویس بهداشتی و قفسه‌های حمام بروید و خوب تمیزشان کنید. به همین راحتی روز دوم هم سپری شد.

روز سوم: اتاق‌خواب‌ها

خانه تکانی اتاق خواب از سرویس بهداشتی هم راحت‌تر است. برای شروع همه جا را گردگیری کنید. بعد از گردگیری با جاروبرقی تمام آلودگی‌ها و خاک‌ها را از کف اتاق، گوشه‌های دیوار و سقف، پشت وسایل و زیر تخت پاک کنید.

حالا نوبت برق انداختن آینه‌ها و تمیز کردن شیشه‌ها رسیده است. وقتی همه جا خوب تمیز شد ملافه‌ها، روبالشی‌ها و پرده‌ها را جمع کنید. اگر مبل داخل اتاق خواب روکش دارد آن را هم جدا کنید. همه را در ماشین لباسشویی بریزید تا خوب تمیز شوند.

روز چهارم: پرده‌ها و پنجره‌ها

خانه تکانی نوروز 1403 برای تازه عروسان

اگر پرده‌های خانه پارچه‌ای است آن‌ها را جدا کنید و در ماشین لباسشویی قرار دهید تا تمیز شوند. البته اگر پرده‌های سنگین با برش‌های خاص در خانه نصب کرده‌اید بهتر است آن‌ها را به خشکشویی محله بسپارید تا تمیز و اتو کشیده به شما تحویل بدهد.

اگر روی پنجره‌ها پرده‌ی کرکره نصب کرده‌اید ابتدا با جارو برقی و با کمک سری گوشه‌گیر آن، تمام خاک‌های روی پره‌ها را بگیرید. سپس با یک دستمال پنبه‌ای که با آب گرم خیس شده است همه‌ی پره‌ها را تمیز کنید.

اگر پرده کرکره از جنس فلز یا پلاستیک است برای برق انداختن آن می‌توانید کمی سرکه و آب را مخلوط کنید و روی پره‌ها اسپری کنید. سپس با یک دستمال حوله‌ای روی آن بکشید تا حسابی تمیز و درخشنده شوند.

اگر پرده کرکره چوبی است، بعد از تمیز کردن با دستمال و آب گرم، یک پنبه را به روغن زیتون آغشته کنید و به آرامی روی همه‌ی پره‌ها بکشید. بعد از گذشت چند دقیقه با یک دستمال حوله‌ای تمیز روی پره‌ها بکشید تا مطمئن شوید روغن به خوبی پخش شده است.

وقتی پرده‌ها را جمع کردید قاب پنجره‌ها و نرده‌های جلوی آن‌ها را خوب تمیز کنید. اگر پنجره‌‌ها ریلی هستند می‌توانید بخش متحرک آن را جدا کنید و خوب بشویید. قبل از نصب مجدد هم باید داخل ریل را خوب تمیز کنید.

در مرحله‌ی آخر شیشه‌های پنجره را تمیز کنید. اگر پنجره‌ی خانه‌ی شما دوجداره است، برای تمیز کردن آن مطلب «راهنمای تمیز کردن پنجره‌ی دو جداره» را بخوانید. اگر پایین دیوارهای خانه‌ی شما قرنیز دارد باید تمیز کردن قرنیزهای دیوار را هم در روز چهارم تمام کنید.

روز پنجم: لامپ، لوستر و پنکه‌ی سقفی

یک نربان بیاورید و دست به کار شوید. با یک دستمال میکروفایبر، که با آب گرم مرطوب شده است، تمام بخش‌های مربوط با لامپ، روستر و پنکه سقفی را تمیز کنید. اگر خیلی کثیف هستند آن‌ها را جدا کرده و در سینک ظرفشویی بشویید. برای اینکه بتوانید لوستر را روی سقف تمیز کنید مطلب «راهنمای تمیز کردن لوستر بدون پایین آوردن آن» را بخوانید.

روز ششم: کف خانه و مبلمان

اگر کف خانه‌تان با کفپوش یا سرامیک پوشیده شده است، با کمک تمیزکننده‌های مناسب آن‌ها را تمیز کنید. اگر فرش یا موکت در خانه دارید با کمک جاروبرقی و شامپو فرش آن‌ها را تمیز کنید. اگر لکه‌های عمیق یا قدیمی روی فرش‌ها وجود دارد حتما باید شسته شوند. پس بهتر است با قالیشویی تماس بگیرید.

حالا نوبت مبل‌ها رسیده است. با جاروبرقی حسابی زیر و روی مبل را تمیز کنید. اگر روکش مبل شما پارچه‌ای است، با یک بری نرم و مرطوب روی آن بکشید تا غبارها از تار و پود روکش جدا شوند.

«راهنمای کامل و آسان شست‌وشوی مبل در منزل» به شما کمک می‌کند که به راحتی تمام لکه‌ها را از روی انواع مبل، از حصیری تا چرمی،‌ را پاک کنید.

روز هفتم: ایوان، تراس و حیاط

حالا که تمام خانه تمیز و منظم شده است، وقت تمیز کردن ایوان و حیاط است. اگر در فضای خارجی خانه صندلی، مبلمان یا میز دارید اول آن‌ها را بشویید.

اگر روی صندلی‌ها بالش می‌گذارید روکش بالش‌ها را در ماشین لباسشویی قرار دهید تا تمیز شوند. گردوغبار داخل بالش‌ها را هم با زدن چند ضربه به آن‌ها خارج کنید.

حالا با کمک یک جارو که روی آن پارچه پیچیده شده ا ست تمام تار عنکبوت‌ها را جمع کنید. با جارو روی دیوارها هم بکشید تا گرد و خاک قدیمی از آن‌ها جدا شوند.

در آخر کف تراس یا حیاط را خوب بشویید و بالش‌های تمیز شده را روی صندلی‌ها بچینید. به همین راحتی در یک هفته خانه تکانی کردید.

خانه تکانی آشپزخانه

خانه تکانی آشپزخانه

خانه تکانی آشپزخانه کاری است که ابتدا بسیار پر دردسر به نظر می‌رسد اما وقتی طبق یک برنامه‌ی مشخص پیش بروید از انجام آن لذت می‌برید. برای اینکه کار راحت‌تر باشد هر چیزی که در کابینت‌ها قرار دارد را بیرون بیاورید.

دیوارها اولین جایی هستند که در خانه تکانی آشپزخانه باید تمیز شوند. برای پاک کردن جرم و چربی جمع شده از روی دیوارهای نزدیک گاز و سینک می‌توانید از جرم‌گیر مخصوص کاشی و سرامیک استفاده کنید.

کابینت‌ها در مرحله‌ی بعدی تمیز می‌شوند. هرچه کابینت‌ها به اجاق گاز نزدیک‌تر باشند چربی و جرم بیشتری در خود جمع کرده‌اند. برای اینکه کابینت‌های آشپزخانه را به بهترین شکل تمیز کنید، می‌توانید راهنماهایی که قبلا در دیجی‌کالا مگ نوشته شده است را بخوانید:

هود مرحله‌ی بعدی در خانه‌ تکانی آشپزخانه است. تمیز کردن این بخش شامل تمیز کردن داخل و بیرون هود و تعویض فیلتر می‌شود. به دلیل نزدیک بودن هود به محل پخت‌وپز و همچنین جذب تمام بخار و چربی‌های معلق در هوا که از پخت غذا ایجاد می‌شوند، این بخش یکی از چرب‌ترین مکان‌های آشپزخانه است. ما قبلا در دیجی‌کالا مگ راهنمای کامل تمیز کردن هود آشپزخانه را نوشته‌ایم که می‌توانید با زدن روی لینک زیر، آن را بخوانید.

سینک ظرفشویی را فراموش نکنید. با استفاده از شوینده‌های طبیعی یا شیمیایی تمام می‌توانید تمام سینک را تمیز و میکروب‌کشی کنید. اگر از طرفداران شوینده‌های طبیعی هستید، از ترکیب جوش شیرین و سرکه‌ی سفید برای تمیز کردن سینک استفاده کنید.

بعد از اینکه همه‌ی قسمت‌ها تمیز شدند، چند قطره روغن درخت چای را با نصف لیوان سرکه‌ی سفید مخلوط کرده، روی سینک بپاشید و با یک دستمال تمیز روی آن بکشید. ترکیب روغن درخت چای و سرکه ضدمیکروب و ضدقارچ است.

اگر هم می‌خواهید از شوینده‌های شیمیایی استفاده کنید، یک محلول سبک و ملایم را انتخاب کنید و تمام قسمت‌های سینک را با آن تمیز کنید.

پنجره‌ها و کف آشپزخانه را تمیز کنید. به هر روشی که پنجره‌ها و کف خانه را تمیز کرده‌اید در آشپزخانه عمل کنید. فقط اگر لکه‌های چربی یا رسوب آب روی کف سرامیکی آشپزخانه ایجاد شده است، با کمک یک شوینده‌ی مناسب ابتدا لکه را از بین ببرید و سپس تمام کف را بشویید.

حتی اگر دوست داشته باشید می‌توانید با پودر لباسشویی دستی و آب گرم، کف آشپزخانه را حسابی بشویید. فقط باید تمام وسایل را بیرون ببرید که آسیب نبینند.

همه چیز را به حالت عادی برگردانید. تمام ظرف ها و وسایلی که از آشپزخانه بیرون برده بودید تمیز کنید و داخل کابینت‌ها بچینید. خانه تکانی آشپزخانه‌ی شما تمام شد. اگر دوست دارید کمی تغییرات در آشپزخانه ایجاد کنید می‌توانید تغییر دکوراسیون آشپزخانه را هم اجرا کنید تا برای سال جدید، ظاهری متفاوت داشته باشد.

رموز خانه تکانی

ترفندهای خانه تکانی

چند ترفند و نکته‌ی ظریف برای خانه تکانی وجود دارد که همه از آن‌ها اطلاع ندارند. اگر این نکات را بدانید به راز خانه تکانی آسان دست پیدا کرده‌اید. در این بخش تمام این رموز خانه تکانی را برایتان نوشته‌ایم تا بتوانید از آن‌ها استفاده کنید:

  • با جوش شیرین هر لکه‌ای را پاک کنید. ۲ قاشق مرباخوری جوش شیرین را در یک لیتر آب بریزید و آن را روی هر لکه‌ای که می‌بینید اسپری کنید. بعد از چند دقیقه با دستمالی که با آب گرم مرطوب شده است روی لکه بکشید  تا از بین برود.
  • با تی پلاستیکی موها را جمع کنید. روی فرش و موکت لایه‌ی نازکی از مو و پرز جمع می‌شود که به راحتی قابل دیدن نیستند. اگر حیوان خانگی دارید مطمئنا میزان این موها بیشتر است. بخش پلاستیکی تی را خیس کنید و روی فرش و موکت بکشید تا موها را به خود جذب کند.
  • ترکیب سرکه و اتو بخار، دشمن لکه‌ی پارچه‌ها است. از پرده تا دستمال آشپزخانه با سرکه تمیز می‌شود. یک قاشق غذاخوری سرکه را در یک لیتر آب بریزید و آن را روی لکه اسپری کنید. اتو بخار را کمی دورتر از پارچه نگه دارید و به لکه بخار بفرستید. این کار را به مدت ۳۰ ثانیه انجام دهید تا لکه محو شود.
  • با سشوار لکه‌های چربی را پاک کنید. قبل از اینکه از شوینده استفاده کنید با کمک سشوار محل لکه را گرم کنید تا سست شده و راحت‌تر پاک شود.
  • یخ، دشمن لکه‌های چسبناک است. برای پاک کردن آدامس یا خوراکی‌های چسبناک مثل آبنبات از روی سطوح از یخ استفاده کنید. یک تکه یخ را روی لکه بگذارید و اجازه بدهید ۵ دقیقه همانجا بماند. خوراکی چسبناک در این مدت جمع و سفت می‌شود. به راحتی آن را جدا کنید و لکه‌ی باقیمانده از آن را با یک شوینده‌ی مناسب از بین ببرید.

در مطالب زیر هم می‌توانید چند رمز و راز عالی برای تمیزکاری و میکروب‌زدایی گوشه و کنار خانه را یاد بگیرید:

مراحل خانه تکانی بر اساس دستورالعمل جامع

اگر برای برنامه‌ریزی و اجرای دستورالعمل جامع خانه تکانی نیاز به ایده دارید، برنامه‌ای را که برای خانه تکانی یک روزه نوشته‌ایم بخوانید. بعد از خواندن این برنامه می‌توانید خیلی راحت برای خانه‌اتان برنامه‌ریزی کنید.

دستورالعمل جامع خانه تکانی مخصوص صبح

  • ملافه‌ها و روبالشی‌ها را جدا کنید. روتختی‌ها و روکش لحاف‌ها را هم جدا کنید و همه را در ماشین لباسشویی بگذارید تا تمیز شوند. سپس بالش‌ها و پتوها را تمیز کنید.
  • تشک‌ها را تمیز کنید.
  • سطل زباله و سطل بازیافت را خالی کنید و به فضای بیرون ببرید. آن‌ها را بشویید و ضدعفونی کنید. سپس زیر آفتاب قرار دهید تا خشک شوند.
  • سری دوش را در کیسه‌ی سرکه قرار دهید.
  • محلول جوش شیرین و سرکه را به تمام قسمت‌های فر و روی اجاق گاز بمالید و بگذارید بماند.
  • ملافه‌های شسته شده را پهن کنید و سری بعدی را در ماشین لباسشویی بریزید.
  • داخل فر و روی اجاق گاز را تمیز کنید.
  • کیسه‌ی سرکه را از سری دوش باز کنید و آب را باز کنید تا تمیز شود. سپس تمام حمام و دستشویی را بشویید.

دستورالعمل جامع خانه تکانی مخصوص بعدازظهر

  • موکت‌ها، پارکت، سنگ کف و فرش‌ها را تمیز و لکه‌گیری کنید.
  • گرد و غبار را از روی وسایل پاک کنید. می‌توانید این کار را از کتابخانه شروع کنید و سپس به سراغ بالای کابینت‌ها بروید. بعد از آن لامپ‌ها، وسایل روشنایی، مبلمان، درها، قاب عکس‌ها و مابقی وسایل را گردگیری کنید. فراموش نکنید لبه‌ی قرنیزها و پشت کنسول و کمدها را هم غبارروبی کنید.
  • مبلمان چوبی خود را تمیز کنید. ابتدا آن را غبار روبی کنید،‌ سپس تمیز کرده و در آخر آن را لاک بزنید. قبل‌تر در قسمت چک‌‌لیست، راهنماهای مربوط به تمیز کردن مبلمان را در اختیارتان قرار داده‌ایم.
  • درهای کابینت را با کمک یک محلول شوینده پاک کنید، سپس در صورت نیاز روغن مخصوص بزنید. برای تمیز کردن درهای کابینت از یک پارچه‌ی میکروفایبر استفاده کنید.
  • درها را تمیز کنید. قبلا قاب درها را گردگیری کرده‌اید و حالا با کمک یک پارچه‌ی مایکروفایبر مرطوب یا اسفنج جادویی می‌توانید آن را لکه‌گیری کنید. در آخر هم دستگیره و محدوده‌ی اطراف آن را حسابی تمیز کنید.
  • اگر هنوز کار شست‌وشو تمام نشده است، ملافه‌ها و پتوهای شسته شده را پهن کنید و پرده‌ها را در ماشین لباسشویی قرار دهید تا تمیز شوند.
  • پنجره‌ها را تمیز کنید. اگر قابلیت جدا شدن دارند می‌توانید آن‌ها را پایین آورده و تمیز کنید. تمام شیارهای قاب پنجره را هم تمیز کنید.
  • حالا مابقی وسایل خانه را تمیز کنید. قبلا همه‌ی وسایل را گردگیری کرده‌اید حالا می‌توانید آن‌ها را با کمک یک پارچه‌ی مرطوب و اسپری تمیزکننده برق اندازید.

دستورالعمل جامع خانه تکانی شب

  • ملافه‌ها را عوض کنید.
  • اگر امکانش را داشتید ملافه‌های موقتی را که روی رختخواب کشیده بودید بشویید.
  • سطل‌های زباله را به جای خودشان برگردانید.
  • زیر مبل‌ها و فرش‌ها را جارو بکشید.
  • بخش‌های دیگر خانه را هم جارو بزنید.
  • تلفن و وسایل الکترونیکی را تمیز کنید.
  • صندلی‌ها و میز غذاخوری را تمیز کنید.
  • لیست کارهایی که قرار بود انجام دهید را بررسی کنید و کارهای انجام شده را تیک بزنید. اگر کاری باقی مانده است به فردا موکول کنید.
  • خانه تکانی تمام شد، از خانه‌ی تمیز خود لذت ببرید!

سخن آخر

خانه تکانی همیشه ما را به یاد کارهای سخت و خستگی‌های عمیق می‌اندازد. اما اگر روش‌های قدیمی را کنار بگذاریم و برای آن برنامه‌ریزی داشته باشیم نه تنها خستگی به همراه ندارد،‌ بلکه از انجام کارها خوشحال هم می‌شویم. می‌توانیم برای انجام کارها از دوستان یا اعضای خانواده هم کمک بگیریم تا در کنار هم از خانه تکانی لذت ببریم. بله، دستورالعمل جامع خانه تکانی سخت‌ترین تمیزکاری‌ها را لذت‌بخش می‌کند.

منبع: ApartmentTherapy

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه